Jump to content

Због чега Христа након Васкрсења нико не препознаје?

Препоручена порука

0102_laugh

Барем Га не препознају одмах...

помагајте, убија ме питање... 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Izmenila mu se priroda.

Jasno ko dan. Medjutim, ne mogu se zadovoljiti samo tim odgovorom.

Kako to da Onaj Koji je imao isto lice, oblik i prirodu, sad se odjednom projavljuje kao Neko Ko ne izgleda isto. Naravno da je doslo do izmene prirode jer je priroda postala netrulezna. Medjutim, zar je doslo do tolike spoljasnje metamorfoze da Ga niko od onih koji su tri godine proveli sa Njim ne pozna? Namece se mozda pomalo naivno pitanje sa moje strane: Da li je to isto telo ili neko drugo telo? Kao sto postoji jedna zanimljiva misao jednog mislioca koji rece: Bogalj koji nije imao ruku ili nogu, po Vaskrsenju, da li ce dobiti svoju ruku ili nogu koju dotad nije imao?

Подели на овим сајтовима

Za svaki proizvod imaginacije zajednicki je subjektivni element. To bi znacilo da svako "vidi" onako kako mu sopstvena licnost  tj iskustvo pretpostavlja...

......pa de si mracnjak moj,dos'o malo da 'spremas' ispit je li,ako,ako...

Izmenila mu se priroda.

Kako to da Onaj Koji je imao isto lice, oblik i prirodu, sad se odjednom projavljuje kao Neko Ko ne izgleda isto. Naravno da je doslo do izmene prirode jer je priroda postala netrulezna. Medjutim, zar je doslo do tolike spoljasnje metamorfoze da Ga niko od onih koji su tri godine proveli sa Njim ne pozna? Namece se mozda pomalo naivno pitanje sa moje strane: Da li je to isto telo ili neko drugo telo? Kao sto postoji jedna zanimljiva misao jednog mislioca koji rece: Bogalj koji nije imao ruku ili nogu, po Vaskrsenju, da li ce dobiti svoju ruku ili nogu koju dotad nije imao?

.....hoce i ruku i nogu,sve kako kome sta fali

Izmenila mu se priroda.

.......sta ce mu ruka i noga poslije Vaskrsenja?

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Ево мени мог теолога! Hristos vaskrse

Па да, шта ће му, достићиће обожење као богаљ и остаће такав у нетрулежном стању :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Uvek sam smatrala da nakon Vaskrenja niko Hrista nije prepoznao,ne samo zbog izmene Njegove prirode,jer mislim da nije mogao fizički da se preobrazi baš do ne prepoznavanja,već da je neprepoznavanje bilo do ljudi ( i učenika),kojima se On prikazivao.Mislim da u svojim srcima još nisu tada bili spremni,to jest nisu iskreno još uvek verovali u Vaskrsenje,koje je Hristos propovedao i neprepoznavanje Njega Vaskrsloga je samo posledica njihovog maloverja.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ево мени мог теолога! :drugarstvo:

Па да, шта ће му, достићиће обожење као богаљ и остаће такав у нетрулежном стању klapklap

.......ne,ne i ne...kazem da ce svako dobiti sve,ruku,nogu,sve...ali to uopste nije bitno

Ево мени мог теолога! bliss jeeee

Па да, шта ће му, достићиће обожење као богаљ и остаће такав у нетрулежном стању klapklap

......ne,ne i ne...kazem da ce svako dobiti sve...ali da to uopste nije vazno,vazno je obozenje....

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Uvek sam smatrala da nakon Vaskrenja niko Hrista nije prepoznao,ne samo zbog izmene Njegove prirode,jer mislim da nije mogao fizički da se preobrazi baš do ne prepoznavanja,već da je neprepoznavanje bilo do ljudi ( i učenika),kojima se On prikazivao.Mislim da u svojim srcima još nisu tada bili spremni,to jest nisu iskreno još uvek verovali u Vaskrsenje,koje je Hristos propovedao i neprepoznavanje Njega Vaskrsloga je samo posledica njihovog maloverja.

:drugarstvo:

Разумем. Лепо речено.

Међутим, док су апостоли били у шоку што би ишло у прилог маловерја, како то да храбре мироносице, или Марија из Магдале, које имаше толику љубав и веру, није могла да позна Христа.

Подели на овим сајтовима

klapklap

klapklap

Тога смо свесни и ми данас после 2011 година.

Као некакав чудан обрт. Без обзира како, кад и зашто "уђосмо" у веру, врло брзо већина сазнаје да је Васкрсење Господње "кључ". Међутим, надаље се убијамо препуцавањима, доказивањима једна другоме ко је у праву, сваку потешкоћу у животу посматрамо као непремостиву-потпуно заборавивши интезитет Христовог страдања, једном речју, потпуно заборављамо на срж, на Васкрсење Господње!!! Тако, потпуно разумем људе који су свега три године провели са Христом, али шта је са нама? Ако је мало 2011 година, колико још треба времена да прође, колико сведочења, колико.....? Или је можда довољно да увек имамо бар мало резервисаног простора у срцу и уму, за Оног Који Васкрсе? Можда ћемо тад, свуда и увек видети, не веровати већ видети ,чути и осећати Васкрслог Христа?

klapklap

bliss jeeee

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

klapklap

dada

Тога смо свесни и ми данас после 2011 година.

Као некакав чудан обрт. Без обзира како, кад и зашто "уђосмо" у веру, врло брзо већина сазнаје да је Васкрсење Господње "кључ". Међутим, надаље се убијамо препуцавањима, доказивањима једна другоме ко је у праву, сваку потешкоћу у животу посматрамо као непремостиву-потпуно заборавивши интезитет Христовог страдања, једном речју, потпуно заборављамо на срж, на Васкрсење Господње!!! Тако, потпуно разумем људе који су свега три године провели са Христом, али шта је са нама? Ако је мало 2011 година, колико још треба времена да прође, колико сведочења, колико.....? Или је можда довољно да увек имамо бар мало резервисаног простора у срцу и уму, за Оног Који Васкрсе? Можда ћемо тад, свуда и увек видети, не веровати већ видети ,чути и осећати Васкрслог Христа?

bliss jeeee

klapklap

klapklap

Само да још разграничимо да није сваки дијалог као покушај боготражења исто што и препуцавање. Иначе, немојмо ни бити на форуму, немојмо ни читати, него сви лепо да будемо анонимни и да идемо у Цркву без сведочења своје вере, или још даље, у манастир. Мада чујем да је монаштво данас више на интернету од лаика.

Подели на овим сајтовима

Само да још разграничимо да није сваки дијалог као покушај боготражења исто што и препуцавање. Иначе, немојмо ни бити на форуму, немојмо ни читати, него сви лепо да будемо анонимни и да идемо у Цркву без сведочења своје вере, или још даље, у манастир. Мада чујем да је монаштво данас више на интернету од лаика.

Е брате Никола, Ти ме увек натераш да  klapklap klapklap dada

Ма наравно да треба бити на форуму, да требамо читати, да не требамо бити анонимни и да требамо сведочити своју веру....Односно, кад би увек сведочили своју веру, онда наша неанонимност, оно што смо читањем научили, наше учествовање на форуму, увек би било Боготражење, а никад препуцавање...

klapklap

bliss jeeee

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

И шта на крају закључисмо?

- маловерје или потпуна метаморфоза Христа?

Ово ме мало подсећа на неког Оца који је тумачио преображење Христово. Резиме би се састојао у томе да су енергије Божије биле присутне све време али да су се тек тада апостолима "отвориле очи".

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...