Jump to content

BBC опет о Србима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 117
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Па не знам, мени ово делује као врло једноставна направа. Чини ми се да би старији основци на часу опште-техничког (или како се већ сада зове) могли да направе за пар сати.

Не разумем стварно шта је ту требало да се "пројектује" три године... 0212_rolleyes

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па не знам, мени ово делује као врло једноставна направа. Чини ми се да би старији основци на часу опште-техничког (или како се већ сада зове) могли да направе за пар сати.

Не разумем стварно шта је ту требало да се "пројектује" три године... 0212_rolleyes

Ma momak je dobio nagradu za taj projekat koji je OK. Ali zbog ekologije, jer ono, ne zagadjuje a pune se baterije. Ali OK, lepa ideja.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Не разумем стварно шта је ту требало да се "пројектује" три године... ne_shvata

0102_laugh

Мислим да су скупљали пуњаче  greengrin

п.с

Ипак свака част...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Не разумем стварно шта је ту требало да се "пројектује" три године... 0102_laugh

Значи, не верујем на како ниске гране ти можеш да спаднеш.

1. Пре свега је сјајна сама идеја. Уређај је први овакав на свету.

2. Ако старији основци могу да га направе за пар сати, зашто се ти ниси раније сетио и дао старијим основцима да направе или га, пак, склепао сам, у паузи између два дебаговања?

2. Када ти будеш дошао са неким својим изумом на engadget или BBC, јави се.

3. Дечко је имао 17 година када је дошао на идеју. Прве моделе и прототипове је финансирао сам у овој и оваквој земљи.

4. Зашто је требало три године? Па постоји много потенцијалних разлога, ево неких који ми падају напамет.

- Карактеристике дрвета: искоришћење Сунчеве енергије је прилично високо; уграђени су WiFi и GSM модул за слање SMS-а; моћна батерија која може да ускладишти енергију до 30 дана, када нема Сунца; пуњачи нису обични, већ посебно дизајнирани, који су 20 пута ефикаснији од обичних; и још пар ситница... Можда је нешто од овога било мало компликованије него што на први поглед изгледа, можда је мало компликованије да се све споји у једну складну целину, па захтева време, а нарочито ако неко жели да сваком детаљу посвети пажњу, уместо да отаља посао.

- Радили су још неке ствари, поред дрвета.

- Једноставно нису хтели да раде брже, јер су желели да мало уживају у животу (народски речено, да ладе јаја).

Који год да је разлог, на њега имају право, а теби нећу ништа рећи само да бих модератору Дејану уштедео труд за писање опомена. Срам те било!

Али вероватно је највећи проблем што дечко овако размишља, срам и њега било!

"Energy from the sun is free, and it would be unethical to charge people to use the Strawberry Tree... We are trying to inspire young people to think about the source of the energy they use, and behave and act responsibly."
Подели на овим сајтовима

Ма дај Ивице, шта си запенио. Ти си образован човек видиш ваљда да је ово веома једноставно. Осим тога је и бескорисно.

Жао ми је ако ти је пријатељ или слично, ништа лично.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...