saas Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 interesuje me gdje je Gospod u Novom Zavjetu spomenuo razliku između katoličanstva i pravoslavlja? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 "У почетку створи Бог небо и земљу." (Постање 1.1) ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
saas Написано Мај 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 "У почетку створи Бог небо и земљу." (Постање 1.1) ozbiljno pitam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Па брате, Нови Завет је написан 1000 година пре раскола. Не знам како би могло да се помиње... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
saas Написано Мај 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 nekad davno sam pročitao a sad ne mogu nikako da nađem.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 "У почетку створи Бог небо и земљу." (Постање 1.1) 0205_whistling Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 Nije, mi smo se sami podijelili među sobom zbog xy stvari. Tko god prizna Krista kao Sina Božjega može biti spašen bez obzira bio on Katolik, Pravoslavac, Kalvinist, Anglikanac, Musliman... Međutim to nas neće spasiti ako samo povjerujemo, trebamo i živjeti Isusove zapovijedi ("Ljubite svoje neprijatelje", "Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio", "Ovo činite meni na spomen", "Budni budite" itd. itd.) jer "i đavli vjeruju da je Isus Sin Božji - i dršču". "Koje li plaće na Nebu ako ljubimo samo one koji nas ljube pa ne čine li i pogani isto?" Mi smo stvorili podjelu i to je to. Tko je "u pravu" ne znam ali znam da nas Bog jednako voli i ako je Židovka Edith Stein postala svetica Katoličke crkve onda je jasno da Bog ne gleda tko je Katolik a tko Pravoslavac već jesi li čovjek ili đubre (da oprostite..) Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
saas Написано Мај 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 Tko je "u pravu" ne znam ali znam da nas Bog jednako voli Bog ne gleda tko je Katolik a tko Pravoslavac ma ne...naravno da Gospod voli sve bez obzira ... nisam ni mislio u tom pravcu nego na jednom mjestu u Novom Zavjetu je opisao suštinsku razliku između zapadnog i istočnog hrišćanstva... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 "У почетку створи Бог небо и земљу." (Постање 1.1) 319.gif 0205_whistling 0110_hahaha И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 "У почетку створи Бог небо и земљу." (Постање 1.1) Gde ti ovo pade na pamet? 0102_laugh :bla: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 "У почетку створи Бог небо и земљу." (Постање 1.1) То је Стари Завет, човек је питао за Нови. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 smajolik78 :group111: torta Tko je "u pravu" ne znam ali znam da nas Bog jednako voli Bog ne gleda tko je Katolik a tko Pravoslavac ma ne...naravno da Gospod voli sve bez obzira ... nisam ni mislio u tom pravcu nego na jednom mjestu u Novom Zavjetu je opisao suštinsku razliku između zapadnog i istočnog hrišćanstva... torta nema ni jedno takvo mesto, ali ima jedno gde nas i Istočne i Zapadne lepo opisuje: "Gospod gleda s neba čovječje sinove da vidi ima li itko razuman da traži Boga. Ali svi su zalutali, svi su se jednako pokvarili. Nema nikoga koji čini dobro, nema ni jednoga. (Ps 14,2-3) Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 "У почетку створи Бог небо и земљу." (Постање 1.1) smajolik78 :group111: Овај цитат,као и онај да мастурбирање из љубави није грех су убедљиво најјачи на целом форуму колико сам видео до сада! torta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 Tko je "u pravu" ne znam ali znam da nas Bog jednako voli Bog ne gleda tko je Katolik a tko Pravoslavac ma ne...naravno da Gospod voli sve bez obzira ... nisam ni mislio u tom pravcu nego na jednom mjestu u Novom Zavjetu je opisao suštinsku razliku između zapadnog i istočnog hrišćanstva... Takvo nešto ne postoji, u vrijeme pisanja Svetog Pisma Novog Zavjeta pojam "hrišćanstvo" praktično nije postojao niti ga je tko upotrebljavao. Tada se to učenje nazivalo Radosna Vijest - Evangelium Gospoda našeg Isusa Hrista, često je bilo predavano potajno od uha do uha iz dva razloga: zbog progona i progonitelja Rimljana i zbog sačuvanja posvetnosti samog sadržaja te Radosne Vijesti prema onoj Isusovoj: "Ne bacajte biserje pred svinje". U samom Novom Zavjetu nema nigdje ništa napisano o nikakvom hrišćanstvu a kamo li šta o nekom tom zapadnom ili istočnom hrišćanstvu. U cijelom Novom Zavjetu je riječ o učenju rabi Ješue koji je za nas Učiteljem i Bogom a koje se naziva Radosna Vijest, Evangelion. Dugo vremena su sljedbenici rabi Ješue bili považvani za židovske sektaše a u Djelima Apostolskim je vidjet da su se prvi učenici rabi Ješue sastajali u sinagogama i raspravljali o čisto židovskim pitanjima, Tori, obrednoj čistoti i nečistoti, obrezanju, košer jelima itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 "У почетку створи Бог небо и земљу." (Постање 1.1) Evo sta je covek sa klikerom. smajolik78 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука