Jump to content

Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

У суштини,поред проблема са драјверима,ако само погледамо линукс сада,и пре десетак година,видимо напредак у томе што има мање компајлирања,више програма,више се драјвера производи за Линукс... мада опет неки произвођачи не желе да производе драјвере за линукс (или драјвери нису истог квалитета,например за звук),па стога се и користе виндоусови драјвери.

Такође и сам Линукс је све више кренуо да развија Wine (симулатор за виндоус),што ће рећи да не само фотошоп,већ и програми за обраду музике (sony sound forge),и Auto Cad и слични програми немају алтернативу у смислу професионалне употребе на линуксу,па се прибегава симулирање путем Wine-a.

Мени лично смета недостатак КМ player-a,jeсте да постоји много алтернатива њему,али он ми је некако најбољи плејер за виндоус.Τакође сам навикао на ImgBurn πа и њега не бих мењао за нарезивање имиџа и компилационих дискова.

Такође се и много више софтвера производи за виндоус,линукс је ипак што се тога тиче мало у повоју.

Али опет KDE изгледа тако сјајно и лепо,да је то милина...

Да не говорим о compiz fusion ... :)

Е само још кад провалим како се у лајв - дистро уграђује драјвер за графику... :)

Зато је линукс - царски.

Имам један стари дистро,одмах препознаје графику и у лајв моду инсталира драјвере.За спас система - милина,шта ћеш више.

Да не причам о проблемима конекције на интернет,ту је лајв дистро прави спас,кад већ виндоус неће да се конектује confused

Што се виндоус седмице тиче,нисам је још пробао.А и XP мислим да није имао проблема неких већих око BSD (blue screen of death),само се надам да је виндоус седам узнапредовао што се тиче успоравања виндоуса када је загушен регистри у питању.

Подели на овим сајтовима

... obratite paznju ... FUNDAMENTALNO ... kada sam se cimao sa TS3, skinuo sam sve moguce varijante, ali nije dna nije htela da se raspakuje i pokrene instalaciju ... samo jedna je htela da se pokrene u terminalu, i nakon toga nista ... onda sam folder koji sma skinuo raspakovao , i opet nista ... medjutim, onda sam pokrenuo UPDATE , i tu j ekrenuo update TS-a, a kada zavrsi sa update-ovanjem, onda ponudi opciju START TeamSpeak ... tako sam i pokrenuo program, i samo je tako i moguce pokrenuti ga ... onda sam provalio i kreiranje pokretaca, tako da sada na panelu imam pokretac koji sluzi kao TS3 ... kada se instalira program, onda bi ikonica trebala da se pojavi  na precici Programi>Internet ...? Kod mene nema niceg, tako da nisam mogao nikako drugacije da ga pokrenem ... ako ima konstruktivnih predloga, javite ... do tada, snalazim se ...  confused

MAKIJAVELIZAM JE STANJE UMA - SVE OSTALO JE PRECENJENO!!!

Подели на овим сајтовима

Sve je već bilo objašnjeno, ali evo još jednom radi večerašnjeg predavanja - FUNDAMENTALNO  confused ....

Skineš paket sa TeamSpeak sajta. Desni klik na arhivu i Properties. Izabereš karticu Permissions. Staviš sve da je Read and write i čekiraš Allow executing file as program.

Otvoriš terminal. Kucaš sudo i prevučeš tu arhivu na terminal. Klikći enter dok ne dođeš do kraja čitanja licence i onda pritisni q. Program će da raspakuje arhivu u tvoj Home direktorijum.

Odeš do tog foldera i dvaput klikni na fajl koji se završava sa .sh ( ts3client_runscript.sh ). Program će da se pokrene i ostalo ide šifra i parametri....

U ovoj verziji ts3 još uvek nema deb paketa i ne može se automatski napraviti prečica, već to moraš uraditi sam....

Подели на овим сајтовима

... ziv bio prijatelju, ovo su nove stvari za mene ... ovo nije bilo ranije, da se otvara terminal, kuca sudo i prevlaci fajl ... veceras cu ovako kao sto sam objasnio, a posle cu da instaliram kao sto si ti rekao ... ima jos pola sata do razgovora, pa da nesto ne  291291291 .... sto bi rekli  NA'RANI SVINJE I NISTA NE PIPAJ ... pozdrav i svako dobro ...  confused

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Mandriva Linux 2010.1

Постављена слика

Mandriva Linux was launched in 1998 under the name of Mandrake Linux, with the goal of making Linux easier to use for everyone. At that time, Linux was already well-known as a powerful and stable operating system that demanded strong technical knowledge and extensive use of the command line; MandrakeSoft saw this as an opportunity to integrate the best graphical desktop environments and contribute its own graphical configuration utilities to quickly become famous for setting the standard in Linux ease of use. In February 2005, MandrakeSoft merged with Brazil's Conectiva to form Mandriva S.A., with headquarters in Paris, France. The company's flagship product, Mandriva Linux, offers all the power and stability of Linux to both individuals and professional users in an easy-to-use and pleasant environment.

http://www2.mandriva.com/

Screenshots:

http://www.thecodingstudio.com/opensource/linux/screenshots/?os=mandriva

Download:

http://www2.mandriva.com/downloads/

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Manhattan OS

Nova linux distribucija. Tek je u beta1 fazi, ali se može koristiti. Zasnovana na Ubuntu 10.04.

Između ostalog koristi za razliku od drugih distroa:

- Kombinuje GNOME desktop sa KDE Plasma desktopom,

Постављена слика

- Umesto donjeg panela tu je Avant Windows Navigator sa DockBarX-om,

- GNOME Do iskače čim se logujete  molimmmmm ...

- Na gornjem panelu: MeMenu, Global Menu i Window Applets.

Постављена слика

Постављена слика

- Kao file browser tu je Nautilus Elementary,

Постављена слика

- Umesto starta na Avantu je postavljen Gnome Control Center,

Постављена слика

Manhattan koristi svoj menadzer paketa za instaliranje novih programa,

Постављена слика

http://www.manhattanos.com/project/latest/

Probao - dobar je  smej.gif ....

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Вокаје оћу да ставим на комп http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download најновију верзију Убунту.

Занима ме дали тражи добру конфигурацију, (имам ја неку слабу али подржава Виндовс ХП одлично) идт.

И исто ме занима за драјвере....дал могу да преко виндоса инсталирам Убунту па после да га обришем (Виндовс), шта ће бити са драјверима итд....  crvenilo

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

... instalirao sve moguce varijante, do 6.06 do 10.04 ... Ubuntu, pa uradio update na Kubuntu , pa Lubuntu, Xbuntu, pa Crunchbag,pa OpenSUSE 11.3 i tako redom ... svako mesanje verzija dovodi do blagog mesanja drajvera, a onda graficke i muzicke kartice ( pricam za ove krseve gde je sve to integrisano) vriste i ne reprodukuju kako treba ... sada je uradjen FORMAT, i instalirao sam UBUNTU 10.04 - radi kao sat ... masina samo leti ... a sto je jos bolje, ne verujem da cu ista menjati u skorije vreme ... zato, moja preporuka je samo Ubuntu i nista vise ...

P.S. skinuo sam film da vidim kako rade periferije, muzika , multimedija i ostalo ... moj prvi film na Ubuntu ... http://www.fileserve.com/file/MeJZjC9/Ferbourtoi.org.The.Expendables.2010.350MB.mkv

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...