Jump to content

Да ли се Ђурђевдан 2011. слави са посном или мрсном трпезом?

Препоручена порука

• Одговори 143
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

@отац макарије

Јеси ли уопште прочитао моју уводну поруку? Ако ниси, молим те, прочитај поново.

Јесам прочитао,зато и пишем.

Стварно не разумем суштину теме када се знају канони и прописи како се слави слава и када се пости,ако је ово буквар за неупућене онда схватам да нисам требао да улазим у дискусију!

Подели на овим сајтовима

Живе речи утехе > Црква > Духовни живот наше Свете Цркве > Православље за почетнике > Да ли је Ђурђевдан 2011. слави са посном или мрсном трпезом?

Ubacis jedan euro u aparat i izadje ti limenka koka kole...

Подели на овим сајтовима

• Гости

@отац макарије

Јеси ли уопште прочитао моју уводну поруку? Ако ниси, молим те, прочитај поново.

Стварно не разумем суштину теме када се знају канони и прописи како се слави слава и када се пости,ако је ово буквар за неупућене онда схватам да нисам требао да улазим у дискусију!

Већ рекох, али изгледа не вреди: Има много оних који не знају и како је ово мисионарски форум, наше је да појаснимо.
Подели на овим сајтовима

Живе речи утехе > Црква > Духовни живот наше Свете Цркве > Православље за почетнике > Да ли је Ђурђевдан 2011. слави са посном или мрсном трпезом?

појасни ми, мало сам спор јутрос

Подели на овим сајтовима

појасни ми, мало сам спор јутрос

Jel mislis da je Crkva automat za koka kolu?Pokusajmo da uzrastamo u slobodi koju nam Hristos dade,a ne da budemo mumije koje odbijaju da postanu licnosti i koji trazimo samo gotove recepte i odgovore za sve sto nas interesuje u zivotu.Na ovaj nacin,poistovecujuci Crkvu sa nekim institucionalnim galimatijasom, samo peremo ruke kao Pilat i bivamo smesni,da ne kazem tragicni, u odbijanju da odrastemo i sazrimo.

Подели на овим сајтовима

@отац макарије

Већ рекох, али изгледа не вреди: Има много оних који не знају и како је ово мисионарски форум, наше је да појаснимо.

У РЕДУ,НОВ САМ ОВДЕ ПА САДА СХВАТИХ СУШТИНУ!

Подели на овим сајтовима

Арагорне, не знам како си из мог поста закључио то што си закључио. Поставио сам ово

управо због овог

...ако је ово буквар за неупућене онда схватам да нисам требао да улазим у дискусију!

Ово  питање је управо постављено у оквиру Православље за почетнике

Подели на овим сајтовима

Арагорне, не знам како си из мог поста закључио то што си закључио. Поставио сам ово

управо због овог

...ако је ово буквар за неупућене онда схватам да нисам требао да улазим у дискусију!

Ово  питање је управо постављено у оквиру Православље за почетнике

Prijatelju,ne razumes sta ti govorim.Sve u Crkvi i u vezi sa njom gubi svaki smisao ako imamo ovakav pristup veri,a to je da trazimo recepte i gotova resenja.Treba se dosta vise potruditi od prostog trazenje racepta za ovu ili onu situaciju.To je automatizacija i nema veze sa slobodom na koju nas Hristos poziva.Mudro je razmisliti i potruditi se o temeljnim pitanjima zivota i smrti i u tom kontekstu posmatrati Crkvu i poziv koji se upucuje kroz nju svakom zivom coveku.U suprotnom,postajemo sekta samozadovoljnih osoba koje sve tacno znaju kako i sta treba uciniti da bi se "spasli".A Gospod poziva sve ljude,svih vremena,u brod Crkve,a ne u sektu...Ostaj sa Bogom.

Подели на овим сајтовима

:229229229: greengrin

Bas u tim recima se krije sve.Ono sto ti pokusavam reci je cinjenica da Ga ni najblizi ucenici nisu poznali kad je vaskrsao,a upravo zato sto nisu slusali svoje srce koje je "igralo u grudima",nego su opet trazili neke spoljne znake i znamenja.Put hriscanstva je put odnosa sa Bogom,a to je velika tajna ,puna prelepih iznenadjenja i otkrivenja,a ne neonska reklama sa gotovim receptima za zivot.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...