Zeebedee Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Ne izbegavaj odgovre kada te neko pita; ako vec izigravas eksperta. proglasiti svakoga ko je protiv odmah za komunistu, glupana, neznalicu, lazova i slicno ti je bas onako hriscanski; ali sta ocekivati od coveka kome je mrtav francuz "zasluzio" a ubice su nevine jer su zaboga srbi. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 На основу комунистичких судова и пресуда (комунистичке револуционарне правде која није предвиђала праведно и правно суђење противницима револуције већ њихово елиминисање) и на основу документације Озне и Удбе (Озне и Удбе!), које су и након рата радиле на разбијању СПЦ и расрбљавању Српског народа (!), поједини доносе закључке, као да у питању није једна крајње идеолошка ИНСТИТУЦИЈА, већ врхунац истражних радњи. Ради се о томе да је режим у Црној Гори и други острашћени политичком фрустрацијом, истом реториком као и Озна устају на свештенике и чланове СПЦ називајући их "клерофашистима" и сл. Њима је сваки савезник у том циљу, без обзира на профил, добродошао. У ту сврху појављује се и Матовић који "зна" наводно да "Поп Маца" (тако назива свештеномученика Милорада Вукојчића), није на суђењу порицао убиства која су му стављана на терет! А та тврдња се ослања на пресуду из 1946. из времена комунистичког терора. То је време када су мнооооге невине српске душе осуђене и кажњене мучењем и смрћу за злочине који су им прирписани, а са чиме нису имали никакве везе! - Пиши: признаје све што му се ставља на терет ... Пресуда: вешање, стрељање... Све на брзака. Свештеномученика Милорада терети "?!" писмо четничког (!) комаданта Драгана! Веома је интересантно ко је куцао то писмо машином? Сам командант или иследници? klapklap Једна особа, Струњаш, послала је писмо Српској Православној Цркви заснивајући злочин "другооптуженог" на својој сумњи да је њеног оца поп Слободан Шиљак издао Италијанима (!). Дакле, смрт њеног оца, кога су заробили и стрељали Италијани 1943. године, комунистичка инквизиција је ставила на терет једном свештенику, свештеномученику Слободану, да би имали основу за доношење смртне пресуде, а која је брзо била и извршена. И о осталим свештеномученицима марљиво је претресано не би ли се пронашла барем сумња у тачност злодела која су им приписана, па да се преко строго контролисаних медија сервираjу и о њима приче у функцији дневнополитичких обрачуна. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 Ne izbegavaj odgovre kada te neko pita; ako vec izigravas eksperta. proglasiti svakoga ko je protiv odmah za komunistu, glupana, neznalicu, lazova i slicno ti je bas onako hriscanski; ali sta ocekivati od coveka kome je mrtav francuz "zasluzio" a ubice su nevine jer su zaboga srbi. Ти си мене дечаче помешао са неким и то гадно... Ја у животу нисам расправљао на убиство Француза или Срба и немам појма о чему причаш. Људи који тврде да су мученички пострадали свештеници Цркве Христове убијали мацолама или клали није никакво опањкавање неистомишљеника, већ називање правим именом - то су христомрзци. Такви типови су некада нападали хришћане да једу људско месо и пију крв и због тога их бацали лавовима у Колосеуму, а данас да убијамо мацолама и извлаче монахе из манастира јер немају пријављено место пребивалишта. Исти профил, само други ликови. Ако је теби савест нечиста или си несигуран у своју веру - ок, то је твоја ствар, али на свако питање сам одговорио и поткрепио ДОКУМЕНТИМА, а све што сам добио као одговор јесу трачеви и лажи бивших и садашњих комуњара. Но, ви сте листопадни, а ми зимзелени. Јер Црква досада није грешила приликом канонизације, пошто она само констатује у Духу Светом релност успостављену од стране Бога. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 12, 2011 Пријави Подели Написано Јун 12, 2011 На основу комунистичких судова и пресуда (комунистичке револуционарне правде која није предвиђала праведно и правно суђење противницима револуције већ њихово елиминисање) и на основу документације Озне и Удбе (Озне и Удбе!), које су и након рата радиле на разбијању СПЦ и расрбљавању Српског народа (!), поједини доносе закључке, као да у питању није једна крајње идеолошка ИНСТИТУЦИЈА, већ врхунац истражних радњи. Ради се о томе да је режим у Црној Гори и други острашћени политичком фрустрацијом, истом реториком као и Озна устају на свештенике и чланове СПЦ називајуци их "клерофашистима" и сл. Њима је сваки савезник у том циљу, без обзира на профил, добродошао. У ту сврху појављује се и Матовић који "зна" наводно да "Поп Маца" (тако назива свештеномученика Милорада Вукојчића), није на суђењу порицао убиства која су му стављана на терет! А та тврдња се ослања на пресуду из 1946. из времена комунистичког терора. То је време када су мнооооге невине српске