Jump to content

Да ли муслимани имају проблем са смрћу?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

nismo se razumjeli , covjek kada umre , on po Islamu prelazi u drugi svijet , mislim da je i u hriscanstvu tako , jasno sam procitao da on zeli da pobjedi smrt da zivi vjecno na zemlji bez umiranja ,

Ко је гарант за то? Да ли се неко вратио са "оног света" да нам то каже или ипак све остаје на поверењу и вери у Мухамедове објаве које је САМО он видео и нико више?

Пријатељу, дошао си овде са форумским именом "истина је само једна"- зато мораш да поднесеш терет (да не кажем крст) да будеш испитиван. Ако ниси спреман на то- нико те не тера, али онда ће и дискусија да буде мршава са тобом. Нема вређања, већ чињенице.

Ја никако не могу да поверујем у виђења једног човека који је своју веру ширио мачем и огњем, такође и непрестаним заплашивањем (којим Куран обилује), а НИКО, ама баш нико није видео ни једну потврду свега тога. Бар неки наговештај. Ништа. Нико се није вратио са оног света да каже да ли је све то тако како је говорио Мухамед (који је свакако користио слике које су могли да разумеју људи оног доба, сада би можда говорио другачије).

Разумеш? Нема вређања, већ на питања, сасвим смислена нема никаквог одговора. Када не знаш шта да одговориш онда кажеш да Те неко вређа. Не драги мој, то није намера- бар мени. Ја желим да чујем о исламу "из прве руке" али ствари не прихватам "здраво за готово" већ их подвргавам строгој анализи. Када нађем нелогичности, као и директне супротности са искуством- онда реагујем.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 114
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Разумеш? Нема вређања, већ на питања, сасвим смислена нема никаквог одговора. Када не знаш шта да одговориш онда кажеш да Те неко вређа.

Par postova iznad je jedna religija nedvoslmisleno nazvana "trgovinom i pravnickom pijacom" od strane pravoslavca a ti kazes nema vredjanja...???

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

mracnjak iznenadjujes me , dobar odgovor  0110_hahaha

То је све што имате да кажеш на ову тему?

Ovo je sve sto TI kao admin, imas da kazes na direktne uvrede tvog kolege po hristu, takodje admina?

Подели на овим сајтовима

Мрачњак, да си читао Куран не би тако говорио. Какво вређање? рекох, у исламу нема проблема смрти, у смислу да ти прети нестанак. Једини проблем је да ли ћеш да уживаш међу хуријама или ћеш да се печеш у паклу, буквалној ватри. где ће ти Алах обнављати кожу како би могаоп да наставиш са мукама. То пише у Курану. Готово на свакој страници налази се барем по једна претња пакленим мукама са веома прецизно израженим методама мучења. Не причам напамет већ оно што сам прочитао. Дакле, постоји награда и казна (црно-бела реалност) - сликовито сам то назвао као трговину.

Даље, није у исламу јасно нити зашто је Алах створио свет, шта ће му тај свет нити шта ће свету Алах. Наиме, награде и казне су искључиво чулне. Наслада је у џенету где ће бити секса до изобиља, добре хране, свиле и кадифе, итд (додуше, није описано како ће се жене тамо наслађивати, "благодати" су обећане и описане само мушкарцима). Где је ту Бог? И шта ће ту Бог уопште? Какву ће Он насладу дати својим створењима? Пошто Бог у исламу остаје неоткривен, непознат, онда је природно да се живот и рај посматрају онако како то Куран описује. Алах неће муслиманима дати себе да се људи њиме наслађују, јер ислам не може да преброди провалију између света и скривеног и неоткривеног Бога. Зато и мора мотивисати људе да га слушају тако што ће им обећавати чулне, овоземаљске награде и казне.

Ово говорим да бих указао на суштинску разлику између хришћанства и ислама по овом питању. Хришћаснки рај је обожење, несливено и нераздељиво наше сједињење са Богом (у Личности Сина Божијег). Дакле, наслада Богом а не никаквим хуријама и добрим пилавом. У хришћанском рају нема више ни мушког ни женског, нити се жене нити удају, нити им треба ишта другог за радост поред живог присуства живога Бога.

Хришћански пакао, пак, је одсуство нашер љубави према Богу. Бог никоме ништа нажао неће учинити. Пакао је наш производ као негација живота, слободе и љубави. Као мржња према Богу и постојању, као жеља да све нестане, жеља која се не може остварити и зато је названа паклом.

Подели на овим сајтовима

У Кур´ану су изостављена два суштинска одговора:

1.) зашто је свет смртан,

2.) и зашто је било потребно да Посланик Месија буде рођен не природно,

већ надприродно, да у њему буде оваплоћена Реч Божија по Духу Божијем,

за разлику од свих осталих посланике пре Њега, све до Адама,

и после Њега, апостоли-посланици који се рађају по природи.

Ти одговори су изостављени, јер у супротном  тзв. Ислам би остао врста хришћанства.

Иначе, ми имамо Свете Оце који су живели, служили и дружили се са врхом исламске власти, тврде да је то још увек врста хришћанске јереси (нпр. то каже св. Јован Дамаскин и др. и Оци из Асирске Цркве Истока и оријенталних Цркава, и у Етиопији где су чувари Мухамедовог дома одбегли од прогона од стране многобожаца).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

У Кур´ану су изостављена два суштинска одговора:

1.) зашто је свет смртан,

2.) и зашто је било потребно да Посланик Месија буде рођен не природно,

већ надприродно, да у њему буде оваплоћена Реч Божија по Духу Божијем,

за разлику од свих осталих посланике пре Њега, све до Адама,

и после Њега, апостоли-посланици који се рађају по природи.

Ти одговори су изостављени, јер у супротном  тзв. Ислам би остао врста хришћанства.

Иначе, ми имамо Свете Оце који су живели, служили и дружили се са врхом исламске власти, тврде да је то још увек врста хришћанске јереси (нпр. то каже св. Јован Дамаскин и др. и Оци из Асирске Цркве Истока и оријенталних Цркава, и у Етиопији где су чувари Мухамедовог дома одбегли од прогона од стране пагана).

Конгломерат више хришћанских јереси.

Подели на овим сајтовима

nismo se razumjeli , covjek kada umre , on po Islamu prelazi u drugi svijet , mislim da je i u hriscanstvu tako , jasno sam procitao da on zeli da pobjedi smrt da zivi vjecno na zemlji bez umiranja ,

Pa upravo je resavanje problema smrti sa tom selidbom u drugi svet jako problematicno i pogresno kako

za hriscane koji veruju u to (pod snaznim uticajem gnostika kroz istoriju) tako i na sve ostale ljude upste.

Ako se besmrtnost ne potvrdi u kauzalnom u materijalnom kako besmrntost samog coveka tako i prirode sve

te "rajske dimenzije" u koje ide dusa su potpuno beskorisni. Po mom shvatanju doduse.

Подели на овим сајтовима

Мрачњак, да си читао Куран не би тако говорио. Какво вређање? рекох, у исламу нема проблема смрти, у смислу да ти прети нестанак. Једини проблем је да ли ћеш да уживаш међу хуријама или ћеш да се печеш у паклу, буквалној ватри. где ће ти Алах обнављати кожу како би могаоп да наставиш са мукама. То пише у Курану. Готово на свакој страници налази се барем по једна претња пакленим мукама са веома прецизно израженим методама мучења. Не причам напамет већ оно што сам прочитао. Дакле, постоји награда и казна (црно-бела реалност) - сликовито сам то назвао као трговину.

Даље, није у исламу јасно нити зашто је Алах створио свет, шта ће му тај свет нити шта ће свету Алах. Наиме, награде и казне су искључиво чулне. Наслада је у џенету где ће бити секса до изобиља, добре хране, свиле и кадифе, итд (додуше, није описано како ће се жене тамо наслађивати, "благодати" су обећане и описане само мушкарцима). Где је ту Бог? И шта ће ту Бог уопште? Какву ће Он насладу дати својим створењима? Пошто Бог у исламу остаје неоткривен, непознат, онда је природно да се живот и рај посматрају онако како то Куран описује. Алах неће муслиманима дати себе да се људи њиме наслађују, јер ислам не може да преброди провалију између света и скривеног и неоткривеног Бога. Зато и мора мотивисати људе да га слушају тако што ће им обећавати чулне, овоземаљске награде и казне.

Ово говорим да бих указао на суштинску разлику између хришћанства и ислама по овом питању. Хришћаснки рај је обожење, несливено и нераздељиво наше сједињење са Богом (у Личности Сина Божијег). Дакле, наслада Богом а не никаквим хуријама и добрим пилавом. У хришћанском рају нема више ни мушког ни женског, нити се жене нити удају, нити им треба ишта другог за радост поред живог присуства живога Бога.

Хришћански пакао, пак, је одсуство нашер љубави према Богу. Бог никоме ништа нажао неће учинити. Пакао је наш производ као негација живота, слободе и љубави. Као мржња према Богу и постојању, као жеља да све нестане, жеља која се не може остварити и зато је названа паклом.

Moja poenta je  u tome sto, kolko je za tebe kuran jedna glupost tolko su za mene to isto i kuran i biblija zajedno...

razlika je  u tome sto ti smes bez posledica da kazes za drugu religiju da je "pijacna, bajka... a da su njeni proroci i autori nepismeni" dok za te iste reci upucene svojoj religiji skaces ko poparen, optuzujes  na vredjanje, delis opomene...

To se na netu zove internet siledzijstvo- kad neko ko ima vlast ne pokazuje niti najmanje znake tolerancije za tudja misljenja a pritom ne dozvoljava kritiku svoga...

Posto znam da volis da baratas brojkama, dozvoli da te podsetim da vredjas religiju koja ima milijardu i po vernika(!!!) ... tvoja ima tek 200 miliona...

Ako mene pitas  i jedna  i druga su podjednako besmislene... ali ja o tome ne smem da pricam jer nisam admin i sasvim sigrurno me ceka opomena...

Ali uteha bi trebalo da mi bude to sto ocigledo o islamu smem da pisem sta mi je god volja... haha, mogu da vredjam jer to je samo obican bzvzni islam! Jel tako? Jeste... e pa sramota...

PS. Necu da vam se mesam u poso, ali verujem da bi politika ovog foruma trebalo da bude politika tolerancije i medjureligijskog postovanja (ili bolje medjuljudskog) ali za tako nesto, prvo vodeci ljudi foruma moraju to da praktikuju... do tada ova zajednica je daleko od mirne i tolerantne... a najblize licemerju i siledzijstvu... (zato vas ja i volim toliko :bla: da je ovo zaista hriscanski forum odavno bi ste me se ratosiljali )

Подели на овим сајтовима

A posto hriscanstvo nije besmisleno i smesno... evo jednog lepog primera:

http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/novosti-iz-medicine/odrasli/909-ivot-je-samo-uvod-u-besmrtnost

... uz bozije dopustenje naravno...

Подели на овим сајтовима

@ Mračnjak

shvati i ti nas brate,nije ni nama lako,

kad smo u jedinoj istinitoj vjeri,i šta sad mi tu da radimo

Da imate toleranciju za nas ostale koji nismo toliko blagosloveni da spoznamo tu najvecu i jedinu istinu... posto ste vi jedini u pravu, pomozite nam da i mi to vidimo, a ne da nas trpate  u kazan sto smo krenuli pogresnim putem.

Ako moju religiju nazivas gluposcu kako mislis da tvoju prepoznam drugacije nego kao nasilnu, vredjajucku i sujetnu?

PS.Uopsteno pricam... ne pripadam ni jednoj religiji... hvala bogu... :D

Подели на овим сајтовима

eto vidiš

prvo kukaš kako niste tobož blagosloveni

pa onda

samo smo mi u pravu (to ti nas kao hvališ,je li? )

pa onda kao:

pomozite nam i mi to da vidimo

neka ti brate toga

Zaboravljam da ne treba toliko da se sluzim metaforama... moze da se desi da budem pogresno shvacen :D a ni ironija i sarkazam mi nesto ovih dana ne idu od ruke...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...