Милан Меденица :) Написано Март 24, 2011 Пријави Подели Написано Март 24, 2011 отац Александар се није само форуму обратио, али га је посебно поменуо, да се разумемо. поготово што постоји тенденција и савет да се шири клип. драги стварно, све капирам али коментар о ЕКОНОМИЧНОСТИ нуклеарке? ма дај. па тако нешто се исплаћује за деценију, све и да ти је неко поклони, пошто ти је поклонио целу технологију са све алатом, особљем, обуком, горивом, подршком, искуством, будућим пословима и образовањем сем тога што ти је нагло подигао стандард и дао ти право благог политичког вета или барем да се стално питаш. није као да живимо баш у Fallout игрици, па ћемо да баш толико идемо у крајност. народ има право да га информишу, нормално, а има право и сам да се информише. с друге стране, не знам шта ће нуклеарка близу насељеног места и одакле потиче информација да ће бити баш ту изграђена? и одакле овај свештеник у целој тој причи? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 данас свака шуша на западу хоће да има џакузи у дворишту а у исто време у Африци неко нема ни пола чаше воде да скува ручак.мајко мила, какав аргумент. thank_you777 prstgore crveniloа да питам тај лењ народ по африци што ратује стално и што даје деци оружје у руке и води и даље племенске ратове и тотално је незаинтересован за образовање? имаш ли ти представу шта се тамо уопште дешава и због чега или ћемо то да свалимо на неке империјалисте а не на хероинске/кокаинске наоружане лордове који су способни да потплате пола европског или америчког парламента? знаш, понекад мора нешто неки народ да уради за себе, не може само да чека доброг чику који ће нешто да подели са гладним а кад после трећег оброка буде тражио надокнаду онда да плаче ''НЕПРАВДА''! то је тако бескичмено. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 и није само проблем ресурса и загађења, већ коначности одређених ресурса који су у употреби. мислим да смо себе и планету довели пред такво стање да немамо баш пуно избора што се тиче енергије, уколико баје из церна не смисле како да савладају плазму и гравитацију. а по логици потрошачког друштва, они ће се и даље купати у светлости и топлоти јефтине енергије, док ћемо ми пролазити скупљи режим застареле технологије thank_you777 Imamo izbora koliko hoces. Treba stedeti energiju. Prirodu. Vodu. Kako kaze narodna poslovica "Opruzi se onoliko koliko mozes da se pokrijes". није тачно.данас се не дели ресурс, дели се енергија јер је јефтинија и лакше се добија. ако нама нестану енергетски ресурси, шта мислиш шта ће да се деси са балканом? prstgore е то може бити један од разлога да ти неко утрапи нуклеарку, и ако је само то разлог онда бих је ја оберучке прихватио. ал да ми да барем средњу технологију, пошто сигурно неће најновију, а не прву која је најпрљавија и најнестабилнија могућа. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 25, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 25, 2011 Verovatno zato što se tu nalazi Termo Elektrana , pa zato tako i priča , verovatno postoji plan da se umesto TE Kostolac izgradi Nuklearna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 ц, нигде се не гради нуклеарка у близини града. термоелектрани је неопходно да буде у близини због инфраструктуре која мора бити што краћа јер се вода хлади путовањем кроз цеви и губи се однос оптимума између утрошка енергије за грејање и производње енергије, практично исплативности у односу на улагање. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 поп је одлично причао нарочито када је повезао ствари са иконама које су екстра. Међутим требао је више да објасни да је решење у подвижничком животу дакле пост је оно что ће да омогући да нам не требају нуклеарне електране и да ће онда, дакле уз псот, бити довољно да користимо остале природне ресурсе који нису опасни. Ko sve danas moze da dodje do racunara i piskara po forumima. Kako prvo, sta sa ljudima koji ne poste iz bilo kog razloga? Nadam se da nije neko superinteligentno resenje iz avenije svedskih diktatorosa za resavanje nepodobnih. I drugo jos vaznije. Odakle blesava ideja da ako bi 7 milijardi ljudi sa prosecnim zivotnim vekom od 77 godina pocelo da jede posnu hranu da bi takve resurse mogli da proizvedemo bez nukleraki??? Jel su to diktatorosi smislili neku novu patriJotsku matematiku?? Pa da za sve te ljude trabamo proizvesti samo hleba i pirinca ne bi bez nuklearki imali ni bluz toliko energije. A da ne govorim jos o farmaciji koja u zivotu odrzava vise stotina miliona zivota. Vise bi ustedeli kad bi svi obozavatelji diktatorosa na svetu pogasili racunare na par meseci i preselili se u lokalnu biblioteku na samoedukaciju. Jer zaista steta ovih elektrona koji izlaze kroz mrezni port tvog racunara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 није тачно. данас се не дели ресурс, дели се енергија јер је јефтинија и лакше се добија. ако нама нестану енергетски ресурси, шта мислиш шта ће да се деси са балканом? е то може бити један од разлога да ти неко утрапи нуклеарку, и ако је само то разлог онда бих је ја оберучке прихватио. ал да ми да барем средњу технологију, пошто сигурно неће најновију, а не прву која је најпрљавија и најнестабилнија могућа. Bez energije se moze ziveti a bez vode ne. I zbog energije je nerazumno unistavati vodu. A da ne bi unistavao prirodu oko sebe covek mora manje energije da trosi. Odnosno da je stedi. Kako rece Cavez ne moze svaka susa da ima Jakuzi, niti treba svaka kuca da ima 2-3 auta kako cine na zapadu. Niti treba mi da se ugledamo na te suse. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 јапанци су видели колико им се исплатило 0110_hahaha добро је неко рекао и да изгине пола милијарде опет ћемо да градимо нуклеарке јер људска глупост нема граница. чекај, ти си тако смео коментар изјавио за генерације једног народа да је деценијски глуп, пошто је неко бацио не једну него ДВЕ нуклеарке на њих а они су узели и саградили НЕКОЛИКО нуклеарки?па потврдио си да глупост нема границе кад се дохвати језика да се самонаруга 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 то что ти не постиш а имао си 100 евра да купиш рачунар па пишеш по нету и срећан си то је твоја ствар. Aha znaci ditkatorosi ne samo da su slabi sa matematikom nego i sa elemetarnom logikom. Dakle ja sam raspnik koji baca poslenjih 100 evra i iz toga dolazimo do zakljucka da ako 7 milijardi jede posnu hranu ne trebaju nam nuklearke. Eh ta logika. Sta nam radi. јапанци су видели колико им се исплатило Pa isplatilo im se i to debelo jer da nisu imali nuklarki danas bi ono malo sto bi ih ostalo postijalo kao saka Kinesko-Ruskih robova. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 није тачно. данас се не дели ресурс, дели се енергија јер је јефтинија и лакше се добија. ако нама нестану енергетски ресурси, шта мислиш шта ће да се деси са балканом? е то може бити један од разлога да ти неко утрапи нуклеарку, и ако је само то разлог онда бих је ја оберучке прихватио. ал да ми да барем средњу технологију, пошто сигурно неће најновију, а не прву која је најпрљавија и најнестабилнија могућа. Bez energije se moze ziveti a bez vode ne. I zbog energije je nerazumno unistavati vodu. A da ne bi unistavao prirodu oko sebe covek mora manje energije da trosi. Odnosno da je stedi. Kako rece Cavez ne moze svaka susa da ima Jakuzi, niti treba svaka kuca da ima 2-3 auta kako cine na zapadu. Niti treba mi da se ugledamo na te suse. Da nas ima 300 -400 miliona i da rast populacije kao i zivotni vek nisu eksponencijalni mozda bi i mogla da prodje ova tvoja prica. Ali to nije slucaj na ovoj nasoj planeti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 није тачно. данас се не дели ресурс, дели се енергија јер је јефтинија и лакше се добија. ако нама нестану енергетски ресурси, шта мислиш шта ће да се деси са балканом? е то може бити један од разлога да ти неко утрапи нуклеарку, и ако је само то разлог онда бих је ја оберучке прихватио. ал да ми да барем средњу технологију, пошто сигурно неће најновију, а не прву која је најпрљавија и најнестабилнија могућа. Bez energije se moze ziveti a bez vode ne. I zbog energije je nerazumno unistavati vodu. A da ne bi unistavao prirodu oko sebe covek mora manje energije da trosi. Odnosno da je stedi. Kako rece Cavez ne moze svaka susa da ima Jakuzi, niti treba svaka kuca da ima 2-3 auta kako cine na zapadu. Niti treba mi da se ugledamo na te suse. извини, како то уништавати воду?вода може да се очисти од чега год хоћеш, ал да буде стерилна ако треба после употребе у нуклеарки. шта причаш, шта си хтео да постигнеш? брзо, искључи комп и крени да штедиш још сад 0110_hahaha 0110_hahaha слобода браћо, то је поента овог света а не ви да диктирате са презиром некоме шта ће имати или употребљавати. онда сте најгори од све зле деце, ако будете ударили на слободу. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 јапанци су видели колико им се исплатило 0110_hahaha добро је неко рекао и да изгине пола милијарде опет ћемо да градимо нуклеарке јер људска глупост нема граница. чекај, ти си тако смео коментар изјавио за генерације једног народа да је деценијски глуп, пошто је неко бацио не једну него ДВЕ нуклеарке на њих а они су узели и саградили НЕКОЛИКО нуклеарки?па потврдио си да глупост нема границе кад се дохвати језика да се самонаруга 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Pa sada vidimo koliko su pametni. Ali na srecu mi Srbi smo najpametniji na svetu. Pa sada mozemo da uzmemo u ruku barjak nuklernog lobija i da masemo njime dok nemci, italijani, austrijanci pocinju ozbiljno da misle o gasenju tog zla.A nemacki zvekani prizvode 15 % energije koristeci vetar. A po pumpama koriste pisoare bez vode ... stede. Smesni ljudi . Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 па видии се колико су паметни Али и даље ће да зидају у то не сумњам. Међутим поп нам лепо каже да то нема вез са праволављем и постом ето, супер.ти узми благослов и пости цео живот. ја нећу, нема ни потребе за тим. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 па видии се колико су паметни 0110_hahaha Али и даље ће да зидају у то не сумњам. Међутим поп нам лепо каже да то нема вез са праволављем и постом Ma genijalno. Jedino sto smo propustili da saznamo da li avio industija ,hemijska industija i farmacija imaju veze sa pravoslavljem i postom. 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='staniiiiiii' /> 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 25, 2011 Пријави Подели Написано Март 25, 2011 јапанци су видели колико им се исплатило :cheesy: добро је неко рекао и да изгине пола милијарде опет ћемо да градимо нуклеарке јер људска глупост нема граница. чекај, ти си тако смео коментар изјавио за генерације једног народа да је деценијски глуп, пошто је неко бацио не једну него ДВЕ нуклеарке на њих а они су узели и саградили НЕКОЛИКО нуклеарки?па потврдио си да глупост нема границе кад се дохвати језика да се самонаруга 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Pa sada vidimo koliko su pametni. Ali na srecu mi Srbi smo najpametniji na svetu. Pa sada mozemo da uzmemo u ruku barjak nuklernog lobija i da masemo njime dok nemci, italijani, austrijanci pocinju ozbiljno da misle o gasenju tog zla.A nemacki zvekani prizvode 15 % energije koristeci vetar. A po pumpama koriste pisoare bez vode ... stede. Smesni ljudi . аха, укапирао сам шта хоћеш да кажеш: земљотрес је уствари Божја опомена тим људима и жртвоваће им децу и пар људи да их опамети joooj ЗЛО? па јесте, вероватно је зло пошто су подигли целе државе на тој енергији, још увек недајући никоме ту технологију јер није ''добра'' 0110_hahaha 0110_hahaha confused а то са пумпама и писоарима без воде ... то је штрока и лењост брате, одсуство елементарне хигијене а не штедња. dada dada dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука