Jump to content

Katolički sveci i blaženici kao uzori čitavom čovječanstvu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Све светске агенције и удружења посвећена сећању на Холокауст су осудила Рацингерове срамне речи о Степинцу.

Stepinac je na pravom putu da postane svet čovjek i Papa je to potvrdio odavši priznanje bl. Alojziju Stepincu. 

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 60
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Stepinac je na pravom putu da postane svet čovjek i Papa je to potvrdio odavši priznanje bl. Alojziju Stepincu.

Нека га али како то да папа потврђује светост? :drugarstvo:

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Нека га али како то да папа потврђује светост? 4chsmu1

Lijepo. Proglasiti će ga svetim, pa neće mjesni svećenik na sv. misi reći da je Stepinac svet, već Papa ispred kamera cijelog svijeta.

Подели на овим сајтовима

Нека га али како то да папа потврђује светост? 4chsmu1

Lijepo. Proglasiti će ga svetim, pa neće mjesni svećenik na sv. misi reći da je Stepinac svet, već Papa ispred kamera cijelog svijeta.

Да ли папа има власт рећи да је неки лаик био свет чисто јер му се може?

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Ово је комедија! "Степинац је на путу да постане свет човек"!? Хахахаха! Комедија! Значи још није док папа то као нека певачица не каже пред камерама. Комедија!

Степинац је био и јесте симбол зла и како човек може ниско пасти због идеологије овог света. Он је потврда Христових речи - Убијаће, а говориће да убијају у моје име. Он је мрзео Србе и друге нехрвате, а свесрдно је помагао њиховом нестајању. Заиста, заиста свет човек...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Значи папа ће пред истим оним камерама које га данас оптужују за давање подршке усташком духовнику, тог усташког духовника прогласити светим!? Супер, ето новог материјала за медије када је ркц у питању. И доказа докле дволичност ркц може ићи.

Подели на овим сајтовима

Bl. Stepinac nije bio onakav kakav ga vidite, znam da vam se čini da je svatko tko je živio za vrijema NDH u vašim očima automatski i ustaša, ali nije tako. Isto kao što mi možemo reći da je svaki Srbin koji je živio pod Talijanskim fašistima automatski i četnik ali i vi znate da nije bilo tako.

Подели на овим сајтовима

Ma ne ,,blaženi" Stepinac je bio pravo umiljato jagnje, i mnogo je voleo Srbe...

A zašto bi vas mrzio, zašto bi vas itko mrzio?

Zašto vas mrze Albanci, Vatikan, Hrvati, Bosanski muslimani, (prešutno) Bugari, Rumunji, Crnogorci i Makedonci, Vojvođanski Mađari i Slovaci.. Zašto vas svi mrze, reci ti meni?

Ima li jedan susjed sa kojim ste si dobri? Svi su krivi i zli, a vi jedini dobri i umiljati?

Подели на овим сајтовима

Bl. Stepinac nije bio onakav kakav ga vidite, znam da vam se čini da je svatko tko je živio za vrijema NDH u vašim očima automatski i ustaša, ali nije tako. Isto kao što mi možemo reći da je svaki Srbin koji je živio pod Talijanskim fašistima automatski i četnik ali i vi znate da nije bilo tako.

Kamo sreće da je svaki Srbin bio četnik,kamo sreće  :)

Ne znam na osnovu čega si zaključio da je svako ko je živeo u NDH automatski ustaša?

Što se tiče talijanskih fašista,zahvaljujući tim ljudima je ostalo živo ono malo Srba u NDh.Italijani su bili veliki humanisti i gospoda .To su pokazali i na Kosovu čuvajući naše manastire.

Подели на овим сајтовима

Ma ne ,,blaženi" Stepinac je bio pravo umiljato jagnje, i mnogo je voleo Srbe...

A zašto bi vas mrzio, zašto bi vas itko mrzio?

Zašto vas mrze Albanci, Vatikan, Hrvati, Bosanski muslimani, (prešutno) Bugari, Rumunji, Crnogorci i Makedonci, Vojvođanski Mađari i Slovaci.. Zašto vas svi mrze, reci ti meni?

Ima li jedan susjed sa kojim ste si dobri? Svi su krivi i zli, a vi jedini dobri i umiljati?

Ne znam zašto mrze!

Ako je njima normalno duhovno stanje da nekog mrze neka im bude tako.

Isto može da se postavi pitanje a zašto se recimo Hrvati sad svi međusobno mrze?

Grad protiv grada ,regija protiv regije.Nema više Srba a mržnja i dalje traži svoju hranu?

Подели на овим сајтовима

Зашто нас мрзе!? Па зато што смо са Христом. Ако си већ хришћанин препоручујем ти да читаш о Слузи Божијем у Старом Завету, па ћеш видети зашто Србе мрзе.

Подели на овим сајтовима

Leopolde dragi, kakvi Crnogorci? Kakvi Makedonci? Kakvi Bosanski muslimani (vjerovatno misliš na Srbe koji su prihvatili islam tokom Otomanske tiranije na ovim prostorima)? Svi ti koje si pomenuo su Srbi, samo što je politika odradila svoje! Inače antisrpska politika Vatikana je odavno poznata na ovim prostorima. Pogotovo, u Bosni gdje su fratri od 16 vijeka pokušavali da ,,privedu" pravoslavni živalj pod skute ,,Svetog Oca".

Подели на овим сајтовима

И још лаже да нас мрзе Румуни! За ове остале знамо да су нам били лешинари кад год су могли, па нас мрзе сваки пут кад можемо да се одбранимо да нас не черупају као лешине.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...