Jump to content

Разрешен свештеник Никодим Богосављевић !

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Одговори 77
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Леле...која бламажа. Подршка оцу Никодиму.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Након непромишљеног и нетачног исказа протосинђела Никодима (Богосављевића) у емисији Радија Светигора „Питајте свештеника“ о националном изјашњавању народа у Црној Гори на предстојећем попису становништва, Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије га је разријешио дужности настојатеља манастира Дајбабе.

Православна црква свуда у свијету, па и у Црној Гори, осим на Љубави Божијој почива и на слободи која из те Љубави проистиче и коју је Бог дао сваком човјеку, да би по њој ходио кроз свој земни живот, на путу ка вјечном спасењу. Ту слободу свако појединачно користи по својој савјести. Бог никога не присиљава ни на што, чак ни на добродјелање, а тако, по природи ствари, ни Црква. Митрополија Црногорско-приморска више пута је до сада  позивала народ у Црној Гори да се изјасни по својој савјести, без страха, не подлијежући притисцима који ових дана избијају на видјело. Управо то, и само то, је званични став Православне цркве у Црној Гори. Да попис становништва, који је у демократским земљама статистички чин, овдје није исполитизован, овај став не би требало ни износити.

Појединци, па и клирици Цркве, могу и јавно, да изнесу свој лични став о сваком животном питању, по слободи од Бога им датој, али ако он нарушава живот Цркве, дужни су да поднесу одговарајуће посљедице и призвани су на покајање.

Као и непромишљени чин протосинђела Никодима, тако нас је растужила  и злурадост са којом је он у дијелу црногорске јавности дочекан.

ИЗ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ

Подели на овим сајтовима

Леле...која бламажа. Подршка оцу Никодиму.

ваљда владика зна најбоље брате Семберац

ја ћу рећи АМИН! 7896634

Подели на овим сајтовима

Koliko sam razumeo samo je razresen duznosti nastojatelja manastira. Ako tako i treba; pa da svi malo pripaze kada daju izjave za javnost i da se konsultuju sa vladikama.

Zna li on da je u Crnoj Gori 40% stanovnistva pise kao crnogorci; hteli mi to ili ne? Hocemo sve da ih gurnemo Mirasu u krilo ili da pokusamo da ih spasemo?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Разумем овај потез Митрополита, мада сам убјеђен да Митрополит исто мисле о црногорској нацији као отац Никодим- само што то није тако јавно рекао. Дакле опет неки компромис и компромис...МРЗИМ КОМРОМИСЕ између истине и лажи.

Подели на овим сајтовима

Koliko sam razumeo samo je razresen duznosti nastojatelja manastira.

Да,ја сам у првом тренутку помислио да му је скинута мантија. :229229229:

Добро,очекиван и добар потез,мада руку на срце,и митополит се у неким приликама служио сличним вокабуларом...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

митополит се у неким приликама служио сличним вокабуларом...

Тачно тако. И то сам са одушевљењем поздрављо. Он да је на ЖРУ под неким псеудонимом, он би добио бан као и Семберац што их добија редовно :229229229:

Мој човјек 7896634

Подели на овим сајтовима

Koliko sam razumeo samo je razresen duznosti nastojatelja manastira. Ako tako i treba; pa da svi malo pripaze kada daju izjave za javnost i da se konsultuju sa vladikama.

Zna li on da je u Crnoj Gori 40% stanovnistva pise kao crnogorci; hteli mi to ili ne? Hocemo sve da ih gurnemo Mirasu u krilo ili da pokusamo da ih spasemo?

Слажем се да је игуманова изјава била непромишљена. Међутим, ако ћемо тако, онда је оцу Јоилу, уз сво дужно поштовање његовог чина и његових година, требало још поодавно забранити да даје изјаве за јавност и снима клипове за ЈуТјуб у којима прича ствари које су све само не промишљене, и због којих се Црква извргава руглу...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

митополит се у неким приликама служио сличним вокабуларом...

Тачно тако. И то сам са одушевљењем поздрављо. Он да је на ЖРУ под неким псеудонимом, он би добио бан као и Семберац што их добија редовно :229229229:

Мој човјек 7896634

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...