Jump to content

Judaizam o Jevrejima

Оцени ову тему

Препоручена порука

Vrlo je očigledno da su bili u pravu, jer evo vidimo kako su prošle one zemlje u kojima je ipak završio najveći broj jevrejskih izbeglica koje niko nije hteo da primi. 

SAD, UK, Holandija, Belgija... sve to propalo skroz naskroz, a Jevreji su bili krivi za sve.

[*sarkazam*]

Darealis, ne znam da li ti povlačiš neku paralelu ovde. Ako da, šta pokušavaš da kažeš?

Ako ne, ne znam kako je ne vidiš.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, Paradoksologija рече

Vrlo je očigledno da su bili u pravu

А што мислиш да сам то хтео да кажем? :)

10 minutes ago, Paradoksologija рече

Ako da, šta pokušavaš da kažeš?

Само кажем да су друге земље могле да спасу Јевреје од холокауста, али нису хтеле.

Нико није хтео да их прими...

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Господин Дареалис рече

Znas da su Jevreji mogli biti spaseni od holokausta, ali niko nije hteo da ih primi kad su bezali (a nacisti su ih 'ohrabrivali' da odlaze...) iz Nemacke '35-'39.? 

Нацисти су од доласка на власт па до почетка рата протерали неколико стотина хиљада Јевреја из Немачке. Само што је највећи део њих отишао у Пољску, СССР, Француску и остале околне земље које су после окупирали Немци. Тако да нису могли да побегну од холокауста. А највише је убијено Јевреја у Пољској и СССР: они никада нису ни имали прилику да емигрирају и спасу главе.

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, GeniusAtWork рече

Само што је највећи део њих отишао у Пољску

Пољски Јевреји су мигрирали тамо вековима пре, а чак ни Пољска није била гостољубива према протераним Јеврејима.

Са фб странице "Сметлиште историје":

Gestapo je 28. i 29. oktobra 1938. deportovao iz Rajha više od 12 000 poljskih Jevreja. Ovi prinudni povratnici nisu kod poljskih graničara naišli na toplu dobrodošlicu, te su zato jedno vreme bili ostavljeni na „ničijoj zemlji" dok im Poljska konačno nije dopustila da pređu na njeno tlo. Samo desetak dana kasnije, rulje su napunile nemačke ulice. Pala je kristalna noć.

14910498_658055134354563_317814211715825

Подели на овим сајтовима

12 minutes ago, Господин Дареалис рече

А што мислиш да сам то хтео да кажем? :)

Već sam rekla da ne znam šta si hteo da kažeš. Pitala sam te da li vidiš paralelu sa onime što pišeš na drugim temama.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

25 minutes ago, Paradoksologija рече

Pitala sam te da li vidiš paralelu sa onime što pišeš na drugim temama.

???

Nope.  Можда неко 'отварање очију' око историјских ствари... :)

25 minutes ago, Paradoksologija рече

Već sam rekla da ne znam šta si hteo da kažeš.

Хтео сам да кажем да су и друга друштва била анти-јеврејски настројена, и да нико није хтео да прими избеглице из Немачке и свеже анексиране Аустрије ( https://en.wikipedia.org/wiki/Évian_Conference ).

Чак је и у САД режим имао расистичке и еугеничке законе (увели су их пре Немачке, а остали су на снази и после рата), а владајућа партија је била демократска (какав шок...).

FDR (у САД - либерална икона) је, у духу свог времена, био прилично сличан Хитлеру и Мусолинију.

14885858_1131472296930416_619479876_n.jp

Концентрациони логори за Јапанце у САД:

japanese-internment.jpg

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Господин Дареалис рече

???

Nope.  Можда неко 'отварање очију' око историјских ствари... :)

Хтео сам да кажем да су и друга друштва била анти-јеврејски настројена ( https://en.wikipedia.org/wiki/Évian_Conference ).

Чак је и у САД режим имао расистичке и еугеничке законе, а владајућа партија је била демократска (какав шок)...

FDR (у САД - либерална икона) је, у духу свог времена, био прилично сличан Хитлеру и Мусолинију.

Uf, sad mi je malo lakše - znači stvarno ne vidiš paralele i nisi ništa mislio.

Oni koji su sada s pravom užasnuti jer jevrejske izbeglice nisu primane i koji vide koliko je neosnovan bio antisemitizam sada ipak prečesto imaju prilično sličan odnos prema, recimo, izbeglicama iz Sirije.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

47 minutes ago, Paradoksologija рече

Oni koji su sada s pravom užasnuti jer jevrejske izbeglice nisu primane i koji vide koliko je neosnovan bio antisemitizam sada ipak prečesto imaju prilično sličan odnos prema, recimo, izbeglicama iz Sirije.

Већина оних који долазе овде (у Европу) уопште и нису избеглице, о томе се ради, изједначавање баш и не стоји.

ЕU у случају ове кризе није поштовала сопствене законе (по којима ако не потражиш азил у првој безбедној земљи у коју уђеш, престајеш да будеш избеглица), и то је проузроковало проблем...

Праве избеглице су у Јордану и Турској.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...