Jadranka1 Написано Децембар 7, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2009 У вези са експериментом са трудним мишицама...Док сам била на пријемном одељењу у породилишту,кад год сам ишла у тоалет,нека трудница је пушила тамо...У самом породилишту постојали су аларми детектори дима,па нису смеле да пуше,а једна са нервним сметњама је почела да пуши и сестра је одмах дошла...Кроз собу је прошла са упаљеном цигаретом,без обзира на то што су у соби лежале бебе и маме...Пар породиља је мужевима рекло да им донесу цигарете кад дођу да их узму из породилишта...То зло је толико јако да умањује чак и бригу према сопственом потомству...Дај Боже да се тог зла сви реше... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Децембар 7, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2009 Ево још мало "постера": . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Децембар 7, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2009 ? ???? ?? ????????????? ?? ??????? ????????...??? ??? ???? ?? ????????? ??????? ? ???????????,??? ??? ??? ???? ? ??????,???? ???????? ?? ?????? ????...? ????? ??????????? ????????? ?? ?????? ????????? ????,?? ???? ????? ?? ????,? ????? ?? ??????? ???????? ?? ?????? ?? ???? ? ?????? ?? ????? ?????...???? ???? ?? ?????? ?? ???????? ?????????,??? ?????? ?? ?? ??? ?? ? ???? ?????? ???? ? ????...??? ???????? ?? ???????? ????? ?? ?? ?????? ???????? ??? ???? ?? ?? ???? ?? ???????????...?? ??? ?? ?????? ???? ?? ??????? ??? ? ????? ????? ?????????? ?????????...??? ???? ?? ?? ??? ??? ??? ????... ????? ????? ??????????? ???? ???? ? ??? ??? ?? ??????? ? ????? ?????? ??????????? ???? ???? ? ????????, ? ???? - "?? ???? ?? ???????, ????? ???? ? ???????? ??? ??? ?????? ?? ?? ?????? ?? ????? ???? ?? ????? ???? ?????? - ???? ?? ????? ?? ????? ?? ?????, ???? ????....." ??????? ?????? ?? ?? ??? ???????? ???????? ?? ??????????, ?? ?? ????? ?????????? ???????????? ? ????????, ? ?????? ?? ?? ??? ?? ???? ???? ?? ????, ? ?? ??? ????? ????? ???????? ????????? ?????????? ???.... ?????, ???? ??? ???? ???????? ???????? ?? ??????? ??? ????? ?????? ??? ?????? ?? ????????? ? ???? ?? ?????? ???? ????-???? ??????????, ??? ??? ???? ???? ???? ?? ??? ????????, ???? ?? ?? ?????? ?? ?? ??? ???? ?? ???, ??? ?????..... "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Децембар 7, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2009 ...??? ???? ?????? ? ???? ???? ?? ? ????? ????? ???????? ????? ???? ?? ?????????? ?????? ? ?? ???????????? ? ????????? ?? ?????? ???????....???? ??.???????? ?? ?????????? ??????, ??? ????? ?? ?????? ???? ????????? ?????? (?????, ????? ? ???? ???????), ??????? ?? ???? ?????????????. ?? ???? ?? ??? ????? ?? ????? ? ????? ???? ?? ?? ???? ??? ????? ? ??? ????????? ?? ?????, ????? ??.... ??? ?????? ? ??????? ????? ????????? ??? ??? ???? ????????? ? ???? ???? ???????? ?????????? ???? ?????? ???????? ? ?????? ????, ??? ?? ????? ???? ???? ???? ???? ??????, ????? ?? ?????????? ? ?????? ?? ?? ??? ? ?? ?? ?????? ??????? ????????? ? ?????? ????, ????? ?? ?? ???? ???????? ?? ???? ? ?? ?? ????? ???? ?? ????? ???? ?? ??????? ???????? ??? ?? ? ???? ????????? ???????? ? ???????? (???? ?? ???????? ??? ?????).... ?? ????, ?? ??????? ?? ?? ?????? ????????? ?? ???? ???? ??? ??? ???? ??????? ????? ?? ????? ?? ?????? ????? ??????? ???? ????, ?? ???. ??????... ?????? ????? ?? ??? ?????? ???? ? ?? ?????? ? ???????????? ????? ???? ??????????????.... 0442_feel "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Децембар 8, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2009 . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Децембар 8, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2009 Шта фали сликама које је постављао Меда? Мени не сметају! Мада не помажу нешто посебно... више помаже оно што је написао. Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 11, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2009 палите ли цигарету пред дететом? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Децембар 13, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 Ја ипак не бих могла да кажем у мојој кући се на пуши или немој у мом присуству да пушиш, смета ми.... Мој ближњи и љубљени пушач вероватно већ има неку представу о томе како углавном непушачима није толико пријатно у облаку дима, али ја волим више њега него свеж ваздух, волим да разговарам и дружим се са њим а не са кубним метрима кисеоника у својој соби, желим да му буде пријатно са мном а не да једва чека да изађе како би запалио цигарету или да у току разговора размишља о цигарети (коју ће запалити кад изађе).... не знам, не верујем да ће Господ дозволити да због тога што сам била пасивни пушач са циљем да пружим љубав ближњем који пуши, ја нпр. оболим... Господ тражи од нас љубеће срце а не револт и дистанцирање зарад неке беспрекорности.... Веомааа... за мене иновативно размишљање. Да ли бих се у потпуности сложио, питање је... Можда нисам довољно дорастао. Неки су били веома негативно наелектрисани на почетку према Филиповом предлогу. Тачно је да је мало грубо постављено (с једне стране Крст, а са друге дуван), али дечко је вероватно хтео да каже како је све то ствар љубави. Један угледни свештеник, бивши пушач овако саветује: "Ствар је само да одаберете већу љубав. Кога воде здравствене побуде тај има већу љубав ка животу. Имао сам девојку и у једном тренутку поставио сам себи питање - да ли више волим њу или да пушим? Определио сам се за њу и тако се ослободио пушења, без обзира што је она касније отишла својим путем." Дакле, Филип је другим речима, вероватно, поставио као избор између љубави према Богу и љубави према дувану. Треба то само схватити као један савет, а на претходним страницама се могло прочитати и другачијих савета који су итекако били корисни. Свако се бори сходно својим способностима, даровима, околностима и спремношћу да се не само ради себе, већ и ради својих ближњих определи за живот у слободи. Кључна реч је љубав, а она никад није статична, већ динамична и временом расте и усавршава се. Њен динамизам поспешују наше молитве (и пушача и непушача), јер само молитвеном и несебичном међусобном жртвом отварамо могућност да и Бог делује. Управо та могућност непосредног Божјег деловања још је пространија ако светим тајнама Цркве које врхуне у светом причешћу уселимо Живога и Бесмртног Бога у биће онога који је поробљен било којом страшћу. Реалан сусрет са Живим Богом преображава, али не би требало изгубити из вида да то некада може да буде и дуг процес... ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Децембар 13, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2009 Odakle poceti...Osecam se itekako pozvanom da pisem na ovu temu. Em sam strastveni pusac, em radim za kompaniju koja proizvodi cigarete, jednostavno sve gore od goreg pivo. Ono sto iz iskustva znam jeste da kad me pocnu plasiti, jos vise se uznemirim i odmah pocnem jos vise da pusim i tako na jednu muku dodajem drugu... Nisam procitala sve postove pre, pa ako je neko vec napisao, oprostite unapred na ponavljanju. Ima jedna knjiga koju mogu da preporucim "Lak ancin da ostavite pusenje" i mnogi moji prijatelji su ostavili nakon sto su je procitali. Iskreno, ne saznate nista sto vec ne znate ali pocnete sagledavati stvari iz drugog ugla i dajete problemu dimenziju koja mu i pripada. I ja sam bila prestala dva dana nakon sto sam je procitala, ali posle nisam bila dovoljno oprezna i opet poceh :cheesy2:! Takodje mogu da savetujem i sledece, dosta pomaze uzimati sto je moguce vise tecnosti i ne bacati sebe odmah u iskusenja u smislu druzbe sa ljudima koji puse. Meni to nekako dodje kao stavljati slatkise ispred coveka koji boluje od secera... Verujem i da post i molitva pomazu i da ce i meni pomoci da se otresem ove napasti! Neka nam je svima Bog na pomoci! https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 14, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2009 ајде, нек ти буде на здравље и спасење pivo :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Децембар 14, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2009 Pomaze Bog! Bila sam pusac 26 god.Pusila sam u obe trudnoce dada.Pre 14 meseci jedna sestra,koju sam tada i upoznala,upita me zasto ikone,koje su bile okacene povise stola za kojim smo pile kafu,gusim djavoljim ka dom.Na ideju da pusim u kupatilu,podsetila me je da nosim krstic i brojanicu na sebi.Sledila je MISAO:"skinucu ih kad podjem tamo",a odmah zatim ogroman stid.Takav stid nikad u zivotu nisam osetila,ni pre, ni posle toga.Isusova molitva(intezivna),brojanica u rukama kad god su bile slobodne i milost Gospodnja ucinile su da tako lako ostavim cigarete,da je porodica tek posle par dana primetila da ne pusim(nisam bila nervozna). Danas je ta sestra -moja kuma. Ovo je moje iskustvo i ako nekome pomogne neka je na zdravlje i spasenje i njemu i kumi mojoj,a Gospodu na slavu i hvalu. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 14, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2009 Pomaze Bog! Bila sam pusac 26 god.Pusila sam u obe trudnoce :cheesy2:.Pre 14 meseci jedna sestra,koju sam tada i upoznala,upita me zasto ikone,koje su bile okacene povise stola za kojim smo pile kafu,gusim djavoljim ka dom.Na ideju da pusim u kupatilu,podsetila me je da nosim krstic i brojanicu na sebi.Sledila je MISAO:"skinucu ih kad podjem tamo",a odmah zatim ogroman stid.Takav stid nikad u zivotu nisam osetila,ni pre, ni posle toga.Isusova molitva(intezivna),brojanica u rukama kad god su bile slobodne i milost Gospodnja ucinile su da tako lako ostavim cigarete,da je porodica tek posle par dana primetila da ne pusim(nisam bila nervozna). Danas je ta sestra -moja kuma. Ovo je moje iskustvo i ako nekome pomogne neka je na zdravlje i spasenje i njemu i kumi mojoj,a Gospodu na slavu i hvalu. ???? ! dada stadaradim :cheesy2: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ево, пошто ја не умем да искажем очигледно, неко то увек боље за мене уради ''Gledanje u sebe iskusenje je za covekovu gresnu prirodu. Ono je duhovno smrtonosno jer pobudjuje njegovu sebicnost i samopravednost. Nasa volja se napaja onom snagom u koju gledamo. Jedna devojka je sedam dana bezuspesno pokusavala da se oslobodi poroka duvana, dok nije digla ruke od svojih pokusaja i izustila: "Ja vise ovo ne mogu! Boze, sve sam pokusala! Ti me uzmi u svoje ruke, ja sam potpuno izgubljena!". Nastavila je kao i ranije da se redovno moli i da proucava Evandjelje, ali sada bez opterecujucih zaveta da nece vise nikada zapaliti cigaru. Posle pet dana majka ju je "prodrmala" recima: "Kako je divno sto vec pet dana nisi zapalila cigaru!" Devojka je tek tada postala svesna da je jos pre pet dana oslobodjena svog nezdravog poroka. Kako je moguce da ona citavih pet dana nije bila svesna svoje pobede nad grehom? Zato sto je ona i posle pobede zadrzala osecanje slabosti sopstvene prirode. Ona je hodila u svetlosti Bozjeg lica i zato je i dalje bila svesna da je po svojoj prirodi - gresnica. Kako se vise nije bavila sobom, svojim gresima i svojim zavetima negresenja, ona se vise nije ni uzdala u sebe. Ona je i dalje imala voljnu odluku da ne gresi, ali baveci se Isusom zaboravila je na sebe i njena sopstvena pravednost je izgubila moc u susretu sa Bozjom pravednoscu. Mi ne treba da cekamo da osetimo da smo se promenili, vec moramo pokazati veru u Boga i Njegovo spasenje tako sto cemo verom krenuti da zivimo onako kako nam Bog govori kroz svoj zakon. '' укратко, кад вас спопадне искушење, немојте га заменити другим, бежите од чињења тог зла према себи и другоме у скут Богу, молитву или неки користан рад, скрените мисли и не мислите о том греху. ако и згрешите, покушајте да опростите сами себи због своје слабости, ионако ништа не можемо да чинимо без Њега. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Јануар 16, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Ово је пример Петровог ходања по води! Док год је загледан у Христа и не обазире се на било шта тварно, побеђује себе и природу живећи живот одређен једино Богом који је бескрајан. Читав наш живот у Цркви је непрекидни покушај да ходамо по води; чим се оптеретимо бригама овога света и осврнемо се на себе и буру живота, поглед се одваја од Њега и ми тонемо... Због тога пример који је Меда изнео баш поучан и веома може бити делотворан за онога који трага за ослобођењем од свих својих страсти, па и конкретно од дувана. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јануар 17, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2010 Vrlo lepa prica i poucna. Na tom se, mada dosta drugacije naravno receno, zasniva i ona knjiga koju sam spomenula "Lak nacin da ostavite pusenje" ali nocas mi bas rekose da je autor umro od raka pluca i bas mi je bilo zao jer znam ljude koji su ostavili cigarete zahvaljujuci toj knjizi... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука