Jump to content

Необична схватања православне духовности на форуму- излазећи у сусрет члановима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 54
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

хвала Ратко... тако је... молим да се конкретно дискутује јер не желим да од овга правимо сметлиште... има и других тема а ако имате конкретну замерку-изнесите је...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

јао види ''жртве'' које прозивају по форуму  0102_laugh

мрзим дисклејмере, ал кад треба се црта 0102_laugh

ај овако, да објасним неке ствари: ја нисам ни високообразован, ни теолог, ни лице у мантији или слично. ово што пишем је мој лични поглед а волим и да га преиспитам и променим, ако се нађе погрешно.

сања сестро, теби ово и није први пут да одлазиш и враћаш се, сваки пут кад ти се не свиди нешто ти одустанеш али ретко и научиш штогод због тога и то због неких емотивних димензија које баш и немају додира са реалном ситуацијом.

тавита сестро, ја те питах гомилу питања на твоје писање а ти наиђе само на ''саблазан'', ал без икаквог аргумента или образложења за тако нешто, а онда ти се не свиђа ни Свето Писмо, ни тумачења истог, као ни светитељски текстови који ти не одговарају.

мора да смо ми у питању, јелте.  ne_shvata

...zasto sebi tako dajes na znacaju,za tebe ni ne pomislih da si visokoobrazovan...u pitanju su neki drugi,visokoobrazovani,pa je to onda jos tuznije...a Sveto Pismo volim,i svetiteljske tekstove,i tako,a sablazan je upravo to sto ovdje naidjoh na pogresna tumacenja istih...Amin

не дајем, само сам се оградио за све живо.

што рече Моцарт, ајде да наставимо овде чудна и погрешна тумачења, па да видимо шта то не штима?

Подели на овим сајтовима

toliko čudnih , različitih, dijametralno suprotnih tumačenja Svetog Pisma i toga šta je rečeno postoji čak i među klirom i teolozima u samom pravoslavlju, da ne pominjemo sve drugo, da mirjani najčešće ostaju zbunjenii zatečeni...

tamo gde očekuju odgovore dobijaju ismejavanje, tamo gde traže ljubav dobijaju osudu, nema se strpljenja za dijalog, zaboravlja se da smo svi nekada bili početnici, zaboravlja se da ono što znamo je tako malo u odnosu na ono što ne znamo

većina vas se seća moje zablude da je pričešće neodvojivo od posta- od koga sam to čula i naučila- upravo od svešteniak iz moje pomesne crkve

sa ljubavlju i strpljenjem treba objašnjavati i upućivati jer u Svetom Pismu svako nađe ono što mu treba, osvetnik osvetu, zao zlo, ljubav nađe ljubav...

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

toliko čudnih , različitih, dijametralno suprotnih tumačenja Svetog Pisma i toga šta je rečeno postoji čak i među klirom i teolozima u samom pravoslavlju, da ne pominjemo sve drugo, da mirjani najčešće ostaju zbunjenii zatečeni...

tamo gde očekuju odgovore dobijaju ismejavanje, tamo gde traže ljubav dobijaju osudu, nema se strpljenja za dijalog, zaboravlja se da smo svi nekada bili početnici, zaboravlja se da ono što znamo je tako malo u odnosu na ono što ne znamo

većina vas se seća moje zablude da je pričešće neodvojivo od posta- od koga sam to čula i naučila- upravo od svešteniak iz moje pomesne crkve

sa ljubavlju i strpljenjem treba objašnjavati i upućivati jer u Svetom Pismu svako nađe ono što mu treba, osvetnik osvetu, zao zlo, ljubav nađe ljubav...

...a jel' mozes da mi objasnis kako je to pricesce odvojivo od posta...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

a zašto bih ti ja objašnjavala Tavita?

uglavnom si ti meni objašnjavala čak i to ko sam , šta sam i kakva sam .....

imaš teologe, klir pa neka ti objasne

uostalom bar pet tema o pričešću postoji pa izvoli čitaj

p.s a ako ipak nisi Tavita za koju mislim da jesi onda praštaj, mnogo toga se izmenilo na forumu ali neke stvari su ostale iste

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

a zašto bih ti ja objašnjavala Tavita?

uglavnom si ti meni objašnjavala čak i to ko sam , šta sam i kakva sam .....

imaš teologe, klir pa neka ti objasne

uostalom bar pet tema o pričešću postoji pa izvoli čitaj

p.s a ako ipak nisi Tavita za koju mislim da jesi onda praštaj, mnogo toga se izmenilo na forumu ali neke stvari su ostale iste

...ako si se vec oslobodila zablude,rekoh da i meni pomognes...da,nisam tavita o kojoj pricas,i ne znam sto tako na nju,ona je meni divna,tako mlada,a tako pametna,i jedna prava umjetnicka dusa...

Подели на овим сајтовима

Пост душе је неодвојив од причешћа за разлику од телесног поста.

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Пост душе је неодвојив од причешћа за разлику од телесног поста.

duhovni post je nešto što treba ad se upražnjava svakoga dana, svakoga minuta našega života...to je stalna borba sa samim sobom, da u pravu si

mislila sam na telesni post ali se nisam jasno izrazila

Подели на овим сајтовима

odgovor Taviti za Tavitu

nisam ništa napisala o njoj kao osobi već o komunikaciji na sajtu

dotičnu gospođicu/đu zaista ne poznajem te ne bih sebi dala za pravo da govorim o njoj kao ličnosti i osobi

malo je neobično da postoje 2 ista nika na sajtu

Подели на овим сајтовима

Хтео бих да овим поводом цитирам део житија светог Јована богослова

Kada je sveti apostol toliko bio onemocao, da su ga ucenici donosili u crkvu, i on nije imao snage da govori duge pouke, onda je on svoje besede svodio na to, sto je neprestano ponavljao ovu pouku: "Decice, ljubite jedan drugog!" A kada su ga jednom ucenici upitali, zasto im to on neprestano ponavlja, on je odgovorio: "Ovo je zapovest Gospodnja, i ako nju drzite, to je dosta".

Мислим да је ово најбоље тумачење Христовог јеванђеља и срж првославне духовности и да ко ово држи не може да погреши.

Подели на овим сајтовима

Хтео бих да овим поводом цитирам део житија светог Јована богослова

Kada je sveti apostol toliko bio onemocao, da su ga ucenici donosili u crkvu, i on nije imao snage da govori duge pouke, onda je on svoje besede svodio na to, sto je neprestano ponavljao ovu pouku: "Decice, ljubite jedan drugog!" A kada su ga jednom ucenici upitali, zasto im to on neprestano ponavlja, on je odgovorio: "Ovo je zapovest Gospodnja, i ako nju drzite, to je dosta".

Мислим да је ово најбоље тумачење Христовог јеванђеља и срж првославне духовности и да ко ово држи не може да погреши.

4chsmu1 smej.gif ;)

Подели на овим сајтовима

Тавита је Тавита, Tavita није Тавита  greengrin
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...