Милан Меденица :) Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Ja sam se veoma mlada udala, sa svega 18 godina, kada sam rodila moju bebu, divnu devojcicu po imenu "Zanet" ali pre dve godine smo se ja i muz razveli. Problem kod nas je bio taj, sto je moj muz bio veliki srpski nacionalista, pripadao je pokretu "Obraz" a moja mama i moj tata su Hrvati. Doduse, ja sam krstena u rimokatolickoj crkvi, ali su za mene obe crkve iste. Dakle, rodjena sam u Beogradu, tu sada studiram, imam 24 godine i apsolutno nikada nisam uvredila svog muza, na nacionalnoj osnovi. Nazalost on mene jeste i mog oca i moju majku, pa mi je prekipelo i razveli smo se. Da li je po vasoj veri, ovo ispravno? Interesuje me vas odgovor. чејо мајсторе, како теби никад није досадно 1000000001010 greengrin greengrin greengrin 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha confused :bla: confused 319.gif kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 kolo2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Кад Арагорн нешто цитира, то значи да се слаже. 0110_hahaha A,bolan.... greengrin..ako moze bez uvrede brate Zvonko,...Koliko te placa... greengrin... Slaze se onaj,ko recima potvrdi... greengrin..a sve drugo je dvosmisleno.. 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 tesko da okalagija moze da resi te stvari. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 tesko da okalagija moze da resi te stvari.Не може, наравно,ту је спас само што пре изаћи из такве "заједнице". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 tesko da okalagija moze da resi te stvari. 70zfof0qsamomolitva клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 ево шта ја мислим о томе, још нисам у браку, а главни разлог за развод би били: ако би се мој муж изненада претворио у монструма или ако би ме заменио неком другом женом. поента љубави и православног брака је да никада он мене не замени другом женом нити да ја икада њега заменим другим мушкарцем, приче о сексу су ми толико смешне и предимензиониране да ми је постало мучно да о томе уопште слушам, сигурно је да веза или брак који почивају на тзв. сексуалном слагању кат-тад морају пропасти, само православни брак може успети, у то сам сигурна, а зна се шта је православни брак, само православље може спасити свет, а поверење, праштање и истинска љубав су изнад секса, секс оставља само пустош у души ако није пропраћен истинском емотивном повезаношћу двоје људи, дакле: љубав је досегнута онда када ме он неће заменити неком другом чак ни на нивоу помисли, а исто важи и за мене, и тада брак опстаје, ако ме неко хоће-неће, воли па не воли тај ме никад ни волео није и одмах развод ко врата 0442_feel '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Нисам размишљала, скоро по никад, о главним разлозима за раставу, док се моја блиска другарица није развела. Удала се за наркомана и родила близанце и после годину дана пакла, једва ишчупала живу главу и спасила себе и децу мука. Нису се развели црквено, одлаже то данас за сутра. Али видела сам тад шта значи живети са џанкијем. Језа на куб, шта друго да кажем. Ја додуше, не могу да схватим зашто је то урадила (удала се за њега) јер је све време знала да је наркоман. Чак јој је пре венчања и отац Петар Улемек рекао:"Сестро, бежи одатле. Нити му ти можеш помоћи нити га можеш излечити. Само ћеш себи муке навући". Што и би. Опет, захваљујући дружењу са њом и увиду у њену муку, престала сам да се ровим на мужа сваки пут кад сам у ПМС-у или кад ме изнервирају на послу или у саобраћају. Иначе, 7 година сам у браку и било је ужасно тешких момената јер смо прво дете добили тек пре 15 дана. И све је лепо у теорији:нема везе има ли деце или не ако је ту љубав, али кад дуго година испречен буде проблем "заједница без деце", свашта човеку прође кроз главу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 Uh,blago vama..kada cak...do 3 puta,mozete da sklopite "Crkveni brak." Ja sam 38 godina u braku..U brak smo usli iz ljubavi..a tek u braku je dosao sex.. Tako,da za rastavu braka ne moze nikako samo da bude razlog sex..jer se samo zbog sexa ne ulazi u brak.. Sex,se moze ciniti sa svakom dragom osobom,( ili svakom prilikom),dok LJUBAV ima posebno izabrane osobe.. Kada netko sklapa brak,obecava vjernost u braku -i u dobru i u zlu-do smrti.. KC-»Ženidbeni savez, kojim muška osoba i ženska osoba međusobno uspostavljaju zajednicu svega života po svojoj naravi usmjerenu k dobru ženidbenih drugova te k rađanju i odgajanju potomstva, Krist Gospodin uzdigao je među krštenima na dostojanstvo sakramenta«, pa stoga »među krštenima ne može biti valjanoga ugovora koji samim tim ne bi bio sakrament«, ističe jasno Zakonik kanonskoga prava (kan. 1055). Vjenčani Vjenčanje je povezano s povjerenjem, s dubokim uzajamnim povjerenjem, i s vjernošću: time se gradi na stijeni. Bez povjerenja nije moguće ući u brak. Ako nema uzajamnog povjerenja, nema uopće sigurnosti. A gdje nema sigurnosti nema ni zaštićenosti ni doma. Ako se vjenčaš i uđeš u brak, ti želiš drugomu pružati sigurnost. Ako se vjenčaš i uđeš u brak, ti želiš ići istim putem u dobru i u zlu, sve dane svoga života. Stoga ste jednoga dana i uzeli prsten, stavili ga na prst najdražeg čovjeka i rekli: "Primi ovaj prsten u znak moje ljubavi i vjernosti." Neka vaša ljubav bude dovoljno jaka da govorite to jedno drugomu svaki dan iznova. Phil Bosmans Moze sex u braku da bude,najbolje..ali da covjek ima druge mane...i tako te lose osobine,uniste vrednosti..i ljubavi i sexa..Zato je tesko govoriti, o ispravnosti i pravom razlogu za rastavu... Ima,itekako ima razloga za rastavu,jer u braku ne odrzavaju ono sto su obecali...Ili su krivo sklopili crkveni brak.. поверење је управо оно о чему сам писала, песма је предивна 0442_feel '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 само православни брак може успети, у то сам сигурна, а зна се шта је православни брак, само православље може спасити светНисам сигуран да је ово тачно пошто знам доста парова који нити живе православно нити су венчани у православној цркви али имају дуготрајан и сјајан брак. Зато што се воле, и то је то. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 само православни брак може успети, у то сам сигурна, а зна се шта је православни брак, само православље може спасити светНисам сигуран да је ово тачно пошто знам доста парова који нити живе православно нити су венчани у православној цркви али имају дуготрајан и сјајан брак. Зато што се воле, и то је то. ako je tačno to što pišeš ja to pozdravljam , samo ne znam kako im uspeva ako ne znaju postulate pravoslavnog braka, verovatno su rodjeni da budu dobri i uspešni u braku i bez pravoslavlja, ili jednostavno imaju sreće i to je ok. 0110_hahaha '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
xyz Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 verovatno su rodjeni da budu dobri i uspešni u braku i bez pravoslavlja, ili jednostavno imaju sreće i to je ok. 1414_feel прије бих рекла да се воле, имају стрпљења, трпељивости, смирења, разумијевања, воље и труда.... све оно што је и многима православнима тешко за задобити... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 verovatno su rodjeni da budu dobri i uspešni u braku i bez pravoslavlja, ili jednostavno imaju sreće i to je ok. 1414_feel прије бих рекла да се воле, имају стрпљења, трпељивости, смирења, разумијевања, воље и труда.... све оно што је и многима православнима тешко за задобити... Баш тако, људи се једноставно воле а то није резервисано само за православце. А главни разлог за развод брака је управо недостатак љубави, и не знам шта би се више имало причати. Не могу замислити да будеш с неким у браку а не волиш га. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
tara8 Написано Децембар 5, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2010 verovatno su rodjeni da budu dobri i uspešni u braku i bez pravoslavlja, ili jednostavno imaju sreće i to je ok. :bla: прије бих рекла да се воле, имају стрпљења, трпељивости, смирења, разумијевања, воље и труда.... све оно што је и многима православнима тешко за задобити... Баш тако, људи се једноставно воле а то није резервисано само за православце. А главни разлог за развод брака је управо недостатак љубави, и не знам шта би се више имало причати. Не могу замислити да будеш с неким у браку а не волиш га. ni ja to ne mogu zamisliti, a takvih primera ima mnogo, ljudi učine preljubu sa novcem pa iz materijalnih razloga ulaze u brak čega se ja grozim, ljubav je nematerijalna, ko nema strpljenja sa mnom kada grešim - ne voli me, kratko i jednostavno, ne voli me ni onaj ko mi ne oprašta kad se kajem, a najmanje me voli onaj ko se ne raduje mojoj popravci ili je čak i ne konstatuje, u pravu si - ako nema ljubavi nema ni braka ni pravoslavnog niti bilo kojeg drugog, ja sam navela pravoslavni brak jer mi odrednice onoga što čini pravoslavni brak najviše odgovaraju, samo iz tog razloga, a sigurno neću negirati ljubav van pravoslavlja. ljubav je ljubav dada '' знање често осиромаши доброту, доброта увек обогати знање '' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 imam prijatelje koji su oko 20 godina u braku, imaju jedno dete. ona je pravoslavna hriscanka, on musliman. gledam ih sa divljenjem kako se posle toliko godina zajednickog zivota, svih nedaca i teskih bolesti jedno prema drugom ophode sa neznoscu, uvazavanjem, postovanjem, bez visokih tonova... svi vi koji imate planove kako i sta cete u braku, sve to bacite kad pocnete da zivite sa supruznikom. nista nije onako kako zamisljate i niste vi na prvom mestu. uostalo, udjite u brak i vidite i okusite. videcete da osim ljubavi vam treba jos mnogo sto sta. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 imam prijatelje koji su oko 20 godina u braku, imaju jedno dete. ona je pravoslavna hriscanka, on musliman. gledam ih sa divljenjem kako se posle toliko godina zajednickog zivota, svih nedaca i teskih bolesti jedno prema drugom ophode sa neznoscu, uvazavanjem, postovanjem, bez visokih tonova... svi vi koji imate planove kako i sta cete u braku, sve to bacite kad pocnete da zivite sa supruznikom. nista nije onako kako zamisljate i niste vi na prvom mestu. uostalo, udjite u brak i vidite i okusite. videcete da osim ljubavi vam treba jos mnogo sto sta. Само што у ово доба екстремног егоизма то доста тешко иде 0409_feel Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука