Аурор Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 The conference was ultimately doomed, as delegations from the 32 participating nations failed to come to any agreement about accepting the Jewish refugees fleeing the Third Reich. https://en.wikipedia.org/wiki/Évian_Conference Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 Vrlo je očigledno da su bili u pravu, jer evo vidimo kako su prošle one zemlje u kojima je ipak završio najveći broj jevrejskih izbeglica koje niko nije hteo da primi. SAD, UK, Holandija, Belgija... sve to propalo skroz naskroz, a Jevreji su bili krivi za sve. [*sarkazam*] Darealis, ne znam da li ti povlačiš neku paralelu ovde. Ako da, šta pokušavaš da kažeš? Ako ne, ne znam kako je ne vidiš. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 9 minutes ago, Paradoksologija рече Vrlo je očigledno da su bili u pravu А што мислиш да сам то хтео да кажем? 10 minutes ago, Paradoksologija рече Ako da, šta pokušavaš da kažeš? Само кажем да су друге земље могле да спасу Јевреје од холокауста, али нису хтеле. Нико није хтео да их прими... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 3 hours ago, Господин Дареалис рече Znas da su Jevreji mogli biti spaseni od holokausta, ali niko nije hteo da ih primi kad su bezali (a nacisti su ih 'ohrabrivali' da odlaze...) iz Nemacke '35-'39.? Нацисти су од доласка на власт па до почетка рата протерали неколико стотина хиљада Јевреја из Немачке. Само што је највећи део њих отишао у Пољску, СССР, Француску и остале околне земље које су после окупирали Немци. Тако да нису могли да побегну од холокауста. А највише је убијено Јевреја у Пољској и СССР: они никада нису ни имали прилику да емигрирају и спасу главе. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 1 minute ago, GeniusAtWork рече Само што је највећи део њих отишао у Пољску Пољски Јевреји су мигрирали тамо вековима пре, а чак ни Пољска није била гостољубива према протераним Јеврејима. Са фб странице "Сметлиште историје":Gestapo je 28. i 29. oktobra 1938. deportovao iz Rajha više od 12 000 poljskih Jevreja. Ovi prinudni povratnici nisu kod poljskih graničara naišli na toplu dobrodošlicu, te su zato jedno vreme bili ostavljeni na „ničijoj zemlji" dok im Poljska konačno nije dopustila da pređu na njeno tlo. Samo desetak dana kasnije, rulje su napunile nemačke ulice. Pala je kristalna noć. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 12 minutes ago, Господин Дареалис рече А што мислиш да сам то хтео да кажем? Već sam rekla da ne znam šta si hteo da kažeš. Pitala sam te da li vidiš paralelu sa onime što pišeš na drugim temama. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 25 minutes ago, Paradoksologija рече Pitala sam te da li vidiš paralelu sa onime što pišeš na drugim temama. ??? Nope. Можда неко 'отварање очију' око историјских ствари... 25 minutes ago, Paradoksologija рече Već sam rekla da ne znam šta si hteo da kažeš. Хтео сам да кажем да су и друга друштва била анти-јеврејски настројена, и да нико није хтео да прими избеглице из Немачке и свеже анексиране Аустрије ( https://en.wikipedia.org/wiki/Évian_Conference ). Чак је и у САД режим имао расистичке и еугеничке законе (увели су их пре Немачке, а остали су на снази и после рата), а владајућа партија је била демократска (какав шок...). FDR (у САД - либерална икона) је, у духу свог времена, био прилично сличан Хитлеру и Мусолинију. Концентрациони логори за Јапанце у САД: Paradoksologija and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 Za Kineze u drugom svestkom ratu najveci monstrumi su bili Japanci. Аурор and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 5 minutes ago, Господин Дареалис рече ??? Nope. Можда неко 'отварање очију' око историјских ствари... Хтео сам да кажем да су и друга друштва била анти-јеврејски настројена ( https://en.wikipedia.org/wiki/Évian_Conference ). Чак је и у САД режим имао расистичке и еугеничке законе, а владајућа партија је била демократска (какав шок)... FDR (у САД - либерална икона) је, у духу свог времена, био прилично сличан Хитлеру и Мусолинију. Uf, sad mi je malo lakše - znači stvarno ne vidiš paralele i nisi ništa mislio. Oni koji su sada s pravom užasnuti jer jevrejske izbeglice nisu primane i koji vide koliko je neosnovan bio antisemitizam sada ipak prečesto imaju prilično sličan odnos prema, recimo, izbeglicama iz Sirije. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vrhovac Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 Pomaže Bog forumaši par pitanja Kakav odnos imaju jevreji prema pravoslavnim hrišćanima? Koliko je bezbedno u Izraelu otvoreno ispovedati Hrista bogočoveka? Dal se čovek može ponadati kakvom pljuvanju i kamenovanju Hrista radi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 47 minutes ago, Paradoksologija рече Oni koji su sada s pravom užasnuti jer jevrejske izbeglice nisu primane i koji vide koliko je neosnovan bio antisemitizam sada ipak prečesto imaju prilično sličan odnos prema, recimo, izbeglicama iz Sirije. Већина оних који долазе овде (у Европу) уопште и нису избеглице, о томе се ради, изједначавање баш и не стоји. ЕU у случају ове кризе није поштовала сопствене законе (по којима ако не потражиш азил у првој безбедној земљи у коју уђеш, престајеш да будеш избеглица), и то је проузроковало проблем... Праве избеглице су у Јордану и Турској. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Октобар 29, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2016 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука