Jump to content

Ateisti o religiji opet

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ateizam je kult smrti

Nije! Ateizam je odbacivanje vere u Bog(ove)! I nije nikakav kult!

Jeste zato sto ateisti tvrde da nema Boga i vecnog zivota i cak pokusavaju to naucno da dokazu.

U svakom slucaju apsolutno je bolje biti vernik nego ateista iz prostog razloga sto ateizam nista ne nudi

coveku, a vera nudi mnogo toga

Jeste, vama je lepo...

Ni ja ne mogu da se požalim, ali vi...

A, što su to bile priče za malu decu, nećete nikada saznati

Ukratko:

Šta košta da se veruje? Ništa, a ako kojim slučajem ima tog Boga - može da se dobije večni život!

E pa nema ako kojim slucajem ili verujes ili ne. A posto ima Boga ima i zivota posle smrti

rece Rasa Popov

Подели на овим сајтовима

Ateizam je kult smrti

Тако је. Атеиста верује у вечну смрт. То је проповедник смрти, онај који тврди да смрт тријумфује.

Напротив. Атеиста верује да живот траје даље и после нас кроз наша дела и потомке.

Теиста верује да је овај свет одвратан и заслужан тога да буде уништен у Армагедону.

И још нешто. Атеиста верује у зло и неправду, хтео он то или не, он то исповеда својим атеизмом.

Да, атеиста верује да постоји зло и неправда у овом свету. Теиста не верује у то јер ће нас бог све лепо раскусурати након смрти. Те се атеиста бори против неправди а теисту баш брига, само да спаси своју задњицу.

Атеиста ИСПОВЕДА  наду и веру у вечну неправду - јер нпр. Јовица, дете  са Козаре које је мучено  и убијено је мање блажено од свог џелата који је проживео без бола и у раскоши и наситио се богатства и уживања у Аргентини.

Атеиста верује у то да људи треба да буду одговорни за своје поступке јер другог живота немамо. Теиста верује да тај џелат заслужује опрост, поготово ако је ''наш човек''. И то не могу а да не приметим да су теисти најгласнији у томе да се за неког тражи опрост кад је тај неко у позицији моћи и утицаја, а поготово кад је дао велике паре цркви.

Док Проповедник Живота у беседи на гори тврди супротно - Јовица је блажен!

И тиме се патња и живот тог Јовице апсолутно банализују и тривијализују. ''Не, није Јовици ништа, он је сад у рају са богом.''

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Ono sto je osnovna kultura, jeste da, ako nekom dodjes u goste, onda i pokazes postovanje prema onome koji te je ugostio.

Кад би форум био нечија кућа а не ФОРУМ, потекао од римске речи за место јавног окупљања, ово што си рекао би можда имало и смисла.

Ili, da sam vernik, na sta bi licilo da odem na sajt ateisti Srbije i govorim im kako oni nemaju smisao zivota?

Знам више атеистичких сајтова где има верника. Једина разлика је да верници ретко кад имају стомак за исмевање атеиста на тим форумима. Атеисти сматрају исмевање сасвим легитимном стратегијом против лоших убеђења. Јер неко ко је примио лоша убеђења је ретко кад то урадио због ваљаности тих убеђења него најчешће због чистог конформизма, те је навикао да буде окружен истомишљеницима где га сви тапшу по рамену колико је у праву. Неко ко зна како и зашто верује у нешто је имун на исмевања типа ''ти верујеш да ти је рођак мајмун''. Зато је прва стратегија сваке тираније, укључујући и религијске, да декретом забрани вређање, критику и исмевање власти.

Што се мене тиче, ја пишем конфронтирајуће мањевише само у ''Дијалогу са атеистима'' и другим верама, ''Науци'' и ''Друштву'' јер ме се последице православних веровања на науку и друштво итекако тичу. Па ко воли, нек изволи. Не идем на ''Свето Писмо'' или сл. да им тамо причам о томе.

Naprotiv! Ili ne bih posecivao sajtove i forume neistomisljenika, ili bih pokusao da shvatim koja su njihova ubedjenja pa bih onda postavljao neka pitanja za koje smatram da su na mestu, kao sto sam postavio i temu ovde: "Pitanja koje bi jedan skeptik postavio verniku".

Са импликацијом да атеисти који су мало жустрији не схватају која су убеђења верника? Да ниси можда пренебегао могућност да савршено добро схватају али да се са тим убеђењима изразито не слажу?

Ja delim ljude samo na dobronamerne i zlonamerne. Na smirene i sujetne. Na entuzijaste i fanatike. Na borce i kukavice.

Ово је тако банално да не заслужује коментар. Па осим психопатаа, наравно да СВИ, или барем скоро сви, желе добро. То се ваљда подразумева!  Оно у чему је кључ неслагања је то какав поглед на свет и на стварност имамо, јер од тога зави и која ми то дела сматрамо да су добра дела, илити која дела ће довести до добрих последица. Неко ко жртвује рођено дете бесном богу свакако сматра да он тиме чини добро дело и омогућава заједници опстанак. Ево данашњих примера... неко ко верује да је сечење гениталија рођеној деци захтевано од бога, или каменовање хомосексуалаца јер су они пошаст, или не вођење детета код лекара у највећем броју случајева није лоша особа. У томе је и трагедија свега тога.

И пре него што ме неко оптужи, не православље нема ништа толико екстремно ко ови примери што сам набројао.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Naprotiv! Ili ne bih posecivao sajtove i forume neistomisljenika, ili bih pokusao da shvatim koja su njihova ubedjenja pa bih onda postavljao neka pitanja za koje smatram da su na mestu, kao sto sam postavio i temu ovde: "Pitanja koje bi jedan skeptik postavio verniku".

Са импликацијом да атеисти који су мало жустрији не схватају која су убеђења верника? Да ниси можда пренебегао могућност да савршено добро схватају али да се са тим убеђењима изразито не слажу?
Toga ima, ali nazalost, veoma retko...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Ono sto je osnovna kultura, jeste da, ako nekom dodjes u goste, onda i pokazes postovanje prema onome koji te je ugostio.

Recimo, ja se ne slazem da je C.zvezda simbol i brend Srbije, ali, hocu li onda ici na njihove forume i ubedjivati ih u tako nesto?

Ili, da sam liberalno orijentisan a odem na sajt srpskih nacionalista ili obrnuto sa idejom da sam samo ja u pravu, a oni u krivu?

Ili, da sam vernik, na sta bi licilo da odem na sajt ateisti Srbije i govorim im kako oni nemaju smisao zivota? Naprotiv! Ili ne bih posecivao sajtove i forume neistomisljenika, ili bih pokusao da shvatim koja su njihova ubedjenja pa bih onda postavljao neka pitanja za koje smatram da su na mestu, kao sto sam postavio i temu ovde: "Pitanja koje bi jedan skeptik postavio verniku".

Razlike izmedju ateista i vernika, ili u globalu svih nevernika (od kojih sam prvi ja  4chsmu1) i vernika jeste, mozda samo u tome da, ako su i jedni i drugi dobri ljudi, prvi vide svoj smisao samo na ovome svetu i u ovome zivotu, dok se drugi nadaju da postoji i neki dublji smisao bivstvovanja ovde ...

Ja ne delim ljude na ateiste, agnostike, deiste, hriscane, muslimane, hinduiste i sl.

Ja delim ljude samo na dobronamerne i zlonamerne. Na smirene i sujetne. Na entuzijaste i fanatike. Na borce i kukavice.

I zato ...  .please. :( slava3 smej.gif

smej.gif

slava3 smej.gif smej.gif

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Ateizam je kult smrti

Тако је. Атеиста верује у вечну смрт. То је проповедник смрти, онај који тврди да смрт тријумфује.

Напротив. Атеиста верује да живот траје даље и после нас кроз наша дела и потомке.

Теиста верује да је овај свет одвратан и заслужан тога да буде уништен у Армагедону.

И још нешто. Атеиста верује у зло и неправду, хтео он то или не, он то исповеда својим атеизмом.

Да, атеиста верује да постоји зло и неправда у овом свету. Теиста не верује у то јер ће нас бог све лепо раскусурати након смрти. Те се атеиста бори против неправди а теисту баш брига, само да спаси своју задњицу.

Атеиста ИСПОВЕДА  наду и веру у вечну неправду - јер нпр. Јовица, дете  са Козаре које је мучено  и убијено је мање блажено од свог џелата који је проживео без бола и у раскоши и наситио се богатства и уживања у Аргентини.

Атеиста верује у то да људи треба да буду одговорни за своје поступке јер другог живота немамо. Теиста верује да тај џелат заслужује опрост, поготово ако је ''наш човек''. И то не могу а да не приметим да су теисти најгласнији у томе да се за неког тражи опрост кад је тај неко у позицији моћи и утицаја, а поготово кад је дао велике паре цркви.

И тиме се патња и живот тог Јовице апсолутно банализују и тривијализују. ''Не, није Јовици ништа, он је сад у рају са богом.''

Naravno da se zivot nastavlja dalje nakon nase smrti kroz potomke, samo tu postoji jedan mali problem

a to je da ti ne postojis kao licnost nema te nisi svestan ne vidis ne cujes ne osecas a to su glavni atributi zivota. Teista ne veruje da je svet odvratan vec da je zagadjen grehom i da ce nakon Drugog Hristovog dolaska

da bude probrazen i ociscen od svake vrste greha i nepravde. Teista zna da postoji zlo i nepravda jer sam Spasitelj kaze da ovaj svet u zlu lezi. I nije tacno da se teisti ne bore protiv zla i da ih interesuje samo da spasu svoju zadnjicu iz prostog razloga jer postoji zapovest da ljubimo bliznje svoje. Svaki greh moze da se okaje, ali covek treba da se kaje a to nije bas tako lako kao sto ateisti misle. I ne razumem sta znaci ovo ako je nas covek u pitanju?

Подели на овим сајтовима

A da ne govorim da 0409_feel za jedan fudbalski klub i religioznost ne idu zajedno ...

"Ne mozete sluziti i Bogu i mamonu".

Телескопе, не фантазирај...

Ma da, svi oni monasi koji se odricu od sveta su budale ... bar po vama ...

Koliko znam, nece biti stadiona u Eshatonu ...  facenew22222222 1000000001010 bendoff

Toliko o tome koliko su ovde neki vernici ...

Има монаха, а има и лаика.

Не смем, рецимо, да гледам слагалицу и да имам свог фаворита, па још и да навијам за њега?

Не смем, јер ме то не чини хришћанином?

Ne smes da se uzivljavas ko sto rade oni sto dolaze na stadione, urlaju celo vreme, a posle su "pravi" pravoslavci ... zato sam ja agnostik, bar sam posten ...

Па шта што урлају? Доћи ће време када ће се уозбиљити и схватити да је то клиначки, мислим то урлање. Ништа страшно.

Па пусти човека.пази ти њега он мисли као да ми служимо неког ђавола.Човече то је једна организација као породица,боримо се сви за успех наше организације.Зашто ти навијаш за Србију кад играмо?Зар није забрањено да волиш своју нацију више него другу?Не разумем поенту осим да не навијаш ни за један клуб,па онда може да се очекује нешто овако.  :(

Подели на овим сајтовима

Recimo, ja se ne slazem da je C.zvezda simbol i brend Srbije, ali, hocu li onda ici na njihove forume i ubedjivati ih u tako nesto?

Ili, da sam liberalno orijentisan a odem na sajt srpskih nacionalista ili obrnuto sa idejom da sam samo ja u pravu, a oni u krivu?

Ili, da sam vernik, na sta bi licilo da odem na sajt ateisti Srbije i govorim im kako oni nemaju smisao zivota? Naprotiv! Ili ne bih posecivao sajtove i forume neistomisljenika, ili bih pokusao da shvatim koja su njihova ubedjenja pa bih onda postavljao neka pitanja za koje smatram da su na mestu, kao sto sam postavio i temu ovde: "Pitanja koje bi jedan skeptik postavio verniku".

Razlike izmedju ateista i vernika, ili u globalu svih nevernika (od kojih sam prvi ja  :() i vernika jeste, mozda samo u tome da, ako su i jedni i drugi dobri ljudi, prvi vide svoj smisao samo na ovome svetu i u ovome zivotu, dok se drugi nadaju da postoji i neki dublji smisao bivstvovanja ovde ...

Ja ne delim ljude na ateiste, agnostike, deiste, hriscane, muslimane, hinduiste i sl.

I zato ...  facenew22222222 1000000001010 bendoff 0409_feel

Свака част!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Та НАША дела ће избледети и нестати, а тих потомака и потомака њихових једном више бити неће.

Тако да  остаје оно што сам рекао - Атеиста верује у вечну смрт. То је проповедник смрти,

онај који тврди да смрт тријумфује.

Друго,

православни хришћани, како у западној тако и источној Цркви, већином, не верују - да је овај свет одвратан и заслужан тога да буде уништен у Армагедону, већ верујемо у вечност човекове личности,

јер је сједињем и синергијом у сакраменту, светотаинском животу, тј. вером и делима љубави принета к Богу, и сједињем са Божијим Логосом налази у СЕЋАЊУ Божијем тј. у Богу Оцу. То је оно - вечнаја памјат тј. вечно сећање (помен) је у Богу.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Ateizam je kult smrti

1. Ko ti je rekao da teista veruje da je ovaj svet odvratan? Daj, ne generalizuj! Sto se tice toga da ateisti veruju da zivot traje dalje kroz nasa dela i potomke, to ne da veruju svo ljudi na zemlji, vec znaju svi ljudi na zemlji. Pitanje je samo kako to dozivljavaju.

2. Opet generalizujes! Ko ti je rekao da teisti veruju da ce Bog sve da raskusura. Naprotiv, da si citao neke postove ovde, shvatio bi da je, po vernicima, svrha ovog zivota, "obozenje", pa kada bi se svi ljudi ponasali tako, ne bi bilo ni zla ni nepravde na svetu ...

3. Mozda neki, ali ti si pomesao forum ... vecina na ovom forumu ne dele takva shvatanja ... ko je ovde govorio da dzelati zasluzuju pravdu, narocito ako su nasi? Molim citat.

4. A naturalisti inace ne banalizuju patnju tog istog malog Jovice tvrdeci da je jedna grupa atoma unistila drugu? Sta naturalizam i ateizam imaju da ponude malom Jovici i porodici malog Jovice?

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

Razlike izmedju ateista i vernika, ili u globalu svih nevernika (od kojih sam prvi ja  smej.gif) i vernika jeste, mozda samo u tome da, ako su i jedni i drugi dobri ljudi, prvi vide svoj smisao samo na ovome svetu i u ovome zivotu, dok se drugi nadaju da postoji i neki dublji smisao bivstvovanja ovde ...

I zato ...  0102_laugh 0102_laugh 4chsmu1 4chsmu1

Браво, скидам 0110_hahaha

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Кад би форум био нечија кућа а не ФОРУМ, потекао од римске речи за место јавног окупљања, ово што си рекао би можда имало и смисла.

Ili, da sam vernik, na sta bi licilo da odem na sajt ateisti Srbije i govorim im kako oni nemaju smisao zivota?

Знам више атеистичких сајтова где има верника. Једина разлика је да верници ретко кад имају стомак за исмевање атеиста на тим форумима. Атеисти сматрају исмевање сасвим легитимном стратегијом против лоших убеђења. Јер неко ко је примио лоша убеђења је ретко кад то урадио због ваљаности тих убеђења него најчешће због чистог конформизма, те је навикао да буде окружен истомишљеницима где га сви тапшу по рамену колико је у праву. Неко ко зна како и зашто верује у нешто је имун на исмевања типа ''ти верујеш да ти је рођак мајмун''. Зато је прва стратегија сваке тираније, укључујући и религијске, да декретом забрани вређање, критику и исмевање власти.

Што се мене тиче, ја пишем конфронтирајуће мањевише само у ''Дијалогу са атеистима'' и другим верама, ''Науци'' и ''Друштву'' јер ме се последице православних веровања на науку и друштво итекако тичу. Па ко воли, нек изволи. Не идем на ''Свето Писмо'' или сл. да им тамо причам о томе.

Ово је тако банално да не заслужује коментар. Па осим психопатаа, наравно да СВИ, или барем скоро сви, желе добро. То се ваљда подразумева!  Оно у чему је кључ неслагања је то какав поглед на свет и на стварност имамо, јер од тога зави и која ми то дела сматрамо да су добра дела, илити која дела ће довести до добрих последица. Неко ко жртвује рођено дете бесном богу свакако сматра да он тиме чини добро дело и омогућава заједници опстанак. Ево данашњих примера... неко ко верује да је сечење гениталија рођеној деци захтевано од бога, или каменовање хомосексуалаца јер су они пошаст, или не вођење детета код лекара у највећем броју случајева није лоша особа. У томе је и трагедија свега тога.

И пре него што ме неко оптужи, не православље нема ништа толико екстремно ко ови примери што сам набројао.

A sada, posto si me citirao, da ti i ovde odgovorim ... neces zameriti sto koristim brojeve, koji odgovaraju rednim brojevima tvojih citata?

1. Ko je administrator ovog foruma? Ko moze da te izbaci jednim potezom sa ovog foruma? Nemoj da se pravis blesav ...

2. Znas sta, retko koji noramaln covek, osim valjda mazohista, ima "stomak" da trpi ismejavanja grupe nadobudnih ljudi. A to sto ti, i grupica oko tebe smatrate "losim ubedjenjima" ne znaci nista. Neko drugi smatra tvoja ubedjenja losim. Uostalom, kultura i sposobnost za dijalog bi svim civilizovanim ljudima trebalo da bude jaca strana. I zato je, takodje prva strategija foruma, www.ateisti srbije.com da izbacuje neistomisljenike pre nego sto kazes keks ... Uostalom, gledali smo taj film od 1945 - 1990. Svaka tiranija je losa. I nije kriva religija sto je vecina zloupotrebljava, vec su krivi ljudi koji su skloni takvim postupcima ...

3. Nisam. Evo imas primer na temi "Bog i zemljotres" gde jedan covek hoce samo da se 0110_hahaha, a ne da razgovara ... Da ne pominjem razne Ateisteu Srcu, Stojadinovice, Komuniste, matematicare etc.

4. Sa ovim se, naravno slazem. Medjutim, to je problem ljudi, a ne religija kao takvih ... Jednostavno, nije problem u verovanju u Boga (sto ja smatram za puko slepo verovanje), zamislanje vecnog zivota, vec u fanaticima, kojih je cesto ima i previse, i da im oduzmes religiju, nasli bi nesto drugo da bi bili agresivni ...

Uostalom, sto se tice homoseksualaca: "Ko je od vas bez greha, neka se prvi baci kamenom na njih (nju)".

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...