Jump to content

Верска настава - Веронаука

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zmajce kako ti tumacis ovu recenicu?

Ех, па ја сам то овако схватио: Како неко може да негира да Бог постоји, ако није утврдио да ли постоји.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Одговори 528
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Nema ga, al' ne "eto tako" nego da bi ta besmrtnost bila posledica slobodnog izbora.

"besmrtnost", "slobodan izbor", "uzrok-posledica" sve je to od Boga, pitaj Boga zasto (odgovor: Ljubav...   "ljubav" je takodje od Boga)

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Pa da, to sma i ja pmislio i hteo da pitam Zmaja.

Ми не користимо уџбеник, тако смо се договрили. Већ записујемо оно што нам професорка говори. Тако да су то белешке...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pa jedno ne iskljucuje drugo vec se dopunjuju.

Ako je jedno "poreklo", a drugo "logican sled dogadjaja", onda je to je jedno te isto, samo drugim recima.

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ех, па ја сам то овако схватио: Како неко може да негира да Бог постоји, ако није утврдио да ли постоји.

OK... ovo 'da li' pravi veliki razliku... i odgovor je naravno da ne moze.

Jel su ovo tvoje beleske ili direktni citati?

EDIT: odgovorio si vec :)

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

A koji je tvoj odgovor ?

"I have absolutely no clue" :)

• Волим 1

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Четврта лекција, прва година гимназије. 

ПРОБЛЕМ САЗНАЊА 

-У источном хришћанству не постоји дилема између вере и знања. Вера у Бога и знање о Богу се поистовећују. Признати да Бог постоји, значи познавати Га.

'нема проблема' :)

Подели на овим сајтовима

Koliko ja znam ni nauka ne daje odgovor na pitanje zasto, vec kako.

Jao, bre! Zasto, kako...

Zasto se led topi u vodi? Mislis da na ovo pitanje nema naucnog odgovora?

Подели на овим сајтовима

Stvoreno moze postati besmrtno samo u zajednici sa onim ko je besmrtan, a to je Bog. Sve sto je stvoreno ne moze biti vecno i nepromenljivo, jer te osobine ima samo onaj ko je nestvoren - Bog.

Za osobine stvorenog je odgovoran Bog, a ne samo stvoreno, pretpostavljam.

Подели на овим сајтовима

Jao, bre! Zasto, kako... Zasto se led topi u vodi? Mislis da na ovo pitanje nema naucnog odgovora?

Zasto se topi ? Kada sam postavljao pitanja : zasto se desio Veliki bum i zasto je prva celija nastala pa se jos razmnozavala i menjala... dobio sam odgovor da se nauka ne bavi pitanjima zasto se nesto desilo i desava, vec kako se desilo i desava. To su mi odgovorili vodeci ateisti u nas SrBa, da ih sada ne spominjem.

Подели на овим сајтовима

Za osobine stvorenog je odgovoran Bog, a ne samo stvoreno, pretpostavljam.

Osobine nestvorenog i vecnog ima samo Bog. Sve drugo ne moze imati te osobine jer bi u tom slucaju ono bilo Bog, tj. samo sebi uzrok postajanja i vecnosti. Materija/energija nemaju te osobine. One se non stop menjaju tezeci nistavilu,raspadu, bezlicnoj ravnotezi...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...