душе осуђене и кажњене мучењем и смрћу за злочине који су им прирписани, а са чиме нису имали никакве везе! - Пиши: признаје све што му се ставља на терет ... Пресуда: вешање, стрељање... Све на брзака. Свештеномученика Милорада терети "?!" писмо четничког (!) комаданта Драгана! Веома је интересантно ко је куцао то писмо машином? Сам командант или иследници? klapklap Једна особа, Струњаш, послала је писмо Српској Православној Цркви заснивајући злочин "другооптуженог" на својој сумњи да је њеног оца поп Слободан Шиљак издао Италијанима (!). Дакле, њеног оца, кога су заробили и стрељали Италијани 1943. године, комунистичка инквизиција је у оно време изабрала да то стави на терет једном свештенику, свештеномученику Слободану, да би имали основу за доношење смртне пресуде, а која је брзо била и извршена. И о осталим свештеномученицима марљиво је претресано не би ли се пронашла барем сумња у тачност злодела која су им приписана, па да се преко строго контролисаних медија сервира и о њима приче у функцији дневнополитичких обрачуна. Ја све ово говорим од синоћ, али једноставно увек ће бити оних који немају очи да виде или уши да чују... Болдовано, а и све остало потписујем. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Odluka Zemaljska komisija Crne Gore za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača Zemaljska komisija Crne Gore za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača utvrdila je 15. februara 1946. godine na Cetinju da je Milorad Vukojičić, zvani Maca, rodom iz Pljevalja, učestvovao u ubistvu desetoro svojih zemljaka. Dokument o tome, broj 1487, čuva se u Državnom arhivu Crne Gore. Zemaljska komisija je utvrdila da je Vukojičić, sa saučesnicima Vojislavom Kovaljskim i Milisavom Jestrovićem "učestvovao u hapšenju i strijeljanju mirnih građana grada Pljevalja u 1944. godini". U odluci se navodi da je Vukojičić kriv za smrt Dika Stamenića, zemljoradnika, Ljuba Stamenića, automehaničara, Jule Stamenić, domaćice, Ljubice Stojkanović, studenta, Zore Karamatijević, domaćice, Mileve Žugić, domaćice, Savke Matović, domaćice, Miladina Božovića, penzionera, Božane Mišović, domaćice i Živka Kontića, unirovljernika. "Vukojičić je kao četnički dželat u štabu pljevaljske četničke brigade noću između 22. i 23. marta 1944. godine, zajedno sa četnicima Vojislavom Kovaljskim i Milanom Jestrovićem, strijeljao Stamenića Dika, njegovog sina Ljuba i ženu Julu u Pljevljima... Vukojičić je 23. marta 1944. godine u zajednici sa Kovaljskim i Jestrovićem na zvjerski način ubio Miladina Božovića, penzionera iz Pljevalja. Aprila 1944. godine Vukojičić je izvršio hapšenje mirnih domaćica iz Pljevalja, dok su ostali četnici pohapsili Mišović Božanu i Kontić Živka. Iste noći pošto su ih pohapsili, Vukojičić ih je u zajednici sa četničkim dželatima Milanom Jestrovićem, Vojom Kovaljskim i Mišom Radovićem strijeljao kod rijeke Jugoštice u Pljevljima, piše u odluci koju je svećeniktisao predsjednik Komisije Jakša S. Brajović, U odluci se navodi da je Vukojičić počinio djela ratnog zličina i "kao takav je ratni zločinac". O Vukojičićevim zločinima svjedočila je, pored Milijane Dajović i Savete Stojkanović, i Zora Stamenić. "Mog muža i svekra su ubili u potoku više kuće i ostavili nesahranjene, dok su svekrvu zakopali u đubretu", stoji u svjedočenju Zore Stamenić. Jestrović i Kovaljski, koji su sačinjavali zloglasnu četničku trojku sa Vukojičićem, također su okrivljeni za ubojstva civila. Jestrović za devet, a Kovaljski za osam ubojstava. Prema podacima zemaljske komisije, Kovaljski je do jula 1943. bio politički komesar partizanskog bataljona, kada se zajedno sa svojim komandantom Milovanom Planićem i Božom Milićem predao četnicima Milutina Jelovca. Njima je postavljen uvjet da ubiju nekoga od partizana, što su oni i učinili. Iz zasjede su likvidirali Jezda Lovrića, komesara Treće krajiške brigade. kako sada odjednom i crnogorci srbi ili sam pijana pa nerazumijem,za nekoga sveti za nekoga nesto drugo ,takoje to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Returnee Написано Новембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 7, 2012 Juce je bio dokumentarni film na TVCG Sat u 20h o ovome, u kome pricaju rodjaci zrtava iz 2.svetskog rata o zlocinima novokanonizovanih, sa sve Mirkom Djordjevicem koji kaze da je proces kanonizacije bio politicki motivisan (preko Kostunice). Nisam uhvatio od pocetka tako da ne znam kako se zove film, niti mogu da ga pronadjem na netu, prevrnuh sve zivo, a pisalo je u gornjem levom uglu da je film nagradjen 2005.godine. Ja se prvi put susrecem sa ovom problematicnom temom. Moj utisak je da kad bi se taj film prikazao na RTS1 da 93 procenata ne bi imalo nikakvu nedoumicu u to da su Sijak i Vukojicic ubice, a da nas sinod nema dve blage veze i da oni to kanonizuju kako im se prohte... Proslo je poprilicno vremena od 2005.g.,moje pitanje je da li je neko istrazivao ovu temu i saznao razlog kanonizacije? Ako su nevino streljani i sve ovo sto pricaju gnusne lazi, da li je to dovoljan razlog da se neko proglasi svetim, pa makar bio i svestenik? Da se mozda ipak nije preuranilo sa kanonizacijom? Opet ponavljam nista ne znam o ovome izuzev sto sam gledao ovaj film i na netu nasao iste price koje su u filmu o "svetim koljacima" kako ih zovu http://sh.wikipedia.org/wiki/Milorad_Vukoji%C4%8Di%C4%87 Na ovih 10 strana (ni)malo ima konstruktivnih stvari o ovome, uglavnom svadja, voleo bih da neko izadje sa cinjenicama, neko ko se razume u ovo. "Радость моя, Христос Воскресе!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fisto Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 1. Свештеномученици су убијени од стране брата другарице Милисаве 2. Мајка Мише Јанкетића је убијена по његовим речима од стране Италијана 3. Одлука Земаљске комисије је одбачена као незаконита од стране Уставног суда ЦГ и свештеномученици су рехабилитовани и на земаљском суду 4. Отац другарице Милисаве је заклан од стране комшија јер је крао свиње 5. У Пљевљима постоји иницијатива за подизање капеле посвећене њима 6. Ниједан озбиљан научник није потврдио њене тврдње 7. Друг Никола о којем си писао је бивши припадник КОС-а Ево ти одговори на сва твоја питања. Kako te nije sramota da Lazes Hriscanine jos si i inventar ovde lazovu jedan,kako te nije sramota da bezocno lazes,,sad bih ti ja lepo po srpski rekao sta si tacno no dobio bih ban U pomenutoj Emisiji Misa janketic kaze cetnici( ni nemci ni italijani,cetnici)..i da su mu majku odveli ljudi sa Bradama...da ne bude nisam znao...https://www.youtube.com/watch?v=5GvSrhRsy6k Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fisto Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Миши Јанкетићу је мајка убијена од стране Италијана и то је он потврдио у емисији "Тв лица као сав нормалан свет", тако да је комедија што ово пишеш и лажеш. Не познајеш очигледно никог јер је у Пљевљима велика већина људи СРЕЋНА због овога, а постоји и иницијатива грађана да се сагради капела посвећена свештеномученицима. Никола Голубовић је бивши припадник КОС-а и ЈАДНО је што покушаваш да такве фалсификате протуриш. А сви знамо ко је и шта је био КОС. Pokaj se lazovu sudice ti se za ovo...Mica prica o Majci od 8 .00 https://www.youtube.com/watch?v=5GvSrhRsy6k Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 @@Fisto, Oбрати пажњу на датум Маркове поруке, и датум видеа који си окачио. Очигледно причате о различитим емисијама. Како судиш, тако ће ти се и судити... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fisto Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 @@Fisto, Oбрати пажњу на датум Маркове поруке, и датум видеа који си окачио. Очигледно причате о различитим емисијама. Како судиш, тако ће ти се и судити... Hoces da kazes da Mica Janketic laze to jest prica dve razlicite price u istoj Emisiji ..imam RTS listing ispred Sebe on nije dva puta Gostovao u istoj emisiji a i da jeste ne bi pricao razlicite stvari,,prestani da pricas gluposti i dokazi nam da je Mica Janketic rekao da su mu majku ubili Italijani... ajde daj link - dokaz ,ili to ili zacuti bices pametniji... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fisto Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Intervju iz 79 Godine u kome Mica Direktno optuzije Popa Macu -(macola) http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Drustvo&clanak=456488&datum=2014-10-11&naslov=Progla%F0en%20za%20sveca,%20a%20ubio%20majku%20Mi%F0a%20Janketi%E3a Inace imam prijatelje u TV Novostima (dugo sam bio donator njihove humanitarne manifetsacije,naj torte) kad bih imao vremena kladio bih se da bi ovo iskopao u Arhivi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fisto Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 @@Fisto, Oбрати пажњу на датум Маркове поруке, и датум видеа који си окачио. Очигледно причате о различитим емисијама. Како судиш, тако ће ти се и судити... Ako je Mislio na Balkansku ulicu (2011) Onda ovde jos Direktnije prica o Velikom velikomuceniku macoli 13 .00 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 9, 2016 Гости Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 9, 2016 Гости Пријави Подели Написано Септембар 9, 2016 Misa Janketic kaze da je njegovu majku licno zaklao Milorad Maca Vukojicic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 15, 2017 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2017 Јел може неко на основу докумената да ми покаже зашто је Вукојичић канонизован за светитеља? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука