Ромејац Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 пре 10 минута, Pontifex Emeritus рече Цинцари и Бугари једна крв?! Па помешала се крв на земљи док су је пуштали једни другима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD bez 13 Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 пре 17 минута, Pontifex Emeritus рече Цинцари и Бугари једна крв?! Bugari i Makedonci su jedna krv. To shto zive u Makedoniji i druge manjine vlasi, srbi, albanci, turci, romi...ne menja stvar. Jasno je to tebi, nego hoces da pokazes da ja prevodim makedonce u bugare, tj. nisam (anticki)makedonac i da umanjis znacaj ovoga shto ja pisem. JL kad ja ne bi bio u pravo, onda makedonci, nemogu da pretendiraju na OA...kao eto OA e bugarska, a makedonci nemaju nisto, njihova istorija pocine od komunista. Ja sam svestan da za mnoge makedonce tvrda je hrana da se suoce sa istinom, i da vama odgovara da ostanu makedonci u zabludi. Al brate, vreme kad ste mogli da uticete na makedonaca...isteklo je. Vreme je za istinu. Zato vama se kao bumerang vraca ''crnogorstvo'', postoji Bozja pravda, zar ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 пре 3 минута, MKD bez 13 рече Bugari i Makedonci su jedna krv Античка! Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD bez 13 Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 пре 2 минута, Pontifex Emeritus рече @MKD bez 13 Ја не разумем шта ти хоћеш да кажеш? Као, дошло је време да се ослободите српске хегемоније? Па ви од ‘45. немате никакве везе са Србима. И ко вам ускраћује истину? Какву истину? Истину да су крушевски Цинцари Бугари? Да је Москопољ језгро бугарског језика и културе? Да сте једнокрвна браћа са Татарима? Брате, што се мене тиче, будите браћа и са Банту црнцима, ништа ми не смета. Odma se pravite na Tohe kad zgusne. TI si ovde svo vreme tvrdio da OA je isklucivo bugarska. Ti si tvrdio da Samoil je bugarski Car. Ja te pitam shta je bio Goce Delcev?...cutis. Cija je organizacija bila VMRO?...cutis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 пре 5 минута, MKD bez 13 рече Ja te pitam shta je bio Goce Delcev?... Јел знаш да у Београду има улица Гоце Делчева и дан данас? Видиш како вас мрзимо и не дамо вам слободу. Баш смо гадни а не ко они Шиптари што вас воле па вам пола земље узеше. Баш смо гадни. А да ти си Бугар...тебе Македонци не занимају. Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD bez 13 Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 пре 5 минута, Вилер Текс рече Јел знаш да у Београду има улица Гоце Делчева и дан данас? Видиш како вас мрзимо и не дамо вам слободу. Баш смо гадни а не ко они Шиптари што вас воле па вам пола земље узеше. Баш смо гадни. А да ти си Бугар...тебе Македонци не занимају. Neznam dal jos postoji, bila je inicijativa da se ime ulici promeni jer: " Goce Delcev je bio voga organizacije koja je bila isklucivo antisrpska". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 @MKD bez 13 Нажалост постоји. Поента је у томе да ви никада нисте нити имате непријатеља међ Србима. А ви скачите са моста ако вам је воља. Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD bez 13 Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 пре 1 минут, Вилер Текс рече @MKD bez 13 Нажалост постоји. Поента је у томе да ви никада нисте нити имате непријатеља међ Србима. А ви скачите са моста ако вам је воља. Koji most? Dusanov. Cak i spomenik smo mu napravili. Mi ne odricemo srednovjekovnu istoriju za vreme Dusana, zaista srpski vladari su izgradili divne hramove po Makedoniji, al isto tako necemo odricati i sve shto nas vezuje sa bugarima. A vama to smeta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD bez 13 Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 пре 2 минута, Pontifex Emeritus рече Ја само указујем на глупост коју је изјавио бугарски Патријарх- да су Бугари и Македонци једнокрвна браћа. Ви сте браћа по вери, донекле по језику, по култури делимично, али не и по крви. Јер какве крвне везе имају илинденски устаници (Аромани/Цинцари) на југоистоку Македоније, са Бугарима у Тракији? Никакве. Дакле, лупетања и фантазије, које треба глупави народ да прогута. Пази да неће. Opet se pravis naivan. Ilindenski ustanak je bio na celu teritoriju Makedonije, Krusevo zbog svog mestopolozenja je bio najnepristupacan, pa je zbog toga tamo najkasnie i ustanak potusen. Ustanak je organizovan od strane VMRO a ne od cincara, u cete najvise su bili makedonci a ne cincari, bilo ih je al nesravneno manje. Nego sve vreme izbegavas da odgovoris. Shta je Goce Delcev? Cija je organizacija VMRO? Bugarski karakter Samoila i OA je prirodno produzio ne samo za vreme grckog vladanja Makedonije, vec preziveo je i srpsku epohu a i tursko, pa se projavio za vreme VMRO, prerodbenike i Egzarhije. To ti ne hoces da priznas. Zato i nemozes da nages objasnjenje za tvoju pricu. Jer ako i Samoil i OA imaju bugarski karakter, gde i kad je on nestao i u shta se pretvorio? Pa pravis fatamorgane da Ilindenski ustanak nije ustanak koji je organizovala VMRO vec cincare iz Krusevo. Nemoj tebe da ne poveruju makedonci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD bez 13 Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 Sve gore i gore. Jer OA je bila bugarska samo onako, titularno ili? Pre si govorio da su bugari u pravu kad tvrde da je Samoil njihov пре 45 минута, Pontifex Emeritus рече Самуило је бугарски цар по титули. По пореклу је Армен (Јерменин). Многи бугарски владари су били Кумани, неки Власи, један и Србин. И они су сви некаква “браћа по крви”?! Каквој крви? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD bez 13 Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 пре 3 минута, Pontifex Emeritus рече @MKD bez 13 Ти разумеш шта ја говорим? Ја кажем да је Неофит извалио глупост. Ви и Бугари нисте никаква браћа по крви. Нити су Бугари сами унутар себе, као нација, некаква крвно (родствено, етнички) хомогена заједница. Државе и нацине су искључиво политички ентитети. Разумеш? Самуило је био Бугарин по титули, не по етничком пореклу. По етничком пореклу је био Јерменин. Као што су и многи грчки (ромејски) цареви били Јермени. И о каквој крви ви говорите? У време обнове бугарске државе (Друго царство) Скопљем и околином управљали су Срби. Један Србин одатле постао је и бугарски цар (Константин Асен Тих). Код вас су пола значајнијих историјских личности били Цинцари. Цео Охрид је био цинцарски. И ви причате о некаквој “једнокрвности”?! Jeste samo srbi su srbi po krvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD bez 13 Написано Фебруар 19, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2020 Pa onda tako svati i izjavu Patriarha, ne bukvalno, a u smislu da imamo mnogo shto zajednicko. Braca u svemu))) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
MKD bez 13 Написано Фебруар 20, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2020 пре 8 часа, Pontifex Emeritus рече Наравно да имате много тога заједничког. Али његова изјава има поруку и сврху- он поручује да сте етнички један исти народ, који је несрећно раздвојен у две државе. А то није тачно. Da, nije tacno, kako mogu biti jedan isti narod bugari i cincari Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 22, 2020 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2020 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SrbinKatolik Написано Октобар 18, 2020 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2020 Достојанствен, како и приличи миленијумском јубилеју, данас је манастир Бигорски централном прославом обележио 1000 година од свог оснивања. https://kanal5.com.mk/bigorskiot-manastir-slavi-1000-godini-od-osnovanjeto/a443992 Sve čestitke Makedoncima bravo. Тражитељ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука