Jump to content

Episkop Grigorije: Jedino vjera može sabrati ljudsku osobu u jedno!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Сумњати да владици мањка Светог Духа је заиста за озбиљну анализу. Или мислите да бити гласноговорник није а приори богоугодно занимање?

А на кога да се угледамо ако не на свога пастира? Ако он процењује да му није довољно Духа Светога за ширење речи Божје, па мора да пролази секуларне курсеве по белом свету (какве су похађали Тадић и Чеда), да би се научио да боље манипулише сопственом сликом у јавности, какав ми треба да изведемо закључак о њему и о себи? ПР није само гласноговорник, како се може закључити из сваког уџбеника о маркетингу.

Какво страшно незнање! Свети Василије је завршио атинску Академију! Центар паганизма и свега хришћанину страну. Је л' то значи да му је фалило Светог Духа? По Вашој логици јесте. Ако је + Григорију ''фалинка'' то што је наводно учио за гласноговорника, онда је и Светом Василију то што је учио Академију.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

"JEDAN VLADIKA MORA DA SE PONAŠA U SKLADU SA ČINOM KOJI NOSI...

...и да иде код фризера,игра мали фудбал и вежба гађање тројки... sFun_bat

Ма пусти, нема му спаса, на последњем суду ће да изађе сва ошишана коса пред њега и да га удави  0409_feel

Samo da potsetim na reči Starca Pajsija Svetogorca: Postoje ljudi-pčele i ljudi-muve .....  mislim da svi znaju šta je St. Pajsije pod tim mislio...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Драга сестро овако читајући то што пишете, закључујем да имате веома велики проблем са образованим људима из Цркве. Да ли ће да "мањка" Духа Светог то што сам, нпр. ја , да бих се што боље и квалитетније бавио интернет мисионарењем завршио три велика течаја за веб дизајн, фотошоп и аудио и видео дизајн? По, Вашој причи испада да нисам требао ништа од тога да учим јер ми је довољно то што сам рукоположен у чин свештеника. Онда том логиком можемо отићи и даље: нема потребе више ама баш ништа да читамо и да се усавршавамо не би ли квалитетније пренели Реч Христову у ово смутно време када је информација најјаче оружије, већ је довољно то што смо, ето, рукоположени?

Овом Вашом логиком се, на велику жалост и несрећу, многи управљају те зато имамо традиционалну побожност као мерило вере(јер су тако наши радили, па ћемо и ми). Зато немамо одговор на проблеме омладине која нема никакве везе са Црквом (јер смо је забарикадирали сасвих страна, као да се плашимо), на проблеме савременог друштва, али зато имамо раскол! Да боље не може да буде! Људи око нас вапију за Богом, а ми не знамо како да им приђемо јер нам смета образовање Епископа, свештеника који су увидели проблем и покушавају да га реше.

Подели на овим сајтовима

Само да се одјавим са ове теме за вечерас, и да кажем поенту мог писања!

Надам се, да после Артемита,неће да се појаве Григорити, Иринејити, Максијевци...

facenew22222222

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Какво страшно незнање! Свети Василије је завршио атинску Академију!

Каква невероватна ароганција.:-) Шта је заједничко реторици којој се Св. Василије учио код Ливанија и других позноантичких софиста са ПР манипулисањем имиџом у јавности?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Само да се одјавим са ове теме за вечерас, и да кажем поенту мог писања!

Надам се, да после Артемита,неће да се појаве Григорити, Иринејити, Максијевци...

facenew22222222

Ма да... што не додаш још неког у твоју листу?

Не, треба пустити да пљујете по Епископу који је  толико учинио за Цркву и даље чини. Тај филм овде се неће гледати :cheesy:

Подели на овим сајтовима

link=topic=11034.msg351411#msg351411 date=1296246469]

pa nije vladika facebook grupa pa da se oglašava i kad krene u wc... da na 10 min menja statuse

Ma, ljudi se načisto izvitoperili pa misle da, ako se nešto ne objavi na netu, pogotovo na FB(!), da se isto nije ni desilo.... a, uzgred-budi-rečeno, isti ti FB-ukovci su toliko dokoni i neprestano sede pred ekranima, pa misle da i Vladike i ceo svet isto tako ne silazi sa neta .... tjah ...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Каква невероватна ароганција.:-) Шта је заједничко реторици којој се Св. Василије учио код Ливанија и других позноантичких софиста са ПР манипулисањем имиџом у јавности?

Па можете ли коначно да изнесете која је то манипулација од стране Епископа Григорија? Зар је за вас PR манипулатор?

Да ли има више сврхе ова дискусија?

Подели на овим сајтовима

Ако узмемо у обзир да је са Светим Василијем учио будући Јулијан Отпадник јасно је да људе који су потковани у хришћанској науци и јаки у вери ништа не може скренути са пута, док оне колебљиве лако може зварати лажно учење. Реторика је била један, али само један предемт који се изучавао.

Подели на овим сајтовима

Драга сестро овако читајући то што пишете, закључујем да имате веома велики проблем са образованим људима из Цркве.

Оче, усудила бих се да изјавим да сам ја један од "образованих људи из Цркве" и да је због тога такав Ваш закључак потпуно погрешан. Да Вам сад не машем својим научним звањем испред носа јер није важно, али формално не могу да се не препознам у Вашем опису. Али поредити с мисионарским методама Отаца који су свима били све курс пи-ара, на којем се учи како манипулисати јавним мњењем и како га неуролингвистички програмирати да би се створила лажна слика у јавности, у најмању руку је нерасудно.

Подели на овим сајтовима

Драга сестро овако читајући то што пишете, закључујем да имате веома велики проблем са образованим људима из Цркве.

Оче, усудила бих се да изјавим да сам ја један од "образованих људи из Цркве" и да је због тога такав Ваш закључак потпуно погрешан. Да Вам сад не машем својим научним звањем испред носа јер није важно, али формално не могу да се не препознам у Вашем опису. Али поредити с мисионарским методама Отаца који су свима били све курс пи-ара, на којем се учи како манипулисати јавним мњењем и како га неуролингвистички програмирати да би се створила лажна слика у јавности, у најмању руку је нерасудно.

Сводити огромну делатност еп. Григорија на једну непроверену информацију није одлика образованих људи.

Подели на овим сајтовима

Па можете ли коначно да изнесете која је то манипулација од стране Епископа Григорија? Зар је за вас PR манипулатор?

Не могу да изнесем. Ја човека ни не познајем. А да ли је ПР манипулатор? Разуме се да јесте. Ако је добар, онда је мајстор фине манипулације. Ако није, онда је Џејми Шеј.

Подели на овим сајтовима

Реторика је била један, али само један предемт који се изучавао.

Нисам ја поменула "гласноговорника", него ти/Ви. А што? Зар се Вл. Григорије у Лондону учио комплетном тривијуму и квадријивијуму, или је ипак једина паралела св. Василију управо само реторика?

Подели на овим сајтовима

Сводити огромну делатност еп. Григорија на једну непроверену информацију није одлика образованих људи.

Па кад сам изманипулисана.:-) И сад је цео флад око ПР курса, а не око осталих детаља из CV Вл. Григорија. 

Подели на овим сајтовима

Ma cekajte, da li je Max - Zosima, cuveni?

Ako je on ovo sve rekao vama u brk, onda ipak deluje ono sto se pricestio u Feneku kod vladike Artemija.

Mnogi ce progledati, i mnogi mangupi ce mangupe prepoznati.

Mali grad - mali mangupi, veliki grad - veliki mangupi.

No, tema je Grigorije, pa da dam svoj nesebicni doprinos.

Na godinu dana, od upokojenja Patrijarha Pavla, desilo se cuveno pismo  vladike Grigorija, u kojem je najavljivao pravi razlog smene vladike Artemija(pravljenja vec 15 godina crkve rasklonickog duha-jer ne prati duh vremena), krik pismo da se patrijarh Pavle konacno penzionise.

12.Novembra te 2008 godine zasedao je Sabor, i organizovan je molitveni hod ispred patrijarsije, u kojem je narod i protestvovao i molio Sabor da se stari Patrijarh ne smenjuje...

Zadesih se u Beogradu, i naravno pridjoh koloni, i veoma me obradovalo pojavljivanje mnogih episkopa, koji su blagosiljali narod sa balkona Patrijarsije.

Narod je mirno pojao, bogomoljacke pesme, i tropare.

Neki nisu izlazili iz soba na balkon, i primetno je bilo ko nije izlazio.

Ali pred kraj molitvenog hoda(koji je ovde nazivan sobor necastivih, pogledajte stare postove i teme ovde, ko je sve pljuvao po narodu, koji ne shvata da je Pavle izlapeo, pa ga treba u penziju), kolona se okrece, pojavljuju se obrazovci, njh 6-7 i staju na celo kolone, i masu zastavama.

B92 to jedva docekuje, i od toga pravi miting obraza, i klerofasista.

Mi odlazimo,a Mladen Obradovic poziva na slavu,sv.Kralja Milutina i na secu kolaca, koju u Obrazu sece Dimitrije Kalezic, u nekoj oronuloj zgradi sa nekim prostorijama na spratu.

Dok se kolona odmice, primetih da je sisao dole - na onaj ulaz u Patrijarsiju iz uske ulice, i stao iza kontejnera upravo vladika Grigorije.

Posto sam bio u civilu, odlucih se da pridjem i pokazem da ima hrabrijih koji na tu njegovu provokaciju, kako eto on silazi tek kada odlazi narod, da pokaze da se ne boji, odnosno da hrabro stoji medju narodom.

Vezuje pertlu, sagnut, i onako mangupski saginje se i setka..

- BLAGOSLOVITE VLADIKO..(metanisem i uzimam blagoslov)..zbunjen sam jer mi je izgledao mnogo visi,valjda zbog tih kosarkasa, i shvatam da sam njegove visine, i visi, jer mu gledam u vrh glave...brada kao nacrtana, lice bez i jedne bore, kao da je botoks radio, obrazcici crveni kao nacrtani, a obrve redovno pocupane, ..sav preplanuo..

- BOG BLAGOSLO..unezveren gleda u mene..

- IMATE POZDRAVA IZ BACKE..

- BLAGOSLOVIOOOOOOOO (zavrsava) IZ BAAACKEEEE?????...sav facenew22222222..kez od uva do uva, misli jao jedan od obozavalaca..

- PORUCUJU VAM DA IH NE UNIJATITE..VLADIKO

- A??? MA KO TE UNIJATI JADO?...(iz velikog keza, stvara se kiseli osmeh, kruzici crveni na obrazima postaju ogromni krugovi, i postaje zajapuren, umanjuje poged)

- PA NAROD HOCE DA IM OSTAVITE PATRIJARHA, I DA BRATSTVO I JEDINSTVO OSTANE IZA NJIH, MI U BACKOJ VEKOVIMA ZIVIMO SA INOVERNIMA, I SVAKOM GUTEN TAG, JUNO POT, DOBRI DJEN, A FRATRI NAM SE NISU SETALI PO OLTARU VLADIKO..LJUBAV SE POKAZUJE DRUGACIJE..

- A TAKO ZNACI? ZNAS LI TI JADO..

- VLADIKO CITAMO VAS VIDOSLOV, TAMO IMA VISE KATOLICKIH BOGOSLOVA NEGO SVETIH OTACA..

- ZNAS LI TI JADOO nastavlja.. DA IMA CITAVA JEDNA TEOLOGIJA O MUVI......?

- ? ostajem zbunjen..

- O MUVI!!! LETI MUVA I LETI PO CRKVI, I UDJE U OLTAAAR, I STANE NA PRESTO, I SADA STA TI MISLIS, DA LI JE TO PRESTO OBESVECEN ILI MUVA OSVECENA? A? A? dize obrvu u stilu bosanskog mangupa.. A STA FALI AKO SU ONI TAMO...U OLTARU...TO NISI NAUCIO, A TREBAO SI!

- PREOSVECENI, NE BAVIM SE SHOLASTIKOM, TEOLOGIJU MUVE NE POZNAJEM, ALI OSTAVITE NAM PATRIJARHA ..KOLIKO MOZE DA ZIVI STARAC OD 94 GODINE?..

- gleda me ljutito, i kazem mu, OPROSTITE VLADIKO, MORAM POCI,NAROD ODLAZI, NE ZAMERITE.

- cuti, ne govori nista, i ja odlazim..

...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...