RYLAH Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 http://www.cartoonbr...ld-tangled.html Kako ga ne voleti? Један од коментара испод: “M” in her legs “E” in her arms “N” in Maximus’ legs You can see the Playboy Bunny on the top of Maximus’s head and you can spell all sorts of stuff in his mane. If you are so inclined. Like - 22 others like this comment Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Марио Токовић Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Клајв Стејплс Луис Летопис Нарние.Није цртани,али погледајте. Много је суптилинји од Толкина.Посебно је поучан његов живот.Као житије. Сублиминалне поруке и поуке. Бог шаље сублиминалне поруке 7500~година свакотрено. Па колико таквих порука Бог шаље кроз природу,живот, светлост,звук,душу,тајинство...и ми остајемо неми и глуви, као они који силазаху у гроб. А ако се појави у 10 делу секунде порука,узбуна.Погибао. Ђаво хоће,кроз нечасне људе,све да запрља,огади,да свему да ноту покварености. Ако неко псује жито,колач,децу,жену,Бога,крв,Богородицу шта је постигао тиме. Њима ништа,себи угљевље на главу.А број оних који псују све то у присуству деце на улици,у школи,ЦРКВИ је запањујући.А то нису сублиминалне поуке. И све то деца морају да чују,да им се грех згади.А некима и ослади.По избору. RYLAH and marko_13 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Истина је све ово што се прича за сублиминарне поруке. Ево, ја сам нашао једног манијака који нам их стално шаље, па ви сами процените колико је ОВАЈ опаснији од било ког Дизнијевог измишљеног лика. Обратите пажњу како је вешто склоппио фацу. Било ко неупућен не би могао ни да претпостави о чему се ради: А сад кад знате ово, пазите тек ове скаредне покрете које стално прави. Лик је тотално ненормалан! Па се ви после питајте како су они догурали до четрнаест посто. СУБЛИМИНАРНЕ ДИЗНИЈЕВЕ ПОРУКЕ О СЕКСУ, ето како! Мислим да је ово ваљан разлог за поништавање избора, јер се недозвољним средствима све време утицало на вољу гласача. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 kako si Aleksandre ? jel ti dobro ? Истина је све ово што се прича за сублиминарне поруке. Ево, ја сам нашао једног манијака који нам их стално шаље, па ви сами процените колико је ОВАЈ опаснији од било ког Дизнијевог измишљеног лика. Обратите пажњу како је вешто склоппио фацу. Било ко неупућен не би могао ни да претпостави о чему се ради: А сад кад знате ово, пазите тек ове скаредне покрете које стално прави. Лик је тотално ненормалан! Па се ви после питајте како су они догурали до четрнаест посто. СУБЛИМИНАРНЕ ДИЗНИЈЕВЕ ПОРУКЕ О СЕКСУ, ето како! Мислим да је ово ваљан разлог за поништавање избора, јер се недозвољним средствима све време утицало на вољу гласача. није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 kako si Aleksandre ? jel ti dobro ? Ма нешто зеза, није ми учитало слику коју сам поставио... Чекај... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ма нешто зеза, није ми учитало слику коју сам поставио... Чекај... nesto ti se ne- da RYLAH је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ма нешто зеза, није ми учитало слику коју сам поставио... Чекај... Ево је sqny and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Neke price su me podsetile na ovo http://www.youtube.com/watch?v=a-snfaG2JH8 sqny, RYLAH and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Хахахаха! Ово је одлично. Иначе, Дизни је изузетно популаран међу хришћанима у Америци због промовисања "хришћанских вредности", па нису изненађујуће ове "теорије завере", јер се вероватно жели међу том публиком дискретитовати овај студио. Чини ми се да постоји и једна епизода South park-а, која се спрда са Дизнијевом индустријом на сличан начин. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=3rxy6S6ZJwk feeble је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Да, да... То је то! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Дизни је имао озбиљну улогу у политичкој агитацији преко својих цртаних филмова током Другог светског рата. Ово о расној и сл. дискриминацији је смешно, јер је тешко на основу савременог схватања политичке коректности оптуживати његов студио за промовисање неких стереотипа о црнцима или Јапанцима. Problem su i moderni animirani fimovi tog studija... a cak i da su u pitanju samo stari, nije Volt Dizni ziveo u 16. veku pa da ne mozemo da mu zamerimo rasizam i seksizam... a nije u pitanju neki bullshit politicke korektnosti, vec prilicno jasan rasizam i seksizam. Meni je zao sto je tema skrenula na besmislice poput subliminalnih poruka... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Није живео у 16. веку, али у време када су настајали "проблематични" цртаћи једноставно није постојао такав став да је то лоше, већ су такве представе и стереоптипи били уврежени. Као што су пуританцима сметале античке или Микеланђелове голишаве скулптуре, тако и у савременом свету који скрива стравичну хипокризију иза политичке коректности замера Дизнију то што се у филму из 50-тих година не појављују играчи црнци ако је радња у Бразилу... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Није живео у 16. веку, али у време када су настајали "проблематични" цртаћи једноставно није постојао такав став да је то лоше, већ су такве представе и стереоптипи били уврежени. Postojao je i u to vreme stav da je to lose, samo ne medju ljudima kakav je bio Dizni... Као што су пуританцима сметале античке или Микеланђелове голишаве скулптуре, тако и у савременом свету који скрива стравичну хипокризију иза политичке коректности замера Дизнију то што се у филму из 50-тих година не појављују играчи црнци ако је радња у Бразилу... Ma daj... to je samo uvod u pitanje gde i u kakvoj ulozi se pojavljuju crnci u Diznijevim crtacima, odnosno sa nastavkom tog klipa... a bas bih voleo da i njega branis tezom kako je to politicka korektnost... Takodje, nije samo problem sto se crnci ne pojavljuju u crtacu iz 50ih cija se radnja odvija u Brazilu, malo veci problem je sto se ne pojavljuju u crtacu iz 90ih (Tarzan) cija se radnja odvija u Africi... i mnogo sta drugo... Aladin (1992) pocinje jezivim stihovima: Oh I come from a land, from a faraway place Where the caravan camels roam Where they cut off your ear If they don't like your face It's barbaric, but hey, it's home povodom cega je i u NY Times-u izasao clanak pod naslovom "It's Racist, But Hey, It's Disney"... a zanimljivo je da svi pozitivni likovi (poput glavnog junaka kojem je i ime skraceno da zvuci americki - AL) pricaju tecan engleski (i izgledaju kao malo tamniji Ameri) dok negativni likovi imaju arapski naglasak... ali to je sve verovatno slucajno... i ko bi uopste mogao da se buni zbog toga... mislim, dok ne snime neki animirani film o Srbiji, a onda ce Diznijev studio da bude korporativno leglo zlih imperijalista... Ima jos mnogo toga i nije uopste tako banalno kao par scena iz nekih starih crtaca... pogledaj i dokumentarac koji sam postavio... svakako i u njemu ima preterivanja... ali vredi pogledati... ako nista drugo, zbog malo drugacije perspektive... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 10, 2012 Пријави Подели Написано Мај 10, 2012 Има претеривања, има и тога о чему говориш. Наравно, поткраде се ту и тамо, пошто сваки аутор уноси своје предрасуде и предразумевања, као и у свакој другој делатности. Међутим, оно што ми смета је што се диже на толики ниво да, безмало је Дизни гласноговорник расизма у свету што је смешно. Поготово што узраст који то посматра нема таке погледе нити разуме те поруке, на начин како би то неки волели или сумњају да ће схватити. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука