Jump to content

Linux

Оцени ову тему

Препоручена порука

У самом Deepin тиму су свесни тога да су  многе апликације застареле, и  да многи после неког времена напусте  Deepin  и  врате се на своје старе linux системе управо због застарелости апликација. Поред даљег развоја система Deepin тим ће у наредном периоду  да и поради на том проблему. Бар се ја надам :D   

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 21. 6. 2018. at 10:21, ronin рече

Ја се много око тога не оптерећујем тј што се тиће новијих верзија апликација. Мени је бити да оне ради!

Expand  

Ok, bitno je da radi, ali evo npr, uz Deepin dolazi Google Chrome koji je zasterao 5 verzija. Meni je instalirao Chrome v62 a najnovija je v67, to je bezbednosni rizik.
Rek'o ajde da probam Chromium, međutim instalirao mi je verziju 59 i tu sam skontao da sistem koliko god da je lep on ima ozbiljne bezbednosne propuste, a cyber kriminal je svakim danom sve više prisutan.

200_OK.jpg

Mornië alantië

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Oд Adobe програма у linux-у ради, оно што сам ја тестирао, Photoshop, InDesign, Illustrator.  Photoshop ради савршено, филтери итд. InDesign ради одлично има неке мале недостатке али може се прогледати кроз прсте. Ове две апликације раде уз помоћ CrossOver-a,  Illustrator ради одлично уз помоћ playonlinux. :D 

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

@ronin 

Sta velis na ovo? Nisam ga bas nesto najbolje razumeo, ali prica o tom nekom kineskom servisu koji sve prati...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2018. at 19:36, obi-wan рече

@ronin 

Sta velis na ovo? Nisam ga bas nesto najbolje razumeo, ali prica o tom nekom kineskom servisu koji sve prati...

...

Expand  

【Official Statement】Linux Deepin is NOT spyware

Recently, there is saying that Linux Deepin is spyware. The logic is that Deepin has cnzz.com links in its website and Appstore, and since cnzz will collect some client information in the browser, thus Linux Deepin is spyware. It is really a serious problem, since nobody wants to have his/her private information leaked, as in the Facebook event.

Deepin has to inform all those interested that our Appstore backend is a website and cnzz is a famous internet statistics analysis service provider that collects website anonymous usage information such as browser user agents, resolution, etc. and which is just a same product as Google Analytics. Deepin uses cnzz to collect website access information and so to know how to improve our website experience and detect website problems. No private information can be collected this way just by the data above mentioned.

We hope this clarifies the spyware thing above and make the promise again that Deepin has not collected user private information in the past and will not collect user private information in the future.

Enjoy Linux Deepin~

https://bbs.deepin.org/forum.php?mod=viewthread&tid=155331&extra=page%3D1

• Свиђа ми се 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

@ronin 

Znai, onaj klipan sto je napravio klip je jedan obican provokator... Briti su chudo... :)

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2018. at 21:14, obi-wan рече

@ronin 

Znai, onaj klipan sto je napravio klip je jedan obican provokator... Briti su chudo... :)

Expand  

они увек живе у некој врсти параноје. За тог лика је најбоље да купи неки ThinkPad T400, Т500 стави libreboot и инсталира неку од "чистих" Линуx дистрибуција и живи даље срећно:D

• Хахаха 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2018. at 21:31, ronin рече

они увек живе у некој врсти параноје. За тог лика је најбоље да купи неки ThinkPad T400, Т500 стави libreboot и инсталира неку од "чистих" Линуx дистрибуција и живи даље срећно:D

Expand  

To kao sto se Ameri bune na Huawei... jer samo oni mogu da spijuniraju narod, kako se usudjuju drugi da rade to isto... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2018. at 21:43, obi-wan рече

To kao sto se Ameri bune na Huawei... jer samo oni mogu da spijuniraju narod. kako se usudjuju drugi da rade to isto... :smeh1:

Expand  

Пре неку годину требало је да  Huawei купи BlackBerry, али дигла се велика фрка око тога и Канађани одусталио од продаје.  Зар да им кинези држе телекомуникације ? 

• Свиђа ми се 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2018. at 21:48, ronin рече

Пре неку годину требало је да  Huawei купи BlackBerry, али дигла се велика фрка око тога и Канађани одусталио од продаје.  Зар да им кинези држе телекомуникације ? 

Expand  

U SAD se javno i otvoreno savetuje ljudima da ne kupuju Huawei, a najbolje je kad kao razlog navedu spijuniranje... :D

Подели на овим сајтовима

On 4. 7. 2018. at 21:50, obi-wan рече

U SAD se javno i otvoreno savetuje ljudima da ne kupuju Huawei, a najbolje je kad kao razlog navedu spijuniranje... :D

Expand  

Параноја...

• Свиђа ми се 1

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

Eto, lepo kazem da moram da nabavim hitno neko super-silent napajanje...

...

Подели на овим сајтовима

@ronin 

Caknuti Kinezi... kad krenem da preuzimam Deepin, daje mi brzinu od 30 kb/s.

Odakle si ti skidao? Ovo ovako ima da traje jedno dva dana...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...