Aquilius Cratus Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,8913.msg425996.html#msg425996 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 http://www.slobodnaevropa.org/content/srbija_ateisti_veliki_prasak/16798094.html После Другог св.рата рећи у СФРЈ да си верник било је право друштвено самоубиство. Људи су тајно крштавали децу, а многи се нису ни усудили. Сахране на којима је свештеник држао опело биле су увек почашћене присуством полиције. Верски празници су се славили тихо и неприметно из страха да неко не пријави властима. Овакво стање је трајало доста дуго и оно је криво што неки атеисти у Србији не могу да се помире са присуством верника. Када кажу црква, они мисле на клир. Никако да схвате да смо црква сви ми па је логично да смо и у полицији, војсци, скупштини..., а дај Боже и у влади. Не знам у каквом окружењу живе чланови Удружења атеиста, али заиста не примећујем да су атеисти у мом окружењу у било чему изложени непријатностима и нелагоди. Сасвим нормално разговарамо и дружимо се, радимо заједно, деца се играју заједно и она која иду на веронауку и она која иду на грађанско. Зашто се прави проблем тамо где га нема. Ова Србија има безброј проблема, а људи расипају енергију бадава. Добијају ли та удружења неке паре? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 То ти је кад су људи докони. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 ako vi ateisti ne priznajete svemoguceg Inzenjera, tj ne mozete da shvatite da je tako nesto moguce, ili jednostavno mislite da ne postoji, ili na osnovu premalo dokaza odbacujete mogucnost toga, to bi znacilo onda po vama da samo covek ucestvuje u stvaranju svoje stvarnosti, jel tako? na primer prvo je zemlja bila ploca i nije bilo teoretske sanse da je bila okrugla, pa kad se saznalo da je okrugla onda je to bila nova realnost prvo se mislilo da su atomi najmanje cestice i da nema dalje, pa posle toga se otkrilo jos manjih i to ide u beskonacno pa onda covek da poleti nema sanse, to su budale caknute ta braca Wright, pa poleteli zasto onda po toj logici covek ne bi mogao da kreira i Boga kad vec kreira svoju celokupnu stvarnost? (ovo nije hula nego samo primer za takvu vrstu logike) (a ovo je monolog: a cemu onih 90% ili kolko mozga sto navodno ne koristimo, tj ne moze da se izmeri, mozda ga neki i koriste) evo nesto za citanje prstgore http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/Teodul/Nikolaj070110.htm Auuu... prijatelju kakva logika! Ovo je jedan od onih postova gde je ad hominem odgovor jedini ispravan.. ali da ne uvodim tu praksu reci cu samo: Svi ti primeri kjoje si naveo su dokazi... zemlja je bila ravna pa smo dokazali da je okrugla... atomi su bili najmanji pa smo dokazali da nisu... covek nije mogao da leti pa su braca rajt dokazali da moze... sledi da "bog ne postoji pa smo dokazali" da postoji... bendoff 319.gif ekstra Ova tvoje "logika" ne da je hula, nego je cist ateisticki pristup samo sa pogresnim religijskim zakljuckom... ma ti uopste ne shvatas/ne razumes sta ja pricam, a ne mozes ni da shvatis kad vec imas tvrdo formiran odricni/odbrambeni stav, pa ti ne dopire- dzaba pricati Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 После Другог св.рата рећи у СФРЈ да си верник било је право друштвено самоубиство. Људи су тајно крштавали децу, а многи се нису ни усудили. Сахране на којима је свештеник држао опело биле су увек почашћене присуством полиције. Верски празници су се славили тихо и неприметно из страха да неко не пријави властима. Овакво стање је трајало доста дуго и оно је криво што неки атеисти у Србији не могу да се помире са присуством верника.. A NinaD je tada zivela pa je sve to svojim ocima videla... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 После Другог св.рата рећи у СФРЈ да си верник било је право друштвено самоубиство. Људи су тајно крштавали децу, а многи се нису ни усудили. Сахране на којима је свештеник држао опело биле су увек почашћене присуством полиције. Верски празници су се славили тихо и неприметно из страха да неко не пријави властима. Овакво стање је трајало доста дуго и оно је криво што неки атеисти у Србији не могу да се помире са присуством верника.. A NinaD je tada zivela pa je sve to svojim ocima videla... А, Мрачњака је донела рода и нема маму, тату, бабу, деду и осталу родбину која је тада живела. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 После Другог св.рата рећи у СФРЈ да си верник било је право друштвено самоубиство. Људи су тајно крштавали децу, а многи се нису ни усудили. Сахране на којима је свештеник држао опело биле су увек почашћене присуством полиције. Верски празници су се славили тихо и неприметно из страха да неко не пријави властима. Овакво стање је трајало доста дуго и оно је криво што неки атеисти у Србији не могу да се помире са присуством верника.. A NinaD je tada zivela pa je sve to svojim ocima videla... А, Мрачњака је донела рода и нема маму, тату, бабу, деду и осталу родбину која је тада живела. Moj deda slavi slavu vec 50 godina i nikad nije isao u zatvor zbog toga niti mu je ko dolazio na vrata da ga maltretira zbog toga. Komusticka opresija religije (kod nas) se sastojala u tome da je apsolutno bilo zabranjeno njeno praktikovanje svima koji su bili u nekoj vezi sa partijom. Ako nisi bio clan komunisticke partije niko ti nije branio da ides u crkvu... samo nisi mogao da ocekujes povlastice koje su imali komunisti. Npr. obicni seljaci koje je bilo briga za partiju, niko nije maltretirao zbog religije... e zfrke su isli u crkvu, slavili slave i krstili decu. I moj cale i moja keva su krsteni. Ne tajno ili daleko od ociju nego lepo brate u seoskoj crkvi... i slavlja je bilo toga dana. I nikon nije falila dlaka s glave. Danasnji vernici su toliko kivni na taj sistem komunizma da su neke price iz polja slucaja naracijom prerasle u polje pravila. Iz zelje da se mrze protivnici i rusitelji religija preuvelicavaju se price kako bi se od crkve napravio "mucenik"... e pa, nije bas tako bilo, i oni koji su stariji to vrlo dobro znaju ali nece da pricaju jer im odgovara ovakvo razmisljanje... A ako je relgija bas toliko bila na "meti" kako to da su i u komunisticko vreme postojali popovi? Smo nisu mogli da zgrcu kintu ko danas te se moze reci da su hriscanskije ziveli nego danasnji... Znam, znam... sad ce Aleksandar i jos neki da pocnu da se deru "mracnjak je komunista" " jel smo lepo govorili da su ateisti komunisti" a prava istina je da to nije istina. da me pogresno ne shvatite... crkva jeste bila i zabranjivana i proganjana ali ne u toj meri koliko se danas voli da pripoveda... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Moj deda slavi slavu vec 50 godina i nikad nije isao u zatvor zbog toga niti mu je ko dolazio na vrata da ga maltretira zbog toga. Komusticka opresija religije (kod nas) se sastojala u tome da je apsolutno bilo zabranjeno njeno praktikovanje svima koji su bili u nekoj vezi sa partijom. Ako nisi bio clan komunisticke partije niko ti nije branio da ides u crkvu... samo nisi mogao da ocekujes povlastice koje su imali komunisti. Npr. obicni seljaci koje je bilo briga za partiju, niko nije maltretirao zbog religije... e zfrke su isli u crkvu, slavili slave i krstili decu. I moj cale i moja keva su krsteni. Ne tajno ili daleko od ociju nego lepo brate u seoskoj crkvi... i slavlja je bilo toga dana. I nikon nije falila dlaka s glave. Danasnji vernici su toliko kivni na taj sistem komunizma da su neke price iz polja slucaja naracijom prerasle u polje pravila. Iz zelje da se mrze protivnici i rusitelji religija preuvelicavaju se price kako bi se od crkve napravio "mucenik"... e pa, nije bas tako bilo, i oni koji su stariji to vrlo dobro znaju ali nece da pricaju jer im odgovara ovakvo razmisljanje... A ako je relgija bas toliko bila na "meti" kako to da su i u komunisticko vreme postojali popovi? Smo nisu mogli da zgrcu kintu ko danas te se moze reci da su hriscanskije ziveli nego danasnji... Znam, znam... sad ce Aleksandar i jos neki da pocnu da se deru "mracnjak je komunista" " jel smo lepo govorili da su ateisti komunisti" a prava istina je da to nije istina. da me pogresno ne shvatite... crkva jeste bila i zabranjivana i proganjana ali ne u toj meri koliko se danas voli da pripoveda... Ako se izuzmu prva-druga decenija posle rata ovo o proganjanju vernika je u principu tacno. Na osnovu mog znanja i iskustva. Medjutim sve vreme je vodjena propaganda protiv Vere i Crkve. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Moj deda slavi slavu vec 50 godina i nikad nije isao u zatvor zbog toga niti mu je ko dolazio na vrata da ga maltretira zbog toga. Komusticka opresija religije (kod nas) se sastojala u tome da je apsolutno bilo zabranjeno njeno praktikovanje svima koji su bili u nekoj vezi sa partijom. Ako nisi bio clan komunisticke partije niko ti nije branio da ides u crkvu... samo nisi mogao da ocekujes povlastice koje su imali komunisti. Npr. obicni seljaci koje je bilo briga za partiju, niko nije maltretirao zbog religije... e zfrke su isli u crkvu, slavili slave i krstili decu. I moj cale i moja keva su krsteni. Ne tajno ili daleko od ociju nego lepo brate u seoskoj crkvi... i slavlja je bilo toga dana. I nikon nije falila dlaka s glave. Danasnji vernici su toliko kivni na taj sistem komunizma da su neke price iz polja slucaja naracijom prerasle u polje pravila. Iz zelje da se mrze protivnici i rusitelji religija preuvelicavaju se price kako bi se od crkve napravio "mucenik"... e pa, nije bas tako bilo, i oni koji su stariji to vrlo dobro znaju ali nece da pricaju jer im odgovara ovakvo razmisljanje... A ako je relgija bas toliko bila na "meti" kako to da su i u komunisticko vreme postojali popovi? Smo nisu mogli da zgrcu kintu ko danas te se moze reci da su hriscanskije ziveli nego danasnji... Znam, znam... sad ce Aleksandar i jos neki da pocnu da se deru "mracnjak je komunista" " jel smo lepo govorili da su ateisti komunisti" a prava istina je da to nije istina. da me pogresno ne shvatite... crkva jeste bila i zabranjivana i proganjana ali ne u toj meri koliko se danas voli da pripoveda... Ako se izuzmu prva-druga decenija posle rata ovo o proganjanju vernika je u principu tacno. Na osnovu mog znanja i iskustva. Medjutim sve vreme je vodjena propaganda protiv Vere i Crkve. Управо тако. У првој и другој деценији је итекако било онако како сам написала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Nastavak mog predhodnog posta. Sve vreme se u skoli, na poslu, ulici Vera predstavljala kao nesto zatucano, reakcionarno , glupo , upravo kako Veru pokusavaju da predstave danasnji nasi ateisti sto ustvari otkriva njihovu pravu prirodu i da su ustvari ostaci te komunisticke propagandne masinerije. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Nastavak mog predhodnog posta. Sve vreme se u skoli, na poslu, ulici Vera predstavljala kao nesto zatucano, reakcionarno , glupo , upravo kako Veru pokusavaju da predstave danasnji nasi ateisti sto ustvari otkriva njihovu pravu prirodu i da su ustvari ostaci te komunisticke propagandne masinerije. Слажем се, једино не знам да ли су тога свесни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Moj deda slavi slavu vec 50 godina i nikad nije isao u zatvor zbog toga niti mu je ko dolazio na vrata da ga maltretira zbog toga. Komusticka opresija religije (kod nas) se sastojala u tome da je apsolutno bilo zabranjeno njeno praktikovanje svima koji su bili u nekoj vezi sa partijom. Ako nisi bio clan komunisticke partije niko ti nije branio da ides u crkvu... samo nisi mogao da ocekujes povlastice koje su imali komunisti. Npr. obicni seljaci koje je bilo briga za partiju, niko nije maltretirao zbog religije... e zfrke su isli u crkvu, slavili slave i krstili decu. I moj cale i moja keva su krsteni. Ne tajno ili daleko od ociju nego lepo brate u seoskoj crkvi... i slavlja je bilo toga dana. I nikon nije falila dlaka s glave. Danasnji vernici su toliko kivni na taj sistem komunizma da su neke price iz polja slucaja naracijom prerasle u polje pravila. Iz zelje da se mrze protivnici i rusitelji religija preuvelicavaju se price kako bi se od crkve napravio "mucenik"... e pa, nije bas tako bilo, i oni koji su stariji to vrlo dobro znaju ali nece da pricaju jer im odgovara ovakvo razmisljanje... A ako je relgija bas toliko bila na "meti" kako to da su i u komunisticko vreme postojali popovi? Smo nisu mogli da zgrcu kintu ko danas te se moze reci da su hriscanskije ziveli nego danasnji... Znam, znam... sad ce Aleksandar i jos neki da pocnu da se deru "mracnjak je komunista" " jel smo lepo govorili da su ateisti komunisti" a prava istina je da to nije istina. da me pogresno ne shvatite... crkva jeste bila i zabranjivana i proganjana ali ne u toj meri koliko se danas voli da pripoveda... Ako se izuzmu prva-druga decenija posle rata ovo o proganjanju vernika je u principu tacno. Na osnovu mog znanja i iskustva. Medjutim sve vreme je vodjena propaganda protiv Vere i Crkve. Управо тако. У првој и другој деценији је итекако било онако како сам написала. hahaha... a sta je bilo u ostalim decenijama komunizma? (koji je trajao malo vise od "par decenija posle rata" ) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Све док неко не примењује силу против другог може да верује шта хоће и ради шта хоће. Зато је овај "бунт због утицаја Цркве" потпуно бесмислен. Може Црква да има утицаја на друштво колико год то народ жели све док је мирољубиво. Овде у ствари атеисти сугеришу да се примени државна сила да би се верницима ограничила слобода говора и по томе се не разликују од комуниста. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Све док неко не примењује силу против другог може да верује шта хоће и ради шта хоће. Зато је овај "бунт због утицаја Цркве" потпуно бесмислен. Може Црква да има утицаја на друштво колико год то народ жели све док је мирољубиво. Овде у ствари атеисти сугеришу да се примени државна сила да би се верницима ограничила слобода говора и по томе се не разликују од комуниста. Kratko i jasno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Све док неко не примењује силу против другог може да верује шта хоће и ради шта хоће. Зато је овај "бунт због утицаја Цркве" потпуно бесмислен. Може Црква да има утицаја на друштво колико год то народ жели све док је мирољубиво. Овде у ствари атеисти сугеришу да се примени државна сила да би се верницима ограничила слобода говора и по томе се не разликују од комуниста. :291291291: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука