Jump to content

Замјеник Сина Божјег (на земљи) - Vicarius Filii Dei

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da, tako uči katolička Rimska crkva. Za nas je to ništa drugo do jeres.  

Svejedno me nitko od vas još nije uspio uvjeriti da je Hrist htio imati svoju Crkvu razjedinjenu po nacionalnoj osnovi i ključu koja onda teško da se može nazvati katoličanskom i sabornom, kako može biti nazvano sabornim nešto gdje 1000 godina nije bilo nikakvog sabora?

Подели на овим сајтовима

Svejedno me nitko od vas još nije uspio uvjerii da je Hrist htio imati svoju Crkvu razjedinjeu po nacionalnoj osnovi i ključu koja onda teško da se može nazvati katoličanskom i sabornom, kako može biti nazvano sabornim nešto gdje 1000 godina nije bilo nikakvog sabora?

Mogu npr. ja imati šestero dece i svi da mi budu na različitim kontinentima, a prilike da budu takve da se ne možemo ni videti ni čuti. Zar ću manje ja na njih misliti, manje ih voleti i zar će oni majku zaboraviti i neće se setiti ljubavi koja im je pružena i zar neće, kad prilike dozvole da se svi sretnu, osetiti radost što se opet vide i osetiti neraskidivu povezanost koja im je data rođenjem od iste majke?

Možete vi imati svake godine po tri sabora, a da opet među vama bude samo naučena poza i hladnoća.

Подели на овим сајтовима

Svejedno me nitko od vas još nije uspio uvjerio da je Hrist htio imati svoju Crkvu razjedinjenu po nacionalnoj osnovi i ključu koja onda teško da se može nazvati katoličanskom i sabornom, kako može biti nazvano sabornim nešto gdje 1000 godina nije bilo nikakvog sabora?

"Бог није Бог једнакости, него Бог љубави"!

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Svejedno me nitko od vas još nije uspio uvjeriti da je Hrist htio imati svoju Crkvu razjedinjenu po nacionalnoj osnovi i ključu koja onda teško da se može nazvati katoličanskom i sabornom, kako može biti nazvano sabornim nešto gdje 1000 godina nije bilo nikakvog sabora?

Ево опет цивилизацијског неразумевања! Ко каже да је православна Црква по националној основи. Помесност је ствар организационог, а не богооткривењског карактера. Ја док сам студирао у Немачкој, највише сам био у храму бугарске правславне Цркве, то је и моја Црква и мој храм иако немам везе са Бугарима. А сваки помесни Сабор на којем је пуноћа епископа, када добије потврду других катедри сведочи о Саборности.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Проблем не схватања римокатолика је цивилизацијска. Они мисле да је потребан апсолутистички монарх да би црква имала видљиво јединство, јер га темеље на човеку, законима, па погледајте само са каквим су се проблемима сусретали приликом кодификације црквеног права. И увек ће га мењати, јер није прожето благодаћу и терапеутско као у православљу, већ је јуридичко. Докле год код њих јуридика буде преовладавала над благодаћу неће бити могуће схватање суштине хришћанства од стране римокатолика.

Isto kao što je Isus Hristos Pantokratorem - Carem Neba i Zemlje i Svedržiteljem tako je i njegov Vicarius Filii Dei papa rimski nasljednik prvoapostola Petra na rimskoj episkopskoj katedri neograničenim poglavarom Ecclesia militans - Crkve vojujuće, ratujuće - te na Zemlji aktualne, vidljive. Hrist je Carem i Pantoratorom i te Nebeske, Vječne i te Zemaljske Crkve a papa je povjeren Hristom vladati u njegovo ime toj Zemaljskoj, aktualnoj. Kako e jedna glava cijele Crkve tako morabiti i jedna glava Crkve na zemlji, Crkva nije nikakva stoglava Hydra kako vi to hoćete prikazati.

Church militant and church triumphant

http://en.wikipedia.org/wiki/Church_militant_and_church_triumphant

Јерес!

Подели на овим сајтовима

Зајроне, нема потребе да ми овакве поруке шаљеш као приватне

Da supporterko višeglavih Crkvi, vrlo sam radoznao da mi objasniš šta je to jeres i šta je to jedna Hristova Crkva jedno Tijelo Hristovo sa 16 glava u kojem jedan ud prestane biti u zajedništvu s Tijelom Hristovim jer ga je isključio drugi ud a treći i četvrti razmišljaju kojim od ta dva uda će se prikloniti, dati za pravo a kako i na koji način. Nek nam živi punk i anarhija, hahahaha! Punks not dead. Viva la anarchia.

па те молим да убудуће наставиш разговор јавно.

Подели на овим сајтовима

Pa onda je sasvim besmisleno pričai o ovakvim temama, ako ćete na svako drugo što napišem napisati JERES! Istina, to isto bi se moglo desiti i vama kod nas iako još nisam primjetio da bi vam netko od kaolika na nekom Forumu za to tako vhementno odmah pisao JERES, JERES, JERES kao vi meni ovdje i kad naravno, podrazumjeva da si mi o tom mislimo svoje! Samo nemamo to potrebe tako "okato" davati na znaje!Htjeli ste tumačenje, izložio sam ga vi na kraju napisali JERES, a ja na kraju kažem SAYONARA! Prestaje me to zaisa bavit ovdje gdje konačnio nije savim jasno ni to da li nas uopšte nekim hrišćanima smatrate jer ispada da kad mi svako kršteno čeljade smatramo hrišćaninom kod vas je hrišćaninom samo pravoslavac a ostali nek pjevaju borbene! Ćao!

Подели на овим сајтовима

Разлика у схватању је једно, истина друго, а лицемерје треће. Није наш проблем што смо искрени и прецизни.

Подели на овим сајтовима

Зајроне, нема потребе да ми овакве поруке шаљеш као приватне

Da supporterko višeglavih Crkvi, vrlo sam radoznao da mi objasniš šta je to jeres i šta je to jedna Hristova Crkva jedno Tijelo Hristovo sa 16 glava u kojem jedan ud prestane biti u zajedništvu s Tijelom Hristovim jer ga je isključio drugi ud a treći i četvrti razmišljaju kojim od ta dva uda će se prikloniti, dati za pravo a kako i na koji način. Nek nam živi punk i anarhija, hahahaha! Punks not dead. Viva la anarchia.

па те молим да убудуће наставиш разговор јавно.

????

Подели на овим сајтовима

Zayron

римокатолик

Инвентар форума

ЗАХВАЛНИЦЕ: 58

На мрежи

Поруке: 2.410

Raduj sa, nebies Kráľovná, aleluja - Regina Coeli

Jeres? Hahahahaha!

« За: NinaD послато: данас у 15:39:17 »

« Проследили сте или сте одговорили на ову поруку. »

Цитат  Одговор  Уклони 

Цитат: NinaD  данас у 15:20:20

Пријави администратору

Ovdje sam radi takvih koji žele razgovarati o ekumenizmu u afirmativnom smislu.

NEW YORK CITY POLICE DEPARTMENT - The Regina Coeli Society: http://www.nypdrcs.org/FraternalOrganizations.htm

На ово сам мислила, шта није јасно?

Подели на овим сајтовима

Ауууу! Заклела се земља рају да се све тајне сазнају! Шта је ово тзв. брате Зајроне!? Какве су ово увреде? Вишеглаве Цркве!? Па зар се тако прича са неким ко нас сматра хришћанима?

Подели на овим сајтовима

Разлика у схватању је једно, истина друго, а лицемерје треће. Није наш проблем што смо искрени и прецизни.

Precizni smo i  to bi se dio ali nismo nekulturni, kad nekoga pozvem u kuću i još ga zapitamo zašto je tim čim je i ad bvnam to netko odgovori ne nazivamo ga odmah ne znam čim jer smo ga sami pozvali. Da nismo bila bi druga sttvar. Mješaš aroganciju i iskrenost a ako je netko licmjeran onda samo ti jer ako smo tu pozvani kao gosti onda ne sigurno radi toga kako bismo bili etiketirani ka jeretici LICEMJERU!!!

Подели на овим сајтовима

Zayron

римокатолик

Инвентар форума

ЗАХВАЛНИЦЕ: 58

На мрежи

Поруке: 2.410

Raduj sa, nebies Kráľovná, aleluja - Regina Coeli

Jeres? Hahahahaha!

« За: NinaD послато: данас у 15:39:17 »

« Проследили сте или сте одговорили на ову поруку. »

Цитат  Одговор  Уклони 

Цитат: NinaD  данас у 15:20:20

Пријави администратору

Ovdje sam radi takvih koji žele razgovarati o ekumenizmu u afirmativnom smislu.

NEW YORK CITY POLICE DEPARTMENT - The Regina Coeli Society: http://www.nypdrcs.org/FraternalOrganizations.htm

На ово сам мислила, шта није јасно?

Nazoveš me prvo u oči jeretikom  napišeš mi to tu a potom objaviš i privatnu prepisku!

Nije mi jasno čemu se ti čudiš, to mi nije jasno! Naučite se ophođenju, misliš li da ako te pozovem kod sebe kao gosta prvo što će mi bti na pameti je da te dobro i temeljito izvrjeđam! Ne misliš to valjda ozbiljno?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...