anajrim Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 жив је, чини ми се, једино у појединцима који се труде да га оживљавају, тј. оних који се преиспитују и гледају да увек буду будни... Права је радост наићи на такве појединце,тј. битно је и да их уочимо.Да ухватимо тај тренутак њиховог труда,бриге,пружене руке ка нама или неком другом(све једно). ...јер прави "милостиви Самарјанин" никад "не звони на сва звона" и да га сви виде где чини неком нешто.Можда зато и мислимо да их нема много. Из личног искуства ћу рећи....уочавајући такве људе и неке догађаје у својој околини схватила сам колико омекша срце оног ко прими,у неком мање-више тешком тренутку,помоћ милостивог "Самарјанина". Тако омекшано срце је оплемењено и,на даље,спремно преиспитује своје поступке према другима...буди се и будно уочава где и шта може помоћи,макар и најмањим гестом. 0110_hahaha ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 17, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 http://upodobljavanje.wordpress.com/2010/10/15/%d1%83%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%be%d0%bf%d0%b5%d1%82/ http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 http://upodobljavanje.wordpress.com/2010/10/15/%d1%83%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%be%d0%bf%d0%b5%d1%82/ 0212_rolleyes ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 18, 2011 Колико улажемо напора да осмислимо свјоје време које треба да буде одраз Вечног? Да ли заустављамо лопту или је пропуштамо да прође поред нас? Колико смо способни да у Другом видимо оно најлепше што Други поседује? Колико смо способни да и поред констатације наше палости не будемо глумци него живе и животвореће ипостаси које знају (= или бар имају хтење да (са)знају) где, како, зашто… http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 Колико улажемо напора да осмислимо свјоје време које треба да буде одраз Вечног? Да ли заустављамо лопту или је пропуштамо да прође поред нас? Колико смо способни да у Другом видимо оно најлепше што Други поседује? Колико смо способни да и поред констатације наше палости не будемо глумци него живе и животвореће ипостаси које знају (= или бар имају хтење да (са)знају) где, како, зашто… --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- dobro si formulisao ovo : ulazhemo napora" 0907_sport ono shto bi trebalo da nam bude prirodno, danas zaista zahteva napor. Truditi se da se zhivi hrishcanski danas je kao ici putem koji je pun nekog kamenja s odrona koje stalno treba vuci, pomerati, gurati s puta, a samo neke kratke etape uspevam Bozhijom pomocu da preshetam fintirajuci izmedju ili kad preskocim gomilu...U najkracim periodima preletim pa i ne vidim kamencuge, eh da mi je ekstra stalno ..... Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 koliko smo sposobni da vidimo ono najbolje u drugima.... vrlo sposobni kad taj drugi gleda na svet i ljude isto kao mi. To je onda radost dijaloga, spajanja dusha, ispunjenost, obogacenost. U drugim ljudima trazhish ono najbolje, previdish mane, oprostish poneku opasku,namerno prechujesh nesto sto je rekao , sve pokrivash smehom i osmehom...i blago, neprimetno ukorish za neshto sto "lane" a ne bi trebalo...ali s puno ljubavi i onda ima efekta... Medjutim sa ove dve kategorije se na muci ne poznaju junaci.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 ima shiroka kategorija , ja tebe hlebom, ti mene kamenom u glavu...tu sam godinama pokushavala da primenim ponashanje kao u prve dve kategorije, ponashala se kao fanatik koji pokushava da veshtackim disanjem ozhivi nekog dibidus krepalog sve dok i sama ne padnem pored njega. Sizifovala ekstra samo ponekad je uspevalo moje ponashanje da probudi neshto shto lichi na sunce u dushi doticnih, posle sam skontala da je to bio odbljesak farova auta u pokretu. Takvi izlivaju otrov i koriste svaku prigodu da ujedu. Onda se moja sujeta uzjoguni do te mere da se anulira svo moje istorijsko ponashanje i trud prema svima. Krivim sebe shto nazadujem, shto mi se to deshava, budem i razocarana u sebe i besna, preispitujem se do besvesti i muchim sebe. Shodno tome, izlivam i sama otrov pa ne moze biti ni pomena o nekom trudu milostivosti i ljubavi. Znachi, nisam sposobna da SVE volim podjednako i prashtam svima i kopam po tudjem djubretu ne bih li nashla ono zakopano i buduci u toj fazi, daleko od savrshenstva, cutim i jednostavno se KLONIM takvih, to je jedino ponashanje koje sam provalila da ima najmanje shtete i po njih i po mene..... 0907_sport Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 ima shiroka kategorija , ja tebe hlebom, ti mene kamenom u glavu...tu sam godinama pokushavala da primenim ponashanje kao u prve dve kategorije, ponashala se kao fanatik koji pokushava da veshtackim disanjem ozhivi nekog dibidus krepalog sve dok i sama ne padnem pored njega. Sizifovala 0102_laugh samo ponekad je uspevalo moje ponashanje da probudi neshto shto lichi na sunce u dushi doticnih, posle sam skontala da je to bio odbljesak farova auta u pokretu. Takvi izlivaju otrov i koriste svaku prigodu da ujedu. Onda se moja sujeta uzjoguni do te mere da se anulira svo moje istorijsko ponashanje i trud prema svima. Krivim sebe shto nazadujem, shto mi se to deshava, budem i razocarana u sebe i besna, preispitujem se do besvesti i muchim sebe. Shodno tome, izlivam i sama otrov pa ne moze biti ni pomena o nekom trudu milostivosti i ljubavi. Znachi, nisam sposobna da SVE volim podjednako i prashtam svima i kopam po tudjem djubretu ne bih li nashla ono zakopano i buduci u toj fazi, daleko od savrshenstva, cutim i jednostavno se KLONIM takvih, to je jedino ponashanje koje sam provalila da ima najmanje shtete i po njih i po mene..... 0102_laugh 0102_laugh ovo govori iskustvo iz tebe,stoga se prihvata i kao savjet a ne samo mišljenje,makar što se mene tiče "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 Imam i ja indiferentnosti prema ljudima na koje nailazim, rodilo je dobro ove godine, ama... Lako je biti djubre - samo se opustiš! Uvek mogu da nadjem razlog da nekoga izbegnem i uvek mogu da nadjem razlog da tom istom čoveku budem ... bližnji, brat, čovek. Gde sam ono čuo nedavno: "Čovek je čoveku lek"? Pa i u onom divnom pasusu poslanice Rimljanima stoji ta rečenica: "Ako je mogućno, koliko od vas zavisi, živite u miru sa svima ljudima", koju ako primenjujemo van konteksta ... potrudićemo se jednom ili dva puta, ili poput Apostola Petra - 7 puta. Bojim se samo da će i Gospod primeniti isti aršin na nama, pa koliko se mi trudimo da u sebi iznadjemo emocija i/ili volje i/ili snage da sa nekim .. pričamo, slušamo ga ... - e pa tako će i sa nama Gospod. Sve što radimo - sebi radimo. Živi bili pa videli... Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 Tomo, u pravu si dada Oglo...sam otac Ugrin mi je dao divan savet sta se deshava kad samo jednu trulu jabuku stavish u korpu zdravih. Ako ne mogu nemoguce, sklonim se. Sacuvacu se za one druge, pogotovo one kojima sam najpotrebnija. I tu se zavrshava s grizom savesti, hvala Bogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јун 20, 2011 Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 ima shiroka kategorija , ja tebe hlebom, ti mene kamenom u glavu...tu sam godinama pokushavala da primenim ponashanje kao u prve dve kategorije, ponashala se kao fanatik koji pokushava da veshtackim disanjem ozhivi nekog dibidus krepalog sve dok i sama ne padnem pored njega. Sizifovala 4chsmu1 samo ponekad je uspevalo moje ponashanje da probudi neshto shto lichi na sunce u dushi doticnih, posle sam skontala da je to bio odbljesak farova auta u pokretu. Takvi izlivaju otrov i koriste svaku prigodu da ujedu. Onda se moja sujeta uzjoguni do te mere da se anulira svo moje istorijsko ponashanje i trud prema svima. Krivim sebe shto nazadujem, shto mi se to deshava, budem i razocarana u sebe i besna, preispitujem se do besvesti i muchim sebe. Shodno tome, izlivam i sama otrov pa ne moze biti ni pomena o nekom trudu milostivosti i ljubavi. Znachi, nisam sposobna da SVE volim podjednako i prashtam svima i kopam po tudjem djubretu ne bih li nashla ono zakopano i buduci u toj fazi, daleko od savrshenstva, cutim i jednostavno se KLONIM takvih, to je jedino ponashanje koje sam provalila da ima najmanje shtete i po njih i po mene..... 0110_hahaha facenew22222222Понекад из нашег труда произиђе више штете него користи, али склона сам да верујем да тај труд ипак није био потпуно узалудан,само што ми то не видимо. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јун 20, 2011 Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 hvala ti za ovaj ugao gledanja....ja sam uvek mislila samo o shteti u obliku mog nazadovanja a jeste trud bio i ostao iz najbolje namere....mozhda postoji neka korist (duhovna) ali ko zna gde i kome, idemo dalje confused Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 http://upodobljavanje.wordpress.com/2010/10/07/%d1%83%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82/ http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јун 20, 2011 Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 0110_hahaha hvala ti za ovaj ugao gledanja....ja sam uvek mislila samo o shteti u obliku mog nazadovanja a jeste trud bio i ostao iz najbolje namere....mozhda postoji neka korist (duhovna) ali ko zna gde i kome, idemo dalje ekstra 0110_hahaha Тако се бар ја тешим у сличним ситуацијамаt4431А морам признати да имам "списак" оних којих се треба клонити t4431 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Јун 20, 2011 Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 http://upodobljavanje.wordpress.com/2010/10/07/%d1%83%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82/ 0110_hahaha"На којој таласној дужини постајемо освешћени властите погрешивости? На који начин хватамо сигнале упозорења да смо у заблуди и на којој се френквенцији након констатације квара даље емитујемо" Данима се питам зашто не могу да препознам тај тренутак квара, тај камен о који се саплетем,и зашто ми треба превише времена да схватим да сам се саплела и да треба устати и наставити даље. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука