JESSY Написано Август 12, 2014 Пријави Подели Написано Август 12, 2014 Ljubavna pesmaKako da dusu sputamda se tvoje takne?Kako, mimo tebe,da njom da grlimdruge stvari i daljine?Ali, rado bih je skloniona neko zaboravljeno mestousred tmineu neki izgubljen kut,u kom nece je tvojenjihati daljine.Ali, ipak, sve sto dodirnenas dvojeko gudalo nasnekako spajakoje iz dveju strunajedan mami glas.Na kom smo instrumentu?Ko nas satka?I koji ovo svirac drzi nas?O, pesmo slatka. R.M. Rilke Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Ta ljubavTa ljubavTako silnaTako drhtavaTako nježnaTako očajnaTa ljubavLijepa kao danI ružna k'o vrijemeTa ljubav tako stvarnaTa ljubav tako divnaTako sretnaTako veselaI tako jadnaDrhteći od straha k'o dijete u mrakuA tako sigurna u sebeK'o neki spokojni čovjek usred noćiTa ljubav koja je izazivala strah kod drugihGonila ih da govoreI primoravala da blijedeTa ljubav vrebanaJer te druge mi smo vrebaliGanjani ranjavani gaženi dotucavani poricanizaboravljeniZato što smo tu istu ljubav mi ganjali ranjavali gazilidotucavali poricali zaboravljaliTa ljubav cijela cjelcataJoš toliko živaA sva ozarenaTo je tvoja ljubavTo je moja ljubavOna koja je bilaTo osjećanje je uvijek novoI nije se izmijeniloToliko stvarno kao neka biljkaToliko drhtavo kao neka pticaToliko toplo i živo kao ljetoMožemo obojeOtići i vratiti seMožemo zaboravitiA zatim ponovo zaspatiPa probuditi se patiti bditiPa ponovo zaspatiSanjati i smrtZatim probuditi se osmijehnuti se smijati seI podmladiti seNaša ljubav zastaje tuTvrdoglava kao magareživa kao željaSvirepa kao sjećanjeGlupa kao kajanjeNježna kao uspomenaHladna kao mermerLijepa kao danNježna kao dijeteGleda nas smiješeći seI kazuje mnogo ne govoreći ništaA ja je slušam drhtećiI vičemVičem za tebeVičem za sebeI preklinjem teZa tebe za sebe i za sve one koji se voleI koji su se voljeliDa ja im vičemZa tebe za sebe i za sve drugeDa ne znamOstani tuTu gdje siGdje si bila nekadOstani tuNe pomiči seNe idiMi koji smo voljeliMi smo te zaboraviliAli ti nas ne zaboraviJer nemamo drugog do tebe na zemljiNe dopusti nam da postanemo hladniDa se udaljavamo sve višeOdemo gdje biloDaj nam znak da si živaA mnogo docnije na ivici nekog šipražjaU šumi uspomenaIskrsni odjednomPruži nam rukuI spasi nas.Jacques Prévert Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2014 Пријави Подели Написано Август 16, 2014 Pjesma mrtvog pjesnikaMoj prijatelju, mene više nema.Al' nisam samo zemlja, samo trava.Jer knjiga ta, što držiš je u ruci,samo je dio mene koji spava.I tko je čita - u život me budiProbudi me, i bit ću tvoja java.Ja nemam više proljeća i ljeta,jeseni svojih nemam, niti zima.Siroti mrtvac ja sam, koji u seništa od svijeta ne može da prima.I što od svijetlog osta mi života,u zagrljaju ostalo je rima.Pred smrću ja se skrih (koliko mogoh)u stihove. U žaru sam ih kovo.Al' zatvoriš li za njih svoje srce,oni su samo sjen i mrtvo slovo.Otvori ga, i ja ću u te prijećiko bujna rijeka u korito novo.Još koji časak htio bi da živimu grudima ti. Sve svoje ljepoteja ću ti dati. Sve misli, sve snove,sve što mi vrijeme nemilosrdno ote,sve zanose, sve ljubavi, sve nade,sve uspomene - o mrtvi živote!Povrati me u moje stare dane!Ja hoću svjetla! Sunca, koji zlatisve čeg se takne. Ja topline hoćui obzorja, moj druže nepoznati.I zanosa! I zvijezda, kojih nemau mojoj noći. Njih mi, dragi, vrati.Ko oko svjetla leptirice noćneoko života tužaljke mi kruže.Pomozi mi da dignem svoje vjeđe,da ruke mi se u čeznuću pruže.Ja hoću biti mlad, ja hoću ljubit,i biti ljubljen, moj neznani druže.Sav život moj u tvojoj sad je ruci.Probudi me! Proživjet ćemo obasve moje stihom zadržane sate,sve sačuvane sne iz davnog doba.Pred vratima života ja sam prosjak.Čuj moje kucanje! Moj glas iz groba.Dobrica Cesarić Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 Koji je danas danDanas je svaki danDragaDanas smo ceo svetLjubaviVolimo se I zivimoZivimo I volimo seI ne znamo sta je to zivotI ne znamo sta su to daniI ne znamo sta je to ljubav...Z. Prever ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Dopadaš mi se kada ćutiš jer kao da si odsutna, iz daljine me čuješ i glas te moj ne dodiruje.Kao da su ti oči nekud odletelei poljubac jedan sklopio usne.I pošto su sve stvari pune moje duše,izranjaš iz njih njome ispunjena.Leptiru sna, na moju dušu ličiši ličiš na reč melanholija.Dopadaš mi se kada ćutiš i kad si kao odsutna.I kao da se žališ , leptirice zaljubljena.Iz daljine me čuješ i glas me tvoj ne dodiruje.Dozvoli mi da ćutim zajedno s ćutanjem tvojim.Pusti me da ti govorim takodje ćutanjem tvojim,svetlim kao svetiljka, jednostavnim kao prsten.Slična si noći, zaćutala i zvezdana.Ćutanje ti je od zvezda, tako daleko i čisto.Dopadaš mi se kada ćutiš jer kao da si odsutna.Daleka i bolna kao da si preminula.Samo reč, tada, jedan osmeh je dosta.I radostan sam, radostan što istina to nije. Pablo Neruda ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 21, 2014 Пријави Подели Написано Август 21, 2014 Tuzne su tvoje pronicljive oci. Ispituju dusu moju kao mesec kada bi hteo da pronikne more.Razgolitio sam svoj zivot pred ocima tvojim od kraja do kraja, i nista nisam sakrio ni zadrzao. Zato me ne poznajes.Da je dragi kamen, mogao bih ga razbiti u stotinu zrnaca i nanizati ogrlicu tebi oko vrata.Da je cvet, svez i malen i sladak, otkinuo bih ga sa peteljke i udenuo tebi u kosu.Ali to je srce moje, dragana. Gde su obale njegove, a gde njegovo dno?Ne poznajes medje toga kraljevstva i ipak si njegova kraljica.Da je samo trenutak radosti, on bi procvetao u laki osmejak, i ti bi ga mogla videti i citati u trenutku.Da je samo bol, on bi se rastopio u sjajne suze, u kojima bi se ogledala njegova najdublja tajna, tajna bez reci.Ali to je ljubav, dragana moja.Njena radost i bol bez granica, beskrajne su njene zelje i njeno bogatstvo.Ona ti je bliska kao zivot, pa ipak je ne mozes nikada potpuno poznati.Ti si vecernji oblak koji bludi nebom mojih snova.Tagore ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 21, 2014 Пријави Подели Написано Август 21, 2014 Samoca je poput kise.U veceri iz mora se dize,iz ravnica pustih i dalekih stize,ide u nebo gde je uvek ima.I tek sa neba pada po gradovima.Pada pre nego svetlost je izasla,kad ulice se okrecu spram zore,i kad se tela sto nisu nista nasla,razocarano dele puna more,i kada ljudi sto od mrznje gore,u postelji jednoj moraju da noce.Tada dolaze valovi samoce... Rilke Н И Н Е and Mini Mi је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Дијана. and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=q5gwbYXMWhY Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Хаику Хаику песма је традиционална песничка форма настала у Јапану. Сажета и сугестивна, у свега три стиха, хаику песма изражава љубав према постојању и жељу за стапањем човековог бића са природом. О свом доживљавају хаику песама говоре преводилац Хироши Јамасаки Вукелић, психолог Мила Туцовић, инжењер Горан Ђерић, песникиња Кајоко Јамасаки и студент Милош Станојевић. Аутор и уредник емисије: Војислав Карановић Редитељ: Катарина Рогић "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Дијана. and Данче* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука