Jump to content

I ateisti imaju pravo da budu agresivni i netolerantni

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zabranjene i nikada prikazane scene iz nikada prikazanog americkog filma Dan nezavisnosti. Srecom, pohapseni svi koji su ucestvovali na tom destruktivnom projektu.

Ех, ала си одговорио. Растурио си нас. Сада смо схватили да смемо да лепимо постере по Америци где авиони ударају у зграде СТЦ са позивом "Урадите то ! Хоћемо још!". Или да ставимо слику Бих Ладена на којој отворено позивамо Ал Каиду да сруши Вајт Хаус. Амери би се радовали томе. Полиција поготову би то схватила као зезање слично постављеној сцени из филма Дан независности.

Дрвце, брате, поента и порука су потпуно различите. Оно што се дешава у филму је сасвим другачије поруке од оног постера. Имамо и ми партизанске филмове где се стрељају невени грађани, бомбардује Београд... али нигде позивање на рушење и пропагирање мржње према томе. У филмовима је лепо приказано да такве ствари ради зла страна коју треба спречити. 

Ово ти је потпуно неуспео покушај одбране својих колега. Ајд покушај опет. Можда буде боље

Подели на овим сајтовима

• Одговори 163
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ово ти је потпуно неуспео покушај одбране својих колега.

Mi smo vise od kolega, pribliznije Borgovima sa jednom kolektivnom svesnoscu.

P.S. Prvi put sam postao clan neke ateisticke grupe kada me je neko na ovom sajtu bez pitanja tamo smestio, i sada mi to stoji ispisano plavim slovima. Nisu me cak pitali ni da odaberem boju slova.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

али нигде позивање на рушење и пропагирање мржње према томе

Americki crtani film South Park:

Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Samo ljudi gordi i osrednje pametni ne znaju Boga.

Onda Dokins ima puno pravo da pljuje po vernicima.

Подели на овим сајтовима

Dokins superstar, idol mladih!

Cekaj malo, koji je doprinos Dokinsovog uma, a koji Paskalovog?

Bice da je Dokins pametniji... osrednje.

Jos nesto veoma bitno, verujuci uvek ima izbor, moze da bira dal ce da se upusti u raspravu ili da okrene drugi obraz, profesionalni ateisti izgleda nemaju taj komfor, ili gresim?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Наравно да има право, зашто да нема?  

Подели на овим сајтовима

Omiljeni su mi komentari ,Dokins je glup! Ne braco on uopste nije glup, imao sam prilike sa njim da razgovaram dva puta. Vrlo fin covek i intelektualac. Procitao sam sve njegove knjige ali se ni jednom nisam osetio prozvanim jer on govori o protestantizmu tj katolicizmu i tu je ubo u centar. 

Подели на овим сајтовима

Увек за Дикнса кажем - добар научник и очајни философ. Чак, неталентован за философију, не можемо га назвати ни очајно лошим философом. Јер, и очајно лош философ је философ, а Докинсу баш никако не иде.

Подели на овим сајтовима

Procitao sam sve njegove knjige ali se ni jednom nisam osetio prozvanim jer on govori o protestantizmu tj katolicizmu i tu je ubo u centar. 

То је можда и тачно, али га то не оправдава да заузме онако лаички однос према феномену религије. Он је интелектуалац, научник а то на нешто обавезује. Морао је, кад већ жели да критикује религију, да је боље упозна, а не да се задржи на "локалном" препуцавању. 

Подели на овим сајтовима

Omiljeni su mi komentari ,Dokins je glup! Ne braco on uopste nije glup, imao sam prilike sa njim da razgovaram dva puta. Vrlo fin covek i intelektualac. Procitao sam sve njegove knjige ali se ni jednom nisam osetio prozvanim jer on govori o protestantizmu tj katolicizmu i tu je ubo u centar. 

Sta ti to znaci, jel mozes da pojasnis?

Sto se tice toga da je Dokins glup, ja to jos nisam video da je neko napisao na ovom forumu, mozda mi je promaklo, a i da jeste to bi onda bilo iz pukog revansizma, jer biti glup je nedefinisana kategorija, cak smo imali i temu o tome i nismo dosli do zakljucka tj definicije.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

С обзиром да није осредње паметан остаје оно прво. Шта да се ради, свако има право да пљује по коме и чему хоће, али то не говори о ономе кога (шта) пљују, него о пљувачу...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

С обзиром да није осредње паметан остаје оно прво. Шта да се ради, свако има право да пљује по коме и чему хоће, али то не говори о ономе кога (шта) пљују, него о пљувачу...

Pa kud onda nadje da citiras onu Paskalovu recenicu?

Подели на овим сајтовима

Пљување је једно. Ширење мржње и терористичких идеја је друго. Нека пљује колко хоће. Али када све вернике назива зараженим јединкама чији мозак има вирус, и који преносе заразу на здраве јединке (само су атеисти здрави).... то је већ други падеж.

И брига ме за Доикинса. Он живи у другој држави. Мислим да чак и он не би постављао постере где се руше богомоље, које су узгред и део светске историјске и културне баштине. Од значаја за све нормалне људе без обзира верску припадност.

Пусти Докинса. Он је далеко. Човек је барем светски научник (за религију није компетентан уопште)  за разлику од ових домаћих (иако раде у другим државама) који само копирају оно што су видели и чули од других. И то веома лоше. Нама Србима баш не иде копирање западњачких трендова.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...