Jump to content

Српска радикална странка отворено против СПЦ!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

У Цркви не влада демократија већ просвећени апсолутизам.  smej.gif

Ди га нађе.  1000000001010 prstgore greengrin

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Одговори 59
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ко уопште њихову политику схвата озбиљно?

Ја!  sHa_sarcasticlol

Нисам отворио ову тему да ликујем као што су учинили неки који се наводно не разумеју у политику и грозе је се.

Отворио сам је, јер сам заиста забринут због овог текста који дели народ и напада једину преосталу институцију српске духовности.

Осим тога, чланак је евидентно писао неки аналфабета и богословски и политички дудук - жалосно да се странка толико срозала.

На Теодорову суботу ове године сам био у фрушкогорским манастирима и у једном од њих на игумановом столу видео часопис Велика Србија. Бесмислено је тврдити да је СРС небитна кад се она једина одупире тоталитарном режиму без алтернатива. Она се једина одупире глобализацији која прождире све различитости и већ куца на врата Цркви.

Забринут сам.

Подели на овим сајтовима

@ Ave

Касти???

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

moj svekar  0110_hahaha

smej.gif  добар одговор  sHa_sarcasticlol

Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће

у најскривенијем језгру његове личности.

Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе

и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено,

али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче

вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта

може и шта треба да постане.

Виктор Франкл

Подели на овим сајтовима

@ Ave

Касти???

Каста.

Каста је унутар себе затворена друштвена скупина заснована на породичном наслеђу и строгој хијерархији моћи и утицаја.

Кастинска организација друштва још увек делом егзистира на балканском потконтиненту.

sHa_sarcasticlol

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Да допуним питање. Ко уопште политику било које странке схвата озбиљно?

Ко није научио да су све пол. странке исте и да могу да се мешају и праве коалиције буквално свако са сваким само да би се дочепали власти, а каче се на све што могу да искористе у своју личну промоцију, било да је то Црква, познато лице, транспарентно удељена милостиња, тај их вероватно схвата озбиљно. 

Ја јок више.

Подели на овим сајтовима

То ја и причам. Полиција долази када има елемената кривичног дела.

"Нема кривичног дела без закона..."

предуго си у аустрији, заборавио си како је то овде  prstgore :cheesy: confused1

А ти не знач ич КЗ Р Србије ни кривично процесно право јер си теолог.

(У Аустрији сам тек ајн јар, редовно идем кући и пратим дешавања у Србији брале)

Што би Шојић рек'о:"Немо' сте острашћени".

прво, нисам острашћен, такве квалификације остави за екипу попут семберца, аве србију, родољуба лазића и сличних ликова који због своје острашћености не виде 2+2.

КЗ РС не морам нити требам да га знам као грађанин, а нисам теолог.

само ти указујем на чињеницу афере кофер, цеце и сличних глупости које се не процесирају како треба или уопште, а камоли ће монах артемије и екипица пошто некоме то не одговара јер неће имати за шта да зеза Цркву, као и за владику Пахомија и сличне незавршене ствари.

у праводу, зли језици ће само да искористе своје право да палацају како им одговара и да манипулишу људима који појма немају, а обично их и не занима да се занимају, или најгора врста - непослушни верници који отворено и/или с намером опонирају Цркви.

Подели на овим сајтовима

Ја!

Протомајстор је у праву и то 150%. Није све то тако баш просто. СРС је растурена од стране запада, а у циљу растурања српства јер је била је једна јако озбиљна странка. Можда и најозбиљнија. А сада је предмет исмејавања и бушења стубова српства, свако са њом ради шта хоће док је Шешељ у ћорци.

Колико се овде ради о растурању српства и да се људи заваде види се и по томе што је Шешељ био велики противник Артемија тако да је сада ово потпуна недоследност, важно је да се попљује Црква.

Ја сам јуче гледао Шешеља у Хагу како се као лав бори против оних зликоваца и то све онда пада у воду јер неко пише овакве глупости о Цркви. Шта ради оним глупацима и судијама па то је урнебесна комедија али ништа то не вреди јер ће тамо да Србију прогласе за веће зло од Наци Немачке.

чекај, а ти мислиш да ово шешељету није одобрио, он, који је највећи острашћеник у срс против Цркве ?  prstgore :cheesy: confused1
Подели на овим сајтовима

Ја!

Протомајстор је у праву и то 150%. Није све то тако баш просто. СРС је растурена од стране запада, а у циљу растурања српства јер је била је једна јако озбиљна странка. Можда и најозбиљнија. А сада је предмет исмејавања и бушења стубова српства, свако са њом ради шта хоће док је Шешељ у ћорци.

Колико се овде ради о растурању српства и да се људи заваде види се и по томе што је Шешељ био велики противник Артемија тако да је сада ово потпуна недоследност, важно је да се попљује Црква.

Ја сам јуче гледао Шешеља у Хагу како се као лав бори против оних зликоваца и то све онда пада у воду јер неко пише овакве глупости о Цркви. Шта ради оним глупацима и судијама па то је урнебесна комедија али ништа то не вреди јер ће тамо да Србију прогласе за веће зло од Наци Немачке.

чекај, а ти мислиш да ово шешељету није одобрио, он, који је највећи острашћеник у срс против Цркве ?  0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh

A da, i komunisti su ga drzali u zatvoru zbog anticrkvenog delovanja.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14803.msg461683#msg461683 date=1307672330]

Ја!

чекај, а ти мислиш да ово шешељету није одобрио, он, који је највећи острашћеник у срс против Цркве ?  4chsmu1 4chsmu1 :nene:

A da, i komunisti su ga drzali u zatvoru zbog anticrkvenog delovanja.

дај, леба ти, где си видео шешељетуа да је причао ЗА Цркву?  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Да допуним питање. Ко уопште политику било које странке схвата озбиљно?

Ко није научио да су све пол. странке исте и да могу да се мешају и праве коалиције буквално свако са сваким само да би се дочепали власти, а каче се на све што могу да искористе у своју личну промоцију, било да је то Црква, познато лице, транспарентно удељена милостиња, тај их вероватно схвата озбиљно. 

Ја јок више.

Па ево многи од вас нису...па имамо БоТу коју убија Србију...

Ја веома озбиљно контам политику...јер сам се бавио истом ...и видео веома озбиљне последице на нацију..ако се неко зеза са ситом и лупа глупости..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Драга Србијо, мислим да ме ниси најбоље разумео. Када сам рекао "Ко уопште политику било које странке схвата озбиљно?" нисам мислио на озбиљност њихових намера већ на искреност истих. Лоше сам се изразио.

Rambo Amadeus - Zreo za penziju - tekstovi.com

Političar je vazda ljubazan sa svima. Svako od njega rado saučesće prima. Mislim se ko se mota oko politike. Ne zna osnovne zakone balistike ...

www.tekstovi.com/1753/rambo_amadeus/zreo_za_penziju.html - Кеширано

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14803.msg461679#msg461679 date=1307671964]

прво, нисам острашћен, такве квалификације остави за екипу попут семберца, аве србију, родољуба лазића и сличних ликова који због своје острашћености не виде 2+2.

КЗ РС не морам нити требам да га знам као грађанин, а нисам теолог.

само ти указујем на чињеницу афере кофер, цеце и сличних глупости које се не процесирају како треба или уопште, а камоли ће монах артемије и екипица пошто некоме то не одговара јер неће имати за шта да зеза Цркву, као и за владику Пахомија и сличне незавршене ствари.

у праводу, зли језици ће само да искористе своје право да палацају како им одговара и да манипулишу људима који појма немају, а обично их и не занима да се занимају, или најгора врста - непослушни верници који отворено и/или с намером опонирају Цркви.

Онда опрости. Али деловало је као да си острашћен (сетио сам се Шојића зато сам употребио

тај израз).

Што се тиче КЗ Р Србије, само да ти кажем да непознавање прописа не оправдава. Бар

је тако у нашем кривичном закону.

Не бих ја, братићу, правио аналогију између Цеце и било кога у мантији јер се на тај начин

деградира свештеничка одора уопште. Такође, мантија не би требала да буде плашт који

је антибиотик за све. Народ каже: Одело не чини човека.

Што се тиче ових "злих што палацају језицима" - слаба нам молитва.

И на крају када си, добри мој батице, поменуо "непослушне вернике" морам да се критички

осврнем на такву изјаву. Подсећаш ме већ на неке који себе називају "духовна аристократија"

а то прави још већи јаз између свештеничке униформе и нас цивила. "Непослушни верници"

такође имају слободу да раде шта хоће. То ти је непромишљена квалификација која

"послушним верницима" извлачи љубав из срца и тада човек заборави да треба да љуби

сваког па и непријатеље своје.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Драга Србијо, мислим да ме ниси најбоље разумео. Када сам рекао "Ко уопште политику било које странке схвата озбиљно?" нисам мислио на озбиљност њихових намера већ на искреност истих. Лоше сам се изразио.

Rambo Amadeus - Zreo za penziju - tekstovi.com

Političar je vazda ljubazan sa svima. Svako od njega rado saučesće prima. Mislim se ko se mota oko politike. Ne zna osnovne zakone balistike ...

www.tekstovi.com/1753/rambo_amadeus/zreo_za_penziju.html - Кеширано

Онда се слажемо...

Искрености данас нема у политици ...јер смо дозволили да се само олош бави истом!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...