Михајло Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Није толико занимљиво хоће ли дозволити разилажење трију ентитета. Занимљивије је хоће ли допустити сједињење Српске и Србије. Од тога нема ништа,јер расположење Срба из Босне је такво,да презиру матицу,мислећи да су постали довољно самостални и јаки , да могу бити неки фактор на Балкану... Питање је времена,када ће их појести мрак,мада мислим да ће дил запада и Србије,а све у вези признавања Косова,Рс припојити Србији,као утешну награду,мада нам по ко зна који пут ,опет набијају нож у леђа,јер су претходно направили анимозитет међу србима са две стране Дрине. Нама не требају ни хрвати,ни муслимани и шиптари,довољни смо сами себи,да се кољемо,натанане... Јес га лупеташ...за десетку... Нико не мрзи Србију у Републици Српској... Већ људе који нам владају! Србијом! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Није толико занимљиво хоће ли дозволити разилажење трију ентитета. Занимљивије је хоће ли допустити сједињење Српске и Србије. Од тога нема ништа,јер расположење Срба из Босне је такво,да презиру матицу,мислећи да су постали довољно самостални и јаки , да могу бити неки фактор на Балкану... Питање је времена,када ће их појести мрак,мада мислим да ће дил запада и Србије,а све у вези признавања Косова,Рс припојити Србији,као утешну награду,мада нам по ко зна који пут ,опет набијају нож у леђа,јер су претходно направили анимозитет међу србима са две стране Дрине. Нама не требају ни хрвати,ни муслимани и шиптари,довољни смо сами себи,да се кољемо,натанане... Какве глупости, па почему Срби из Босне не могу бити самостални, као нису зрели, а ви сте зрели? Не презире нико матицу, политика је политика, управљање је управљање, шта фали Кипру, у односу на Грчку? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Какве глупости, па почему Срби из Босне не могу бити самостални, као нису зрели, а ви сте зрели? Не презире нико матицу, политика је политика, управљање је управљање, шта фали Кипру, у односу на Грчку? Синоним за глупост је увек био везан за босанце,бар у ех Ју... Наравно да нисте зрели,нити ће те то икад бити,нити ће се некад рс питати за било шта,већ ће те бити за поткусуривање,као и све мале и новостворене државе на балкану,типа Цг,Македоније и сл... Дакле политика је само полтика великих сила,управљање је само управљање великих сила,а ко то не схвата,нараво да није зрео,већ зелен и наиван... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Какве глупости, па почему Срби из Босне не могу бити самостални, као нису зрели, а ви сте зрели? Не презире нико матицу, политика је политика, управљање је управљање, шта фали Кипру, у односу на Грчку? Синоним за глупост је увек био везан за босанце,бар у ех Ју... Наравно да нисте зрели,нити ће те то икад бити,нити ће се некад рс питати за било шта,већ ће те бити за поткусуривање,као и све мале и новостворене државе на балкану,типа Цг,Македоније и сл... Дакле политика је само полтика великих сила,управљање је само управљање великих сила,а ко то не схвата,нараво да није зрео,већ зелен и наиван... Хаха, ма о чему причаш, Србија се као пита нешто? 0203_cool Ти си типичан примјер да Српска не треба да се уједини са Србијом која је закржљала у својој илузији да је некаква водиља читавој матици. Ја ово не говорим о свим нивоима, него само о политичком. Црква је Црква, и да постоји 10 српских држава, Црква је једна, као и српска култура..а Београдска шапа над читавим српским градовима и земљама, је већ стекла антипатије, тако да и вас у остатку Србије не миришу баш многи. Брале мој, Србија због своје политике, у коме је нико ништа не пита, јури ка београдском пашалуку. Српска због неодрживости Босне евентуално може постати независна, а ко то тамо не схвата у Србији, мени вас је баш жао. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Па то чика Хенри већ годинама прича, коначно су га послушали: Чуј сад овог, нема босански језик, нема босанске нације...шта се ово дешава . Јеремићеви епски наступи га дирнули у срце. 0203_cool Нације настају и нестају, тако да је мало бесмислено рећи да не постоји босанска нација, ако се они већ тако осећају. Али је стварно чудо како касапе лингвистику зарад политичких интереса. И Американци су у једном тренутку постали нација, али су и даље говорили енглески. Према томе, постоји један језик. По мени је најисправнији назив српско-хрватски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Зосима ..боље да се 0203_cool него ти одговорим...шта мислим сада... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Зосима ..боље да се 0203_cool него ти одговорим...шта мислим сада... Pridruzujem se. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Нације настају и нестају, тако да је мало бесмислено рећи да не постоји босанска нација, ако се они већ тако осећају. Али је стварно чудо како касапе лингвистику зарад политичких интереса. И Американци су у једном тренутку постали нација, али су и даље говорили енглески. Према томе, постоји један језик. По мени је најисправнији назив српско-хрватски. Најисправније би по тој аналогији било: хрватски српски и босански српски (American English, Brazilian Portuguese...). Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Иване.. Ивек је просвећени амрички студент..нема код њега Србске хегемоније... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Za ostale, Republika Srbija je Judeja, Srpska, Crna Gora itd. su Izrailj.. Jedno bez drugog nije nikad potpuno, nikad dovršeno. A matica nije jedna drugoj, nego jedna celina koja je podeljena. Србија је Грчка, Српска је Кипар, то се тако гледа. Кад би се БиХ распала, и да се одржи референдум, куда ће Српска, самостално или припајање Србији, било би 95% самостално. Такво је овдје расположење годинама, невезано за последње дешавање око Младића чему је каква подршка србијанским властима на врло ниском нивоу, ако је уопште и била на некаквом нивоу. Антички модел организовања држава је много подеснији за наше вријеме, него европски 19 вијека који види народе да живе у једној административној цјелини. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Za ostale, Republika Srbija je Judeja, Srpska, Crna Gora itd. su Izrailj.. Jedno bez drugog nije nikad potpuno, nikad dovršeno. A matica nije jedna drugoj, nego jedna celina koja je podeljena. Србија је Грчка, Српска је Кипар, то се тако гледа. Кад би се БиХ распала, и да се одржи референдум, куда ће Српска, самостално или припајање Србији, било би 95% самостално. Такво је овдје расположење годинама, невезано за последње дешавање око Младића чему је каква подршка србијанским властима на врло ниском нивоу, ако је уопште и била на некаквом нивоу. Антички модел организовања држава је много подеснији за наше вријеме, него европски 19 вијека који види народе да живе у једној административној цјелини. Ja bih voleo voleo da ujedinjena Srbija bude poput NEmacke, sa saveznim drzavama. Vec sam i zamislio te buduce savezne drzave. Evo na brzinu izradjenog predloga dizzy999 Uploaded with ImageShack.us Михајло је реаговао/ла на ово 1 Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Ako Srbi u Srpskoj ne bi hteli sjedinjenje sa Srbijom, onda u tom slučaju nisu ništa drugo nego izdajnici Hrista, vere Božije i svoga naroda. U tom slučaju idite i postanite Muslimani, ili Hrvati, isto vam je.. Na koga kukate, na bosanske Srbe koji vladaju Beogradom, na Novi Beograd koji je najveći bosanski grad, na trećinu Srbijanaca koji su poreklom bosanski Srbi? Eto, Zosima vam je Bosanac. Ako vam smeta Dodik, odmah idete da ljubite zadnjicu Muslimanima u Sarajevo? Zapamtite: bez Srbije, kakva da je, vi nestajete! Judeja je opstala, ne Izrailj nakon što su se deset plemena odvojile od Judeje.. Daj, bre Dragi dizzy999 Koga su izdali Moldavci? Ja bih cak i voleo da Srpska bude jedno vreme nezavisna. Zasto? Zato da se ne bi u potpunosti utopili u Beogradsku Srbiju. Srbija mora biti policentricna (ne nisam dinkicevac, daleko bilo) Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Ako Srbi u Srpskoj ne bi hteli sjedinjenje sa Srbijom, onda u tom slučaju nisu ništa drugo nego izdajnici Hrista, vere Božije i svoga naroda. U tom slučaju idite i postanite Muslimani, ili Hrvati, isto vam je.. Na koga kukate, na bosanske Srbe koji vladaju Beogradom, na Novi Beograd koji je najveći bosanski grad, na trećinu Srbijanaca koji su poreklom bosanski Srbi? Eto, Zosima vam je Bosanac. Ako vam smeta Dodik, odmah idete da ljubite zadnjicu Muslimanima u Sarajevo? Zapamtite: bez Srbije, kakva da je, vi nestajete! Judeja je opstala, ne Izrailj nakon što su se deset plemena odvojile od Judeje.. Хаха, ево још један кандидат због чега се Српска неће припојити Србији. А могла би и Србија да се припоји Српској, зашто је та опција изван разматрања? prstgore Кипар је стекао независност 1960, зашто се нису прикључили Грцима, и зашто је Кипар данас економски бољи дио Грчког националног простора? А о издаји Христа, то не бих могао ни коментарисати... оваква изјава је просто као када би рекао да је куповина другог аута, осим југа, издаја Христа. dizzy999 Еј немојте се љутити сад, али колико ја могу да видим, Србија нестаје јел да? И озбиљно ми реците, шта је то шта Србија има без кога Срби изван Србије не могу без ње? Ако ми кажеш Црква, идентитет и незнам ти шта...извини, то није власништво Србије која је на парцели К.Ч бр.... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јун 21, 2011 Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Ako Srbi u Srpskoj ne bi hteli sjedinjenje sa Srbijom, onda u tom slučaju nisu ništa drugo nego izdajnici Hrista, vere Božije i svoga naroda. U tom slučaju idite i postanite Muslimani, ili Hrvati, isto vam je.. Ало брате, олади мало. Никоме, али НИКОМЕ кога знам не пада ни у лудилу на памет да се уједињује са државом која је уништила властиту војску, поноси се геј парадама а бори против обавезне вјеронауке у школама, за почетак. Најважнији разлог јесте што нам се не уједињује са људима који се убише да јуре за сукњом Европи која их не зарезује ни секунде а лаже (по принципу магаре и шаргарепа) да ће "ето кол'ко сутра у ЕУ". Затим, најјачу подршку Турским неоосманистичким аспирацијама управо пружа Србија, односно стварање "Балканске уније" са Турском (као реланом економском и војном силом) на челу. Против тога смо се борили пола миленијума, а сад вољно да се враћамо у то стање - не пада нам на памет. Да је покојни Ђинђић на власти, могло би се разговарати, овако - Србија је сад за сад једна неозбиљна држава у којој се власт отворено стиди властите вјере, традиције, поријекла и којом на крају баладе владају тајкуни, а народ доведен у стање промишљања о голом опстанку. Ја и мој брат можемо да се волимо до неба, али не морамо да живимо у истој кући. Какве су то будалаштине, зашто би неко имао нешто против Републике Српске као самосталне државе? Србија не зна шта ће са Војводином, шта ће са Санџаком, шта ће са Косовом, а треба јој РС? Цврц... ПС Брате Драги, а да ти мало дођеш из те Аустрије па да живиш у Србији, некако би ти аргументи били јачи. То "онлајн" србовање ти баш нема снагу док све ово пишеш живећи у ЕУ. ППС "Издајници Христа" или националних интереса? Јел ти знаш да је етнофилетизам јерес? А стварно већу глупост мислим да нико никада није написао на овом форуму. Теби изгледа политика и догматика скоро па исто. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 21, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 21, 2011 Moldovce je Staljin 1940. i zatim 1945. godine nasiljem odvojio od Rumunije. Rumuni i Moldovci bi hteli sjedinjenje, ali ne daju Evropa i Moskva. Ali jednoga će da se ujedine.. Kipar je takođe hteo ujedinje sa Grčkom (ko je mitropolit Makarije?), ali nisu dali Britanci (i Ameri), zbog Turaka, jer im je Turska trebala u NATO protiv Rusije. Grcima na Kipru, koji su bili britanska kolonija, je zatim poručeno: možete samostalnost, ali samo bez Grčke, pa vi birajte. Osim toga, šta fali beogradskoj Srbiji? Ja sam ponosan Šumadinac, ali da sam u Srbiji na vlastima kao jedan car samovladar, svaki Srbin bi plaćao gradozidanije za Beograd kao u doba Stefana Visokog. Beograd nije samo Beograđana, Beograd je svih Srba. I u Beogradu žive Srbi iz svih krajeva, beogradski starosedeoci faktički ne postoje. Beograd je jedan svesrpski projekt, da imamo metropolu koja može da se meri sa drugim metropolama i time da budemo konkurentni (politički, kulturni, ali pre svega ekonomski) u globalnom svetu. Joj, i vi hoćete da vodite nacionalnu politiku... pa komunisti su bili dalekovidniji. dizzy999 Ово није доба стефана високог, него 21 вијек у томе је ствар. Београд ко Београд не значи ништа. Швајцарци и немају неку метрополу. Највећи градови су им Базел и Цирих, a Базел се по величини може мјерити са Бања Луком, а Цирих са Нишом. Не ради се ни о каквој националној него економској политици. Баш зато што стално хоћемо неку економску централизацију, не треба да буду сви Срби у једној држави. Што нас је у више држава биће свакоме у његовој најбоље. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука