Jump to content

Где су границе деловања Светога Духа? Како ће се спасити толики људи који живе без Христа и Литургије?

Препоручена порука

I da su čuji gde im Jevanđelje garantuje da je ono istinito ?

???

Не контам...

Како сам ја читао у старим ћитабима...Оци су тако зборили..

...ја искрено немам појма како ће се ко спасити....али такох прочитах...

(грч. ευαγγέλιον euangelion, хеб. בשורות טובות besorot tovot - добра вест, блага вест; стсл. благовѣствованиѥ)

福音書

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 196
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Он је вјероватно мислио на савјест, оно што Св. Павле говори кад говори о "унутрашњем човјеку".

Да, аили и даље се важи ..да се то пика ...док Божију реч нису чули...

После се све укида..и само Јеванђеље важи!

Тако је било са Сатрим Заветом и законима...тако са нашим паганским дрветима....итд...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

I da su čuji gde im Jevanđelje garantuje da je ono istinito ?

???

Не контам...

Како сам ја читао у старим ћитабима...Оци су тако зборили..

...ја искрено немам појма како ће се ко спасити....али такох прочитах...

(грч. ευαγγέλιον euangelion, хеб. בשורות טובות besorot tovot - добра вест, блага вест; стсл. благовѣствованиѥ)

福音書

Mnogi od njih su čuli za Jevanđelje ali ne uzimaju ga zdravo za gotovo. Jer će taj čovek "burn in hell  kriminalac " ili će da se spase.

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Он је вјероватно мислио на савјест, оно што Св. Павле говори кад говори о "унутрашњем човјеку".

Да, аили и даље се важи ..да се то пика ...док Божију реч нису чули...

После се све укида..и само Јеванђеље важи!

Тако је било са Сатрим Заветом и законима...тако са нашим паганским дрветима....итд...

То да, слажемо се. Али оноприје је било ван контекста Јеванђења. Јер и Јевреји прије Закона имаше Закон, који је Творац у све нас усадио, у нашу иконичност - савјест ми то зовемо, Св. Павле то разрађује типа "јер не чним оно што хоћу, него оношто нећу оно чиним".

Кажем да је брат на то вјероватно мислио...под "морлним законима"...мада којим? Конфучијевим? Ваљда мисли на "невидњиве моралне законе" о којима ја говорим, тј. говорим шта Св. Павле каже.

Једноставније:

1.Закон је из НУЖДЕ, гдје је љубав нема Закона

2.Закон је средство ка постизању љубави, тј. достизању

3.ПРВИ Закон није видљив, нису Мојсијеве таблице него је усађен у нашу иконичност, у све нас од Творца - ми то зовемо савјест

4.После бира Аврама и даје Јеврејима преко Мојсија таблице Закона - ко има тај закон он је ИЗНАД савјести - савршенији, али он НЕ укида него НАдопуњује савјест

5.Преко Господа даје, допуњава ззаповијестима о љубави - и опет не укида, него НАдопуњује и први неписани, и други писани Закон

Брат горе је, мислим, мислио на онај први неписани морални Закон.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Mnogi od njih su čuli za Jevanđelje ali ne uzimaju ga zdravo za gotovo. Jer će taj čovek "burn in hell   greengrin " ili će da se spase.

Е то је већ њихов проблем  0405_feel

А сада, тачно око спасења... мислим да је на Господу!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Mnogi od njih su čuli za Jevanđelje ali ne uzimaju ga zdravo za gotovo. Jer će taj čovek "burn in hell  greengrin " ili će da se spase.

Е то је већ њихов проблем  greengrin

А сада, тачно око спасења... мислим да је на Господу!

0405_feel

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

То да, слажемо се.

Али оно прије је било ван контекста Јеванђења.

Јер и Јевреји прије Закона имаше Закон, који је Творац у све нас усадио, у нашу иконичност - савјест ми то зовемо, Св. Павле то разрађује типа "јер не чним оно што хоћу, него оношто нећу оно чиним".

Кажем да је брат на то вјероватно мислио...под "морлним законима"...мада којим? Конфучијевим? Ваљда мисли на "невидњиве моралне законе" о којима ја говорим, тј. говорим шта Св. Павле каже.

Једноставније:

1.Закон је из НУЖДЕ, гдје је љубав нема Закона

2.Закон је средство ка постизању љубави, тј. достизању

3.ПРВИ Закон није видљив, нису Мојсијеве таблице него је усађен у нашу иконичност, у све нас од Творца - ми то зовемо савјест

4.После бира Аврама и даје Јеврејима преко Мојсија таблице Закона - ко има тај закон он је ИЗНАД савјести - савршенији, али он НЕ укида него НАдопуњује савјест

5.Преко Господа даје, допуњава ззаповијестима о љубави - и опет не укида, него НАдопуњује и први неписани, и други писани Закон

Брат горе је, мислим, мислио на онај први неписани морални Закон.

Мсилим да није логично..да се суди неком ко верује по строжијим законима..него неком невернику по моралним...

....где је ту Хришћанство?

Која је поента веорвати у истину...

....залетим се главом у зид и издгубим памћење...и онда живим по морланим законима северноамеричких домородаца...

...шта онда?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Сувише је мало наше поимање света и Божијих закона...да би ово сконтали...

Верујем да Господ добро зна шта ради...и на Њему на крају крајева све ..па и сапсеније...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Сувише је мало наше поимање света и Божијих закона...да би ово сконтали...

Верујем да Господ добро зна шта ради...и на Њему на крају крајева све ..па и сапсеније...

0405_feel

Подели на овим сајтовима

Bog je Ljubav... Ljubav je ZAKON!

Подели на овим сајтовима

Bog je Ljubav... Ljubav je ZAKON!

У то сам сигуран...

Како на било који други начин објаснити ВАСКРСЕЊЕ..страдање БОГА због људи и њиховог спасења..

Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи, и свима у гробовима живот дарова!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

[MOJELICNOMISLJENJE] Apokastazom.  [/MOJELICNOMISLJENJE]

Зар има људи који у то верују. 0102_laugh smej.gif

Ja verujem- sve je moguće... womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' />

То је осуђено учење.

Nema veze, ja imam pravo da verujem da je tako nešto moguće t4431

Имаш.Али не можеш се звати православном и имати учешћа у Евхаристији.

Pa svi imaju različita verovanja. Neki veruju u mitarstva što nema veze sa Svetim pismom pa se svejedno pričešćuju i nazivaju pravoslavnima. Ako ja verujem da je Bog toliko dobar da želi da se SVI spasu, u čemu sam grešna? Ali ok, neću ni ja o tome da ne bi' imala problema kao aquilio.

P.S. Evo da kažem i to da ne verujem u besmrtnost duše nego da duša spava do drugog Hristovog dolaska kad će biti sveopšte vaskrsenje. Šta da radim, ja tako verujem...jednostavno, ne verujem u zagrobni život sideways9 MOJELIČNOMIŠLJENJE :D

Сања:

Епископ СПЦ жички, затим охридски, те поново жички вјеровао је у митарства.

Зове се Св. Николај  Српски.

Како можеш да тврдиш, из КОЈИХ извора да то "нема везе са Светим Писмом"?

Она сам апо себи нису КЉУЧ нити неке шиба застрашивања, али из којих извора тврдиш да "немају везе са Светим Писмом"?

Или зар је Свето Писмо "мјера" Православља?

Ако их Симеон из Рукумије погрешно тумачи и конотира како ТИ знаш да не постоје, и то бољ од "највећег послије Светог саве" (Св, Јустин Нови).

Јеси провјерила, или те неко научио да их нема - ко?

па шта ако су веровали?

свети Василије Велики је веровао да је земља равна ко тепсија.

свети Јован Дамаскин је веровао да се тело састоји из четри елемента - ватра, вода, земља, ваздух, па још и заснивао неку теологију на томе и развијао је.

оћеш и ти да верујеш у то?  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...