Jump to content

Јасеновац - "Каине гдје ти је брат?"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Читајте Срби ово пажљиво. Није имао Папа било какву обавезу да спречи своје свештенике да кољу.

Страшно је како имамо мало самопоштовања и какве усташе пуштамо да пишу по српским форумима.

Čak ni doktori i medicinsko osoblje dan danas po zakonu nisu dužni pomoći čovjeku koji ne želi njihovu pomoć a ne dozvoljava ni da ga se dotaknu, pljuje, psuje i udara ih. U takvom slučaju ni ne odgovaraju za nepružanje pomoći.

Како волим да вас натерам да кажете оно што заиста мислите.

Није нама била потребна болница док тај "доктор" није почео да нас коље.

Hahaha, nisi ti mene na ništa natjerao, to je ono što sam upavo htio

da baš TI saznaš jer mnogo mi se praviš anđeo, samo krila da ti još

ne izrastu. Holt kad te neko ne respektuje a ni ne ponaša se ni pristojno

onda ga tomu moraš naučiti i taj si respekt iznuditi sam! Pouči se od mene!

hajde suti,zivota ti,mislis da te tesko provalit'...pravdas tako strasne stvari,a onaj ko to cini bi radio to isto,samo da mu se ukaze prilika...a sve pod izgovorom ljubavi,i ekumenizma 1405_love

Hajde mila Tavita, da te ja pošaljem negdje nekamo javno pred ljudima do kojih ti je vrlo stalo i napravim budalu od tebe a potom dođem za par dana i kažem ti, daj pomagaj, treba mi hitno za nešta 1000 evra, šta bi mi na to rekla? Baš me zanima.

Читајте Срби ово пажљиво. Није имао Папа било какву обавезу да спречи своје свештенике да кољу.

Страшно је како имамо мало самопоштовања и какве усташе пуштамо да пишу по српским форумима.

Čak ni doktori i medicinsko osoblje dan danas po zakonu nisu dužni pomoći čovjeku koji ne želi njihovu pomoć a ne dozvoljava ni da ga se dotaknu, pljuje, psuje i udara ih. U takvom slučaju ni ne odgovaraju za nepružanje pomoći.

hajde suti,zivota ti,mislis da te tesko provalit'...pravdas tako strasne stvari,a onaj ko to cini bi radio to isto,samo da mu se ukaze prilika...a sve pod izgovorom ljubavi,i ekumenizma :krstix:

Hajde mila Tavita, da te ja pošaljem negdje nekamo javno pred ljudima do kojih ti je vrlo stalo i napravim budalu od tebe a potom dođem za par dana i kažem ti, daj pomagaj, treba mi hitno za nešta 1000 evra, šta bi mi na to rekla? Baš me zanima.

strasno je zayrone kako razmisljas,i kakva poredjenja pravis...nemoj da mislis da imam nesto protiv tebe,zato sto si katolik,ne dragi zayrone...vec zato sto nisi covjek,kad citam tvoje postove najezim se kojim se sve terminima sluzis,pa cak i lakse teme ne mogu da prodju bez toga,npr. nikad mi ne bi palo na pamet da na temi o odvikavanju od duhana nakacim nesto onako sto ti jesi...i strasno je kako si bestidan,meni je dovoljan pojedinac,pa da priznam njegovu gresku...ali dzaba vam sve,vec ti rekoh,strasna je krv na vama,jeste vi pobozni i sve to stoji,ali dzaba,poslije onakvih zlocina nikad vam nista nece biti blagosloveno,ukoliko se ne pokajete,a evo i sto se ne kajete,da se makar ne dicite takvim strahotama...

Kako te nije stid i sramota tako nešto pisati i govoriti, misliš da ako si na ne znam kojem i kakvom Forumu da ću šutjeti ko debil? Šta ti se imam izvinjavati ja? To ti prozivaš mene, to znači da sam ja bio koljač, ja ubijao i klao, šta li? Koji na kraju nisam ni Hrvat? Ja sam bio taj koji je nekog ubio ili ubijao? Meni kojem su i ustaše i četnici stgili ubiti po nekoliko mojih porodičnih pipadnika svaki. Stid te i sramota bilo Tavita!

...ako neko  pravda zlocin,uopste se ne razlikuje od onoga koji ga cini...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Пошто сте навалили о Четницима...који изгледа побили читаву хрватску...а опет вас има...

Четника је било само у Далмацији...и то зони која је била под Талијанима..јер у осталим деловима хрватске није било ни једне Србске главе...јер ти које форумску хрвати бране су побили све Србе или депортовали у логоре...

Нешта мало их је било у Херцеговини и Босни...

Већина Срба који су претекли су били у устаничћкој војсци која је сазнала крајем 45 да су комунисти...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

hajde suti,zivota ti,mislis da te tesko provalit'...pravdas tako strasne stvari,a onaj ko to cini bi radio to isto,samo da mu se ukaze prilika...a sve pod izgovorom ljubavi,i ekumenizma :)

hajde suti,zivota ti,mislis da te tesko provalit'...pravdas tako strasne stvari,a onaj ko to cini bi radio to isto,samo da mu se ukaze prilika...a sve pod izgovorom ljubavi,i ekumenizma 0442_feel

strasno je zayrone kako razmisljas,i kakva poredjenja pravis...nemoj da mislis da imam nesto protiv tebe,zato sto si katolik,ne dragi zayrone...vec zato sto nisi covjek,kad citam tvoje postove najezim se kojim se sve terminima sluzis,pa cak i lakse teme ne mogu da prodju bez toga,npr. nikad mi ne bi palo na pamet da na temi o odvikavanju od duhana nakacim nesto onako sto ti jesi...i strasno je kako si bestidan,meni je dovoljan pojedinac,pa da priznam njegovu gresku...ali dzaba vam sve,vec ti rekoh,strasna je krv na vama,jeste vi pobozni i sve to stoji,ali dzaba,poslije onakvih zlocina nikad vam nista nece biti blagosloveno,ukoliko se ne pokajete,a evo i sto se ne kajete,da se makar ne dicite takvim strahotama...

Kako te nije stid i sramota tako nešto pisati i govoriti, misliš da ako si na ne znam kojem i kakvom Forumu da ću šutjeti ko debil? Šta ti se imam izvinjavati ja? To ti prozivaš mene, to znači da sam ja bio koljač, ja ubijao i klao, šta li? Koji na kraju nisam ni Hrvat? Ja sam bio taj koji je nekog ubio ili ubijao? Meni kojem su i ustaše i četnici stgili ubiti po nekoliko mojih porodičnih pipadnika svaki. Stid te i sramota bilo Tavita!

...ako neko  pravda zlocin,uopste se ne razlikuje od onoga koji ga cini...

Prestani fantazirat, naravno da je nepristranost za vas pravdanje zločina, šta očekivati od takvih koji o KC pišu kao o mafijansko organizaciji, katoličkom visokom kleru i papama kao o bandi ratnih zločinaca a o normalnim katoličkim sveštenicima kao o koljačima i masovnim ubicama. To je isto sad kad bi me sad neko pitao nakon što sam ovdje od vas nekih bio uplju..an od glave do pete i zajedno sa svim mojim papama i ne znam čim još svim da baš nekom od vas takvih dam 1000 evra ili učinim neku uslugu. To bi mi se baš htjelo! Savjetujem vam što prije se okrenut realnosti zapitat sami sebe ima li na svemu tome što se dešava u svijetu možda i neke vaše lične krivice! Tim ne mislim na Jasenovac, to je do neba vapijući zločin koji treba biti osuđen, koji ništa ne opravdava ali koji isto tako nije sigurno nastao i stvorio se iz ničega ništa, tako što je neko bio toliko dokon, dosađivao se i nije imao pametnija posla ili zbog toga jer je bio isto toliko ogorčen i pun mržnje za nešto što je mislio i zarekao se da si to niko ne smije dozvoliti tako s njim postupati i da će se za sve takve stvari osvetiti. Ja naravno da nisam takav čovjek koji bi radi toga što su neki pravoslavci prosto činili to što i sad neki od vas činite, plju..li a sve katoličko i hrvatsko, zbog toga ja sigurno ne bih zamrzio ni sve Srbe a kamo li ih ubijao ali jesu na žalost takvi koji tako strpljivi i ekumenisti kao ja nisu bili ni tada a ni danas ne budu. Jedino uzajamni oprost i respekt može nešto popraviti na svemu tome, a svaki taj svejedno tko, Hrvat ili Srbin, katolik ili pravoslavac koji je u stanju nazivati klerike ove ili one neke druge crkve kojoj sam ne pripada smradlavom bandom nije nikad daleko od toga da počne klat sve redom nožem po kućama, na žalost. Ko se mača laća od mača i pogiba a jezik je mekan ali najoštrije sječe!

Sve što napisah važi OBOSTRANO UZAJAMNO I JEDNAKO za obe strane.

Подели на овим сајтовима

Није ти у реду коментар, мада разумијем на шта циљаш.

Ја се слажем са тобом да српско мњење - генерално - са огромним подозрењем гледа на све из хрватске. И то подозрење је често неоправдано...отуда само праштање помаже.

Како је рекао Господ на питање "колико пута да опростим брату, да ли 7"? рекао је "не 7 него 7 пута 77", али када? Ако брат ЗАТРАЖИ опроштај!

То је пента брате.

Нико није тражио и рекао "опростите браћо"! Нико - напротив то се заташкав и умањује.

tragedija je u tome što Srbi ne opraštaju već zaboravljaju a Hrvati se ne kaju ...
Подели на овим сајтовима

Ја се слажем са тобом да српско мњење - генерално - са огромним подозрењем гледа на све из хрватске. И то подозрење је често неоправдано...отуда само праштање помаже.

Како је рекао Господ на питање "колико пута да опростим брату, да ли 7"? рекао је "не 7 него 7 пута 77", али када? Ако брат ЗАТРАЖИ опроштај!

То је пента брате.

Нико није тражио и рекао "опростите браћо"! Нико - напротив то се заташкав и умањује.

tragedija je u tome što Srbi ne opraštaju već zaboravljaju a Hrvati se ne kaju ...

Još veća tragedija je kad se i jedni i drugi ponašaju kao da ni za šta oprost tražiti nemaju, kad si obe stane misle da se ni zbog čega kajati ni ne trebaju, eventualno ako neko onda samo ta suprotna strana i kad su već obe strane primorane recimo od Evrope nešto reći "u znak žaljenja" barem, promrse to tako kroz zube, živčano i bez respekta koji nikad imati ne budu samo da tu drugu stranu i tu pede...sku Evropu skinu s palca! To bude onda "pokajanje", to bude onda "žaljenje" i to bude onda "respektovanje" uzajamno - recipročno i sa obe strane! TO JE TA PRAVA TRAGEDIJA DEJANE! Bez uzajamnog respekta možemo pjevat "borbene", bez toga džaba sve! Do nikavog pokajanja ni oprosta ni smirenja neće nikad doći!

Подели на овим сајтовима

То је пента брате.

Još veća tragedija je kad se i jedni i drugi ponašaju kao da ni za šta oprost tražiti nemaju, kad si obe stane misle da se ni zbog čega kajati ni ne trebaju, eventualno ako neko onda samo ta suprotna strana i kad su već obe strane primorane recimo od Evrope nešto reći "u znak žaljenja" barem, promrse to tako kroz zube, živčano i bez respekta koji nikad imati ne budu samo da tu drugu stranu i tu pede...sku Evropu skinu s palca! To bude onda pokajanje, to bude onda žaljenje i to bude onda respektovanje uzajamno - recipročno i sa obe strane! TO JE TA PRAVA TRAGEDIJA DEJANE!

ma sta ti pricas covjece,svi najveci zlocinci su vam proglaseni za svece,o kakvom kajanju ti pricas?!!!!!!!

Подели на овим сајтовима

То је пента брате.

Još veća tragedija je kad se i jedni i drugi ponašaju kao da ni za šta oprost tražiti nemaju, kad si obe stane misle da se ni zbog čega kajati ni ne trebaju, eventualno ako neko onda samo ta suprotna strana i kad su već obe strane primorane recimo od Evrope nešto reći "u znak žaljenja" barem, promrse to tako kroz zube, živčano i bez respekta koji nikad imati ne budu samo da tu drugu stranu i tu pede...sku Evropu skinu s palca! To bude onda pokajanje, to bude onda žaljenje i to bude onda respektovanje uzajamno - recipročno i sa obe strane! TO JE TA PRAVA TRAGEDIJA DEJANE!

ma sta ti pricas covjece,svi najveci zlocinci su vam proglaseni za svece,o kakvom kajanju ti pricas?!!!!!!!

Kakve to besmislice opet pišeš, opet ti svoje pa svoje, pa onda naravno da je tako i sve počelo od takvih kao ti,  kad vam je sve katoličko bilo zločinačko, svaki katolički svetac zločinac i svaki papa bandiit. Jasno onda otkud vjetar puše! Jasno! Krasno to tu demnstriraš pa tako svako ko o tom nita nije znao niti imao priliku da zna može nazorno to ovdje da sazna!

Подели на овим сајтовима

То је пента брате.

Još veća tragedija je kad se i jedni i drugi ponašaju kao da ni za šta oprost tražiti nemaju, kad si obe stane misle da se ni zbog čega kajati ni ne trebaju, eventualno ako neko onda samo ta suprotna strana i kad su već obe strane primorane recimo od Evrope nešto reći "u znak žaljenja" barem, promrse to tako kroz zube, živčano i bez respekta koji nikad imati ne budu samo da tu drugu stranu i tu pede...sku Evropu skinu s palca! To bude onda "pokajanje", to bude onda "žaljenje" i to bude onda "respektovanje" uzajamno - recipročno i sa obe strane! TO JE TA PRAVA TRAGEDIJA DEJANE! Bez uzajamnog respekta možemo pjevat "borbene", bez toga džaba sve! Do nikavog pokajanja ni oprosta ni smirenja neće nikad doći!

Ja sam mislio konkretno na Jasenovac .

a evo nekih primera koji nikako ne valjaju

На седамдесету годишњицу од звјерског покоља недужних српских цивила православне вјере, свету архијерејску Литургију у глинском храму служио је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г.г. Герасим уз саслужење више свештеника наше Епархије.

Након Литургије служен је паростос за глинске жртве, те се владика Герасим обратио верницима беседом између осталног истакнувши пример Христовог невиног страдања, које се може успоредити и са страдањем наших сродника, пријатеља саграђана у Глини побијених. Епископ је такође истакао да је Епархија Горњокарловачка препуна јама и стратишта из Другог светског рата где су стотине хиљада православних Срба, и других народа Јевреја и Рома завршили свој земаљски живот. „Ових датума, када су наши дједови, оци, мајке, синови и сродници убијани само зато што су друге вере и нације увек морамо сећати неби ли како избегли да се овакви злочини над нашим народом опет понове“, рекао је владика Герасим.

Мали помен је обављен и на мјесном гробљу гдје су сахрањени земни остаци жртава глинског злочина.

У Глини су данас били присутни и многи државни званичници, представници Срба у Хрватској и стране дипломате, између осталог г. Милорад Пуповац, г. Слободан Узелац, амбасадор БИХ у Хрватској, представници: србијанске амбасаде, жупанија, опшрина и градских вијећа.

Данашњем сјећању страдања православних срба Глине и глинског краја, своје присуство је био потврдио и бискуп сисачки г. Владо Кошић, у међувремену је своје долазак отказао а у његово име је римокатоличку заједницу представљао капелан глинске жупе, које обећавши да ће доћи на спомен костурницу тако и није појавио.

По одслуженој Литургији, парстосу, окупљени су се сабрали у Хотелу Cassina у Глини али на жалост, ту се нису дуго задржали с обзиром на дојаву да је у хотелу постављена бомба евакуисани су. Свима је јасно да Срби нису пожељни у Хрватској, доказ за то су и Други свјетски рат, последњи, али и овакви случајеви који су у овој држави нажалост и данас могући?

Подели на овим сајтовима

То је пента брате.

Kakve to besmislice opet pišeš, opet ti svoje pa svoje, pa onda naravno da je tako i sve počelo od takvih kao ti,  kad vam je sve katoličko bilo zločinačko, svaki katolički svetac zločinac i svaki papa bandiit. Jasno onda otkud vjetar puše! Jasno! Krasno to tu dmnstriraš pa tako svako ko  tom nita nije znao niti imao priliku da upozna može nazorno tu ovdje da sazna!

ma nije to uopste moje,to je prosto ljudski,da sam katolkinja isto bi' ovako razmisljala,ni nema potrebe za razmisljanjem,kad to i vrapci na grani znaju victory78

Подели на овим сајтовима

Тавита,

Мислим да није у реду да брату говориш како би он клао. Знам да је у афекту, али ипак је много.

--------------

http://www.mitropolija-zagrebacka.org/index.php?option=com_content&view=article&id=9%3A2009-12-10-13-16-17&Itemid=10〈=sr

SVETI ISPOVEDNIK DOSITEJ (VASIĆ) - MITROPOLIT ZAGREBAČKI

Mitropolit Dositej rođen je u Beogradu 5. decembra 1878. godine, gde je učio gimnaziju i bogosloviju, koju je završio 1899. godine. Kao pitomac Fonda mitropolita Mihaila upućen je 1900 g. u Rusiju gdje je stupio u kijevsku Duhovnu akademiju koju završava 1904.g. sa stepenom kandidata bogoslovskih nauka. Iz Rusije je otišao u Nemačku i stupio na univerzitet u Berlinu, gde je izučivao protestansku bogoslovsku nauku. Nakon dvogodišnjih studija u Berlinu, prešao je u Lajpcig, gde je izučavao filosofske nauke kod profesora Vunta, Hajnca i Folkelta.

Zamonašio se pred svršetak bogoslovije (1898) i dobio jerođakonski čin. 1907.g. postavljen je za nastavnika bogoslovije u Beogradu, gde ostaje do polovine 1909.g. a onda kao pitomac Ministarstava prosvete i crkvenih poslova, upućen je u Francusku radi produženja studija. U Parizu se obrazovao na Sorboni i Višoj školi socijalnih nauka. Na izmaku 1910. g. prešao je u Ženevu kao student tamnošnjeg univerziteta. U Ženevi je ostao do objave Balkanskog rata u jesen 1912.g. kada se vratio u Srbiju i stavio na raspolaganje svojoj crkvi i otadžbini.Izabran je i hirotonisan za episkopa Eparhije niške 25. maja 1913. godine.

Kako je sticajem prilika Niš postaje prestonica Srbije (1914-1915.godine), to je episkop Dositej, kao episkop niški, postao centar svega dobročinstva i milosrđa. Tragične 1915 . godine ostao je sa svojim sveštenstvom i narodom u Nišu i bio interniran od Bugara. Po svršetku Svetskog rata, u jesen 1918 g. vraća se u svoju eparhju.

U svojstvu podpredsednika Središnjeg arhijerejskog sabora učestvovao je u pregovorima sa Carigradskim patrijaršijom na stvaranju jedinstva Srpske pravoslavne crkve i njenom uzdizanju na stepen obnovljene patrijaršije. U doba velikog pokreta u Čehoslovačkoj i Potkarpatskoj Rusiji, išao je tamo kao delegat Srpske pravoslavne crkve, gde je ostao tri godine. Isto tako kao delegat Srpske pravoslavne crkve bio je u Ženevi, Bazelu, Atini, Bugarskoj i drugim mestima.

Govorio je odlično ruski, češki, nemački i francuski jezik. Odlikovan je Ordenom Sv. Save I stepena sa lentom, zlatnom Obilićevom medaljom za hrabrost, Ordenom Karađorđeve zvezde 4 stepena, Ordenom bijelog orla 4 stepena i Ordenom Crvenog krsta, ruskog i jugoslovenskog.

Izabran je 1932.g. za prvog mitropolita Eparhije zagrebačke u Zagrebu a na Cveti, 9 aprila 1933.g. svečano je ustoličen.

Mitropolit Dositej se naročito istakao svojim organizatorskim radom. Novokreiranoj mitropoliji zagrebačkoj, postavio je čvrste temelje i dao značaj koji joj i priliči u takvoj političkoj i kulturnoj metropoli, kao što je grad Zagreb.

Rat je mitropolita Dositeja zatekao u Zagrebu, u njegovoj rezidenciji. Na dan proglasa NDH-e, 10.aprila 1941, uhapšen je od ustaša i sa svojim đakonom Lazarom Živadinovićem zatvoren u zloglasni zatvor u Petrinjskoj ulici. O njegovom stradanju svedoči i izjava belgijskog konzula Arnolda Roberta, koji je kroz otvor na vratima ćelije br. 8., videvši telo iznakaženog mitropolita Dositeja , rekao. "No, bogami, ovo je divljaštvo što ovi ljudi rade".

Teško bolestan premešten je u bolnicu Milosrdnih sestara. Umesto lečenja "milosrdne sestre" svirepo su ga mučile i ponižavale. Od njih je svakodnevno mučen i zlostavljan, tako da mu je sva brada bila počupana. Po svedočenju Božidara Cerovskog, šefa ustaške policije u Zagrebu, "Mitropolit je bio tako strašno izmrcvaren da je jedva živ utrpan u voz za Beograd". U Zemunu iz teretnog vagona bolesnog mitropolita preuzimaju Nemačke okupacione vlasti i sprovode ga u Beograd. Nekoliko meseci posle toga umro je u manastiru Vavedenje u Beogradu 13. januara 1945 godine, od teških posledica zlostavljanja.

* izvor: Slobodan Mileusnić "Duhovni genocid 1991-1995 (1997)" Beograd 1997., Dragoslav Stranjaković " Najveći zločin današnjice: (patnje i stradanje srpskog naroda u Nezavisnoj državi Hrvatskoj od1941-1945.) /Odbor Tome Maksimovića/ ; vidi o mitropolitu Dositeju "SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U NEZAVISNOJ DRŽAVI HRVATSKOJ 1941-1945. Veljko Đurić Mišina, Veternik 2002. god.

Na redovnom zasedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve Mitropolit Dositej je, zbog svog mučeničkog stradanja i ispovedanja pravoslavne vere, unet u Imenoslov Srpske crkve kao ispovednik.

Srpska crkva ga proslavlja 13. januara/31. decembra.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Мученик Вукашин

Слави се 29. маја по новом или 16. маја по старом календару.

Мученик Вукашин

Вукашин Мандрапа је старац кога су убиле усташе у Јасеновцу 1943. године.

Усташе су Вукашина довеле у Јасеновац на почетку Другог свјетског рата. Након неколико дана мучења, усташа пред кога су га довели му је понудио живот ако ускликне: „Живио Анте Павелић“, на шта му је Вукашин мирно одговорио: „Само ти, синко, ради свој посао“.За казну, усташа му је одрезао ухо, и поновио захтјев, али Вукашин је опет одговорио: „Само ти, синко, ради свој посао“. Усташа му је одрезао и друго ухо, потом нос и унаказио лице сваки пут са истим захтјевом, али Вукашин је увек понављао: „Само ти, синко, ради свој посао“.

У житију Светог мученика Вукашина спомиње се да је усташа који га је убио убрзо затим полудео.

На редовном заседању Светог архијерејског сабора Српске православне цркве 1998. године, Вукашин је, као исповедник, унет у Именослов Српске православне цркве.

victory78

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

То је пента брате.

Kakve to besmislice opet pišeš, opet ti svoje pa svoje, pa onda naravno da je tako i sve počelo od takvih kao ti,  kad vam je sve katoličko bilo zločinačko, svaki katolički svetac zločinac i svaki papa bandiit. Jasno onda otkud vjetar puše! Jasno! Krasno to tu dmnstriraš pa tako svako ko  tom nita nije znao niti imao priliku da upozna može nazorno tu ovdje da sazna!

ma nije to uopste moje,to je prosto ljudski,da sam katolkinja isto bi' ovako razmisljala,ni nema potrebe za razmisljanjem,kad to i vrapci na grani znaju victory78

Problem je u tome što se većina pravoslavaca u Hrvatskoj tako ponašala najmanje 20 godina prije ikakvog drugog svjetskog rata, i 10.04.1941. blago rečeno neekumenski, sa vrlo velikm despektom i nipodaštavanjem prema katolicima, katoličkoj crkvi i katolčkom kleru i svetiteljima, čak i tamo gdje su katolici bili u apsolutnoj većini. Manjina zaštićena državom je uporno godinama provocirala većinu isto tako kao što su to činili do nedavno britanski protestanti u katoličkom Belfastu samo zato što su imali i imaju britansku krunu i državu za sobom. Apsolutno isti scenario i tamo i vamo. Posvuda je internet pun dokumenata o tome, možete ih pronaći sami. Jedino Hrvati imaju taj maler što su tu na Balkanu gdje jesu, zašto mislte da bi se Poljacima, Češima, Slovacima, Moravanima, Italijanima, Francuzima, Austrijancima svidjelo to tako isto a da su jedino Hrvati takvi "čudaci" pa im se nešto nije sviđalo što drugima sigurno bi? Takvo to nipodaštavanje i despekt i averziju prema svemu katoličkom. Koji se nimalo nisu razlikovali od tog što ti i slični tebi Tavita ovdje krasno pokazujete i demonstrirate, pa se ne moram uopšte ni tuditi da tako nešto dokazujem, bilo je to čak i nekoliko puta izraženije, tj.jače, silnije.

Подели на овим сајтовима

И шта, овај потфорум се зове "дијалог с браћом римокатолицима"... Римокатолици су браћа, без обзира на то да ли се користе хладним или ватреним оружјем, а, рецимо, "артемити" су суманути и проклети секташи које бисмо најрадије прогнали у таму крајњу. Колико сам из ове теме разумела, наши форумски римокатолици су браћа само фра Сотони Филиповићу, а старцу Вукашину из Клепаца свакако нису па нису ни мени. Која је то правда?  

Da, upravo ste tako bili braća svojim najbližim susjedima Hrvatima katolicima u Hrvatskoj

dvadeset godina prije nego što je ikakav drugi svjetski rat i započeo baš tačno kao sada ovdje.

Da je papa bandiit i zločinac a katolička crkva ne znam čim govorilo se još tada, dakle ništa novog.

To ste se onda baš potrudili da budete sa svojim prvim susjedima u dobrim odnosima, to je bio respekt!

Подели на овим сајтовима

Problem je u tome što se većina pravoslavaca u Hrvatskoj tako ponašala najmanje 20 godina prije ikakvog drugog svjetskog rata, i 10.04.1941. blago rečeno neekumenski, sa vrlo velikm despektom i nipodaštavanjem prema katolicima, katoličkoj crkvi i katolčkom kleru i svetiteljima, čak i tamo gdje su katolici bili u apsolutnoj većini. Manjina zaštićena državom je uporno godinama provocirala većinu isto tako kao što su to činili do nedavno britanski protestanti u katoličkom Belfastu samo zato što su imali i imaju britansku krunu i državu za sobom. Apsolutno isti scenario i tamo i vamo. Posvuda je internet pun dokumenata o tome, možete ih pronaći sami. Jedino Hrvati imaju taj maler što su tu na Balkanu gdje jesu, zašto mislte da bi se Poljacima, Češima, Slovacima, Moravanima, Italijanima, Francuzima, Austrijancima svidjelo to tako isto a da su jedino Hrvati takvi "čudaci" pa im se nešto nije sviđalo što drugima sigurno bi? Takvo to nipodaštavanje i despekt i averziju prema svemu katoličkom. Koji se nimalo nisu razlikovali od tog što ti i slični tebi Tavita ovdje krasno pokazujete i demonstrirate, pa se ne moram uopšte ni tuditi da tako nešto dokazujem, bilo je to čak i nekoliko puta izraženije, tj.jače, silnije.

Ne mogu da verujem da ovo možeš da napišeš i ostaneš živ.  7896634 7896634 7896634

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...