Jump to content

Да је сада почео Други Светски Рат у Србији ја бих био...

Оцени ову тему

Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...  

69 члановâ је гласало

1. 1. Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...

• четник код Чиче
      32
    • недићевац
      4
    • љотићевац
      4
    • партизан
      7
    • не би се опредељивао
      21

Препоручена порука

Za sada vode naši..

ali naravno ogroman broj "neutralnih", a iskreno da kažem, čudi me veoma mali broj partizana (za sada 2)..

;)

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Вуче, Србија нема војску од 5. Октобра...али не можеш ти то схватити, потребна је велика логика.

Srbija ima Vojsku  ;)

Па да, банана-република Србија има банану-војску без образа!

Рекох ја, потрена је велика логика да се неке ствари правилно схвате...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Da li znate da je četnik turska reč, od četes za jedinicu. I da li znate da su se četes zvale i turske i kurdske dobrovoljačke jedinice koje su klali Jermene 1915. godine; tada je stradalo oko 1,5 miliona duša..?

Oj Srbadijo, kad ćeš se naučit.. To tvoje "mi u inat protiv celog sveta" tebi ništa ne pomaže.

moram da se odbanujem  ;)

cetnici je samo rec koja je preuzeta iz turskog da.. oznacavala je izvidjacke jedinice (tj. u danasnjem smislu bi to bile specijalne jedinice)... ali sa tim turskim osim naziva nema nista zajednicko....

samobanujem se opet sama  0110_hahaha

0110_hahaha

omnea mea mecum porto

Подели на овим сајтовима

Да је сада 1941. година, вероватно не бих још ни чуо за четнике, а од црвених бих се клонио. И сада, у том метежу нисам сигуран да ли бих се определио. Но, убрзо би се прочуло да су на Равној наши. И ето, сада бих волео рећи да бих ишао код Чиче и ком` опанци ком` обојци. Шта би стварно било, не знам...

Вера, слога и поштење – српско су спасење.

Подели на овим сајтовима

Страдање Срба би се, дакле, поновило. Страшно!

Ово је била катастрофа, што је 27. марта свргнута влада Драгише Цветковића, и то војним ударом,

и свргнут регент принц Павле Карађорђевић.

Значи да сам био у то време, подржавао бих ту владу и принца Павла...

Након војног удара најозбиљније бих позвао  сав Српски народ да побаца оружје,

указавши  да је у садашњим прилика, када су са свих страна СВИ (сем Румуна) зинули на Србију

најбоље да се сетимо Христових речи, тј. причао бих оно што су поручивали монаси и свештенство Румунске Цркве свом народу.

Покушао бих да током рата будем цивил, негде на селу, али бих вероватно након рата био стрељан од комуниста због храњења и четничке војске (због тога су мог деду замало убили, али је помилован - имао је доста деце која би онда пала на терет месне заједнице). У том глупом и братоубилачком рату не бих учествовао, ето! Тада су сви Срби крварили (а да тога и нису били свесни) за туђе интересе.

А - боље гроб него роб (што је по некима и Патријарх наводно говорио) је нешто најглупље што нам је убачено да вичемо.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Па да, банана-република Србија има банану-војску без образа!

Zasto tvrdis da je VS bez obraza kad nisi sluzio u jedinicama VS?  ;)

Војска која је де факто у НАТО није народна војска!Да ВС има образа, данас би била макар на мосту у Косовској Митровици ако већ не у Призрену!Нема војске брате!

Подели на овим сајтовима

Није тачно, Драги.

Можда, али у НДХ, то би било неприхватљиво.

Не би имали зеленог светла од Хитлера.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Војска која је де факто у НАТО није народна војска!

За разлику од швајцарске, која је увек била прва на бранику српства...  0205_whistling .mislise. .mislise.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Први четнички одреди у НДХ су се спонтано формирали у лето 1941. године. Формиране су страже и мање оружане трупе да би се становништво заштитило од покоља. До тада су већ хиљаде Срба завршиле у Јадовну и другим логорима (касниеј наравно у Јасеновцу). Није се Хитлер ни мало бунио. Немци и Италијани јесу били запрепашћени свирепошћу, али нису ништа предузимали.

Вера, слога и поштење – српско су спасење.

Подели на овим сајтовима

За разлику од швајцарске, која је увек била прва на бранику српства...  0205_whistling .mislise. .mislise.

Швајцарска никада неће ући у НАТО, док Србија је де факто већ сада НАТО слуга!

Подели на овим сајтовима

Први четнички одреди у НДХ су се спонтано формирали у лето 1941. године.

То је било након бомбардовања СРБА од стране Хитлера тј. давања тиме зеленог светла свима за геноцид над њима. Што је он и речима и писмено подвукао након 27. марта.

Подели на овим сајтовима

Хитлерови официри су након рата сведочили да бомбардовање Београда није имало везе са ратом,

већ да је то био Хитлеров револт због кршења договора и знак осталима да их максимално упропасте.

Подели на овим сајтовима

За разлику од швајцарске, која је увек била прва на бранику српства...  0102_laugh dada dada

Швајцарска никада неће ући у НАТО, док Србија је де факто већ сада НАТО слуга!

Наравно да неће, када им још трају залихе злата које су нацисти поскидали са Јевреја у конц-логорима...

А ти си још једном потврдио оно што сам рекао - када би се, не дао Бог, заратило, ти би изнашао изговор да јуначки останеш у својој јуначкој Швајцарској, као што сада изналазиш изговоре зашто ниси служио војску у Србији или Српској...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...