Дика Израиљева Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Žao mi je što si izgubio baku od takvih ljudskih izroda kao što su bili ti "gardisti". Evo, ja sam izgubio 14 članova obitelji u ovom posljednjem ratu. Pola ih je poklana tako da razumijem gadnost prizora.. drago mi je da sam ja živi svjedok toga svega, ne zato da nastavim rat ili osvetim svoje, nego da rečem da je bilo dosta i zato sam ovdje. Od koga, gdje? СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Žao mi je što si izgubio baku od takvih ljudskih izroda kao što su bili ti "gardisti". Evo, ja sam izgubio 14 članova obitelji u ovom posljednjem ratu. Pola ih je poklana tako da razumijem gadnost prizora.. drago mi je da sam ja živi svjedok toga svega, ne zato da nastavim rat ili osvetim svoje, nego da rečem da je bilo dosta i zato sam ovdje. gde to,u kom ratu? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Žao mi je što si izgubio baku od takvih ljudskih izroda kao što su bili ti "gardisti". Evo, ja sam izgubio 14 članova obitelji u ovom posljednjem ratu. Pola ih je poklana tako da razumijem gadnost prizora.. drago mi je da sam ja živi svjedok toga svega, ne zato da nastavim rat ili osvetim svoje, nego da rečem da je bilo dosta i zato sam ovdje. Od koga, gdje? Od koga: od Srba. Kada: večinom 1991. Gdje: u Dalmaciji i Slavoniji. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 a ja сам глобални модератор и кажем ти да није уреду ниподаштавати 700 000 побијених Срба за вријеме Другог рата махом да простора тадашње фашистичке НДХ ! 700 000 само у Јасеновцу...а не у тзв хрватској! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 А даље: ЛОГОР У СЛАВОНСКОЈ ПОЖЕГ Логор на острву Паг Логор Јадовно Логор Јастребарско Покољ у српској цркви у селу Драксенићу Логор Госпић Логор "Даница" Покољ дјецеКроз читаву годину 1942. врвио је логор III-C од дјеце која су доведена у Јасеновац заједно са својим родитељима. Пригодом ликвидације залутало је много дијете и изгубило своје родитеље, па би заточеници пригрлили ту дјецу. Многи је тако логораш сакрио код себе у бараки сироче без оца и мајке, хранећи га с оним, што је си откидао од уста. Они заточеници, који су примали пошиљке с храном од куће, дијелили су тој дјеци све што су добили. Концем љета 1942. опазио је Лубурић да се много дјеце налази на таванима радионица и по заточеничким баракама, те је наложио усташама, да прегледају цијели логор и покупе ову дјецу. Тако се открило да се у логору налази преко 400 дјеце мушке и женске у доби од 4-14 година. Лубурић се посавјетовао са својим "официрима" те је - на велико чудо свих заточеника - дао сву ту дјецу регистрирати и смјестити у посебне просторије. Нашао је међу заточеницима неколико учитеља и учитељица, па их је задужио, да уче дјецу читању, писању и пјевању. Тако је тај мали "дјечји дом" постао једина радост свих заточеника. Њихово весеље није дуго трајало. Матковић Ивица, Капетановић и Слишковић Иван нису били задовољни резултатима у одгоју дјеце; чинило им се, да одгој не напредује довољно у усташком духу, а осим тога установили су, да су та дјеца већином српска. Кад је Лубурић стигао у Јасеновац, пријавили су му ствар, па је одредио, да се сва та дјеца, која су и онако била на терет опскрбног буџета, побију. Усташе су ту дјецу одвели у групама од 60-80 у Градину, гдје су их заклали и закопали. Ова је Земаљска комисија утврдила ово злочинство на невиној дјеци на темељу исказа, које је дало више заточеника. нарочито Стазић Јосип из Загреба и Јовановић Светозар из Осијека. итд.. А са задњи ратом да не почињем..то знају и птице на грани..и суд у Хагу! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Ma, štagod... život je lijep, zašto ga trošiti na živciranje. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 http://www.urz-derventa.org/urz/index.php?option=com_content&view=section&id=6&Itemid=75 Ево само у Девренти колико је било логора за Србе до ослобођења... - Логор на Рабићу У складишту бивше ЈНА на Рабићу основан је 26.Априла 1992.године логор за Србе. За формирање логора Рабић, била је задужена 103.бригада ХВО - Логор ДОМ ЈНА Логор у бившем Дому југословенске Народне Армије у граду Након окупације Дервенте у просторијама Дома Јна у Дервенти 12.04.1992.године формиран је логор за Србе и био је у функцији све до ослобођења Дервенте. Кроз логор је прошло 200 цивила који су били смјештени у 3 просторије. - Силос у Пољу Логор «ПОЉЕ» је основан 25.Јуна 1992.године и био је у функцији све до 01.Јула 1992.године. Кроз логор је прошло око 200 логораша. Према расположивим информацијама силоване су двије жене: С.М. и Б.С. - Основна Школа Пољари Логор «Пољари»основан је у селу Пољари крајем Априла 1992.године. Кроз исти је прошло око 80 логораша српске националности. Према расположивим подацима убијена су два логораша: Марковић Боро и Стрјепановић Борис, - Покретни Логор Жеравац У селу Жеравац био је смјештен логор за Србе који је основан 01.07.1992.године и био је у функцији све до 03.07.1992.године. У покретном логору, логораши су били затворени у аутобусе и камионе и кроз исти је прошло око 140 логораша. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 јесте ви муслимани или јудеји да се кољете око за око? srcee клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 јесте ви муслимани или јудеји да се кољете око за око? kriminalac kriminalac Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14296.msg448394#msg448394 date=1306194475] јесте ви муслимани или јудеји да се кољете око за око? Шта лупеташ човече више? Какво око за око? Ово су ЖРТВЕ које чекају да се осуде њихови џелати...и да се хрватска држава која је настала на њиховим убиствима и костима...извине за злочине! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 mislis pokaje Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 Jasenovac: Genocid nad Srbima još bez osude Zločini nad srpskim življem u zloglasnom logoru i sve žrtve biće deo deklaracije koja bi trebalo da bude usvojena u sredu 25. maja DEKLARACIJA o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima u Drugom svetskom ratu koji je počinila NDH biće usvojena u sredu 25. maja na petoj Međunarodnoj konferenciji o Jasenovcu. Ovo je najavio član Međunarodne komisije za utvrđivanje istine o Jasenovcu profesor Srboljub Živanović. U deklaraciji o genocidu nad Srbima u Drugom svetskom ratu, naći će se podaci da je u Jasenovcu stradalo 110.000 žena i dece. Biće detaljno opisano kako su deca mučena, kako su ih bacali u vazduh pa dočekivali na bajonete, vezivali na grudi majki, a zatim ih ubijali - istakao je Živanović. Komisija je došla, kako je naveo Živanović, do 75.000 imena i prezimena dece, a koliko ih je zaista stradalo u pećima i grobnicama ili bačeno u Savu nikada se precizno neće saznati. On je naglasio da su u tim stravičnim mučenjima, kako je utvrdila Komisija, učestvovali katolički sveštenici, a reč je 1.171 svešteniku čija imena su poznata. Deklaracija će biti poslata parlamentima svih zemalja u svetu i međunarodnim organizacijama. Koliko će nama trebati vremena da se probijemo, ne znam, ali se nadam da nećemo čekati 100 godina - istakao je Živanović i dodao da se deklaracija donosi zbog toga da nove generacije shvate kakvo je zlo genocid. On je istakao da se za vreme bivše Jugoslavije nije smelo govoriti o Jasenovcu i o stradanju Srba, zbog čega se i desio novi genocid za vreme poslednjeg građanskog rata. ZNAČAJ DIJANE BUDISAVLJEVIĆ POSEBNA pažnja na konferenciji biće, kako ja najavljeno, posvećena ulozi Dijane Budisavljević koja je tokom Drugog svetskog rata u Zagrebu spasla oko 12.000 srpske, jevrejske i romske dece. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:331607-Jasenovac-Genocid-nad-Srbima-jos-bez-osude Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 mislis pokaje Од тога нема ништа јер још нико није ни помислио на то од хрвата! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 pa koja je korist od izvinjenja bez pokajanja? pa nismo politicari valjda Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 24, 2011 Пријави Подели Написано Мај 24, 2011 pa koja je korist od izvinjenja bez pokajanja? pa nismo politicari valjda Па како натерати некога на покајање? Де ми објасни? Имаш два хрвата активна на форуму и њих два негирају жртве и спамују тему..а као глуме неко Хришћанство. Шта очекивати од осталих? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука