Пајко Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14803.msg460801#msg460801 date=1307570546] ]вера није ствар демократије. ако је теби СПЦ Црква, онда за тебе није Артемије владика. толико је просто. коме јесте, тај је кренуо путем који води ван Цркве. За мене он није на дужности али свакако владика јесте. Исто као што и пензионисаног професора или учитеља у пензији зову Учо. Исто као што и муслимани постављају реис-улему и тај који им је - ваља и мени. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14803.msg460801#msg460801 date=1307570546] ]вера није ствар демократије. ако је теби СПЦ Црква, онда за тебе није Артемије владика. толико је просто. коме јесте, тај је кренуо путем који води ван Цркве. За мене он није на дужности али свакако владика јесте. Исто као што и пензионисаног професора или учитеља у пензији зову Учо. Исто као што и муслимани постављају реис-улему и тај који им је - ваља и мени. не причам ти о администрацији епархије, нити о умировљености. не знам да ли знаш да му је Сабор одлуком узео чин владике и свештеника и да је враћен у ред обичних монаха, због минулих ''заслуга''. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 не причам ти о администрацији епархије, нити о умировљености. не знам да ли знаш да му је Сабор одлуком узео чин владике и свештеника и да је враћен у ред обичних монаха, због минулих ''заслуга''. Мислиш да је то тако једноставно? Ја имам свог епископа и то је Игнатије, али имају и други своје. Да нисам ја мало МАЛИ да прецртавам владику Артемија. Заборавио си брате за слободу коју нам је Господ дао. То значи, буквално, да мож' да ради куј шта 'оће - не мож' му ники ништа. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Сабор је донео такву одлуку, са пуним правом и овлашћењем. како год се ти и ја осећамо према Артемију или било ком другом владики, то је амин. пошто је твој владика послушан Сабору, као и што је један од епарха у њему, и ти си дужан по вертикали бити послушан истом телу помесне Цркве СПЦ. ако епарх пренесе послушање на сваког свог свештеника, тако је пренесено и на верника. зато верник у Цркви и додаје Амин (не као одобрење јер Црква није демократична заједница, већ као потврду одлуке неког са већом одговорношћу, знањем и функцијом од себе) на Литургији и одлукама такве врсте. свако ко је против такве одлуке Сабора, тај крњи заједницу на начин да се искуључује из ње. условно речено, технички више не припада заједници верних, Цркви, и у крајњем случају страда као отпадник буде ли инсистирао на својој странпутичности. као што је страдао и монах Артемије због својих инсистирања на одређеним стварима, а свако ко се припаја њему, страда са њим. а коме Црква није мајка, том ни Бог није Отац. иначе, сви умни људи Цркве никад нису ишли против Цркве, а поготово из функције владике. то је заиста редак преседан у свакој помесној Цркви. надам се да ти је јасније коју ти и свако од нас има у Цркви. послушање пре свега, а противљење томе је и био узрок првог пада човека и довео до овога што данас познајемо као (једино) постојање. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 То сам, мој Милане јабуко са гране, чуо бар 500 пута. И да ниси дао то објашњење знао бих шта ћеш да напишеш. Сабор нека ради свој посао а ми не би требали по форумима о томе да дискутујемо. Нисмо ми пи-арови Сабора или неког од епископа а и не знамо када прелазимо границу. Зато је много боље да се о вишим чиновима не износе мишљења нити дају објашњења. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 То сам, мој Милане јабуко са гране, чуо бар 500 пута. И да ниси дао то објашњење знао бих шта ћеш да напишеш. Сабор нека ради свој посао а ми не би требали по форумима о томе да дискутујемо. Нисмо ми пи-арови Сабора или неког од епископа а и не знамо када прелазимо границу. Зато је много боље да се о вишим чиновима не износе мишљења нити дају објашњења. напротив, као верници дужни смо и да проширимо вест и да јој се приклонимо. кад се ради о лоповлуку и дугогодишњем настојању у одређеном смеру, онда је већ и врапцима јасно колико је сати. а то ''благочестиво'' склањање и доводи до негативних пракси. знаш, безвезе је кад видиш нешто негативно - да га игноришеш. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 напротив, као верници дужни смо и да проширимо вест и да јој се приклонимо. кад се ради о лоповлуку и дугогодишњем настојању у одређеном смеру, онда је већ и врапцима јасно колико је сати. а то ''благочестиво'' склањање и доводи до негативних пракси. знаш, безвезе је кад видиш нешто негативно - да га игноришеш. Не бих ја брате никог обележавао сас фломастер нити цртао сас креду. Криминалци треба да бидну у ћорку а док се то не деси - слобода сваком. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Leleeeee....čekaj bre,jel ovo neka politička tema?Juuuuu,pa šta će vam to bre,na svu ovu muku od tema ovde :cheesy: prstgore Ajde,razilazite se,nema mitinga,stigla policija 0304_smile4 0102_laugh greengrin Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јун 8, 2011 Пријави Подели Написано Јун 8, 2011 Leleeeee....čekaj bre,jel ovo neka politička tema?Juuuuu,pa šta će vam to bre,na svu ovu muku od tema ovde :cheesy: prstgore Ajde,razilazite se,nema mitinga,stigla policija 0304_smile4 0102_laugh greengrin То ја и причам. Полиција долази када има елемената кривичног дела. "Нема кривичног дела без закона..." БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Leleeeee....čekaj bre,jel ovo neka politička tema?Juuuuu,pa šta će vam to bre,na svu ovu muku od tema ovde :cheesy: prstgore Ajde,razilazite se,nema mitinga,stigla policija 0304_smile4 0102_laugh greengrin То ја и причам. Полиција долази када има елемената кривичног дела. "Нема кривичног дела без закона..." предуго си у аустрији, заборавио си како је то овде 4chsmu1 :bla: bleh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 4chsmu1 baš ste dosadni vas dvojica 0304_smile4 0102_laugh greengrin :cheesy: prstgore Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Умировљени Епископ Атанасије З-Х је лепо рекао о Шешељу да је комуњара на квадрат.. Мада ја мислим да је само националиста..који чак у својим текстовима промовише и паганизам... Многи пагани се позивају на његове текстове.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 У Цркви не влада демократија већ просвећени апсолутизам. 1000000001010 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 Мислим да је у питању систем касти.. 1000000001010 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јун 9, 2011 Пријави Подели Написано Јун 9, 2011 То ја и причам. Полиција долази када има елемената кривичног дела. "Нема кривичног дела без закона..." предуго си у аустрији, заборавио си како је то овде 1000000001010 prstgore greengrin А ти не знач ич КЗ Р Србије ни кривично процесно право јер си теолог. (У Аустрији сам тек ајн јар, редовно идем кући и пратим дешавања у Србији брале) Што би Шојић рек'о:"Немо' сте острашћени". БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука