Jump to content

Необична схватања православне духовности на форуму- излазећи у сусрет члановима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Polako ljudi,Medo plizzzz....Dajte ženi mogućnosti da kaže šta ima,a onda budite strpljivi sa odgovorima,možda ženi treba više pojašnjenja,možda zaista žena ne razume o čemu govorite...

ма опусти се, ја се баш забављам  t4431 t4431 0409_feel

ма где она може да разуме, кад НЕЋЕ?

ја се уби од труда, пиши, цитирај, питај - јок бре, задригло се у дубиозе  0203_cool

Подели на овим сајтовима

• Одговори 54
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Polako ljudi,Medo plizzzz....Dajte ženi mogućnosti da kaže šta ima,a onda budite strpljivi sa odgovorima,možda ženi treba više pojašnjenja,možda zaista žena ne razume o čemu govorite...

...nemoj da potcjenjujes moju inteligenciju,ni ja tvoju ne dovodim u pitanje,iako ni ne primjetih da nesto pises sem sto mocartu poslije svakog posta skidas kapu,al' lijepo je to sto se tako dopunjavate-novotarci dragi...

p.s posto vise necu nista pisati na ovom forumu,pa ni koristiti isti,izuzev ponekad pp jer sam upoznala neke drage ljude,to znaci da nema nikakve potrebe da povlacite moje citate jer na iste necete dobiti odgovor...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

...nemoj da potcjenjujes moju inteligenciju,ni ja tvoju ne dovodim u pitanje,iako ni ne primjetih da nesto pises sem sto mocartu poslije svakog posta skidas kapu,al' lijepo je to sto se tako dopunjavate-novotarci dragi...

p.s posto vise necu nista pisati na ovom forumu,pa ni koristiti isti,izuzev ponekad pp jer sam upoznala neke drage ljude,to znaci da nema nikakve potrebe da povlacite moje citate jer na iste necete dobiti odgovor...

Pa šta da ti kažem,osim da ti želim svu sreću ovoga sveta i da te Bog čuva...evo i tebi skidam kapu,jer bolje ne znam,ko što reče u pitanju je moja inteligencija  ekstra :drugarstvo: 1405_love

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Гости

Због оваквих изјава и категоризација свакога ко не мисли као Ти, обичај је у нас "новотараца" на форуму да се додели бан. Зашто? Зато што најпре имаш некакве замишљене виртуелне непријатеље (јер кажеш "ви"), а оваквим начином разговора доводиш себе у позицију да људе испровоцираш да свашта напишу. То моментално затвара здраву дискусију од које си, како видим и одустала. Но, овога пута нећу применити форумску акривију јер мислим да ово како сада причаш не говориш из неке лоше намере већ зато што си тако научена као што је некада и Лазарица била научена да причешће једино може у току поста (и ако читава догматика и литургика Свете Цркве говори супротно). Дакле, одбићу ову провокацију на незнање јер тзв "новотарци" постоје само у измишљеним световима модерних црквених дох-кихотова. Но, ако се ова веома незгодна провокација буде поновила неће се овако завршити. Опет, то ће онда више говорити о Теби него о било коме са форума.

Хајдемо сада од почетка, вратимо се на тему.

Подели на овим сајтовима

• Гости

живо ме занима колико ће прозорљиво смирење наше сестре тавите да издржи да не пише  ekstra :drugarstvo: 1405_love

За Тебе важи исто: остави се несувислих провокација. Нећу ово понављати. Важи?
Подели на овим сајтовима

живо ме занима колико ће прозорљиво смирење наше сестре тавите да издржи да не пише  1405_love greengrin :)

За Тебе важи исто: остави се несувислих провокација. Нећу ово понављати. Важи?

бан ? :drugarstvo:

не волим скривалице, па реко да видим кога има ... ал нек ти буде  ekstra

animals-hate-500-9.jpg?w=500

Подели на овим сајтовима

oce,blagoslovite!

evo jos jedan p.s,poslije svih onih dosadasnjih winter

zasto...zato sto,iako je ovo internet svi ste vi zivi ljudi,a ni ja nisam nikakav fantom,iako me neki prozivaju zbog mog vremena registracije na ovaj forum 0102_laugh

i zato sto mi je zao ako sam nekoga povrijedila...

dakle,po pitanju pricesca sam bila onako kategoricna zato sto primjecujem da mu se olako pristupa,nekako je akcenat na tome,samo ti idi na liturgiju,pricesti se,i eto ti obozenja...

jeste cilj naseg zivota obozenje,sticanje Duha Svetoga,ali mislim da ne zavisi uopste od toga koliko puta se pricescujemo u toku godine,i da uopste nije bitna ucestalost...

mislim da su bitniji uslovi,odredjeno 'raspolozenje' duse i srca kojima privlacimo blagodat Boziju...

i,ako vec razlikujete duhovni i tjelesni post,da li vjerujete da postoji duhovno pricescivanje,po nasoj ljubavi i vjeri prema Bogu?ja vjerujem!

naravno da to ne iskljucuje Svetu Casu,u toku posta obavezno,a mimo posta,iako se poste srijeda i petak,mislim da je Bogu draza ta nasa ceznja od bilo cega drugog...

a post kao post ne smatram uopste podvigom,vec kao mocno sredstvo za postizanje takvog 'raspolozenja' duse o kome govorim...i hvala sto me niste banovali,iako to ni ne bi imalo smisla,zar ne 0102_laugh

:)

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Бог благословио све нас.

Не дрга сестро, нико од злих "новотараца" не говори да се може приступити Чаши тек тако. Не, то категорички тврдим јер сам ја одавно окатегорисан као зли новотарац и паписта и екумениста и штатијазнам али то никада нисам тврдио, нити тврдим. То не тврди ни један православни Епископ, Патријарх, свештеник... то је сасвим погрешан закључак зато што су погрешне премисе.

Да не бих дужио пуно, прочитај мој рад на тему Великог поста:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11679.msg371655.html#msg371655

На крају имаш одељак "Размишљања о Великом посту у савременом свету". Дакле, Причешће није игра и није шала већ је истинито Тело и Крв Христова. Зато Црква никада не дозвољава расколе или ово што данас раде тзв. бранитељи древног предања (а заправо новотари који су ништа више него непријатељи Христови, радили то свесно или несвесно).

Дакле, приступај са мање предрасуда према људима јер нас то затвара и самим тим дели. ЖРУ је направљен да сједињује и веома се озбиљно ради и читав пројекат је у благослову Цркве. Нисмо балавурдија која не зна где гађа.

За почетак се ослободи предрасуда па ће све много лакше и боље да иде.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...