Jump to content

Psevdoziloti zovu bivšeg episkopa Artemija za vođu

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Мене ово ништа не чуди, свако иде своме.

Такозвани ђакон Александар Љубанић који шири лажи и клевете против Цркве на фејсбуку је одавно шуровао са расколницима, данас подржава Артемија. Зато је некако и нормално да дође до оваквих изјава а паметноме довољно говори да они заједно одавно раде на урушавању црквеног поретка:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,9729.msg296877.html#msg296877

Подели на овим сајтовима

• Одговори 63
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

види ову ефросинију  0110_hahaha

сва је она мени преподобна  :drugarstvo:

великосхизмична змија, добила велику схиму код акација за рат против СПЦ.   0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

algabacaju

" ... окренћу лице своје против тога човека, и учинићу од њега знак и причу, и истрјебићу га из народа својега, те ћете познати да сам ја Господ." (Јез.14,8.)

Данас страда и погибе брат мој..., а сутра ћу ја.  :group111:

:drugarstvo:

"... нећу Tи дати целив као Јуда, већ као разбојник исповедам те..."

Подели на овим сајтовима

Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? kriminalac dada

Ти не схваташ, они су на том духовном нивоу да су направили раскол због ствари које се још нису десиле а како стоје ствари неће се ни десити (барем за наших живота).

Примјер: ја сам уз кафу начуо да ће средином новембра у фирми смањити плате за 20 посто,

моментално сам кренуо да подижем раднике на штрајк и обуставу рада, и на крају сам дао отказ.

То што су ми дјеца остала гладна због моје личне фантазмагорије је небитно, битно је да сам ја прозорљив и праведан.

Јел сад капираш?  4chsmu1

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Ти не схваташ, они су на том духовном нивоу да су направили раскол због ствари које се још нису десиле а како стоје ствари неће се ни десити (барем за наших живота).

Примјер: ја сам уз кафу начуо да ће средином новембра у фирми смањити плате за 20 посто,

моментално сам кренуо да подижем раднике на штрајк и обуставу рада, и на крају сам дао отказ.

То што су ми дјеца остала гладна због моје личне фантазмагорије је небитно, битно је да сам ја прозорљив и праведан.

Јел сад капираш?  kriminalac

dada 4chsmu1 4869

Подели на овим сајтовима

facenew22222222

" ... окренћу лице своје против тога човека, и учинићу од њега знак и причу, и истрјебићу га из народа својега, те ћете познати да сам ја Господ." (Јез.14,8.)

Данас страда и погибе брат мој..., а сутра ћу ја.  1312_womens

facenew22222222

ај преведи?  facenew22222222
Подели на овим сајтовима

Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? facenew22222222 facenew22222222

Јел сад капираш?  4chsmu1

нормално, заборавио си да напоменеш да тај у таквој ситуацији за сваки случај ''узме своје'' унапред од фирме и то назове ''праведним'' дохотком за сав минули рад  facenew22222222 1312_womens womens
Подели на овим сајтовима

meni oni uopste nisu jasni.... da mislis da si ti upravu a ceo svet nije, zar to nije idiotizam????

Наравно да је идиотизам.

ма где, они су праведни  prstgore confused greengrin
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14761.msg485593#msg485593 date=1311112382]

kriminalac

Данас страда и погибе брат мој..., а сутра ћу ја.  :(

0110_hahaha

ај преведи?  slava3

kriminalac

"Мисли код многих људи биће погрешне и злобне, а осећаји њихови представљаће охладнелу љубав према Богу и ближњима. Охладњеће љубав многијех. И јавиће се многе лажне месије и лажни пророци. Верни ће се држати једног Месије, једног истинитог Исуса Христа, и неће отступити од Њега ни по цену живота земаљског. Зато ће они бити омрзнути од безверника и трачилажа, и биће гоњени и мучени. Али ко претрпи до краја благо њему.'' - Владика Николај (Символи 18,2.)

Боже.., опрости им јер не знају шта раде!

1000000001010

"... нећу Tи дати целив као Јуда, већ као разбојник исповедам те..."

Подели на овим сајтовима

Nisam znala da je uveden novi kalendar i izbacen post,nesto sam propustila? 0110_hahaha slava3

Јел сад капираш?  1000000001010

kriminalac

Подели на овим сајтовима

Две опаске:

1.Не ради се о зилотима, него о псевдозилотима. Тако је и у чланку владике Атанасија, ако се не варам. Зилотизам (ревновање) нема негативну конотацију у православљу, али постоје тенденције у новије време да се сваки зилотизам априори дезавуише.

2. У погледу календара и преласка на нови календар, постоје периодично догађаји и изјаве који указују на то да није све тако једнозначно и несумњиво.

У најновије време, рецимо, Естонска Православна Црква (под јурисдикцијом Цариграда) донела је на сабору ове године у мају одлуку да пређе на нови стил, тако да ће непокретне празнике празновати по грегоријанском календару, а покретне по јулијанском. Такође и митрополит Иларион Алфејев (који се може сматрати најутицајнијим великодостојником после патријарха) је 21. маја ове године у ТВ емисији "Црква и свет" изјавио да нема препрека да Црква прихвати нови стил и грегоријански календар и када Црква сазри и народ буде пожелео, биће прихваћен нови календар. Али да за сада у Руској Цркви не постоји једнозначан потврдан одговор на то питање.

Значи - није да се не размишља и да се не разговара о томе, гледано уопштено у православном свету.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14761.msg485593#msg485593 date=1311112382]

kriminalac

Данас страда и погибе брат мој..., а сутра ћу ја.  :)

0110_hahaha

ај преведи?  slava3

kriminalac

"Мисли код многих људи биће погрешне и злобне, а осећаји њихови представљаће охладнелу љубав према Богу и ближњима. Охладњеће љубав многијех. И јавиће се многе лажне месије и лажни пророци. Верни ће се држати једног Месије, једног истинитог Исуса Христа, и неће отступити од Њега ни по цену живота земаљског. Зато ће они бити омрзнути од безверника и трачилажа, и биће гоњени и мучени. Али ко претрпи до краја благо њему.'' - Владика Николај (Символи 18,2.)

Боже.., опрости им јер не знају шта раде!

1000000001010

Џаба то меденом причаш...он ће лепо у пургаторијум на прочишћење...  :( до тада само шупљира...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...