Jump to content

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

Оцени ову тему

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?  

163 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

• Да
      66
    • Не
      82
    • Нисам упућен/а
      5

Препоручена порука

Мислим да ће из мог следећег питања све бити јасно.

Шта је ту јасно, сем да си скептик око овог питања...

Подели на овим сајтовима

Мислим да ће из мог следећег питања све бити јасно.

Ако је човек крочио на месец 21. јула 1969. године, како то да до дана данашњег нико више није поново био на месецу? 

Нил Армсронг је по наводном слетању на земљу дао само једну изјаву: "Што ме мање питате, мање ћу вас слагати"

Толико савремена цивилизација данас, иста Америка, нема лансирну станицу за слање људи у космос... Њихови астронаути данас на међународну свемирску станицу иду из Русије...  0703_read

BIlo je 12 ljudi zašto ne više? Postoje mnogo bitniji projekti na koje treba trpšiti novac ionako im je budžet sve manji i manji is godine u godinu zbog ratova.

Подели на овим сајтовима

Ок, наводно је било 6 успешних слетања на месец. Али као скептик по овом питању, као што @Милан Ракић рече, не верујем и даље.

Можда сам ја недовољно едукован из области свемирских путовања... Али добро, овде је питање и онако било да ли верујемо или не, и ја сам рекао не, односно ако искључимо претходно речено, сада кажем: НЕ.  :pivo:

Подели на овим сајтовима

Ок, наводно је било 6 успешних слетања на месец. Али као скептик по овом питању, као што @Милан Ракић рече, не верујем и даље.

Можда сам ја недовољно едукован из области свемирских путовања... Али добро, овде је питање и онако било да ли верујемо или не, и ја сам рекао не, односно ако искључимо претходно речено, сада кажем: НЕ.  :pivo:

Zanimljivo mi je da si prvo izneo razlog zbog koga ne veruješ. A onda ti ljudi lepo objasnili gde nisi bio u pravu kod tog razloga. I dalje nastavljaš sa istom pričom i istim verovanjem za koji sada nema nikakvog racionalnog osnova. Mislim tehnički nije bilo ni pre, jednostavno neznanje je učinilo da odgovor "ne" bude racionalan, što i nije problem, problem je kada to neznanje nestane odgovor ostane isti ber daljeg preispitivanja da li su nove informacije nekako mogle da dovedu do toga da neki drugi odgovor bude racionalniji.

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo mi je da si prvo izneo razlog zbog koga ne veruješ. A onda ti ljudi lepo objasnili gde nisi bio u pravu kod tog razloga. I dalje nastavljaš sa istom pričom i istim verovanjem za koji sada nema nikakvog racionalnog osnova. Mislim tehnički nije bilo ni pre, jednostavno neznanje je učinilo da odgovor "ne" bude racionalan, što i nije problem, problem je kada to neznanje nestane odgovor ostane isti ber daljeg preispitivanja da li su nove informacije nekako mogle da dovedu do toga da neki drugi odgovor bude racionalniji.

Просто је. Не верујем да имамо технологију којом људи могу да оду на такво путовање и да га преживе, без обзира на то шта НАСА тврди да је било. Да је то било, путовали би и Кинези и Руси.. Нико не би пропустио да остави траг на месецу... 

Подели на овим сајтовима

Просто је. Не верујем да имамо технологију којом људи могу да оду на такво путовање и да га преживе, без обзира на то шта НАСА тврди да је било. Да је то било, путовали би и Кинези и Руси.. Нико не би пропустио да остави траг на месецу... 

Prosto je. U pitanju je bila hladnoratovska trka između SSSR I SAD (Kina tad nije bila nikakva sila u istraživanju svemira). Ameri su pobedili u trci, prvi su spustili čoveka na Mesec. Cena Apolo 11 misije je bila oko 150 milijardi dolara (današnjih). Danas nijedna država neće da daje tolike pare da bi opet radili nešto što je već urađeno, nema svrhe nikakve.

:)

Подели на овим сајтовима

Без намере да те убеђујем у супротно, што `но с` каже, веруј у шта и како хоћеш, али само да те питам, зар мислиш да је овај човек нпр. лагао? Да је и он део некакве завере... И човек на посту изнад њега и испод њега и уопште сви на тој теми...

https://www.pouke.org/forum/topic/25351-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%83-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%98%D1%83-%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81/#entry830018

Подели на овим сајтовима

Не верујем да имамо технологију којом људи могу да оду на такво путовање и да га преживе, без обзира на то шта НАСА тврди да је било.

Koji to mi i ko te placa? U Republici Srbiji definitivno nema takve tehnologije.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Без намере да те убеђујем у супротно, што `но с` каже, веруј у шта и како хоћеш, али само да те питам, зар мислиш да је овај човек нпр. лагао? Да је и он део некакве завере... И човек на посту изнад њега и испод њега и уопште сви на тој теми...

Свако има право да верује или не верује. Ја бих волео да смо МИ - ЉУДИ @drvce заиста то успели, па нека су и Амери то учинили. То је онако охрабрујуће у смислу да цивилизација напредује веома и да смо ето били и на другом небеском телу. Али баш чињеница да су Амери то извели, исти они око којих је свашта обавијено велом тајни и сплетки и при том у тренутку када је било само да се деси па шта буде, не да ми да верујем у то. То све звучи за понос и дику и супер је што су наши људи учествовали тамо, али не могу да уклоним скепсу да ту није било питање само пара за које ће да лажу. Њима су сигурно требали људи који су стручни, проверени и са кредибилитетом и за превару (да би била успешна) а и ако се стварно десило, логично да су им опет требали способни људи. Не спорим величину човека кога си навео, ни друге двојице. Ал` има она стара: "У љубави и рату, све је дозвољено!", а и сами рекосте да је то био хладни рат... 

Подели на овим сајтовима

Али баш чињеница да су Амери то извели, исти они око којих је свашта обавијено велом тајни и сплетки

8d8725f49bec453c941aace3574c0a68.jpg

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Back To The Moon For Good – The New Space Race

Watch our cool movie about going back to the Moon. In case you haven’t heard, the Moon is trending again… and in a big way. Narrated by Tim Allen (voice of Buzz Lightyear), this is a complete behind-the-scenes feature on the $30 million Google Lunar XPRIZE, the largest incentivized prize in history. Adapted from the award-winning digital planetarium show, the 24-minute movie chronicles 18 teams from around the world looking to make history by landing a privately funded robotic spacecraft on the Moon. This global competition is designed to spark imagination and inspire a renewed commitment to space exploration, not by governments or countries – but by the citizens of the world. Learn more -

http://lunar.xprize.org/education/domeshow

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...