Zeebedee Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Данас производе Епископе као Свештенике... Пре је требало да се покаже као дугогодишњи духовник..данас гледају дипломе... Не бих се сложио... За епископску службу су далеко битнији квалитети организационе способности, вештина одношења са људима, дипломатија и слично. Епископ уопште не мора да буде дугогодишњи духовник - заправо, дугогодишње духовнике треба оставити тамо где им је и место, тј у манастирима... С друге стране, и те како је битно да епископ буде образован. Разлог зашто је на Петом Васељенском Сабору одлучено да само монаси могу бити епископи је и био управо тај што су монаси у то време били најобразованији људи. Куд ћеш бољи пример него што је био Свети Фотије Велики, који пре него што је рукоположен за епископа и изабран за цариградског патријарха не да није био дугогодишњи духовник, него није био у монашком чину ни недељу дана. Па му то опет није ни мало сметало да буде велики. Ни њему, а ни десетинама других светитеља који су се образовали на паганским академијама које су у то време постојале... На жалост, данас се на образовање гледа као на нешто што је супротно хришћанству, што да није толико трагично, било би смешно... Zato sto su neobrazovani najglasniji i najagresivniji. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Vidim, moderatori odradjuju svoje da ne bi neko uvredio druga Lea 1000000001010 опомена Opomena za sto zeljko? jesam te uvredio? jesam opsovao kao sto bartendez spomionje da neko se.e pa nne dobija opomenu? Ili sam samo uvredio tvoj ego? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Али зар је толико потребно да се сада баш праве оволике Епископије... Па ако узмеш у обзир да је Београдско-Карловачка једно 20 - 30 пута већа него што би требало да буде једна просечна епархија... Наравно да је потребно, да није потребно не би се ни радило. Епархије нису републике , толико има посла у једној епархији данас да реално епископ све не може да постигне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 највише бих волио д могу да пијем кафу са владиком (из гордости), а мене мој митрополит и не познаје. да пијемо кафу можда би се и огребо за нешто, овако ни до ђакона не мош доћи...дај Боже да их буде (владика) колико и градова и градских општина...кад Жељко буде ја ћу код њега. Узми име Теофил. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gospodin X Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 http://www.spc.rs/sr/izjava_episkopa_backog_irineja_medijima_18_maj И ако имам пророштво и знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру да и горе премештам, а љубави немам, ништа сам. IКор.13,2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 највише бих волио д могу да пијем кафу са владиком (из гордости), а мене мој митрополит и не познаје. да пијемо кафу можда би се и огребо за нешто, овако ни до ђакона не мош доћи...дај Боже да их буде (владика) колико и градова и градских општина...кад Жељко буде ја ћу код њега. Узми име Теофил. 0110_hahaha :291291291: :291291291: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gresni Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 :291291291: :291291291: 0110_hahaha Znaci ni danas nista novo http://dodjigospode.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 немам ништа против да траје данима, боље него за један дан да ништа не ураде ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Да не излазе ко енглески парлментарци док не ријеше све...са посебним освртом смије ли се тацна носити кроз храм. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 највише бих волио д могу да пијем кафу са владиком (из гордости), а мене мој митрополит и не познаје. да пијемо кафу можда би се и огребо за нешто, овако ни до ђакона не мош доћи...дај Боже да их буде (владика) колико и градова и градских општина...кад Жељко буде ја ћу код њега. Узми име Теофил. Већ су ми дали име Макарије. И онда ми стално цитирају оне речи демона из житија св.Макарија: "Макарије, Макарије, заиста си нас преварио Макарије !" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 А можеш ли општити са незнабожачким лобањама, шта кажу како је тамо? Пошаљи ми на ПП јер ће те врстати одма са Симеоном рукумијеским crvenilo, не зуцај никоме о томе. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 18, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Ово је жешћи спам а ја још као уредник настављам са тим. Дакле : опомена а сад мислите шта вас остале чека ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Osim prizivanja duhova 0110_hahaha za sada nista bitnije se ne desava na Saboru 0203_cool Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Али зар је толико потребно да се сада баш праве оволике Епископије... Па ако узмеш у обзир да је Београдско-Карловачка једно 20 - 30 пута већа него што би требало да буде једна просечна епархија... Ja bih za svaku opštinu napravio eparhiju... Ali ne, kako da smanjujemo eparhije... jerbo znamo šta je srazmerno veličini eparhije... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 У првим вековима је свако место имало епископа, где год је град, мањи град, село, итсл. Јер само су они могли да приносе Дарове Евхаристије, али од када је та евхаристијска служба пренесена на свештенике под надлежношћу епископа, епархија је могла да се прошири; али ово данас колико су проширене епархије на појединим местима заиста превазилази могућности практичног управљања. Да се ја питам, епархије бих свео на величину општина, како је већ овде поменуто. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука