Сава Савановић Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 АКо је Бог било кога Епископа или свештеника одбацио (мада не разумем шта ти то значи), неће Бог да одбаци заједницу око Епископа. Тачно је да сви треба да размишљамо о својим гресима. Најпре их ја имам зилион. Ипак, не видим коју аналогију правиш, заиста ми ниси јасан. Да ли то значи да ако сутра неког Епископа или свештеника, не дај Боже, рашчини Сабор- он и даље треба да иде где је стао и да настави своје деловање упркос саборским одлукама.? Можеш ли да ми даш и један пример из историје Цркве о томе? Sveti Jovan Zlatousti.Ne slušati sabor koji je protivan evandjelju.Na primer pokret u pravoslavnoj crkvi koji se zalaže za rehabilitaciju Origena.Ako se rehabilituje onda nije jeretik.A bilo je i osuda naknadno i posle njihove smrti. Ko je jeretik otkriće se o Vaskrsenju pravednika. Плитка ти је ова протестантска прича, коју иначе прихватају и Артемијеве присталице са римокатоличком теологијом против које се, наводно, боре. Изгледа да ниси добро проанализирао житије светог Јована Златоустог. Узми па мало обнови. Zašto sabor nije ustao protiv proterivanja nekih episkopa od strane Državnih vlasti. Zašto državne vlasti štite m.Artemija ? - Еј, Сава Савановићу, двадесет година вампирујеш, и не оста без вечере као вечерас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Vidiš kakvu grešku praviš jer si neposlušan jevandjelju,zato si uhvaćen u mašinu da osudjuješ.kako možeš da osudjuješ Ep.Artemija kada neznaš dali je Bog sa tobom ili nije.U svakom slučaju ako je Bog sa tobom ti ćeš to znati i nećeš osudjivati ep.Artemija.Zato svi argumenti padaju u vodu 1 i 2 zbog ovog trećeg koji si naveo. Црква никога није осудила, Црква је само констатовала чињенично стање ствари - а то је да је монах Артемије створио своју секту и отпао од Цркве. Тако ни ја никога не осуђујем - ја се само слажем са мојом Црквом. Ko je vernik Hristov zna da je Bog sa njime. Можда, али само у протестантизму. Коме Црква није мајка, ни Бог му не мкоже бити Отац. Црква је Тело Христово - ван ње Христа нема, и не може га ни бити. Koje su granice crkve i ko to odredjuje. Tom logikom ni ono što jeste nije. PRE NEGO SE KAČITE NA FORUM IZBACITE VAKUM IZ VAŠIH GLAVA.Ovako uzalud se mučite da steknm utisak da znate ono što i sami znate da neznate a ovde pišete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 Sveti Jovan Zlatousti.Ne slušati sabor koji je protivan evandjelju. Можеш ли конкретно,где се наш сабор СПЦ-а ,огрешио о еванђеље? SPC u svom javnom delovanju nema jednoobraznosti,opšti haos medju vernicima koji su zbunjeni.Prvo svaki episkop i sveštenik radi i naplaćuje kako mu se prohte.Popovi večinom pričaju bapske priče i sveštene obrede obavljaju ofrlje.krštenje za 15 minuta.Nema niko da se ispoveda. SPC nema nikakvu crkvenu disciplinu gaze se jasna upustva Hristova iz jevandjelja i poslanica.SPC povladjuje greh medju srbima umesto da javno ustane protiv otpadništva od Liturgije, zavlači srbe na neke pomene i parastose nekim sumnjivim istorijskim ličnostima.U javnom mnjenju SPC više liči na komemorativni skup nego na molitvenu zajednicu.Popovi nisu oduševljeni Hristom nisu zapaljeni i ne misionare. Da ne govorimo o milionima evra koje stoje u crkvenim sefovima gde propadaju silne kamate dokle dobar deo sveštenstva beduje i prinudjen da cedi srpskog vernika komarca. da ne pričam dalje o kanonima koji ni zdrav razum neznabožaca ne krši a koji se nalaze u crkvenim krugovima.Sve to nebi bilo strašno da bar ima pokajanja.Upravo takvi nepokajaninajviše i osudjuju i napadaju bilo sa koje strane. Све што си навео не значи да је Црква у супротности са Јеванђељем, већ да је састављена од живих, грешних људи, који су у њој управо због тога што су грешни. Да нису, Црква им не би ни требала. Чак и таква, Црква је и даље Тело Христово. Другу Цркву немамо. Neću da ti kažem.Pusti to nemoj misliti da ćeš javnim napadom na ep.Artemija da se svidiš Gospodu.Ne napadaj ne osudjuj, opijaj se Božijom Reči,opusti se Hristos vodi crkvu.Izabrani od pre postanja sveta će se sigurno spasiti i bez tvog osudjivanja. Куку црни Адмирале, јеси ли ти ово управо исповедио предестинацију?! Neverovatno. Koliko vi uopšte ne čitate Novi Zavet. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Viktor Ljvovic Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 ADMIRAL Neverovatno. Koliko vi uopšte ne čitate Novi Zavet. Hristos je, Admirale, rekao u odnosu na Pisma: Kako citas(Luka 10.26)? Tako da je nacin citanja i razumevanja od sustinske vaznosti, a ne tek tako citati kao sto novine citas. Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Адмирал Написано Април 14, 2011 Пријави Подели Написано Април 14, 2011 ADMIRAL Neverovatno. Koliko vi uopšte ne čitate Novi Zavet. Hristos je, Admirale, rekao u odnosu na Pisma: Kako citas(Luka 10.26)? Tako da je nacin citanja i razumevanja od sustinske vaznosti, a ne tek tako citati kao sto novine citas. Kako ti razumeš spasenje.Dali ti misliš da držanjem zakona Mojsijevog možeš da zaslužiš spasenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 1. Артемије није епископ. Тачно 2. Артемије није рашчињен због тога што је грешнији од било кога, већ због тога што је направио своју секту и одвојио се од Цркве. Није тачно...то се десило након што су га рашчинили..и то не од стране м.Артемија већ његове духовне деце који су тражили да их Црква пошаље у Епархију где је он ... а Црква одбила... Иначе 12 Епископа је било против...рашчињења 3. Ми не можемо знати да ли је Бог са нама или није, али свакако можемо знати да Бога нема ван Цркве, и да не може бити са неким ко цепа Цркву. Тако је...и зашто се онда устручавате рећи да Бога нема код папа, мухамедових и 100000 других јеретика и секти... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 2. Артемије није рашчињен због тога што је грешнији од било кога, већ због тога што је направио своју секту и одвојио се од Цркве. Није тачно...то се десило након што су га рашчинили..и то не од стране м.Артемија већ његове духовне деце који су тражили да их Црква пошаље у Епархију где је он ... а Црква одбила... Иначе 12 Епископа је било против...рашчињења Артемијева "духовна деца" су у непослушању Цркви већ јако дуго, и већ најмање 6 - 7 годима се понашају као секта, и то је било очигледно свима који су имали очи да виде, једино што је то постало више него јасно када су напустили манастире на Косову и отпали од Цркве. Не ствара се секта преко ноћи. 3. Ми не можемо знати да ли је Бог са нама или није, али свакако можемо знати да Бога нема ван Цркве, и да не може бити са неким ко цепа Цркву. Тако је...и зашто се онда устручавате рећи да Бога нема код папа, мухамедових и 100000 других јеретика и секти... А ко каже да се устручавам? Где си видео да сам ја рекао да код њих има Бога? И зашто говориш у множини? Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Sveti Jovan Zlatousti.Ne slušati sabor koji je protivan evandjelju. Можеш ли конкретно,где се наш сабор СПЦ-а ,огрешио о еванђеље? SPC u svom javnom delovanju nema jednoobraznosti,opšti haos medju vernicima koji su zbunjeni.Prvo svaki episkop i sveštenik radi i naplaćuje kako mu se prohte.Popovi večinom pričaju bapske priče i sveštene obrede obavljaju ofrlje.krštenje za 15 minuta.Nema niko da se ispoveda. SPC nema nikakvu crkvenu disciplinu gaze se jasna upustva Hristova iz jevandjelja i poslanica.SPC povladjuje greh medju srbima umesto da javno ustane protiv otpadništva od Liturgije, zavlači srbe na neke pomene i parastose nekim sumnjivim istorijskim ličnostima.U javnom mnjenju SPC više liči na komemorativni skup nego na molitvenu zajednicu.Popovi nisu oduševljeni Hristom nisu zapaljeni i ne misionare. Da ne govorimo o milionima evra koje stoje u crkvenim sefovima gde propadaju silne kamate dokle dobar deo sveštenstva beduje i prinudjen da cedi srpskog vernika komarca. da ne pričam dalje o kanonima koji ni zdrav razum neznabožaca ne krši a koji se nalaze u crkvenim krugovima.Sve to nebi bilo strašno da bar ima pokajanja.Upravo takvi nepokajaninajviše i osudjuju i napadaju bilo sa koje strane. Све што си навео не значи да је Црква у супротности са Јеванђељем, већ да је састављена од живих, грешних људи, који су у њој управо због тога што су грешни. Да нису, Црква им не би ни требала. Чак и таква, Црква је и даље Тело Христово. Другу Цркву немамо. Neću da ti kažem.Pusti to nemoj misliti da ćeš javnim napadom na ep.Artemija da se svidiš Gospodu.Ne napadaj ne osudjuj, opijaj se Božijom Reči,opusti se Hristos vodi crkvu.Izabrani od pre postanja sveta će se sigurno spasiti i bez tvog osudjivanja. Куку црни Адмирале, јеси ли ти ово управо исповедио предестинацију?! Neverovatno. Koliko vi uopšte ne čitate Novi Zavet. Ko je izdavac tvog Novog Zaveta, ako smem da pitam?? И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 Артемијева "духовна деца" су у непослушању Цркви већ јако дуго, и већ најмање 6 - 7 годима се понашају као секта, и то је било очигледно свима који су имали очи да виде, једино што је то постало више него јасно када су напустили манастире на Косову и отпали од Цркве. Не ствара се секта преко ноћи. А ко каже да се устручавам? Где си видео да сам ја рекао да код њих има Бога? И зашто говориш у множини? ма ја...сада су они секта...а када је друга страна мимо одлука Сабора проводила своје замисли...они су били у праву... И ја сам на КиМ у био код О Николаја и никада...али никада није ништа ружно рекао о било ком Свештенику или Епископу ....нити је духовни живот кроз своје очи спроводио већ кроз Јеванђеље! Секташтво сам пре приметио код групица које се држе као црногорци фотеље , а по читав дан философирају о Хришћанству...али само на речима...а као они су кул, ин и остало... А говорим у множини јер се обраћам и појединцима који постују само Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 15, 2011 Пријави Подели Написано Април 15, 2011 ма ја...сада су они секта...а када је друга страна мимо одлука Сабора проводила своје замисли...они су били у праву... Једно су различите богослужбене праксе - то је ствар нормална и легитимна у Цркви. То што се некоме таква пракса не свиђа, не значи да је онај ко је спроводи секташ. С друге стране, упадање у туђе епархије, одвлачење народа из туђих парохија, и тврђење да канонски свештеници и епископи тих парохија и епархија нису свештеници, да немају благодат, и да се код њих не треба причешћивати, су ништа друго до - секташење. И хајде, молим те, немој се више правити луд, вртимо ову причу већ годинама у круг... И ја сам на КиМ у био код О Николаја и никада...али никада није ништа ружно рекао о било ком Свештенику или Епископу ....нити је духовни живот кроз своје очи спроводио већ кроз Јеванђеље! Осим што су његови монаси радили све ово што сам изнад навео, и што је одбио послушност свом канонском епископу. Само толико. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Ја Нишизава нисам НИКАДА чуо да О.Николај или било који други монах..а био сам и у Дубоком Потоку и Црној Реци често...да други Свештеници немају благодат и да нису Свештеници... Сада немам појма каква је ствар...али како ми други речу..нису никада рекли да СПЦ нема благодат! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Ја Нишизава нисам НИКАДА чуо да О.Николај или било који други монах..а био сам и у Дубоком Потоку и Црној Реци често...да други Свештеници немају благодат и да нису Свештеници... Сада немам појма каква је ствар...али како ми други речу..нису никада рекли да СПЦ нема благодат! А ја слушам о томе већ годинама... Пробуди се, Михајло... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 А ја слушам о томе већ годинама... Пробуди се, Михајло... Од ЦрноРечких монаха? ...или од њихових тзв гласоговорника? Морамо узети са резервом шта сајтови који нису под њиховом контролом пишу...као и ФБ групе... Јер ту може свако да лупета! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 А ја слушам о томе већ годинама... Пробуди се, Михајло... Од ЦрноРечких монаха? ...или од њихових тзв гласоговорника? Морамо узети са резервом шта сајтови који нису под њиховом контролом пишу...као и ФБ групе... Јер ту може свако да лупета! Од рођака и пријатеља из Аранђеловца, Крагујевца и других места по којима ови годинама уназад шире своју секташку пропаганду. Не причам напамет. А осим тога - оно што бивши Црноречани пишу по свом сајту се ни мало не разликује од онога што пишу њихови гласноговорници. Штавише - најчешће од њих и преузимају материјал. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Април 18, 2011 Пријави Подели Написано Април 18, 2011 Ето ја био лично са њима и нисам чуо ни речи... А иначе мене рођаци који иду у Цркву убеђују да су СВИ видели попа у посту како једе пилетину...од КиМ-а до Крајине... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука