Гости Guest Написано Фебруар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Баш се радујем slava3 Оно што само могу да кажем да нам иду тешки дани (као што је већ и кренуло од пре две-три године ) и још тежи по питању врске наставе!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ако не дође до нових политичких промена и повољности по вронауци!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlaja Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 видећемо шта ће и како ће бити , они како су га преставили ( оно што сам чуо ) као да је већ било изгласано пре неку годину а можда као и што кажете - тек сада су то предложили па тек креће гласање! Ja znam već neko vreme da je u pripremi novi zakon o srednjim školama. Prvo je, čini mi se 2009. donet Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (veronauka je tu u 72. članu), a sada su na redu pojedinačni zakoni o osnovnoj i srednjoj školi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Зашто мислиш да иду тешки дани? Због све мањег броја деце? Чуо сам директори воле да имају више на верској, јер онда дају онима којима фали фонд, а боље да се замере једном вероучитељу него тројици других колега, пред реизборе и сл. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 па због вишка радника , они би попуњавали тај фонд са овим изборним предметима и онда вероучитељи одоше под лед закон какав су донели и што буду доносили ( као што у сваком закону има рупа и рупица ) , дају ту могућност директорима да раде такве работе , да знаш у нашој епархији смо имали неколико таквих случајева - пример у мом делу где сам координисао , једна школа која је имала скоро 90% на вер.наст. због вишка радника направили такав хаос да је сада у тој школи нешто више од 30% на верској , зато кажем иду нам тешки дани јер закон им дозвоњава да раде шта желе ( на неку руку је то тако ) а ми , ту ништа специјано не можемо да учинимо - везане су нам руке! Ето то је! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Био сам на јавној расправи и мислим да ту нема никаквих промена, што се тиче статуса верске наставе. Не наседајте на гласине разних НВО. Скоро су се званичници огласили поводом оне буве да ће се верска настава укинути у СШ, а прво у стручним СШ. Наравно, вест није тачна. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 а шта ће онда бити са ОШ када је закон већ донет ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Класика, али добро, шта је ту је. Примерене су, у овој ситуацији, речи светог Саве са светосавског ордена и споменика испред Храма. То треба да нам буде водич и упутство. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 а шта ће онда бити са ОШ када је закон већ донет ? Ни ту нема никаквих промена, што се тиче верске наставе. marko_13 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Пазите како користите оловку на следећим изборима, шта да вам друго кажем. Зна се коме је Црква трн у оку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlaja Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 @Aleksandar: Da, mislim da si u pravu i da neće biti promena. Jedino mi je bilo čudno što se o tome piše u Prosvetnom pregledu, znači da nisu baš isključivo NVO u pitanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ма и Просветни преглед није без утицаја НВО. Знам да у канцеларији Министарства које се бави грађанским и верском, седе људи из Грађанских иницијатива. Толико... Александре, слажем се у потпуности. Ове јавне црквеномрсце је лако прозрети, али има ту још прикривених. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Желим да вам кажем да са мојим тимом који ради на одржавању сајта радимо на једном веома озбиљном интернет пројекту који се тиче Верске наставе. Тренутно се пројекат налази на столу одговорних лица за Веронауку и надајмо се да ће пројекат веома брзо бити активан. Такође, не знам да ли знате, наш модератор Иван Илић је СВЕ уџбенике Веронауке одрадио у аудио формату и можете их слушати на нашем сајту или их преузети... https://www.pouke.org/audio.php?cid=633 malina :), Драшко and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Ни ту нема никаквих промена, што се тиче верске наставе. Дај Боже да је тако и наравно да би сви то волели! Али закон је већ донекле ступио на снази за ОШ ево већ две године је тако , само да не крену са овим што планирали - група изборних предмета! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 21, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2012 Дај Боже да је тако и наравно да би сви то волели! Али закон је већ донекле ступио на снази за ОШ ево већ две године је тако , само да не крену са овим што планирали - група изборних предмета! Јок брате. То би значило нова радна места, а то држави није у интересу (нема пара). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука