Jump to content

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

Оцени ову тему

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?  

163 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

• Да
      66
    • Не
      82
    • Нисам упућен/а
      5

Препоручена порука

Koliko znam, kod takvih otvor blende ne mogu da se vide sitni detlji, treba da je to razlog... .mislise.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Цитат

Koliko znam, kod takvih otvor blende ne mogu da se vide sitni detlji, treba da je to razlog... .mislise.

који су то отвори бленде?  :cheesy:

имаш ли представу како треба звездано небо да изгледа БЕЗ атмосфере и делова заштитног слоја око Земље од разних врста зрачења, у скоро 100 процентном вакууму?

не можемо да узимамо земаљска мерила за нешто што је ван земље.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Знам да је то разлог али не могу да објасним тачно. Међутим, ако погледате слику веће резолуције (имате линк на дну слике), чак се и ту могу видети поједине тачке од светлости звезда.

На другој слици, где астронаут стоји поред заставе, ови детаљи се виде много јасније.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Цитат
4chsmu1 супер, докажи муњене фотке истим фоткама са других мисија  :bla:

елем, како изгледа звездано небо БЕЗ атмосфере и заштитних покривача који одбијају 90% зрачења од Сунца ?

Подели на овим сајтовима

ај немој да си неозбиљан  :bla: 0212_rolleyes

елем, како изгледа око 100 пута јаче рендгенско, гама и друга зрачења кад се изађе ван земље? светлосно, за почетак?

и колики то треба да буде отвор бленде и осетљивост филма да прави онакве фотке, које брзине затварача?

Подели на овим сајтовима

Сконтао сам зашто се не види звездано небо на тим сликама, мада не могу стручно да објасним, заборавио сам јер сам одавно читао о томе. Капирам тако зато што има превише светлости испред објектива од површине Месеца, па када би подесили да објектив прими тачкице светлости од звезда, она месечева сватлост би потпуно заслепила слику и ништа се не би могло распознати.

Тако би требало бити и дању на површини Земље када атмосфере не би било. Не би се видело плаветнило неба већ би било све црно, а када би сунце зашло и била ноћ онда би се звезде виделе.

Ако би слике биле фотомонтажа ваљда не би било проблем да уметну као да се виде звезде, али онако се показује још више да су слике веродостојне.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Може се и на овим сликама видети позадина отвореног свемира, а такође без детектовања звезданих тачкица.

hubblesm3bdistant937x75.jpg

514927mainiss026e023340.jpg

445643mains131e010463fu.jpg

800pxtracycaldwelldyson.jpg

523272mains133e008079fu.jpg

Apollo 16, (21 April 1972)

466548mainas1611318339f.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Цитат

Сконтао сам зашто се не види звездано небо на тим сликама, мада не могу стручно да објасним, заборавио сам јер сам одавно читао о томе. Капирам тако зато што има превише светлости испред објектива од површине Месеца, па када би подесили да објектив прими тачкице светлости од звезда, она месечева сватлост би потпуно заслепила слику и ништа се не би могло распознати.

Тако би требало бити и дању на површини Земље када атмосфере не би било. Не би се видело плаветнило неба већ би било све црно, а када би сунце зашло и била ноћ онда би се звезде виделе.

Ако би слике биле фотомонтажа ваљда не би било проблем да уметну као да се виде звезде, али онако се показује још више да су слике веродостојне.

pa bas zato sto hoce da izgleda vjerodostojno nisu umetnuli jos i zvijezde t1253

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Цитат

..........................................

http://www.ivonazivkovic.net/MESEC%201.htm

Ajoj, citao sam njene "analize" u vezi puta na Mesec... sve sto mogu da kazem je - qq meni... 0110_hahaha

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Цитат

миланче, знаш колико би требало да звезда има видљивих голим оком у свемиру и знаш ли колико би требале да буду сјајне ? сем тога, препознавале би се чак и по бојама у безатмосферном простору, а не само беле боје као и светлост која допире од рефлексије са сунца, тако да не видим проблем диферентности у контрасту.

а са земљом не може да се упоређује, јер земља има неколико филтера  између површине и вакуума свемира који скоро 100 процентно убијају разна зрачења, а пре свега ултра љубичасто и инфрацрвено, да не помињем остала које не утичу на видљив спектар.

штоно би рекло, боје и интензитети који су са оне стране атмосфере би требале да буду ДАЛЕКО интензивније и контрастније, што не показују баш реалистично ове фотке из безваздушног простора.

не знам да ли су фотомонтажа или су само прениско фоткане, и не бих се бавио заверама, ал бих радо преиспитао одређене ствари.

већ дуго се бавим теоријом фотографије за свој грош и мислим да је највећа мана у самим медијумима, који су уствари прилагођени за земаљске услове, не за свемирске. а да постоје надограђене фотке, у то више и не сумњам. ипак су амери учили пропаганду од нациста ...

ево рецимо како би требала фотка да изгледа које је пуног спектра.

http://en.wikipedia.org/wiki/Full-spectrum_photography

а највише ме фасцинира како нигде не могу да се нађу фотке путовања између месеца и земље, за време путовања ... пази, човек кад путује између две тачке, редовно нешто услика, макар чисто зезања ради, а нешто не верујем да су оскудевали у филму, поготово што су (наводно) били тамо скоро 20 пута.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...