Jump to content

Патријархов апел за попис становништва -адекватан или не?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Добро, већина јесу Срби православне вероисповести.

Вероватно су та два питања одвојена тако да неће бити проблем се изјаснити како треба .

Подели на овим сајтовима

Не знам чудан је овај пасус:

Поводом предстојећег пописа становништва у Региону, који је заказан за месец април текуће године Господње 2011., обраћамо се свим нашим верницима, припадницима српског народа и српске заједнице, да се слободно и без страха одазову предстојећем попису становништва, изјашњавајући се на њему као Срби православне вере.

Сви наши верници, верници СПЦ који су уједно и држављани Србије и биче обухваћени пописом нису само из реда српског народа. У Србији има православних Мађара рецимо, православних Рома, има православних Цинцара, има и православних осталих.

По мени овај пасус није требао бити срочен тако што ће бити упућен Србима, него управо свим верницима СПЦ да се одазову попису и изјасне се припадношћу народа и да су православне вере. Тако би било јасније.

Мада није ово ништа страшно, свако зна ком народу припада али није фер према верницима СПЦ који нису Срби. Патријарх Иринеј је и њихов Патријарх није само Срба.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Добро, већина јесу Срби православне вероисповести.

Вероватно су та два питања одвојена тако да неће бити проблем се изјаснити како треба .

Али како он може да препоручи било коме како ће тај неко да се изјасни. Па ваљда ће да се изјасни онако како јесте, а не оно што му патријарх каже.  ekstra

Не знам чудан је овај пасус:

Поводом предстојећег пописа становништва у Региону, који је заказан за месец април текуће године Господње 2011., обраћамо се свим нашим верницима, припадницима српског народа и српске заједнице, да се слободно и без страха одазову предстојећем попису становништва, изјашњавајући се на њему као Срби православне вере.

Сви наши верници, верници СПЦ који су уједно и држављани Србије и биче обухваћени пописом нису само из реда српског народа. У Србији има православних Мађара рецимо, православних Рома, има православних Цинцара, има и православних осталих.

По мени овај пасус није требао бити срочен тако што ће бити упућен Србима, него управо свим верницима СПЦ да се одазову попису и изјасне се припадношћу народа и да су православне вере. Тако би било јасније.

Мада није ово ништа страшно, свако зна ком народу припада али није фер према верницима СПЦ који нису Срби. Патријарх Иринеј је и њихов Патријарх није само Срба.

Управо.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Мислим да нисте схватили,реч је о попису у целом региону,значи и у Хрватској,ЦГ,не знам за Босну...

Поготово је битно за Србе из Хрватске,знам да је и митроплит зг -љу Јован,такође апеловао на Србе из Хрватске,јер од њиховог броја зависи и помоћ државе,а да не причам о томе,да многи не смеју из разних разлога,да се изјашњавају као православни Срби.

Дакле,првенствено се апеловало на Србе ван Србије,и нема потребе да будете толико сумњичави...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Мислим да нисте схватили,реч је о попису у целом региону,значи и у Хрватској,ЦГ,не знам за Босну...

Поготово је битно за Србе из Хрватске,знам да је и митроплит зг -љу Јован,такође апеловао на Србе из Хрватске,јер од њиховог броја зависи и помоћ државе,а да не причам о томе,да многи не смеју из разних разлога,да се изјашњавају као православни Срби.

Дакле,првенствено се апеловало на Србе ван Србије,и нема потребе да будете толико сумњичави...

.mislise. ekstra

Подели на овим сајтовима

Ја се сам обрадово овим писањем јер је то доказ да је наша Црква и национални чувар нашег народа (и ако неки желе да докажу како СПЦ није родољубива, односно да је вјера одвојена од србске нације).

ЗА НАРОДНУ ЦРКВУ, НАРОДНУ ВОЈСКУ, НАРОДНУ ДРЖАВУ, НАРОДНИ ЈЕЗИК, НАРОДНО ПИСМО ИТД...

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Вероватно збох овога:

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/126749/Srba-ima-da-nema

U Hrvatskoj će popis biti održan od 1. do 28. aprila, a neće biti obuhvaćene osobe koje u Hrvatskoj imaju prebivalište odsutno duže od jedne godine. Ovo kao da je namenjeno srpskim izbeglicama, a neki smatraju da je to legalizacija etničkog čišćenja Srba.

- Sva naša prava i naš položaj u društvu zavise od broja, da li nas ima pet ili 15 odsto. Zato je izuzetno važno da što više naših sunarodnika izađe i slobodno se izjasni o svojoj pripadnosti - kaže za "Vesti" zamenik predsednika Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Saša Milošević.

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

Ја се сам обрадово овим писањем јер је то доказ да је наша Црква и национални чувар нашег народа (и ако неки желе да докажу како СПЦ није родољубива, односно да је вјера одвојена од србске нације).

ЗА НАРОДНУ ЦРКВУ, НАРОДНУ ВОЈСКУ, НАРОДНУ ДРЖАВУ, НАРОДНИ ЈЕЗИК, НАРОДНО ПИСМО ИТД...

To je јерес. Етнофилетизам је јерес.

P.S. Каже се "српске", а не "србске".

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Ако је Свети Сава јеретик етнофилетизма, и ја сам 1000000001010

Прочитај ово:

Bio sam, prvi put, u karejskoj isposnici svetog Save godine 2000.

Drugi put, opet, godine 2007.

U karejskoj isposnici, na Svetoj Gori, sveti Sava je živeo nekih 17 godina (manje-vise).

To je jedna rupa, dugačka 2-3 metra, a široka koliko ljudska ramena.

Potpuni mrak. Kamen. Memla.

Elem, tu se sveti Sava molio, postio, itd. Živeo 17 godina.

Pa, svetosavlje je to: idi jedi leba i pij vodu 17 godina u nekoj rupi, moli se dragom Bogu, pricescuj se, citaj ceo psaltir svaki dan i ostala monaska cuda, ubi sopstvo, pa dodji da mi pricas o "svetosavlju".

Ostalo su dokone izmisljotine.

Свети Сава није ни знао за српство (а камо ли за срБство)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Ако је Свети Сава јеретик етнофилетизма, и ја сам 4chsmu1

Прочитај ово:

U karejskoj isposnici, na Svetoj Gori, sveti Sava je živeo nekih 17 godina (manje-vise).

Pa, svetosavlje je to: idi jedi leba i pij vodu 17 godina u nekoj rupi, moli se dragom Bogu, pricescuj se, citaj ceo psaltir svaki dan i ostala monaska cuda, ubi sopstvo, pa dodji da mi pricas o "svetosavlju".

I ja sam mislio kao Semberac..ali polako me to popusta iskreno da ti kazem  0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ако је Свети Сава јеретик етнофилетизма, и ја сам .please.

Прочитај ово:

Добро, сад и ти банализујеш...

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

Ако је Свети Сава јеретик етнофилетизма, и ја сам .please.

Прочитај ово:

Добро, сад и ти банализујеш...

Па не баш, он је знао за Рашку жупанију, касније краљевину. То што ми сада зовемо то Србијом, они тога баш и нису били свесни. Исто као што ни Византија никада није постојала, већ само Римско царство (Imperium Romanum, касније грецизовано Βασιλεία Ῥωμαίων), а византијци су себе сматрали римљанима.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Византијци су себе сматралои Ромејима, правим римским грађанима Новог Рима - Византија као назив државе је новијег доба. Свети Сава није много полагао наде у национализам јер је знао да сви који верују у Христа су једно, и да ту нема деобе - ''Ви који се у Христа крстисте, у Христа се обукосте'' - не видим да неко овде каже ''Ви који се у Христа крстисте, нацијом се обукосте''. Чим се нешто дели, онда није цело, а чим није цело онда није једно, и ту више нема Христа. Довољно је само погледати речи јеванђеља, и ко има ухо да чује и срце да разуме, разумеће, ко нема - његов проблем. А што се тиче СРБско, нека људи погледају мало правопис, све ту лепо пише, ако знате читати.

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...