Jump to content

Да се женама дозволи улаз на Свету Гору?

Да ли сте за то да се женама дозволи улаз на Свету Гору?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за то да се женама дозволи улаз на Свету Гору?

• За
      14
    • Против
      64

Препоручена порука

@aquilio

Ne shvatam koja je frka ženama za tom svetom gorom

Ni ja ne shvatam koja je frka da zena ode da se pricesti na svetu goru. Ali stvarno ne kontam.

pa možda je i red posle deset vjekova,samo zato što je njoj dunulo

Znaci to je razlog zasto zene ne bi isle na svetu goru da polse 10 vekova ne bi bilo kako je njoj dunulo???

ne to je razlog da ne vidim u tome frku

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

?!

Не разумем. А колико видим, не разумеш ни ти.

Nego ne odgovoriste mi ,

mislite li da su javljanja Bogorodice i ostalo sa svete gore psihologizmi

Не - то су накнадно смишљена објашњења којима се оправдава нешто што је очигледно погрешно, а која пролазе код људи који верују у све што чују без поговора. Једино што је онај који је то смислио био мало креативнији од вас са форума, па је уместо да каже Зато што тако мора, или Не може и тачка, рекао - Рекла Богородица да не може и тачка.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Interesantno,na ovoj temi žene uopšte ne komentarišu.Pitam se zašto?

Recimo,ja sam nekad imala želju da odem na SV.Goru,ali sam vremenom prihvatila da se ne sme.Kada sam pitala zašto dobila sam odgovor da se jednostavno ne sme i još prekoran pogled zašto i kako sam se uopšte usudila da to pitam.Pa sam odustala od pitanja,počela sam da tražim odgovore u knjigama.Nisu mi bili smisleni niti logični,ali sam jednostavno odustala od takvih želja.Ne sme se i tačka.Bez obzira što mi je zabrana besmislena,prihvatila sam je i sad uopšte nemam nikakvu želju da posetim Svetu Goru.Sa Nišijem i Justinijanom se slažem sve su lepo i argumentovano napisali i  objasnili,i zaista u ovo vreme interneta mobilnih telefona fejsbukova koji su svuda prodrli pa i tamo,žena zaista ispade najveće zlo,kome treba zabraniti i kojem se zabranjuje pristup na Sv.Gori.Ova pojava da je žena nekakvo zlo,strašno iskušenje nije prisutna među monaštvom samo već i dosta dobrim delom i u mirjanstvu je veći problem od zabrane ženama da odlaze na Sv.Goru u koju podvlačim nemam želju da odem,jer sam prihvatila da se ne može i tačka.

U ovakvim temama nikako ne smijemo gubiti iz vida ko je pokroviteljka svete gore

tako da ta priča o ženomrscima nikako ne može da pije vodu,makar u ovom slučaju

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

?!

Не разумем. А колико видим, не разумеш ни ти.

Nego ne odgovoriste mi ,

Не - то су накнадно смишљена објашњења којима се оправдава нешто што је очигледно погрешно, а која пролазе код људи који верују у све што чују без поговора. Једино што је онај који је то смислио био мало креативнији од вас са форума, па је уместо да каже Зато што тако мора, или Не може и тачка, рекао - Рекла Богородица да не може и тачка.

stvarno vjeruješ u to

čekaj da možda i Hristos nije ustao iz groba

da li stvarno misliš da ti ljudi ne umiju da razluče,evo deset vjekova istinu od zablude

cccc,mnogo sebi pridajemo na važnosti

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Данас укидања Аватоа!

Сутра увођење жена у свештенички чин!

Прекосутра увођење жена у Епископат!

А можда за који дан забранити да мушарац буде Патријарх, јер треба доказати да Православље није против жена...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Da li je istina da je ženama zabranjen dolazak / pristup na Svetu Goru zato što je upravo Presveta Bogorodica tako odredila?

Тако је!Ако већ не желите да поштујете одлуке монаха, поштујте бар одлуку Пресвете Богорице!Ко зна зашта је та забрана добра...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Nego ne odgovoriste mi ,

To su odvale a ne psihologizmi.

Eeee ne mogu u crkvi toj i toj od sutra da se pricescuju levoruki i plavuse juce mi se javio Hrisots licno

u san. E u tom domenu je i ovo.

Misliš da su odvale duhovna viđenja podvižnika sa svete gore,

kao i dostojno jest??

dakle svi su oni u prelesti bili

ili su ipak imali blagoslov boravka na tom mjestu

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

ne to je razlog da ne vidim u tome frku

A odsustvo razloga za frku u tvojoj percepciji je razlog zasto zene ne bi isle na svetu goru?

Onaj koji iznosi tvrdju ili prohibiciju u ovom slucaju treba da obrazlozi zasto je ta prohibicija korisna

a ne onaj koji naprosto zeli da zna neki smisleni razlog iste.

To je isto kao da ti ja kazem: E od sutra ne mozes da prodjes kroz Novi Sad?

Ti pitas: Zasto?

Ja : Pa ja ne vidim frku zasto bi ti bas morao da prodjes kroz Novi Sad mislim svakako nisi prolazio do

sada.

E otprilike toliko ima smila ovo tvoje ne uvidjanje frke.

Подели на овим сајтовима

stvarno vjeruješ u to

da li stvarno misliš da ti ljudi ne umiju da razluče,evo deset vjekova istinu od zablude

А ти стварно верујеш да ако неко не верује да је Богородица рекла да не може, тај аутоматски не верује ни у Васкрсење?!

И најјачи аргумент који си успео да смислиш је то да је немогуће бити у заблуди десет векова самим тим што живиш на Светој Гори, и да ја превише придајем себи на важности?

...

Пре неколико година тако је дошао један лик на пријавницу патријаршије и рекао да хоће да разговара са патријархом Павлом. Када су га питали ко је и зашто жели да се види са патријархом, он је одговорио да је он архангел Михаило, и да хоће нешто јако важно да прича са патријархом.

Портир је позвао патријарха и пренео му шта је овај рекао. Патријарх је на то одговорио да архангеле прима само четвртком, и да му поруче да дође други пут.

Лично верујем да патријарх није имао проблема да поверује да архангел Михаило може, ако нађе за сходно, да поразговара са једнимправославним патријархом, Али то не значи да је требало да за сваку будалу која ушета са улице верује да је то архангел Михаило.

Бити верник не значи веровати у СВЕ што чујеш.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ne,

stvar je u sledećem,

postoji samo jedno mjesto gdje žene ne mogu da dođu

a to je sveta gora

i sada ćemo sve izmisliti kako bi pokazali da je to pravilo budalaština

neka i jeste,ali je pravilo,i žene zbog toga pravila nemaju veća ili manja prava

i tu ne vidim frku

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Interesantno,na ovoj temi žene uopšte ne komentarišu.Pitam se zašto?

Recimo,ja sam nekad imala želju da odem na SV.Goru,ali sam vremenom prihvatila da se ne sme.Kada sam pitala zašto dobila sam odgovor da se jednostavno ne sme i još prekoran pogled zašto i kako sam se uopšte usudila da to pitam.Pa sam odustala od pitanja,počela sam da tražim odgovore u knjigama.Nisu mi bili smisleni niti logični,ali sam jednostavno odustala od takvih želja.Ne sme se i tačka.Bez obzira što mi je zabrana besmislena,prihvatila sam je i sad uopšte nemam nikakvu želju da posetim Svetu Goru.Sa Nišijem i Justinijanom se slažem sve su lepo i argumentovano napisali i  objasnili,i zaista u ovo vreme interneta mobilnih telefona fejsbukova koji su svuda prodrli pa i tamo,žena zaista ispade najveće zlo,kome treba zabraniti i kojem se zabranjuje pristup na Sv.Gori.Ova pojava da je žena nekakvo zlo,strašno iskušenje nije prisutna među monaštvom samo već i dosta dobrim delom i u mirjanstvu je veći problem od zabrane ženama da odlaze na Sv.Goru u koju podvlačim nemam želju da odem,jer sam prihvatila da se ne može i tačka.

U ovakvim temama nikako ne smijemo gubiti iz vida ko je pokroviteljka svete gore

tako da ta priča o ženomrscima nikako ne može da pije vodu,makar u ovom slučaju

Dakle nigde nisam pominjala ženomrsce Oglo.Malo prajak izraz i uopšte ne objašnjava šta sam htela da kažem.A htela sam da kažem,sad ne vezano za Sv.Goru da u pravoslavnoj crkvi postoji tendencija koju  sam ja i videla i osetila da se žena gura u drugi plan u smislu da je  nedovoljno dostojna,jer je žensko,onda se predstavlja kao nekakvo iskušenje koje treba izbegavati.Govorim o pojavi koju sam primetila i meni to smeta jer u tome ne nalazim nikavo Jevanđelsko opravdanje.I neverovatna je stvar neverovatna da svako žensko istupanje kao sad moje je se etiketira kao emancipacija ženska emancipacija.Šta to znači da čim žensko počne da razmišlja o nečem dubljem nego što je šerpa i lonac,pa i o nekim pojavam u crkvi ,evo sad da ubacim i Svetu Goru opet u sve ovo,onda je emancipacija u pitanju...eto ženi dunulo.Meni nije,kao što rekoh nemam nikakvu želju da odem na Svetu Goru.
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

stvarno vjeruješ u to

А ти стварно верујеш да ако неко не верује да је Богородица рекла да не може, тај аутоматски не верује ни у Васкрсење?!

И најјачи аргумент који си успео да смислиш је то да је немогуће бити у заблуди десет векова самим тим што живиш на Светој Гори, и да ја превише придајем себи на важности?

ja ne znam kakva je ovo diskusija više,

ne,kažem

hoćemo li da kažemo da je Vaskrsenje izmišljotina...

a ovo u vezi argumenata,šta treba koji argument je vama validan,nijedan

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...