Владан Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Шовинистички графити на храму Светог Саве у Сарајеву Непознати починиоци су у ноћи између 1. и 2. јуна, уочи великог православног празника Вазнесења Господњег – Спасовдана, оскрнавили храм Светог Саве у сарајевском насељу Блажуј исписавши по њему шовинистичке графите, јављено је данас Митрополије дабробосанске. Парох блажујски Чедомир Ђелмо рекао је да су графитима исписани и зидови и врата храма. „Исписано је око 30 графита са увредљивим натписима против генерала Ратка Младића, те ‘Алах је највећи’, ‘Смрт Караџићу’ итд. Има ту и натписа и на арапском и јеврејском“, казао је парох Ђелмо. Истакао је да је овај вандализам пријављен полицији која је обавила увиђај. Парох Ђелмо је нагласио да је овај храм често мета напада и навео да су поломљени крстови на огради, да је део ограде срушен, да је прее пет – шест година у дворишту цркве остављена бомба с намером да буде активирана када се буде косила трава, разбијани су прозори, упадано у храм, украдени олуци, али починиоци ових дела никада нису откривени. http://www.fena.ba Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 .. и то уочи Спасовдана, преко тридесет графита, читав спољашни дио храма су ишарали.... klapklap bangin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 и наравно неизоставни позив на "СВЕТИ РАТ" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Е сада ови толерантни Богослови...треба лепо да добију службу у Сарајевском кантону... Да шире дух љубави, среће и весеља међу мухамеданцима... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 3, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Шта Ти предлажеш? Да кренемо сада ми са писањем дечијих графита или можда са рушењем неке џамије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Шта Ти предлажеш? Да кренемо сада ми са писањем дечијих графита или можда са рушењем неке џамије? Одакле вам та помисао Оче.. Ја сам само рекао да треба службу да добију у Сарајеву Свештеници који ме прозивају да сам јеретик и етнофилитиста... Па после проведених 3 месеца са "толерантним" мухамеданцима да их питам...по неко питање... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Шта Ти предлажеш? Да кренемо сада ми са писањем дечијих графита или можда са рушењем неке џамије? ovo nije decija igra...kamo srece da jeste... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јун 3, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Шта Ти предлажеш? Да кренемо сада ми са писањем дечијих графита или можда са рушењем неке џамије? Одакле вам та помисао Оче.. Ја сам само рекао да треба службу да добију у Сарајеву Свештеници који ме прозивају да сам јеретик и етнофилитиста... Па после проведених 3 месеца са "толерантним" мухамеданцима да их питам...по неко питање... Који то свештеници говоре? Мислиш негде на форуму или приватно? Заиста не знам о чему се ради. То да је неко "јеретик" је веома опасна квалификација која се доказује на Црккевном суду по цену опстанка у Цркви. Није то игра. Од народа се и не тражи да познају све догмате, црквена учења, каноне... цећ да буду послушни свом Епископу и свештенику који је ту по благослову Епископа. Што се тиче постављања било којег свештеника на било коју парохију, то је по вољи Епископа, зато мислим да је ово Твоје виђење ствари у најблажем смислу чудно. Ти си ипак неко ко колико-толико разуме односе унутар црквене јерерхије. А што се тиче овога што је написано од стране мухамеданаца (сигурно не разумних и највероватније екстремистичке клинчадије које има свугде) одговорио бих ти светописамски: https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=ijekav&search=%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%99%D0%B0%D0%88%D0%A2%D0%95 можеш сам да пронађеш стих кји ти се свиђа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Шта да кажем осим... ЖИВЈЕЛО БРАТСТВО И ЈЕДИНСТОВ! ЖИВЈЕЛА ТОЛЕРАНЦИЈА! ЖИВЈЕЛА МУЛТИЕТНИЧКА БИХ! Али убјеђен сам да Србин неће шарати џамије. То нећемо радити јер нас Епископи уче да то не ваља. Епископ Василије је много пута говорио да је гријех рушити туђе богомоље. Ово је само доказ колко нас муслимани у Сарајеву воле. Надам се да ће полиција ухапсити дивљаке, мада чисто сумњам... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 чек, а ко каже да је ово муслиман радио? где то пише на овим зидовима? .mislise. исто тако, могу да замислим сасвим јасно и неког србенду који ово ради из неких сасвим негативних побуда. немојте да сте брзи на закључцима. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 исто тако, могу да замислим сасвим јасно и неког србенду који ово ради из неких сасвим негативних побуда. Па да, рецимо зато да би муслимане, који су максимално толерантни и љубазни према Србима у Сарајеву, што је општепознато, приказао у негативном светлу, као србомрзце. Просто да би покварио свима познату лепу слику о босанским муслиманима и њиховом изузетном односу према Србима. Дивим се твојој проницљивости и неутаживој тежњи да пронађеш оправдање за све и свашта. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 исто тако, могу да замислим сасвим јасно и неког србенду који ово ради из неких сасвим негативних побуда. Па да, рецимо зато да би муслимане, који су максимално толерантни и љубазни према Србима у Сарајеву, што је општепознато, приказао у негативном светлу, као србомрзце. Просто да би покварио свима познату лепу слику о босанским муслиманима и њиховом изузетном односу према Србима. Дивим се твојој проницљивости и неутаживој тежњи да пронађеш оправдање за све и свашта. Баш тако. Па људи у Сарајеву Срби живе као Јевреји у Варшавском гету, о чему причате. Зар је већа секирација кад дигну метро у Шпанији или Енглеској и погине десет људи него кад ове брадоње закољу стотине по српским селима у Федерацији? Ма ово све треба ријешити тако што ће доћи Тадић да се извини вехабијама јер су Срби тако нетактично ту изградили храм чије је постојање њима данима изазивало стрес и душевни бол. Дакле прво извињење! Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 исто тако, могу да замислим сасвим јасно и неког србенду који ово ради из неких сасвим негативних побуда. Па да, рецимо зато да би муслимане, који су максимално толерантни и љубазни према Србима у Сарајеву, што је општепознато, приказао у негативном светлу, као србомрзце. Просто да би покварио свима познату лепу слику о босанским муслиманима и њиховом изузетном односу према Србима. Дивим се твојој проницљивости и неутаживој тежњи да пронађеш оправдање за све и свашта. хвала на дивљАњу, а мој пост није служио да оправда никог, већ да да управо ту димензију коју си сам потврдио - колико видим, за потпиривање страсти је довољно и мало спреја на цркви, без икаквог преиспитивања ко је и из којег мотива ово урадио у којој хронологији прошлих и будућих догађаја. мислим да је врло ускоумно паушално оцењивати и одбацивати све могуће опције, поготово имајући у виду депортовање младића и тренутног заседања одбора за јасеновац, као и неких будућих догађаја који следе. овакав напрскани догађај је идеалан за купо-продају социо-политичких поена. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Медо, немој бити смјешан. Ако је тако, можда су и муслимани сами себи минирали џамије за вријеме рата...пих, сада нас Србе оптужују да смо рушили џамије. Исто тако ни Насер Орић сигурно није демолиро Цркве у Подињу, сигурно су зли Братунчани то сами радили како би изазвали неку интервенцију суперсила на поштеног и доброг Насера, јер иначе ко би њега напао кад је био хуман? Мислим стварно Медо... "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 мислим да је врло ускоумно паушално оцењивати и одбацивати све могуће опције, поготово имајући у виду депортовање младића и тренутног заседања одбора за јасеновац, као и неких будућих догађаја који следе.овакав напрскани догађај је идеалан за купо-продају социо-политичких поена. Ма јесте, у праву си, зашто бисмо ускоумно тврдили да је ово само још један израз онога што је редовна и уобичајена појава у Сарајеву - мржње према Србима - кад можемо дубокоумно да претпоставимо нешто што је готово немогуће замислити - да Срби сами оскрнаве своју цркву да би онда имали изговор за нпр. отцепљење од Федерације. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука