Jump to content

Bog i zemljotres!

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

Citao sam na ovom forumu da je Bog taj koji upravlja prirodom i svim dogadjajima u njoj... sad me zanima, sta mislite ciji Bog je napravio ovaj zemljtores i cunamije... nas  ili njihov?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 300
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Citao sam na ovom forumu da je Bog taj koji upravlja prirodom i svim dogadjajima u njoj... sad me zanima, sta mislite ciji Bog je napravio ovaj zemljtores i cunamije... nas  ili njihov?

Samo je jedan BOG

Pa svejedno.... zasto se ljudi njemu mole za spasenje dusa poginulih i istrajnost onih koji su preziveli ako je on taj koji je na prvom mestu odgovoran za njihova stradanja? Tu se malo gubim...

Подели на овим сајтовима

Citao sam na ovom forumu da je Bog taj koji upravlja prirodom i svim dogadjajima u njoj... sad me zanima, sta mislite ciji Bog je napravio ovaj zemljtores i cunamije... nas  ili njihov?

Bog je napravio svet dobrim a ljudi su slobodnom voljom to promenili.

Svojom slobodnom voljom unistavamo ovaj svet ,Bog sa tim nema nista.

Подели на овим сајтовима

Slobodna volja je izazvala zemljotres i cunami?... sad si me skroz zbunio... t1253

Ljudi su slobodna bica a Bog najvise postuje slobodu coveka,kako da cini zlo tako i dobro.

Razlog za ovakve prirodne katastrofe moze se verovatno naci u neracionalnom iskoristavanju zemljinih resursa a ne u Bogu .

Подели на овим сајтовима

Moje mišljenje:

Bog upravlja prirodom time što je postavio temelje po kojom priroda funkcioniše. U Boga je ovako: šta je Bog odredio, Bog ne može da promeni, ovo mora da se ispuni. Logika: Bog je savršen, premda tome svaka njegova odluka je savršena; ako bi Bog promenio jednu svoju odluku, onda ta odluka nije bila savršena, premda tome ni Bog nije savršen. Bog, dakle, može da učestvuje uoči jednog zemljotresa, ali ne tako što bi sprečio zemljotres, nego što bi ti javio: skloni se odande, jer biće zemljotres. Ovakih primera imamo kroz celo Sveto Pismo ali i ljudsku istoriju..

Drugi primer je, recimo, smrt kao kazna za greh - Bog kao savršeni sudija nije mogao da ukine kaznu, ali kao savršena ljubav i otac tu kaznu je preuzeo na sebe, kao sudija koji kažnjava svog sina novčanom kaznom zato što je ovaj brzo vozio, zatim silazi sa sudnice, vadi novčanik i plaća sinu kaznu. Zakon time nije povređen niti je učinjen izuzetak, nego se ispunio.

Ali zasto bi uopste odredjivao da se desi zemljotres? Jel to neka kazna za sve osim za one kojima je, kako ti kazes, javljeno?

Ljudi su slobodna bica a Bog najvise postuje slobodu coveka,kako da cini zlo tako i dobro.

Razlog za ovakve prirodne katastrofe moze se verovatno naci u neracionalnom iskoristavanju zemljinih resursa a ne u Bogu .

Prvo, ova dva posta nisu u saglasnosti... ko je od vas dvojice  u pravu?

Drugo... ja mislim da je ovaj zemljotres nastao usled pomeranja tektonskih ploca nad kojima ljudi nemaju nikakav uticaj...

Подели на овим сајтовима

Tema je podeljena zbog spamovanja!
Zamolio bih korisnika multiverse da otvori novu temu kad ima nesto da pita mimo postojece, hvala...

Link ka staroj temi...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11958.msg381499.html#msg381499

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

U Boga je ovako: šta je Bog odredio, Bog ne može da promeni, ovo mora da se ispuni.

:bla:

Brate Dragi, ovo sto si napisao u najmanju ruku veze nema sa Pravoslavljem, citaj knjigu o Jovu i bice ti jasnije...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se svima.

Cekam odgovore...

Ne postoji Bog. Tačka.

A, sad, oni koji bi da ga uklope bilo gde, naći će već načina. Imaju viševekovno iskustvo.

Sloba se se 10 godina izdresirao da preko RTS ektra-super-dobro brani svoju politiku, te neće oni.

Šta je za njih da objasne da je Bog nama dao slobodnu volju, a to što mala deca (ili bebe) umiru u mukama, lagano , po nekoliko dana, nedelja ili meseci... imaju oni odgovor i za to, al' trenutno ne mogu da se setim koji beše... :bla:

Takođe i za masovno umiranje usled prirodnih katastrofa.

Šta ima da pitaš, nije ti dato da sve razumeš...  bleh

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

А јеси ли и ти музичар или си овде само тетки да однесеш лек?

Форум је мјесто дијалога, дакле двосмјерне комуникације а не личних аксиома поткријепљених ничим.

Као прво брате Драги то што си написао заиста нема везе са православљем, већ је једна чисто исламска перспектива тачније једно фаталистичко схватање живота на принципима предестинације у којој чак и Господу укидаш слободу да не може да промијени своје одлуке (добро ти рече Оби, Свето Писмо противречи твојим ставовима).

Као друго, заиста су многи учени теолози писали о везама земљотреса са духовним падовима (Византије нпр. када су написани и многи молитвени канони који се тичу земљотреса), тако да и та поставка није за одбацивање, закључак већине јесте да су итекако позив човеку на покајање, на промјену аутодеструктивног курса и сл.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se svima.

Cekam odgovore...

Ne postoji Bog. Tačka.

A, sad, oni koji bi da ga uklope bilo gde, naći će već načina. Imaju viševekovno iskustvo.

Sloba se se 10 godina izdresirao da preko RTS ektra-super-dobro brani svoju politiku, te neće oni.

Šta je za njih da objasne da je Bog nama dao slobodnu volju, a to što mala deca (ili bebe) umiru u mukama, lagano , po nekoliko dana, nedelja ili meseci... imaju oni odgovor i za to, al' trenutno ne mogu da se setim koji beše... :bla:

Takođe i za masovno umiranje usled prirodnih katastrofa.

Šta ima da pitaš, nije ti dato da sve razumeš...  bleh

Ovo je tvoje licno misljenje, moje iskustvo je vidis neuporedivo drugacije, a ti ovakvim izjavama pljujes na njega i na sve ono sto poznajem i cega se drzim... zato budi ljubazan pa svoje misljenje prikazi tako - kao svoje misljenje, da ne bi bilo problema...

Ni ja moje ne namecem ni tebi ni kome drugom...

Hvala...

mod. Kenobi

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...