marko_13 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Зајрон, Прочитај, ако ти се да, горњи текст пажљиво. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Otkud to imaš da mi pravoslavce i potestante smatramo nehrišćanima, učili te to tamo tako na toj vašoj bogosloviji? Onda šteta što nisi hodao na bilo koju našu ili protestantsku, tamo takvo nešto nikada ne bi čuo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Otkud to imaš da mi pravoslavce i potestante smatramo nehrišćanima, učili te to tamo tako na toj vašoj bogosloviji? Onda šteta što nisi hodao na našu, tamo takvo ništa nikada ne bi čuo. Ја нисам завршио богословију, тако да нема потребе да причаш носенсе. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Otkud to imaš da mi pravoslavce i potestante smatramo nehrišćanima, učili te to tamo tako na toj vašoj bogosloviji? Onda šteta što nisi hodao na našu, tamo takvo ništa nikada ne bi čuo. Ја нисам завршио богословију, тако да нема потребе да причаш носенсе. Pa pod nickom imaš tu lijevo napisano "Teolog" i po tome se ravnam. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Otkud to imaš da mi pravoslavce i potestante smatramo nehrišćanima, učili te to tamo tako na toj vašoj bogosloviji? Onda šteta što nisi hodao na bilo koju našu ili protestantsku, tamo takvo ništa nikada ne bi čuo. Као што рекох ви можете у тим вашим школицама и на симпатичним скуповима причати о љубави и хришћанима, како смо ми браћа и сл, али делима и званичним ставовима сведочите да православци протестанти нису за вас хришћани. То је папски став по питању вере и морала. Да ли је могуће да му не верујеш!? Па он је тада непогрешив! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Otkud to imaš da mi pravoslavce i potestante smatramo nehrišćanima, učili te to tamo tako na toj vašoj bogosloviji? Onda šteta što nisi hodao na našu, tamo takvo ništa nikada ne bi čuo. Ја нисам завршио богословију, тако да нема потребе да причаш носенсе. Pa pod nickom imaš tu lijevo napisano "Teolog" i po tome se ravnam. Лоше се равнаш. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Otkud to imaš da mi pravoslavce i potestante smatramo nehrišćanima, učili te to tamo tako na toj vašoj bogosloviji? Onda šteta što nisi hodao na bilo koju našu ili protestantsku, tamo takvo ništa nikada ne bi čuo. Као што рекох ви можете у тим вашим школицама и на симпатичним скуповима причати о љубави и хришћанима, како смо ми браћа и сл, али делима и званичним ставовима сведочите да православци протестанти нису за вас хришћани. То је папски став по питању вере и морала. Да ли је могуће да му не верујеш!? Па он је тада непогрешив! Nađi mi to da je negdje neki papa proglasio da protestanti i pravoslavni nisu hrišćanima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Otkud to imaš da mi pravoslavce i potestante smatramo nehrišćanima, učili te to tamo tako na toj vašoj bogosloviji? Onda šteta što nisi hodao na bilo koju našu ili protestantsku, tamo takvo ništa nikada ne bi čuo. Као што рекох ви можете у тим вашим школицама и на симпатичним скуповима причати о љубави и хришћанима, како смо ми браћа и сл, али делима и званичним ставовима сведочите да православци протестанти нису за вас хришћани. То је папски став по питању вере и морала. Да ли је могуће да му не верујеш!? Па он је тада непогрешив! Nađi mi to da je negdje neki papa proglasio da protestanti i pravoslavni nisu hrišćanima. Папа Бенедикт 16. је изјавио да многе (наглашавам многе) протестантске цркве немају никакве (наглашавам никакве) карактеристике цркве и да су се толико одаљиле да су непрепознатљиве. Православне Цркве су фелеричне јер не признају папски примат и не могу се сматрати Црквама у правом смислу те речи. Англиканци и лутерани су ту негде, али испод православних. Дакле, како неко ко нема пуноћу Цркве може бити хришћанин!? Како неко ко не следи оно што је Христос предао у потпуности има право бити назван његовим именом? Нема право и то је суштина. Ако испада да све ово стоји, а да смо ипак хришћани онда је папа збуњен и није сигуран у оно што прича. Да све што нам је Христос предао сачувамо и да ништа не изгубимо. Ако се штогод или когод изгуби док се поврати не припада његовом стаду. Шта овде није јасно? Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ти си Марко сада измислио топлу воду. Не мора Папа ово да каже да би нама то било сасвим јасно шта пап и католици мисле. А шта је ту у ствари проблем? Људи тако верују и ту проблема и нема. Можеш мислити папа рекао да православна црква није у потпуности црква јао ево сав сам се потресао Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ти си Марко сада измислио топлу воду. Не мора Папа ово да каже да би нама то било сасвим јасно шта пап и католици мисле. А шта је ту у ствари проблем? Људи тако верују и ту проблема и нема. Можеш мислити папа рекао да православна црква није у потпуности црква јао ево сав сам се потресао Деки брате нисам ја ништа измишљао нити ми је то била интенција. Ово је тражио Зајрон као доказ и дао сам му га. Уосталом, све време то причам, али Зајрон није веровао док није добио емпиријски доказ и љутио се што сам користио термин нехришћани. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Otkud to imaš da mi pravoslavce i potestante smatramo nehrišćanima, učili te to tamo tako na toj vašoj bogosloviji? Onda šteta što nisi hodao na bilo koju našu ili protestantsku, tamo takvo ništa nikada ne bi čuo. Као што рекох ви можете у тим вашим школицама и на симпатичним скуповима причати о љубави и хришћанима, како смо ми браћа и сл, али делима и званичним ставовима сведочите да православци протестанти нису за вас хришћани. То је папски став по питању вере и морала. Да ли је могуће да му не верујеш!? Па он је тада непогрешив! Nađi mi to da je negdje neki papa proglasio da protestanti i pravoslavni nisu hrišćanima. Папа Бенедикт 16. је изјавио да многе (наглашавам многе) протестантске цркве немају никакве (наглашавам никакве) карактеристике цркве и да су се толико одаљиле да су непрепознатљиве. Православне Цркве су фелеричне јер не признају папски примат и не могу се сматрати Црквама у правом смислу те речи. Англиканци и лутерани су ту негде, али испод православних. Дакле, како неко ко нема пуноћу Цркве може бити хришћанин!? Како неко ко не следи оно што је Христос предао у потпуности има право бити назван његовим именом? Нема право и то је суштина. Ако испада да све ово стоји, а да смо ипак хришћани онда је папа збуњен и није сигуран у оно што прича. Да све што нам је Христос предао сачувамо и да ништа не изгубимо. Ако се штогод или когод изгуби док се поврати не припада његовом стаду. Шта овде није јасно? Opet ti ponavljam da miješaš gljive i šljive, hrišćaninom može biti i nekršteni čovjek koji je primio Hrista kao Spasitelja i Boga ali se iz opravdanih razloga nije stigao pokrstiti, to je krst željom a hrišćaninom je za nas katolike svaka krštea osoba čiji krst ili krštenje katolička Crkva priznaje pravovaljanim i potpunim s crkvenokanonske strane a to su Sveta Tajna krštenja kod pravoslavaca i naproste većine protestanata. Osim toga kod pravoslavaca katolička Crkva priznaje sve hrišćanske Tajne, sakramente a kod protestanata su problemi s priznanjem svih hrišćanskih Tajni jer za razliku od vas pravoslavaca kojima priznajemo SVE njima priznajemo samo neke od kojih naravno sakrament ili Svetu Tajnu krštenja kao pravovaljanu i još neke, dakle priznajemo 4 od 7. Ali za to je potrebno poznavati malo kanosko crkveno pravo i katoličku dogmatiku iz čega bi ti bilo jasn zašto je tomu tako. Vladika +Amfilohije je doltorirao na orijentalnom pontifikalnom tj. papinskom institutu, isto tako i konstantimopolski Patrijarh Vartolomej I kao i Miraš Dedeić a tamo ne bi ni bili primljeni na postdiplomske studije da ih se s naše strane nije smatralo hrišćanima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Видиш ви сте ти који не знате шта хоћете, а термини су вам непрецизни и конфузни. Код мене је све јасно и искрено. Бистро као планински поток. Za tebe smo mi "drugačiji nehrišćani" i s njima hoćeš postići jedinstvo Crkve. A ja ti pišem da slobodno možeš nastaviti sjedinjavati Crkvu s takvim "drugim nehrišćanima" ali da mi tim takvima nismo pa ćeš morati pronaći za to svoje sjedinjavanje nekakve druge "drugačije nehrišćane". Jel sad to konačno jasno, ta logika nešto čini problem ili šta? Па и ми смо за вас нехришћани, друкчији од нпр. муслимана, а хоћете јединство са нама. Брате, да ли је могуће да си ти први римокатолик који има проблем са вашим главним оруђем - формалном логиком!? Otkud to imaš da mi pravoslavce i potestante smatramo nehrišćanima, učili te to tamo tako na toj vašoj bogosloviji? Onda šteta što nisi hodao na bilo koju našu ili protestantsku, tamo takvo ništa nikada ne bi čuo. Као што рекох ви можете у тим вашим школицама и на симпатичним скуповима причати о љубави и хришћанима, како смо ми браћа и сл, али делима и званичним ставовима сведочите да православци протестанти нису за вас хришћани. То је папски став по питању вере и морала. Да ли је могуће да му не верујеш!? Па он је тада непогрешив! Nađi mi to da je negdje neki papa proglasio da protestanti i pravoslavni nisu hrišćanima. Папа Бенедикт 16. је изјавио да многе (наглашавам многе) протестантске цркве немају никакве (наглашавам никакве) карактеристике цркве и да су се толико одаљиле да су непрепознатљиве. Православне Цркве су фелеричне јер не признају папски примат и не могу се сматрати Црквама у правом смислу те речи. Англиканци и лутерани су ту негде, али испод православних. Дакле, како неко ко нема пуноћу Цркве може бити хришћанин!? Како неко ко не следи оно што је Христос предао у потпуности има право бити назван његовим именом? Нема право и то је суштина. Ако испада да све ово стоји, а да смо ипак хришћани онда је папа збуњен и није сигуран у оно што прича. Да све што нам је Христос предао сачувамо и да ништа не изгубимо. Ако се штогод или когод изгуби док се поврати не припада његовом стаду. Шта овде није јасно? Opet ti ponavljam da miješaš ljive i šljive, hrišćainom može biti i nekršteni čovjek koji je primio Hrista kao spasitelja ali se iz opravdanih razloga nije stigao pokrstiti, to je krsz željom a hrišćaninom je za nas katolike svaka krštea osoba čiji krst ili krštenje katolička Crkva priznaje pravovaljanim i potpunim s crkvenokanonske stran a to su Sveta Tajna krštenja kof pravoslavaca i naproste većine protestanata. osim toga kod pravoslavaca katolička Crkva priznaje sve hrišćanske Tajne a kod protestanata su problemi s priznanjem svih hrišćanskih Tajni jer za razliku od vas pravoslavaca kojima priznajemo SVE njima priznajemo samo neke od kojih naravno sakrament ili Svetu Tajnu krštenja kao pravovaljanu i još neke, dakle priznajemo 4 od 7. Ali za to je potrebno poznavati malo kanosko crkveno pravo i katoličku dogmatiku iz čega bi ti bilo jasn zašto je tomu tako. Vladika +Amfilohije je doltorirao na orijentalnom pontifikalnom tj. papinskom institutu, isto tako i konstantimopolski Patrijarh Vartolomej I kao i Miraš Dedeić a tamo ne bi ni bili primljeni na postdiplomske studije da ih se s naše strane nije smatralo hrišćanima. Носенси! Једно причате а друго радите или боље рећи друго причате а треће радите... Мени је то све познато и још сам уверенији да је папа овим ставовима померио они речено у Lumen Gentium и то добрано. Шта нам ово све говори - да нисте доследни и да се прилагођавате у складу са временом и животним околностима. А ако нас сматрате хришћанима зашто вршите прозелитизам и откуд унијати? Ако смо хришћани нема потребе за тим, је ли тако? Е, није, јер нисте доследни и као што рекох не зна човек где вам је глава, а где реп. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Ти си Марко сада измислио топлу воду. Не мора Папа ово да каже да би нама то било сасвим јасно шта пап и католици мисле. А шта је ту у ствари проблем? Људи тако верују и ту проблема и нема. Можеш мислити папа рекао да православна црква није у потпуности црква јао ево сав сам се потресао Деки брате нисам ја ништа измишљао нити ми је то била интенција. Ово је тражио Зајрон као доказ и дао сам му га. Уосталом, све време то причам, али Зајрон није веровао док није добио емпиријски доказ и љутио се што сам користио термин нехришћани. Papa je u pravu kada kaže da neke protestantske crkve se nemogu prepoznati kao takve.Sasvim je logično da ne priznaje pravoslavnu crkvu kao crkvu koja ima punoću. Ja ne vidim šta je tu sporno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 @marko_13 U redu, pojmi su pojmi a dojmi su dojmi. Ja se protiv tvojih uvjerenja i dojmova ne budem a niti mogu i na kraju ni neću boriti, misli si šta hoćeš ako te to tako zabavlja. Što se mene tiče možeš biti mirno uvjeren i u to kako mi mislimo o tebi da si Klingon ako to hoćeš i da ti bude srce na mjestu. A ono što mene zaista više ne zabavlja je dalje nastavljati s tobom u ovom besmislenom dijalogu i gubiti na to svoje dragocjeno vrijeme. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука