Jump to content

Наша духовна слова (чланови форума пишу)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постоје два начина живота : живот са Христом и живот без Христа. Живот без Христа је већ Пакао и онај који живи без Христа живи у Паклу па ма какав живот имао. То је овај наш живот који сада живимо, када су наше очи тако слијепе да не могу да га виде, даљина нас страшно раздваја и можемо само да силно желимо и чекамо да се сунце нашега живота приближи нама доље, да нас обасја радост и срећа, да нас обасја Рај.

Господе, зашто је тако морало бити, да тако дуго будемо одвојени од Тебе, да Те желимо, да чезнемо за Тобом, да тугујемо, да плачемо, да пружамо руке, да напињемо наше очи да прогледају и угледају Те чежњо наше душе. Када ћеш нас обасјати својим свијетлим ликом заувијек, јер живот је овај без тебе Пакао. Дођи Ти нама, кад већ ми не можемо Теби. Амин, дођи, дођи скоро.

Или, Или, лама савахтани !

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Била сам .. ..

слијепа - јер Те нисам видјела,

нијема - јер Те нисам дозивала,

без корака - јер Теби нисам ходила..

била сам - нисам постојала. ..

Била сам.. ..

црно - јер била сам тама,

сироче - јер била сам без Tебе..

Била сам-нисам постојала

олупина мртваца јер у Теби нисам живјела..

Подели на овим сајтовима

TRAGAC

Daleki horizonti zovu.

Put je tezak, zru samo ako ne zelis da krenes.

Put je strm, opasan samo ako ne zelis da krenes.

Put je pun zamki samo ako ne zelis da krenes.

Zastani. Pogledaj. Ne plasi se.

Ne povredjuj se onim sto nisi uradio. Iskreno, nisi ni pokuso.

Secanje je mala plata.

Secanjem se ne mozes nahraniti.

Pogledaj u svoje malo, prljavo carstvo.

Samo tvoje.

Malo.

Prljavo.

Sakupi slomljene misli.

Sakupi slomljene oci, srce.

Sastavi mozaik duse.

Na izvoru se pogledaj. Pronadji svoj Lik.

Jedan, Jedini, Neponovljivi.

Operi svoje lice suzama. Suzama hodocasca.

Videces tragove. Svoje.

U pesku vremena.

I hodaj.

Bezglasnim kricima dozivaj.

I ne zaboravi

Traganje ima samo jedan Put, Istinu i Zivot

I ne zaboravi

Ljubav razresava

I ne zaboravi

Samo tebe, jedino Tebe On bezuslovno voli.

I izaci ce tvoja dusa iz valova.

I zavapi

I zavici

I zapevaj

Aliluja

Krik je postao Glas.

Glas je postala Rec.

I... ne plasi se...

samo se ne plasi.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Sta je to u nama sto je sebicno,
sto ne mozemo pobediti,
dok se ne naucimo da volimo
da bi druge ucinili srecnima,
jer ljubav je takva,
ne trazi svoje, ne nadima se
tako je nad nebom i pod nebom
vecna tajna nama otkrivena,
zato ljubite jedni druge,
jer neko voli nas nesebicno,
a mi volimo sebe,
i gledamo na prvi i sedmi greh,
zato ostavite ono sto je sebicno,
i volite nesebicno,
da bi vasa imena bila ispisana,
na zlatnom pesku ljubavi.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Golgota, ta gorka rana koja boli,

Otac, ime koje se iznad svacijeg imena voli!

Sin ta osoba koja je plati cenu

Pogine, a majka njegova prativsi senu

Ostade pod krstom, uplakana, ranjiva,

Duh Sveti joj otkri sta se zbiva!

Eh, gorka li si zemljo od suza njenih?

Ima li ikada vise suza prolivenih?

Sunce se sakrilo da ne gleda muke Tvorca svoga,

Uzdasi bolni dopirase kroz vekove do srca moga!

Suza svaka ostade na zemlji kao dokaz oprostenja za nas

Evo pogledaj koliko kosta cena za spas!

Hrabro je trpeo svaki zaboden klin kroz ruku svetu,

Radovao se u sebi jer je dao zivot svakom svom detetu

Iako je sve izgledalo kao strasan san,

Svaki oziljak se oslikavao kao dan!

Tresla se zemlja zbog greha koji je ucinjen na njoj,

Evo pogledaj ko placa tvoju gresku uz uzasan znoj!

Pomodrele oci ranjavaju mnoge duse

O prokleti gresi hoce da nas sruse!

Misli su mi jos tamo,

I ako mi ostaje secanje samo,

Lepota ljubavi Njegove je u velikoj zrtvi,

Uprkos svemu ne dozvoljava da budemo mrtvi!

Jako zaplakah kada cuh koliko placa za nas i koliko nas voli,

Moja svaka suza oprost od Njega moli

Epoklalipsa iako je blizu mozda vec i dolazi

Neplasim se nicega jer ima ko da me cuva i pazi!

Eva sada spasenje ima

Gospod je u svoje narucje prima

Radost u patnji jeste nada

Evo vec vojska andjela sa neba pada

Svima da kaze i prenese sve

Nadu, ljubav, veru u lepse sne

Uvek pa i u vekove!

Moja malenkost  :smiley:  dobrodosli  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/1405_love.gif  klapklap  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Постављена слика

Kad bih mogla dostojno te,

opisati Sveta Devo,

ti bogatstva odrece se,

iz skromnosti, Paraskevo.

Pobozno te vaspitali,

i brata ti Jevtimija,

milostinjom se ukrasi,

Svetiteljko najmilija.

A po smrti roditelja,

nastavi sa podvizima,

postom, bdenjem i molitvom,

ti gorase za Gospodom.

Nastani se u pustinju,

da se tamo podvizavas,

u patnjama i molitvi,

uzdahe si Bogu slala.

Pa pobedi razne borbe,

s` telom, mislju ,djavolima,

ne bese ti nista tesko,

da bi Hrista zadobila.

A pri kraju putovanja,

od andjela bi pozvana,

da bi svoje Sveto telo,

u Epivat grad predala.

Kad Gospodu bese drago,

da proslavi Svetu Devu,

Georgiju poboznome,

kaza Svetu Paraskevu.

Svete mosti nalaze se,

u rumunskom gradu Jasu,

gde dolazi mnostvo bolnih,

da celiva Svetu nasu.

Paraskeva Akathist 1

Подели на овим сајтовима

Kaze ovako: nijesi ti ta koja si odlucila sta ces i kako, ja sam odlucio, htjela si biti savrsena, htjela si biti kao svetica, mislila da si dotakla nebo, niko od vas nije savrsen samo vam ja savrsenstvo mogu dati jer ja sam taj pocetak a i kraj. A vi ste svi moji ucenici, vas zivot je ucenje u mojoj skoli gdje sam ja taj koji daje ocjene, nekada dobre, nekada lose, zavisi od vas, ali ja vam dajem sansu da ucite i popravite se, vracam vas na staro i vodim u novo, ja sam car nad carevima, jedan jedini, zivot i san, bajka i stvarnost.

Ja sam taj koji hoce i moze, zeli i zna, ja mogu tebi da dam, trazi dobices, kucaj otvorices. Zar ne vidis ludo jedna mala da si kod mene ucila skolu i da sam te ja svemu naucio, ja sam ti dao da znas, ja te ucim, ne niko drugi, ja te ucim, ne napustam te, zato sto si bila u mojoj kuci i molila se da znas, sada znas, a mom srcu si posebno draga i cista, jer ti nista ne radis sto znas ti si u zabludi, a nijesi uradila nista i sve je prolazno, sve je dim samo sam ja vjecan i ja te volim i cuvam..!

Ja sam sve stvorio, ja sam taj koji daje, ja sam taj koji uzima, svi cete jednog dana doci k'meni a ja sam srca velikoga, ja sam pastir a vi moje stado, vi ste tjelesni a ja sam duh, vi jedete i pijete a ja vas gledam, ja vam dam a vi pasete jagnjad moja.

Ja vas pojim i hranim, punim vasa srca, sta zelis da znas jos od mene duso draga, ti si meni mila jagnje moje drago, pokusala si se izgubiti i nestati a ja sam te nasao samu na velikoj i pustoj poljani, tuznu i samu.

Moje malo jagnje, ja ne zelim da si sama, ne ja ti zelim dati druga a ne zelim vuka pored tebe, ti si njezna i krotka, ti si se povila a ja znam da si ti umiljata i opet meni draga, ne boj se necu te napustiti...ja sam taj koji te voli.

Ja sam taj Pocetak i Kraj, Prvi i Poslednji, Stvoritelj i Spasitelj, necu te napustiti. Volim te, mirno spavaj jagnje moje drago...!

Подели на овим сајтовима

Od prvoh dana kada Te sretoh, zadivih se Tvojim recima, zadivljena bejah Tobom i podjoh za Tobom. Dosla sam u Tvoju kucu i trazila Istinu, za kojom sam toliko tragala i zudela. I nasla sam je. Sedela sam za tvojim stolom, hranio si me i pojio, sa Tvoje bogate trpeze dobijala sam sve sto sam pozelela, zabadava si mi davao. Upijala sam svaku tvoju rec, jednako odusevljena, htela sam ostati uz Tebe zauvek. Ucio si me u Tvojoj skoli zakonima ljubavi koje odmah zavoleh, jer tako nesto nikad nisam cula pre, dobijala sam odgovore na sva pitanja, napajala sam se sa izvora zivota i bila sam Tvoja.

Zasto onda pozeleh ljudske nauke? Da, radosti, to si ti hteo da me vratis na staro, da uvidim da niko nije kao Ti, da nista nije bolje od Tebe, tako Velikoga, jer sve je prolazno i u prah ce postati, samo si Ti Vecan ostao u vremenu i prostoru. Da, Spase, razumem Tvoje reci sto me prekorevas, trazila sam san u ljudskim iluzijama, htela sam da zivot zamenim snom, htela sam da stvarnost pretvorim u bajku a zaboravila sam da si Ti taj koji upravlja nasim "hocu", "mogu", "zelim" i "znam" a toliko puta sam trazila i dobila, kucala i otvarala.

Ta skola zivota, koju sam naucila u Tvom domu ostavila je dubok pecat u mom srcu i kolko god da sam bila udaljena od Tebe, negde duboko Ti si boravio i nisam mogla a ni htela da te se odreknem. Jer i Ti si meni drag, nesto najdragocenije na svetu, Ti si svetionik moje duse, moja nada, moj zivot, moja ljubav najveca, Ti si mi sve i Ti to znas.

Spase moj, izgubih se a Ti me pronadje samu na pustoj sivoj poljani, uplakanu i pognute glave i sazaljivo pogleda na mene po ko zna koji put i uputi mi reci ljubavi kao i uvek, pruzi mi svoju milostivu ruku, oslobodi me strasne teskobe, koja me bese smorila i na tlo me bacila nemocnu. Nadjoh toplotu i ljubav u Tvom krilu ponovo, po ko zna koji put. Hvala Ti, najdrazi, sto zelis biti uz mene do kraja i te tvoje reci dadose mi ponovo krila, zivote moj. Volim i ja Tebe i ljubim svim srcem i Ti to znas.

Znam.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Secas li se duso moja svake reci koje sam ti darivao kako si ih sa odusevljenjem primala. Secas li se kad si mi govorila - "Niko nije mudar kao ti". I sta ti je hvalilo kod mene sto ti nisam vec dao? Otisla si ne znas ni sama ni za cim ni sa kim i sad si tuzna i sama, opet sam te nasao na sivoj i pustoj poljani uplakanu i samu. Ali znaj, nisi sama i ne treba da se brines, moj pogled je uvek upucen tebi, ni za tren te iz oka svoga ne pustam, samo cekam da se okrenes i pogledas me u oci, da mi priznas da niko nije kao ja. Ja te volim i ti to znas, da sam ja za tebe zivot svoj dao i opet bih ga dao kad bih to mogao. I ti places gorko, tvoj jecaj stize do mene u nebesa i para mi zvuk tisine. Ti znas da cu te utesiti i sinoc sam te utesio, darovao sam ti takav mir, koji se slegao na tvoje srce i ti si me osetila i znala si da sam to ja pa si me zato i danas trazila, jer te on drzi gladnu i zednu, a ti cekas sve dok neka mrvica slucajno padne sa njegovog stola da je sva srecna pokupis. Toliko si spala duso moja, da gledas zalosno kao kuce u njegove oci i trazis milost ali on je nema za tebe i nema sto ni da ti da a kod mene si sa mnom za mojim stolom sedela i imala svega u izobilju. Ali, da znas duso moja, nista od ovoga nije slucajno sto se tebi desava. Secas li se kad si govorila da ljubav jednog coveka je nepostojana i zato si se okrenula meni, onome u koga mozes da verujes uvek. Medjutim, ti si opet posla na staro mesto, trazila ljubav tamo jer sam ti se ja ponekad ucinio daleko. Ponekad ti je bilo tesko da malo vremena poklonis meni ili nisi imala strpljenja da sacekas moje odgovore. Zbog svega toga ti si sada u nekom drugom domu, prisecas se bogatstva ljubavi koje si imala kod mene, zelis da se otrgnes ali ne mozes jer si u svome srcu primila onoga sto te drzi gladnu i zednu pa tugujes. Pogledaj me u oci, ne skreci pogled, suoci se samnom, pogledaj onoga kojeg si volela vise nego samu sebe, onoga koji je bio tvoj zivot i tvoje svetlo na kraju puta i samo si tome stremila i za tebe nista vise nije bilo vazno. Pa, ako si se naucila sanjati, sanjaj onda mene, da bi ti ponovo zasijala svetlost i zivot ti se vratio. Stidis se znam, ali tako i treba, samo tako ces steci ono smirenje koje je meni ugodno, koje ce ti pokazati put do moga srca. I kad ga budes nasla ponovo, pomazicu te po kosi i reci -"Udji blagoslovena Oca mojega".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...