Jump to content

Да се женама дозволи улаз на Свету Гору?

Да ли сте за то да се женама дозволи улаз на Свету Гору?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за то да се женама дозволи улаз на Свету Гору?

• За
      14
    • Против
      64

Препоручена порука

ДА ли сте за то да се женама забрани учествовање на Литургији?

Човек треба бити свестан да од питања зависи одговор.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Пре него што неки са форума покрену петицију, хајде да гласамо...    stadaradim

Да ли сте за то да се женама дозволи улаз на Свету Гору?

Забранила бих многима,не само женама prst ka gore

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

ДА ли сте за то да се женама забрани учествовање на Литургији?

Знам неке који јесу prst ka gore

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14898.msg462427#msg462427 date=1307754147]

не видим поенту теме, још мање гласања.

понајмање не видим поенту у томе да неко себи даје право да гласа по овом питању, пошто ем не живи тамо, ем нема никакву власт да одлучује о томе.

нешто нисам ни укапирао Цркву као демократску установу.

Смисао овог гласања је тај да се види колико људи (који учествују на форуму и желе да искажу своје мишљење) подржава став да женама треба да се допусти да иду на Свету Гору, а колико не.

Технички је, колико знам, немогуће поставити само гласање, већ мора да постоји и тема. Кад већ постоји, онда ко хоће, може и јавно да каже да ли је за/против и зашто. Мада слична тема већ постоји (али без гласања).

Наравно да немамо никакво право да "гласамо" јер не живимо тамо нити имамо власт да одлучујемо, али то и није такво гласање које би нешто одлучивало.

Слажем се са тобом да Црква није демократска установа - у смислу у коме си мислио.

Поздрав!

Подели на овим сајтовима

Живо ме интересује који би био разлог људи који су за то да се женама допусти улазак на Свету Гору?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14760.msg461779.html#msg461779

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Предање везано за начин живота у монашкој републици је постало део Предања.

Предање везано за начин живота у монашкој републици је постало део Предања.

nekima nije,pregledaj cijelu onu temu...

Подели на овим сајтовима

Мислим да је поента у Цркви да не одлучује свако по свом нахођењу о Предању, већ да је то ствар прихватања саборног типа. Сигурно да то није ствар једино богооткривењског карактера (Богородичин завет), већ је повезано и са практичним разлозима.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је поента у Цркви да не одлучује свако по свом нахођењу о Предању, већ да је то ствар прихватања саборног типа. Сигурно да то није ствар једино богооткривењског карактера (Богородичин завет), већ је повезано и са практичним разлозима.

a zar nije dovoljan Bogorodicin zavjet,i zar u njemu nisu sadrzani i prakticni razlozi?

Подели на овим сајтовима

a zar nije dovoljan Bogorodicin zavjet,i zar u njemu nisu sadrzani i prakticni razlozi?

Наравно и мислим да из њега све остало произилази.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...