Jump to content

Патријархов апел за попис становништва -адекватан или не?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нисам говорио о национализму Светог Саве, и уопште, појму нације у средњем веку, већ на део у коме саветује одлазак у испосницу...

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Свети Сава није ни знао за српство (а камо ли за срБство)...

Па и владика Николај је писао србски а не српски. Имам његову икону коју сам купио у манастиру Лелић гдје пише "Свети Николај СрБски" crvenilo

Ја говорим и пишем србски, и моја дјеца ће тако говорити и писати.

Док моја дјеца буду писала ћирилицом, твоја ће писати искључиво на енглеском језику...осим ако то на вријеме спријечимо. Али за то је потребан национализам.

Ово што је Патријарх изјавио је позив да се Срби изјасне као Срби- легитимно право сваког човјека. Још једном доказано да је наша Црква и поред комунизма и демократије остала националистичка, СЛАВА БОГУ.

Наравно постоје и друге православне нације у СПЦ, и драго ми је због тога, но мора се знати да је СПЦ народна Црква. Предлажем ти да прочиташ "Национализам Светог Саве" од владике Николаја...ту је све речено.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Баш ме занима ко је измислио да се правилно изговара ,,србски''? Први пут сам видео да се тако пише пре скоро 15. година у брошурама издавачке куће ИХТУС.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Још једном доказано да је наша Црква и поред комунизма и демократије остала националистичка

Црква није националистичка - она је Христова.

Иако црквеност не укида националност, она за једног православног хришћанина никада не би смела да буде на првом месту - оно је резервисано искључиво за Христа, и ни за кога другог. Осим тога, човек може бити црквен чак и ако нема апсолутн никаквих националних осећања и опредељења....

И да - гледај да убудуће на овај начин више не помињеш децу других учесника у теми.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Православна Црква јесте родољубива. СПЦ је стала на страну србскога народа у ратовима а не на страну било кога...дакле СПЦ јесте просрбска, и у томе не видим никакав проблем.

Важи, нећу спомињати туђу дјецу...нису ни она крива што су рођени у несретним околностима гдје нема родољубља и отачествољубља.

Али има наде...

Подели на овим сајтовима

Мени није јасно зашто те то чини већим Србином?

Не чини то мене већим Србином. То мене чини Србином.  1000000001010

Подели на овим сајтовима

Баш ме занима ко је измислио да се правилно изговара ,,србски''? Први пут сам видео да се тако пише пре скоро 15. година у брошурама издавачке куће ИХТУС.

Србски је било пре Вукове реформе језика. Као свака реформа, она доноси и позитивног и негативног. Свети владика Николај је писао срБски, то значи да је он сматрао да је та реформа непотребна била. Ја као поштоваоц лика и дјела владике Николаја, желим такође да говорим срБским језиком а не срПским.

Ја сам СрБин а не Срп...

Подели на овим сајтовима

Значи, по тој логици, ако говорим српским језиком, нисам Србин?

Јој шта сте се ухватили тога сад...

Не спорим ја вама што пишете срПски. Ви мени спорите константно што пишем срБски.

Јеси Србин, али сматраш да је граматика изнад духа древног србског језика. 0442_feel

П.С: Није Образ измислио то са срБски, не брините 1000000001010

Како само запјењушите због ситнице...

Подели на овим сајтовима

То је питање граматике, а не националног идентитета... 0442_feel Нажалост, даје се значај форми, науштрб суштине...  1000000001010

Подели на овим сајтовима

Који је то древни србски језик?

Зашто не говориш српскословенским? Зашто пишеш реформисаним Вуковим писмом, ако је лоше??  0405_feel

Подели на овим сајтовима

Зашто пишеш реформисаним Вуковим писмом, ако је лоше??  0405_feel

Свака реформа има позитивног и негативног.

Вукова реформа је позитивна у суштини, зато и говорим модерним србским језиком...али има и негативних ствари.

Србски језик се претворио у Српски језик...то је за мене и многе Србе негативна ствар и зато инсистирамо да пишемо срБски како би једног дана сви тако писали bliss jeeee

Ово је мој задњи пост у вези срБског језика 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Научих још један језик!!  0405_feel

sFun_bat

Па да... 0110_hahaha

Ја знам Србски, Српски, Србијански, Црногорски (мада не знам ова нова слова :group111:), Босански, Бошњачки, Муслимански, Хрватски, Херцеговачки...Немачки, и дјелимично Француски и Енглески crutches

Ма и јевреји ми завиде. bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...