Jump to content

Верска настава - Веронаука

Оцени ову тему

Препоручена порука

колико је лепо што смо тада сви заједно ( све вероисповести ) на распуту , уједно ми толико и смешто да ми православни морамо на трећи дан Васкрса у школу! Свака част осталима и немам ништа против али док су остали за све те Васкршње дане ( пошто им пре пада Васкрс ) опуштени у својим кућама , наша деца која су православна морају у школама!

Мени је то смешно и донекле понизно - можда грешим!

Za neverovati.

A i koliko sam shvatila iz razgovora sa nekima- ko bude prepodnevna smena, a planira na Liturgiju- naravno da nece izabrati skolsku klupu.

Porazavajuce! :S

Подели на овим сајтовима

• Одговори 516
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

оно што је мени познато ,

да од 2013.г. креће закон да верка настава и грађанско улазе у обавезне изборне предмете са још неклико нових предмета од којих одабирају два , а да у средњим школама то буде факултативан предмет , тако сам зарумео када сам био на састанцима вероучитеља !

То једино знам !

Е сад можда се нешто изменило те ово што знам више није то - то!

Ne znam, čudno mi je to za fakultativan predmet, to još nikad nisam čuo, a u srednjoj školi radim četiri godine. Kad su nam prošle školske godine u školi prikazivali skicu tog novog programa, mesto verunauke i građanskog bilo je zagarantovano sa jednim časom nedeljno. A što se tiče novih izbornih predmeta, razumeo sam da će biti više grupa predmeta. Jedna grupa je građanski i veronauka, druga recimo geografija i istorija itd. Međutim, ako si ti u pravu, onda to nije dobro.

Подели на овим сајтовима

оно што је мени познато ,

да од 2013.г. креће закон да верка настава и грађанско улазе у обавезне изборне предмете са још неклико нових предмета од којих одабирају два , а да у средњим школама то буде факултативан предмет , тако сам зарумео када сам био на састанцима вероучитеља !

То једино знам !

Е сад можда се нешто изменило те ово што знам више није то - то!

Верска и грађанско су и сада обавезни изборни. Такође, поред ова два ђаци бирају још један (информатика, хор и оркестар, свакодневни живот у прошлости...), а имају и изборни спорт. Што значи да је и сада такво стање - верска и два изборна.

А шта значи ово да ће у средњим да буде "факултативан предмет"? Да ли то значи да ће се бирати између грађанског, верске и још неких предмета?

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ne znam, čudno mi je to za fakultativan predmet, to još nikad nisam čuo, a u srednjoj školi radim četiri godine. Kad su nam prošle školske godine u školi prikazivali skicu tog novog programa, mesto verunauke i građanskog bilo je zagarantovano sa jednim časom nedeljno. A što se tiče novih izbornih predmeta, razumeo sam da će biti više grupa predmeta. Jedna grupa je građanski i veronauka, druga recimo geografija i istorija itd. Međutim, ako si ti u pravu, onda to nije dobro.

Када је враћена веронаука , у основним школама био је факултативан - не знам како је тада било у средњим , те вероватно сада планирају овако у средњим школама као што је некада било у основним.

Чињеница је да са овим покушавају да потисну веронауку и да поново отерају из свих школа.

Оно што знам за основну је ово - да ти предмети - обавезоизборни су додатан час физичког васпитања ( или тако некако - спорског типа ) , ликовна култура и још неки предмет ... , и наравно да је то све лепо испланирано јер ће свакако деца пре све ово прихватити него верску наставу или грађанско!

Онда кроз коју годину биће ова изјава - због слабог интересовања за верску наставу од ове године се више неће изучавати...

Бојим са да ће тако бити!!!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Верска и грађанско су и сада обавезни изборни. Такође, поред ова два ђаци бирају још један (информатика, хор и оркестар, свакодневни живот у прошлости...), а имају и изборни спорт. Што значи да је и сада такво стање - верска и два изборна.

А шта значи ово да ће у средњим да буде "факултативан предмет"? Да ли то значи да ће се бирати између грађанског, верске и још неких предмета?

не , ниси ме схватио брате шта и о чему причамо ако не грешим...

он је већ обавезно изборни али само као Верка или Грађанско и прлус остало ...

али од 2013.г. неће бити тако - биће обавезно изборни са још неколико предменета , тако да ће на папиру бити

- верка н.

- грађанско б.

- додатни час физичког

- ликовно

- ...

па од овога се одабира Два предмета , надам се да си ме схватио сада а и о чему причамо Злаја и ја?

Подели на овим сајтовима

Не, Марти. Ликовно има статус сталног предмета - вештине. А цртање, сликање и вајање је изборни предмет у групи са информатиком, хором и оркестром и сл.

Док верска и грађанско уз изборни спорт имају статус обавезног изборног.

Подели на овим сајтовима

не , ниси ме схватио брате шта и о чему причамо ако не грешим...

он је већ обавезно изборни али само као Верка или Грађанско и прлус остало ...

али од 2013.г. неће бити тако - биће обавезно изборни са још неколико предменета , пако да ће на папиру бити

- верка н.

- грађанско б.

- додатни час физичког

- ликовно

- ...

па од овога се одабира Два предмета , надам се да си ме схватио сада а и о чему причамо Злаја и ја?

Да, да. Сад је јасно на шта мислите. :) То се односи на само на средње од септембра 2013?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Не, Марти. Ликовно има статус сталног предмета - вештине. А цртање, сликање и вајање је изборни предмет у групи са информатиком, хором и оркестром и сл.

Док верска и грађанско уз изборни спорт имају статус обавезног изборног.

не брате , ово што ти причам је истина ем што сам читао , ем што сам упознат док сам био координатор скоро 5.г. , до новембра месеца сам обављао ову дужност и зато ми све познато а и на нашим састанцима координатора нам све ово прочитано из службеног гласника.

све ово су додатни часови физичког , ликовног и још неких предмета несећам се тачно којих

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...