Jump to content

Препоручена порука

Da li u danasnjem svetu postoji moral?

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 44
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Све мање и мање. Или "стандард морала" се спустио ниже. Углавном морал је доживео промену, као и норма. Негде се спустио, негде га нем а, а негде се променио. На глобалном нивоу, државном, законском, међудржавном се променио, то је сигурно.

Подели на овим сајтовима

Licno mislim da je potpuno nestao,a ljudi samo ponekad odglume moral u zavisnosti od situacije,ali unutar coveka moral je nestao

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Moral je lazna kategorija tj kategorija lazi

a ko ne zna za moral je ili veliki covek ili totalna bitanga

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Moral je lazna kategorija tj kategorija lazi

[glow=red,2,300]a ko ne zna za moral je ili veliki covek ili totalna bitanga[/glow]

Mislim da su dosta ovi sa TV Pinka odfgovorni za srozavanje morala u drustvu,a Sasa Popovic i ekipa,tesko da su veliki ljudi dada

Подели на овим сајтовима

Posto je Deni u pitanju hteo sma svasta da kazem, ali sam citajuci komentare, blago receno ostao iznenadjen:

Moral je bljak, kategorija lazi ...

Stvarno teologija nije za svakoga, ako taj svako ovako shvata prednost koju u aksioloskom smislu ima u prav. teologiji tzv.ontologija nad etikom.

Nije ni cudo da se nekui koji citaju ove teme sablaznjavaju

Подели на овим сајтовима

[glow=red,2,300]Posto je Deni u pitanju hteo sma svasta da kazem[/glow], ali sam citajuci komentare, blago receno ostao iznenadjen:

Stvarno teologija nije za svakoga, ako taj svako ovako shvata prednost koju u aksioloskom smislu ima u prav. teologiji tzv.ontologija nad etikom.

Pa sta ima tu da se kaze...Deni je nemoralan,ali iskren.....i naravno,prezire one popove,koji u dijaposri prodaju badnjake za 10€

Подели на овим сајтовима

Skup pravila o ponašanju i medjusobnim odnosima ljudi koja je

izgradila i usvojila neka društvena zajednica može se definisati kao moral.

слажем се, а ево и лепог примера како и где заврши наметање морала и моралних норми једног човека другом.

Posto je Deni u pitanju hteo sma svasta da kazem, ali sam citajuci komentare, blago receno ostao iznenadjen:

бетмене, оћоравио си, погледај почетни пост, очигледно је да се не прича о теологији, још мање о хришћанству.

што се тиче саблазни, и треба хришћанин да се саблажњава на морал и етику света.

Подели на овим сајтовима

Mislim da nije suština morala da jedan čovek nameće moralne morme drugom već da svaki čovek sam sebe izgrađuje po moralnim principima. Ne može se moral ni nametnuti drugome. Možeš samo primetiti da se neko ponaša loše, a ako to postane ekstremno loše i na nečiju štetu onda se i sankcioniše po zakonu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...